![]() |
![]() |
![]() |
#481 |
Ad Ministrator
Član od: 19.8.2005.
Zahvalnice: 29
Zahvaljeno 3.041 puta na 1.544 poruka
|
![]()
Domet? To je teško reći. Zavisi od toga da li su od betona ili od cigle, da li su armirani ili ne itd. U principu, kroz tanje zidove i na kraće razdaljine može. Mora da se proba.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#482 |
Član
Član od: 14.10.2007.
Zahvalnice: 19
Zahvaljeno 123 puta na 35 poruka
|
![]()
Planiram da uvedem ADSL internet i razvedem ga na dva kompjutera. Posto nemam nikakvog iskustva sa provajderima potrebna mi je pomoc oko izbora. Citajuci poruke na forumu dobijam utisak da Telekom skoro da nema konkurencije ali mi se cini da PTT ima bolju ponudu. Za sada mi PTT paket standardni 2 (2048/192) deluje kao najbolji izbor. Ciljana brzina mi je (2048/192) a budzet 1800 mesecno. Takodje imam mogucnost za PTT KDS ali mi deluje skupo. Da li imate predlog za nekog drugog provajdera.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#483 |
Član
Član od: 30.1.2006.
Zahvalnice: 72
Zahvaljeno 43 puta na 40 poruka
|
![]()
Koristim PTT ADSL vec 3 godine i veoma sam zadovoljan uslugom! Velika pogodnost je sto posle 12 meseci imas 20% popusta pa dodju najjeftiniji! Ustvari vec 4. meseca imas popust od 10%
![]() |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Aleksa na korisnoj poruci: | ||
Blackey (2.12.2009) |
![]() |
#484 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Ovo za PTT je zaista lepo ali sam čuo da im je teh. podrška nikakva (mada, dobro, Telekomovu podršku i ovako zaista teško dobijaš).
Idi nekim ovih redosledom (moj predlog): Telekom, PTT, Sezam. I kada budeš pričao/la sa budućim provajderom naglasi da ti daju ruter. Telekom (koliko sam upoznat), više ne daje modeme već samo rutere pa kod njih se baš i ne trebaš cimati ali kod PTT-a ili Sezama prvo proveri šta ti daju pa onda potpiši ugovor. |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku dzonihsv na korisnoj poruci: | ||
Blackey (2.12.2009) |
![]() |
#485 |
Veteran
Član od: 19.4.2007.
Zahvalnice: 98
Zahvaljeno 158 puta na 92 poruka
|
![]()
Paznja!!!
Ako vam jave da imate uslove kod telekoma za ADSL imate i kod ostalih provajdera.Danas sam bio do beotela,radi se o tome da telekom ne obavestava ostale provajdere da mu ne bi uzimali korisnike.Znaci ako zelite net kod drugih samo im recite da imate uslove kod telekoma i proverice ih ponovo kao meni.Dobijam beotel preko sutra.Telekome dosvidanija! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#486 |
Novi član
Član od: 29.11.2009.
Zahvalnice: 2
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
Imao sam 2 god. Telekomov ADSL, raskacim se, i posle nepunih mesec dana ponovo se prijavim za ADSL i kazu mi kako imaju problem sa portovima i ne znaju kada ce mi pustiti tu uslugu. Kazem im da sam imao njihov ADSL i da sam skoro raskinuo ugovor i da bi trebalo da jos uvek imam port i pomenem MIK(migracioni kod - na njihovom sajtu(Telekomovom) pise da ukoliko neko zeli da predje sa nekog drugo provajdera kod njih, trazi MIK posto je taj provajder duzan da to da korisniku! Kaze - prvi put cujem za to da se cuva port.
Prijavim se kod Euneta i Verata, i odgovore mi da imam uslove i posto potpisem sa njima ugovor oni ce ponovo proveriti kod Telekoma da li imam uslove za ADSL!? |
![]() |
![]() |
![]() |
#487 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Ako imaš MIK i nije prošlo više od mesec dana od njegovog prijema u tvoje ruke do podnošenja novog zahteva za DSL priključak, dobijaš ponovo ADSL sigurno (kod bilo kog drugog provajdera).
|
![]() |
![]() |
![]() |
#488 | |
Deo inventara foruma
Član od: 19.7.2006.
Zahvalnice: 148
Zahvaljeno 991 puta na 765 poruka
|
![]() Citat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#489 | |
Veteran
Član od: 19.4.2007.
Zahvalnice: 98
Zahvaljeno 158 puta na 92 poruka
|
![]() Citat:
Sa ortakom delim i dalje beotel vec nekoliko godina i decko skida bar 20 gb mesecno na 2mbit-a konekciji i nije bilo nikakvih problema. Ne verujem da cu skidati tih 10gb mesecno,uglavnom mi treba net zbog faxa pa mi nece biti problem ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#490 |
Novi član
Član od: 31.10.2009.
Zahvalnice: 5
|
![]()
Imam problem sa adsl internetom (1024mb/s) uzeo sam ga preko SezamPro-a i radio je kako treba.Pre 3,4 dana tacnije odmah posle Nove Godine nastao je problem.
Stvari su sledece: -internet stranice mi otvara izuzetno sporo(cini mi se sporije od dial up konekcije) -Download je prosecno 11.5 kb/sec -Na Youtube ne moze da pokrene snimke -Kada kucam u guglu :"my ping" i kliknem na prvu adresu(http://www.whatsmyip.org/ping/) da proverim ping dobijam sledecu poruku : "20 packets transmitted, 0 packets received, 100% packet loss" -sto je najcudnije counter strike mogu da igram a ping mi ne prelazi 20, a warcraft 3 ne mogu jer mi laguje -Zvao sam provajdera ali nismo nista postigli(to jest ustanovili smo da ruter radi kako treba,odgovarajucom brzinom) Interesuje me da li se nekome slicno dogadjalo ili se dogadja. Da li moze razlog za ovo da bude mozda pteopterecenost telefonskih linija zbog nove godine i bozica? Racunar sam skenirao i nema virusa. Potrebna mi je pomoc. |
![]() |
![]() |
![]() |
#491 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Kako ruter može da radi odgovarajućom brzinom?
Ovaj problem je do provajdera (packet loss, niži protok...). |
![]() |
![]() |
![]() |
#492 | |
Novi član
Član od: 31.10.2009.
Zahvalnice: 5
|
![]() Citat:
Na kraju su me pitali da li zelim da obaveste Telekom za ovaj problem i ja sam pristao. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#493 |
Član
Član od: 2.12.2007.
Zahvalnice: 16
Zahvaljeno 11 puta na 9 poruka
|
![]()
Imam jedno pitanje.
Ja sam iz RS i imam ADSL od m:tela,kada sam potpisao ugovor brzina je bila 512/64 kada sam mjerio brzinu sa onim stranicama kao sto je speedtest.net i slicnim brzina mi je bila 440 ,zatim su povecali brzinu 768 i na ovim stranicama pokazuje oko 660 max a od juce su povecali na 1024 i sada kada mjerim brzina mi je oko 900.E sada mene interesuje gdje dodjavola gubim ovih 100 KB/sec ![]() ![]() ![]() ![]() I STA PREDLAZETE ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#494 | |
Guest
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
#495 |
Novi član
Član od: 7.1.2009.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno jedanput na jednoj poruci
|
![]()
Другари, имам Хуавеија МТ882 испорученог од стране љубљеног Телекома (пакет 1Мбит). Нисам до сада користио Скајп али сада када сам пробао да контактирам родбину у Канади, јавио се проблем. Родбина ме чује ''сецкаво'', а после неког времена не чује уопште. Када контактирају са буразером који је код Икома - немају никаквих проблема у Скајп комуникацији. Претпостављам да се ради о сетовању АДСЛ модема. Је л' има неко нешто делотворно против овога?
Још сам приметио да у последњих цца годину дана постоји осетно спорији или ''burst'' рад са Јутјубом. Чини се као да модем скида у деловима видео, прво нормалном (номиналном) брзином а онда на један краћи временски интервал у потпуности прекине да скида. Ова секвенца се врло често понавља што је иритирајуће ''до имбецилности''. Напомињем да је ОК све радило када сам тек почео да користим АДСЛ, сетовања су остала иста, једино сам променио оперативни систем - сада користим Висту. |
![]() |
![]() |
![]() |
#496 | |
Kind Of A Big Deal
Član od: 1.11.2005.
Zahvalnice: 344
Zahvaljeno 450 puta na 265 poruka
|
![]() Citat:
Naime, ADSL radi na otprilike 85-80% deklarisane brzine zbog overhead, sync rate i slicno.. Naime, ADSL ti radi "punom parom" (manje vise), ali postoji prenos podataka koji ti licno ne vidis i ne koristi ti.. Plus zagusenja i slicno.. @generalni Prvo obrati paznju dal ti se lampica na modemu (koja pokazuje prisustvo interneta) gasi prilikom tih prekida... Sledece sto bi mogao da uradis je da ocistis racunar i reinstaliras windows npr, jer veliki deo problema s konekcijama ljudi imaju zbog nestabilnog sistema.. Podesavanja u modemu ne bi trebao da diras i verovatno je da ona nisu problem |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#497 | |
Veteran
Član od: 12.12.2008.
Zahvalnice: 186
Zahvaljeno 49 puta na 43 poruka
|
![]() Citat:
da proveris internet, da vidis jeli DL u UL isto kao i pre (mada sumnjam da je do viste) i proveri da ti nije neki program ukljucen koji ti grize konekciju (ili gledaj na modem link i usb dali blinkaju jedna od te dve, koja ce ti blink-ati to zavisi dali ti je adsl preko USB-a ili preko LAN kabla). Da li igras kakave igre (cs, cod, samp, wow...) kako se tamo net ponasa? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#498 | |
Novi član
Član od: 7.1.2009.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno jedanput na jednoj poruci
|
![]() Citat:
још једна ствар. када сам добио модем, пре пар година, није хтео да ради ако нису набодени и ЛАН и УСБ у машину истовремено (на ХП-у). сада је само на ЛАН-у на Висти. пробано је и са УСБом, исто сра*е. да ли се било коме од корисника АДСЛа појавио проблем са ''burst'' скидањем Јутјуб клипова? @Sale013 - прекиди нису дуготрајни, у ствари, нису прекиди. та застајкивања делују равномерно распоређена и као да трају исти временски интервал. нема аномалија на ЛЕД индикацији на модему. Машина је чиста к'о суза јер нису кркана никаква гомна од кад сам инсталирао Висту. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#499 |
Starosedelac
Član od: 2.12.2005.
Zahvalnice: 302
Zahvaljeno 274 puta na 209 poruka
|
![]()
Ja sam se dugo mucio sa dialup-om i pre dve godine podnesem zahtev za adsl-om, i kazu mi kako nemam tehnickih mogucnosti.Probam ja kod vise provajdera i svugde isto.
I jedino mi je bio preostao wireless.Nemajuci drugog uslova postanem ja korisnik jednog lokalnog wireless provajdera i evo vec skoro dve godine sam kod njih i osim cene ni jednu drugu zamerku ne mogu da im uputim.Imam 768/384 kbps i dobijam svaki bit. Sve bi bilo ok da ta brzina ne kosta 1600 din,i da nemaju u skorom planu nameru da bilo sta rade povodom toga. Jutros mene iznenadi poziv iz Neobee neta,kazu da sam podneo zahtev kod njih,ja kazem da jesam al pre dve godine !!! E,kazu jutros su proverili i stekli su se uslovi da se uvede kod mene ADSL,dal sam jos zainteresovan i sl.Ja im reko da cu da razmislim. Citajuci o ovim problemima vezanim za ADSl koje vi imate ja to stvarno nisam iskusio na wireless-u pa me sad veoma strah da se ne razocaram.Pogotovo sto citajuci ovo za Beotel i njihovo smanjivanje brzine (ukoliko je to tacno) ukoliko se skida vise materijala,a ja sam imao i po 200GB downloada mesecno (jbg 1080p filmovi su cudo ![]() E sad sta da radim? Jos malopre sam se cuo sa drugom koji radi u Telekomu (al za ovo nemojte da me drzite za rec) i on kaze da im je stigao dopis o dupliranju brzina ADSL-a i da slobodno uzmem 2 Mbit-a jer ce to biti 4 uskoro. Nisam pametan. Poslednja ispravka: Zoran_KS (10.2.2010 u 21:38) |
![]() |
![]() |
![]() |
#500 |
Deo inventara foruma
|
![]()
To je i rekao onaj Lečić ili Lučić iz Telekoma (to za ubrzanje, ali nije naravno rekao tačno vreme). Kako god, nemoj se premišljati nego uzimaj DSL i pevaj.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Tagovi |
adsl, internet |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |