![]() |
![]() |
|
MMORPG igre Massively multiplayer online role-playing games - WoW, Guild Wars, Eve Online, Age of Conan, Lineage, kao i mnoge druge... |
Pregled rezultata glasanja: Koja je vasa main GW2 profesija? | |||
Mesmer |
![]() ![]() ![]() ![]() |
12 | 6,06% |
Engineer |
19 | 9,60% |
Thief |
21 | 10,61% |
Guardian |
29 | 14,65% |
Necromancer |
25 | 12,63% |
Ranger |
27 | 13,64% |
Warrior |
41 | 20,71% |
Elementalist |
24 | 12,12% |
Glasova: 198. U ovom glasanju ne možete da učestvujete |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#4961 |
Starosedelac
Član od: 19.5.2009.
Zahvalnice: 899
Zahvaljeno 1.190 puta na 639 poruka
|
![]()
Iako sam ranije uradio pre-purchase , igru sam probao samo u poslednjih 40 minuta stres testa i to samo da proverim kako ce mi raditi posto je bilo dosta primedbi na optimizaciju.
AMD Phenom 9750 2.4 Ghz GTX 260 1280x1024 na medium igra leti, WvWvW takodje. Ja zadovoljan ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4962 |
Član
Član od: 25.8.2006.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
Meni govori da su se fokusirali samo na DX9 kako bi fino izbalansirali a ne izbacili polu gotovo ovo i ono. DX10/11 moze posle, nema zurbe, samo da fino radi odma na pocetku.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4963 |
Banned
Član od: 17.1.2007.
Zahvalnice: 1.520
Zahvaljeno 1.007 puta na 520 poruka
|
![]()
Ma fokusirali su se samo na Dx9, sto je i logicno. Ja ne znam kome jos treba teselacija i neki ultra motion blur ili ultra mega giga ambient oclusions?! Sta ce nekome to u mmorpg-u?! Takva igra sa svim tim efektima ne bi mogla da radi normalno nikome na ovoj planeti, pa zamisli samo wvwvw sa svim Dx11 efektima - 10 frejmova bi jedva izvlacile graficke od 500 i vise eura. I sto je najbitnije ne bi izgledala nista bolje od Dx9 verzije. Tako da me bas zabolje za te "napredne" efekte koji "uticu" na gameplay.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4964 |
Veteran
Član od: 22.2.2010.
Zahvalnice: 87
Zahvaljeno 259 puta na 141 poruka
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4965 | |
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
![]() Ne bez zezanja mislim da ce ispasti OK, bar na mom sistemu koji je imao problema sa prvom verzijom bete, ali nakon ove zadnje igra mi je letela. Treba jos raditi nije na zadovoljavajucem nivou, ali je skok u performansama i vise nego ocigledan (na mom sistemu). To sto je izbacena DX 11 podrska ne znaci da ce DX 9 biti neoptimizovan, vec da ce se sada fokusirati samo na taj segment. Tj. da budem precizniji, nisu oni ovo odlucili pre par dana pa odmah javili, ovo je odluceno pre par nedelja verovatno. Inace ja ne shvatam kuknjavu na FB, imam karticu koja podrzava DX 11, ali je po meni bolje da se to ostavi za kasnije a da se fokusiraju na ono najbitnije. Kazu sto ne ubace obe opcije ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4966 | |
Veteran
Član od: 7.6.2007.
Zahvalnice: 177
Zahvaljeno 99 puta na 70 poruka
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4967 |
Veteran
Član od: 22.2.2010.
Zahvalnice: 87
Zahvaljeno 259 puta na 141 poruka
|
![]()
Šta znam, ja nisam potpuno zadovoljan, mislim da bi na mojoj mašini trebalo da teram medium/high igru u svim situacijama, što sada nije slučaj. Tačno je da igra mnogo bolje radi od BWE1. Ali da ne može da radi u stabilnih 60 FPS-a, to nije dobro nikako.
Nemojte da fanbojišete tu i da pričate kako igra radi dobro... Opet, nadam se da će srediti to, ako ne na release onda naknadno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4968 |
Kind Of A Big Deal
Član od: 1.11.2005.
Zahvalnice: 344
Zahvaljeno 450 puta na 265 poruka
|
![]()
Pitanje je koliki nam je FPS zaista potreban. Vecina ce se zadovoljiti sa 30 (kao i ja), ali mislim da to ipak nije dovoljno za apsolutni uzitak u igri. Sta da rade ljudi sa 120hz monitorima i nvidia naocarima? Njima treba zverina da bi uzivali u igri kako treba..
Sto se tice DirectX, zar ne bi uopsteno Dx11 radio bolje od 9 kada se zavrsi optimizacija? Ipak je noviji i bolje prilagodjen win7, novim grafickim karticama i igrama...? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4969 | |
Banned
|
![]() Citat:
Odigraj Dx11 verziju Crysis 2 i Dx9 verziju, pa uporedi razliku u izgledu i u performansama - sve ce ti biti jasno. Da ne pominjem igre na koje su naknadno nadogradili Dx11 efekte (Batman Arkham City)... Sto se frejmova tice, meni bi bilo dovoljno da u masovnim bitkama ne pada ispod 30 fps, dok bi idelano bilo da igra radi na 60fps konstantno ali to je pusta zelja. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4970 |
Kind Of A Big Deal
Član od: 1.11.2005.
Zahvalnice: 344
Zahvaljeno 450 puta na 265 poruka
|
![]()
Ne tvrdim ja to nego pitam ko zna.. Mislio sam da je mozda moguce da za ista podesavanja (ista rezolucija, detalji i sve) da directx11 ima vece preformanse od directx9 Ali ok, nisam upucen u tu problematiku tako da je vrlo moguce i da je obrnuto. I meni bi odgovarao minimum 30fps, ispod toga vec pocinje da se primecuje..
EDIT Evo nasao sam interesantan clanak Dx9 vs Dx11 u WoW http://www.tomshardware.com/reviews/...ce,2793-7.html I ispada da je koriscenje Dx11 donelo 30% veci fps od dx9 sa istim podesavanjima.. Znaci svasta je moguce, ipak je Dx11 noviji, poboljsana manipulacija memorijom etc.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4971 |
Deo inventara foruma
Član od: 17.6.2011.
Zahvalnice: 99
Zahvaljeno 3.396 puta na 2.042 poruka
|
![]()
Zaboravljate jednu jako bitnu stvar - DirectX 11 ne može da se koristi na WindowsXP platformi i grafičkim karticama koje ga ne podržavaju a i jednog i drugog danas još uvek poprilično ima među igračima.
Drugi problem je što bi prilagođavanje engine-a da tera DirectX 11 zahtevalo dosta vremena i resursa a ArenaNet sada svakako ima mnogo važnija posla od "uvaljivanja" u takvu avanturu. Možda jednog dana ali iskreno sumnjam da će se to dogoditi sa GW2. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4972 |
Starosedelac
Član od: 2.8.2008.
Zahvalnice: 512
Zahvaljeno 933 puta na 531 poruka
|
![]()
Pa upravo to, kao što su rekli, bitno nam je da svi mogu da igraju sada, da privučemo fanove. Ali nema sumnje po meni da će onda nakadno posle dodati podršku za Dx11, jer im jednako bitno da svet bude grafički jaw droping koliko i sve ostalo što rade u igri i da tako i ostane na duge staze jer je ovo MMO. Biće mesta i za Dx11 sigurno.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4973 |
Član
Član od: 22.11.2009.
Zahvalnice: 22
Zahvaljeno 165 puta na 70 poruka
|
![]()
Moj problem sa optimizacijom je sledeci:
Pustio sam sva podesavanja na auto (sve je na high sem enviroment i animation koje su medium) i u gradovima kad ima dosta NPC-ja i par igraca ode FPS ispod 30. Makizz i ja smo za vreme stress testa svratili do WvWvW i FPS nam je padao i do 4 frejma. Kad sam sve spustio na low dobio sam 15 FPS. Smesno. Ako vec sam sistem izabere podesavanja za mene sigurno ne zelim da mi FPS IKAD padne ispod 30. Imam Nvidia 560gtx, Core 2 Duo na 3.2Ghz i 4GB rama. Mozda je do stress testa ali ni u jednom BWE nisam bio odusevljen performansama. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4974 |
Deo inventara foruma
Član od: 17.6.2011.
Zahvalnice: 99
Zahvaljeno 3.396 puta na 2.042 poruka
|
![]()
Ja slobodno mogu da kažem da je za mene poslednji BWE bio ogroman napredak u performansama u odnosu na prethodne beta vikende.
Na mom trenutnom sistemu gde igram GW2 (i5 750, TwinFrozrIII GTX 570 1,3GB, 8GB RAM) igra je bukvalno duplirala FPS na maksimalnim podešavanjima. Jedino mesto gde sam imao malo problema sa FPS-om je bio Lion's Arch (i to samo danju) fde je padao na nekih 25FPS ponekad. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4975 | |
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4976 | |
Banned
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4977 |
Član
Član od: 29.4.2009.
Zahvalnice: 36
Zahvaljeno 148 puta na 97 poruka
|
![]()
sta je problem da stave i za dx9 i za dx11, nije kao da je to ne moguce, nego oni nisu stigli to da odrade pa nam prodaju neku pricu, trebali su samo da kazu jbg nismo stigli bice posle ...
inace gw2 je trebalo da bude dx10 kompatibilna igra pa izgleda da nema nista od toga... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4978 |
Starosedelac
|
![]()
U pravu si nisu stigli. Jer oni sve što rade isprobavaju milion puta dok ne budu zadovoljni. Sto se engina tiče, nisu pravili od nule, već je to gw1 dosta modifikovan engine koji je po defaultu radio na dx9. Tako su nastavili razvoj, a pogledajte realno kako izgleda igra. Fantastično....i to dx9. Ne znam sada tačno, ali danas imate primere igara koji mnogo bolje izgledaju od ne znam kojekakvih dx10 11 naslova, više je to koliko dobro znaš da iskoristiš API. Oni su verovatno bili zadovoljni sa tim šta su postigli u dx9, ko ne bi po mom mišljenju. Sada treba dovesti optimizaciju na odličan nivo pa onda na tako optimizovani engine i igru da nadograde dx11. A ne da ga samo ubace i onda da forum bude pun stvari tipa aaa uključim dx11 i igra crashuje ili šta sve ne kao što je to npr slučaj sa Arhkam City igrom ako se ne varam. Popeli su im se na glavu sa DX10 ili 11 zbog lošeg koda.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4979 | |||||||
Član
Član od: 22.10.2011.
Zahvalnice: 16
Zahvaljeno 202 puta na 111 poruka
|
![]() Citat:
![]() A poređenje SP igre (kao recimo Skyrim) sa MMO je bezveze, ali 'ajd, kad ga već spominju: igrao sam Skyrim, iskreno rečeno, grafika i nije nešto, ok - solidna je, ali me ne obara s nogu, tek sa nekim modovima izgleda dobro. Više mi se sviđa grafika u GW2. A verujem da će ubaciti podršku za DX11, koja može da čeka, nije prioritet. Važnije je da doteraju dobro DX9, DX11 će doći (ako dođe) kao bonus. Neko je ovde svojevremeno u temi spomenuo da mu voda, tj. površina vode ne izgleda lepo, pa sam na poslednjem stres testu uradio kraći snimak, i ne bih se sa time složio, meni voda izgleda odlično (u igri izgleda još bolje, uzeti u obzir gubitak kvaliteta prilikom snimanja i konvertovanja, kao i tokom obrade od strane youtube). Evo i snimka (negde od 1:10):
Naleteo sam na jedan snimak, interesantna je frapatna sličnost nekih GW NPC sa glumcima ili glumicama: ![]()
Poslednja ispravka: Accuphase (8.8.2012 u 20:42) |
|||||||
![]() |
![]() |
![]() |
#4980 |
Starosedelac
|
![]()
Napomenuo bi, da pre nego što sam prvi put igrao GW2, kako sam samo klipove gledao, blio je grafika je odlična ali ono...dok ja to nisam upalio kod sebe gde sam video znatnu razliku. Nekako mi GW2 pravi veliki pomak od toga kad ga gledaš i kad ga igraš, čak i kad je gameplay i combat u pitanju. Osećaj je drugačiji.
![]() Oh i da, voda ? ko to reče majke ti. Predobra je ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Tagovi |
guild wars 2, mmorpg |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |