Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Play > Role-Play
Uputstvo Članstvo Kalendar Današnje poruke Pretraži

Role-Play FRP, RPG...

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 24.5.2011, 16:40   #481
jozvan_Kg
V.I.P. Test Drive

Član od: 8.11.2005.
Zahvalnice: 1.572
Zahvaljeno 822 puta na 457 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku jozvan_Kg
Određen forumom Re: Mount & Blade

Možda je igrao protiv Swadian Man-at-arms, to je prva njihova konjica, oni su meh.

Ali zato kasnije, kad postanu knightovi...Uvek sam vodio 50-ak konjanika, vitezova, ostalo nešto malo pešadije klasične, i sve ostalo strelci.

U bilo kojoj bici na normalnom terenu sam bukvalno gazio svakog protivnika. Jedino su se kao tvrđi oras pokazali Nordovi, ali dvoručni topuz sve melje, pogotovo kad se zaletiš sa konjem. Bitno mi je bilo samo da im uletim u redove, sa boka, i projašem kroz njih. Odma' kreće bežanija nakon toga..
jozvan_Kg je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 24.5.2011, 19:20   #482
vukodav
Veteran

Član od: 25.4.2010.
Zahvalnice: 134
Zahvaljeno 93 puta na 69 poruka

Ali opet, Nord pesadija, potpomognuta Vaegir strelcima je nezaustavljiva prilikom opsada, bilo napada, bilo odbrane.
vukodav je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 25.5.2011, 17:15   #483
bojan811
Član

Član od: 15.3.2009.
Zahvalnice: 44
Zahvaljeno 40 puta na 33 poruka

Pozdrav za sve zaljubljenike ove odlicne igre.
I sam sam juce sasvim slucajno na stimu nalateo na reklamu iste, pa rekoh sebi sta kosta da robam demo i sad sam se zarazio maximalno.
Toliko jednostavna, a opet tako dobra igra u svega 800mb...reci su naprosto suvisne.

E sad kao sto ste i predpostavili nisam se javio ovde samo da bih hvalio istu nego da donekle zadovoljim i svoju znatizelju...naime...cemu sluzi ona opcija u party screen-u kad jedinice pomerate sa onim opcijama up-down?
Sta se time zapravo dobija?
Mozda tamo gde ne mogu sve da ucestvuju ove postavljene na 1st mesto idu u boj a druge koje su 2nd 3rd 4th mesto ne idu...ili je u pitanju nesto sasvim drugo, trece...to ostavljam onima koji su sa ovim malo bolje upoznati.

P.s. cujem da za ovo ima i modova na net-u pa rec dve i o tome ne bi skodilo.

Hvala u napred i oprostite na opsirnosti (ovo je jedan od ONIH dana )
bojan811 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 25.5.2011, 17:55   #484
Corwin
Starosedelac

Član od: 18.1.2006.
Zahvalnice: 279
Zahvaljeno 366 puta na 142 poruka
Slanje poruke preko Skypea korisniku Corwin

Citat:
bojan811 kaže: Pregled poruke
Sta se time zapravo dobija?
Mozda tamo gde ne mogu sve da ucestvuju ove postavljene na 1st mesto idu u boj a druge koje su 2nd 3rd 4th mesto ne idu...ili je u pitanju nesto sasvim drugo, trece...to ostavljam onima koji su sa ovim malo bolje upoznati.

P.s. cujem da za ovo ima i modova na net-u pa rec dve i o tome ne bi skodilo.

Hvala u napred i oprostite na opsirnosti (ovo je jedan od ONIH dana )
To je to.

A što se modova tiče, sve ti već piše u ovoj temi.
Nema na čemu i ne sjekiraj se. Siguran sam da je veoma teško imati PMS.
Corwin je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Corwin na korisnoj poruci:
_Grotesque_ (27.5.2011)
Stara 25.5.2011, 18:07   #485
Krilce
Starosedelac

Član od: 4.11.2007.
Zahvalnice: 1.754
Zahvaljeno 629 puta na 363 poruka

Ako imas Mount and Blade Warband, ja ti svakako preporucujem Diplomacy mod. Dodaje dosta stvari, tipa ekonomija, vodjenje sela, zamka i grada, dosta novih dijaloga itd, da sad ne pricam sve.
Krilce je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 25.5.2011, 19:39   #486
Vujasss
Član

Član od: 15.7.2009.
Zahvalnice: 4
Zahvaljeno 5 puta na 3 poruka

i ja i sto kazem...diplomacy mod je sasvim dovoljan za uzivanje!
Vujasss je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 25.5.2011, 20:12   #487
bojan811
Član

Kao prvo da se zahvalim svima na quick rep.

Ja sam za sada jos samo lone wanderer u igri. Cak nisam ni u sluzbi nijednog kralja. Sinoc sam nesto pregovarao da udjem u sluzbu kao placenik koliko sam uspeo da razumem, al nisam stigao da probam (ustaje se rano ).

Taj mod o kome govorite "diplomacy" moze li on da se "nalepi" na moj curent campaign ili cu morati "jovo nanovo"?

Propustio sam reci da mi je igra warband i da je pechovana na V 1.134.
Hoce to biti ok?
Stara 25.5.2011, 20:31   #488
Vujasss
Član

Član od: 15.7.2009.
Zahvaljeno 5 puta na 3 poruka

Citat:
bojan811 kaže: Pregled poruke
Kao prvo da se zahvalim svima na quick rep.

Ja sam za sada jos samo lone wanderer u igri. Cak nisam ni u sluzbi nijednog kralja. Sinoc sam nesto pregovarao da udjem u sluzbu kao placenik koliko sam uspeo da razumem, al nisam stigao da probam (ustaje se rano ).

Taj mod o kome govorite "diplomacy" moze li on da se "nalepi" na moj curent campaign ili cu morati "jovo nanovo"?

Propustio sam reci da mi je igra warband i da je pechovana na V 1.134.
Hoce to biti ok?
moze, bez brige...
i da, verzija ti je najnovija
Vujasss je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 25.5.2011, 20:34   #489
Krilce
Starosedelac

Kad budes ulazio u igru i kada ti bude izbacio onaj prozor sa play itd, u gornjem desnom uglu imas da biras sa kojim ces modom da igras, cisto da se ne zbunis.
Stara 25.5.2011, 21:29   #490
bojan811
Član

@krilce

Znam, znam to sam shvatio. Ali hvala na brizi.
sto bi jedan od glavnih aktera u "Ranama" rekao:"...lepa paznja b'ate, ja se toga ne bih setio"
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku bojan811 na korisnoj poruci:
Krilce (25.5.2011)
Stara 26.5.2011, 1:35   #491
bojan811
Član

Au tek pre pola sata sam usao u opcije i video da sve vreme igram na najlaksem novou.
Secem ja sve od reda a ni jednog momenta da pomislim da nesto nije u redu.
Kad sam stavio sve na good...sta reci nego da sam poceo novu kampanju.
Proslog lika su toliko puta zarobili dusmani da je na kraju siroma morao bos da bega ispred armade od cirka 300 likova.

Ima li neko voljan da me uputi u tajne trgovine?
Vidim da oni guild masteri nude da budem "akcionar" u njihovim "preduzecima" al ne kontam sta se gleda i kako napraviti pravi izbor.

Btw sto se tice one prodaje stvari koje zarobis u borbi jel bitno kome ih prodajes ili ne i da li ako ih ne uzmes sve one se preracunavaju u zlato?

Uh...toliko pitanja...toliko malo vremena...
Stara 26.5.2011, 12:06   #492
Krilce
Starosedelac

Sto se tice prodaje, tu moras da pitas u gradu gde se trenutno prodaje najskuplje, a gde kupuje najjeftinije. Ides na marketplace cini mi se, i onda prvu opciju, ne secam se tacno. A to za preduzeca, prvo vidi koliki je town prosperity (pitas guild mastera), a onda pogledaj koliki ce ti otprilike biti dobitak za svaku od "fabrika". Sam ces morati da odlucis u sta da ulozis .
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Krilce na korisnoj poruci:
bojan811 (26.5.2011)
Stara 26.5.2011, 12:10   #493
orome
Veteran

Član od: 2.6.2010.
Zahvaljeno 76 puta na 57 poruka

stvari koje pokupis posle pobede prodajes u gradovima na marketu, za one koje ne uzmes ne dobijas zlato. zlato koje obracuna posle bitke je ono sto si zaplenio u kesu od lorda protiv koga si se borio. sve sto ti treba od trgovine je sledece : odes na market i na ekranu gde biras kom marketu hoces da pristupis kliknes acces the local prices. on ti tu kaze ako kupis iron ovde i prodas u Dhirimu zaradices 100 golda po komadu. mada trebao bi imati trade skill minimum 2 da dobijes dobre ponude kroz tu opciju.

druga stvar, ona opcija za pomeranje jedinica gore-dole je zbog preglednosti a ne zbog prednosti generisanja jedinica u toku bitke. uzece ih proporcionalno, kojih imas najvise njih ce najvise i uzeti i tako redom. desavalo mi se da imam 20 regruta i 3-4 placena konjanika, oni su najjaci u igri, i da su u vrhu liste jedinica ali ih ne ubaci u bitku i protivnik me raznese. zato znam da igra radi kako sam gore naveo. pozdrav, i da znas da upravo igras jednu od najboljih kombat igara, ne kazem najbolja samo zato sto se nece ostali sloziti mada meni jeste najbolja.
orome je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledećih 2 korisnika se zahvaljuje korisniku orome na korisnoj poruci:
bojan811 (26.5.2011), PopMilo (28.5.2011)
Stara 26.5.2011, 12:52   #494
bojan811
Član

@orome
Zaista je dobra.
Nista fensi grafika i neki zvukovi ali opet zarazno kao boginje

Od sinoc igram sa novim likom kako sam vec i naveo igram na najvisoj tezini sto se tice primanja udaraca za mene i moju svitu, a sto se tice AL-a i njegovog ponasanja na mapi i u bitci to sam stavio na medium tezinu (dok ne pohvatam konce)
Sad se od mene zahteva i malko taktiziranja , a do sada na najlaksem nivou kako je bilo podeseno samo sam jurio jedan za drugim buljuk onih bandita/lootera/desertera i samo seko sve redom.
Neverovatna stvar da mi nije palo odmah na pamet da pogledam opcije(gledao sam al onako ovlas da pohvatam komande) kada sam napao neku vojsku sa samim konjima a ja samo imam mozda 20-ak onih momaka svezis sa njive jos crvenih u licu od sunca sa kopanja i ja gdin "ne mogu vola da ubodem igram tek dva sata" komadant i mi njih pobedimo sa mozda 1-3 zrtve Komedia...Mislim da se i sam AL iznervirao kad se to desilo.

Bilo kako bilo sad mi se ovo mnogo vise svidja, sada mi oni placenici po tavernama imaju mnogo vise smisla. Pre povecanja tezine bilo je "da ti dam 400 zlatnika za vas 3-icu , a za to povedem 40 rumenih seljaka" e sad je to proslost sad vidim pravu vrednost istih.

I da za kraj...u proslom "zivotu'' mi se desilo da sam isao da odradim neki eskort caravana u neprijateljski zamak i tamo me saceka njih gomila a ja sa sakom ljudi i tu me zaraobe/ja pobegnem ...opet za 2 sek zarobe/ja pobegnem....i tako 10X dok nisam uspeo konacno da pobegnem.
Ono sto me zanima sta u tim situacijama raditi...nisam imao zlata kod sebe, nista od oruzia samo stap, nista od oklopa samo majcu...nemam zlata za regrute, ne znam kako da ih zaradim kad svi nude 80 zlatnika da odem sa kraja na kraj mape a ja sam da se seckam pa da se opet sve nanovi ponovi ne pada mi napamet.
I tako da sam na kraju odustao od toga lika jer nisam imao resenje sta dalje.
U da zaboravih da sam i gildi dugovao nekih 500 zlatnika jer nisam ispostaovao dogovor pa i kada sam se njima obratio za zadatak rekli su da prvo moram da izmirim dugovanja.
Jedini prihod je bio 30 zlatnika od kralja on ksz Swabie ili tako nekako jer sam nesto sa njim pricao da me uzme u sluzbu.

Da li za te situacije ima resenja?
Stara 27.5.2011, 9:34   #495
orome
Veteran

Član od: 2.6.2010.
Zahvaljeno 76 puta na 57 poruka

nema tu pomoci, na pocetku nemas para, nisi jak, imas seljake obicne u sluzbi, moras bezati od zvanicnih vojski a bogami cak i od onih sea raidera koji zive oko Werchega i Bulguha castle kako se vec zove, oni su pesaci ali veoma jaki, imaju dobre oklope pa napadam manje grupe ne bi li pokupio neki oklop tipa 37-12 ili 36-11, koji je na pocetku dok nemam para odlican. pracenje karavana je nazahvalno jer dobijes malo para, kao i zadaci od lordova i kraljeva, njih radim samo da mi se poboljsa odnos sa njima.
orome je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 27.5.2011, 10:01   #496
Corwin
Starosedelac

Član od: 18.1.2006.
Zahvalnice: 279
Zahvaljeno 366 puta na 142 poruka
Slanje poruke preko Skypea korisniku Corwin

Osim...zadatka od lorda da prikupis porez. Pošto nema roka za vraćanje novca, slobodno zadržiš pare dok ti budu trebale. Dobar način da se u startu zaradi nekoliko hiljada.
Corwin je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 27.5.2011, 12:13   #497
bojan811
Član

Citat:
orome kaže: Pregled poruke
nema tu pomoci, na pocetku nemas para, nisi jak, imas seljake obicne u sluzbi, moras bezati od zvanicnih vojski a bogami cak i od onih sea raidera koji zive oko Werchega i Bulguha castle kako se vec zove, oni su pesaci ali veoma jaki, imaju dobre oklope pa napadam manje grupe ne bi li pokupio neki oklop tipa 37-12 ili 36-11, koji je na pocetku dok nemam para odlican. pracenje karavana je nazahvalno jer dobijes malo para, kao i zadaci od lordova i kraljeva, njih radim samo da mi se poboljsa odnos sa njima.
Te sea ridere sam napao sinoc u okviru nekog zadatka.
E jesam se iznendadio lepo kada su poceli da seku sve redom pocev od mene.
Jedva se spasismo.
Tako da to za sada izbegavamo

Citat:
Corwin kaže: Pregled poruke
Osim...zadatka od lorda da prikupis porez. Pošto nema roka za vraćanje novca, slobodno zadržiš pare dok ti budu trebale. Dobar način da se u startu zaradi nekoliko hiljada.
To mi je bio jedan od prvih questova i pare mi na kraju ostale jer nisam mogao da nadjem kralja u zamku i da mu ih predam.
Uvek kad navratim neki levi likovi,a tek kasnije sam shvatio da mogu da pitam one dvorske dame gde se ko u kraljevstvu nalazi.

Sinoc sam dobio ponudu od jednog kraljevstva da na upravu dobijem selo za moje vojne usluge + nekih 400 zlatnika nedeljno kao plata za vojsku , a u slucaju povecanja vojske ili kvaliteta iste dobija se vise zlata.
Sto sam ja za sada odbio, posto setam od kraljevstva do kraljevstva jurim sitne lopove i raznosim robu.

Razmisljam da ulozim u gildu, ali me zanima vas stav/iskustvo o tome.
Koliko je tu siguran prihod i imam li ja tu nekog posla ok odrzavanja iste (tipa dobavljanje sirovine i sl).

I za kraj kako vodite krdo krava iz tacke A u B.
Uzeo sam quest od gilde pokreno to krdo i krenem sad ja da jasem odjasem poprilicno pogledam krda nigde a meni izadje obavestenje da sam failed quest i + 1000 zlatnika dugujem gildi u tom gradu a moja zarada cela za obavljen posao bila bi 500g.
Stara 27.5.2011, 22:30   #498
Draugdur
Član

Član od: 21.11.2007.
Zahvalnice: 12
Zahvaljeno 29 puta na 26 poruka

I ja sam počeo prije par sedmica da igram ovo poslije dugog zaobilaženja...jbt, nevjerovatno koliko je zarazno I to bez obzira što je pomalo repetitivno. Vaistinu, jedna od najboljih igara u zadnjih 5 godina.

@ bojan811: za krave, samo klikneš na krdo, izabereš "move herd onwards" i potrudiš se da ih pratiš da ne zalutaju, ali u principu idu same pravo prema odredištu, ne moraš da ih usmjeravaš. Ako je put bezbjedan, laka lova...mada ja obično izbjegavam te kvestove jer se moraš vratiti da uzmeš lovu što pomalo zamara. Zato volim praćenje karavana, lova odmah pada.

Ulaganje u preduzeće je sigurna lova, definitivno prvo što treba da napraviš čim sakupiš neki veći iznos. Ako se potrudiš malo možeš da obrćeš strašan novac: recimo, ako sam donosiš sirovine koje kupiš negdje drugdje jeftinije, ili ako prodaješ sam proizvode gdje je skuplje. Ali čak i ako je automatski nema problema, lova samo kapa. Samo vodi računa o dvije stvari: možeš imati samo jedno preduzeće po gradu, a ako si u ratu sa frakcijom čiji je grad, prihodi su ti blokirani.
Što se izbora tiče, tu je najbolje da u svakom gradu ispitaš gildmastera o svim preduzećima, popiši iznose i izaberi najbolje. U početku, dok si tanak s parama, možda je bolje da uzmeš nešto što ti se brzo isplati, pekara, recimo, košta 1500 a zarada je obično preko 150, znači isplati se nakon manje od 10 sedmica. Ostala se obično ne otplate tako brzo, ali je lova koju dobijaš veća. Ako grad nema neke jeftine sirovine ili veliku potražnju neke robe, u kasnijoj fazi je farbara tj. proizvodnja somota (velvet) najbolje rješenje, oko 600 profita.
Ako se dobro sjećam svoje mreže, dobra rješenja su vinarija u Ahmeradu i kožara u Jalenu, preko 600 profit a ne koštaju koliko farbara.
Draugdur je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Draugdur na korisnoj poruci:
bojan811 (28.5.2011)
Stara 28.5.2011, 3:20   #499
bojan811
Član

Jbt prosto mi zao da zaratujem za bilo koga.
Ovako tucem income oko 12k a startovao sam sa 1,5k-2k zlatnika.
Svercujem sve od brasna do ulja, soli , dimljene ribe, zacina, gvozdja...uh...lova samo ide.
A kada jos malo povecam kolicinu i kvalitet vojske onda cu da odaberem stranu verovatno ce to biti Nords posto je swadia otisla u @!#@.
Tako da cu spram toga gledati da odaberem i gradove za gilde.

Ubi me samo los moral ljudi...kupujem im da se hrane raznovrsno a oni i dalje negoduju zbog kako kazu "resent events", pa ako ko zna sta to moze biti bilo bi dobro da mi javi.

Igrao sam veceras od nekih 22h pa do pre minut.
OVo je zarazaaaa najveca...
Do sada sam igrao TW serijale al ovo kad ti sam imas priliku da izjases ispred svojih ljudi i da zadajes komande osecam se kao Mel Gibson u "Brave Heart" kada izjase ispred vojske na konju pred onu veliku bitku protiv Engleza.

Odoh spavati vi pisite pa se cujemo sutra

Veliki pozdrav za sve
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku bojan811 na korisnoj poruci:
PopMilo (28.5.2011)
Stara 28.5.2011, 9:39   #500
Krilce
Starosedelac

Kada postanes placenik nekog kravljevstva, moci ces da pljackas i spaljujes sela protivnicke drzave (a tu je income ogroman, ali postoji rizik da dok pljackas uleti nekoliko lordova sa po 100-150 vojnika, a onda je cupavo), osvajas zamkove itd. Sto se tice njihovog morala, mislim da bi trebao da stupas u veci broj bitaka, ako se dobro secam, jer ce im ovako postati "dosadno".
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Tagovi
blade, mount, mount & blade, mount and blade

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
mount hdda na suseu 10 Borowatz Slobodni softver 8 1.10.2006 2:59

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 10:35.