Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Play > Akcione igre
Uputstvo Članstvo Kalendar Današnje poruke Pretraži

Akcione igre First-person-shooteri i slično...

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 8.12.2012, 14:55   #521
r0nIn
Banned

Član od: 17.1.2007.
Zahvalnice: 1.520
Zahvaljeno 1.007 puta na 520 poruka
Određen forumom Re: Half Life 2

Citat:
jahi kaže: Pregled poruke
Па одговори му ти као зналац , за шта је то хл2 заслужан ? Аи је дупло глупљи него у првом делу који је могао да ради на дигитрону . По чему је бољи фпс од С.Т.А.Л.К.Е:Р.-а ? И на крају по чему је боља игра од Портала на пример ?
Ai je retardiran u odnosu na prvi dio, samo toliko. Ostalo je sve isto, samo sa nesto dubljom pricom i detaljno razradjenim karakterima. Grafika u to vrijeme nije donijela revoluciju, Far Cry je izasao kao pobjednik a i Doom 3 je bolje izgledao. Jedino sto je HL2 stvarno izdvajalo od ostatka i po cemu se moze reci da je donio revoluiju, jeste simulacija fizike, nista drugo.
r0nIn je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku r0nIn na korisnoj poruci:
jahi (8.12.2012)
Stara 8.12.2012, 15:08   #522
jahi
Član

Član od: 21.2.2010.
Zahvalnice: 22
Zahvaljeno 95 puta na 87 poruka

Слажем се ја са тоби с тим надам се да не мислиш да је хл2 лоша игра . ХЛ2 је одлична игра али рећи да је нај боља у последњих десет година је смешно .
jahi je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 8.12.2012, 15:25   #523
Assassinator
Veteran

Član od: 11.3.2012.
Zahvalnice: 102
Zahvaljeno 457 puta na 225 poruka

Evo mogu da potpisem: koju god da su igru izabrali za najbolju igru dekade, potpuno bi isto bilo - a sto bas ta? A po cemu je ona najbolja? A zar nije ___________ bolja od nje? STFU i uzivajte u zivotu. Meni je drago sto je izabrana HL2. Isto bi mi bilo drago da je izabrano i sijaset drugih kvalitetnih igara. Sta vas se bre tice sto je grupa XY likova odlucilo da im se najvise svidja odredjena igra? Svako ima svoj GOTY i GOTD i aj zdravo.
Assassinator je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledećih 4 korisnika se zahvaljuje korisniku Assassinator na korisnoj poruci:
Asmodeus (8.12.2012), pentraksil (8.12.2012), Rainman (8.12.2012), simke85 (8.12.2012)
Stara 8.12.2012, 17:41   #524
BlackArrow
Član

Član od: 30.10.2009.
Zahvalnice: 493
Zahvaljeno 476 puta na 167 poruka

Citat:
r0nIn kaže: Pregled poruke
Kakva prekretnica?! Sta je to HL2 preokrenuo i donio novo sto do tada nije postojalo? Fzika?! Ja ne mogu da navedem nista drugo osim te fizike, ostalo je sve vec postojalo, ili mozda ona facijalna animacija?!
Fizika treba da stoji rame uz rame sa kategorijom grafika i gameplay i prica. I nepravedno je zapostavljena kao kategorija, ali doslo je i njeno vreme.
Half life 2 je u meni izazvao neke emocije koje nijedna igra nije uspela, mozda zbog atmosfere, ne znam.
A o tome da li je najbolja igra dekade moze da sudi samo onaj koji je igrao bukvalno sve za to vreme, a ja to na primer nisam, ali za mene je HL2 definitivno bio i ostao naj.
BlackArrow je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 8.12.2012, 17:46   #525
doctor
Deo inventara foruma

Član od: 14.3.2008.
Zahvalnice: 4.385
Zahvaljeno 3.332 puta na 2.305 poruka

Citat:
BlackArrow kaže: Pregled poruke
Half life 2 je u meni izazvao neke emocije koje nijedna igra nije uspela, mozda zbog atmosfere, ne znam.
This. Još ako uračunamo i epizode...
doctor je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 8.12.2012, 19:47   #526
r0nIn
Banned

Citat:
jahi kaže: Pregled poruke
Слажем се ја са тоби с тим надам се да не мислиш да је хл2 лоша игра . ХЛ2 је одлична игра али рећи да је нај боља у последњих десет година је смешно .
Daleko od toga da je losa, smatram da je jedna od najboljih pucacina (najvise zahvaljujuci atmosferi), ali da se kunem u nju i da je nazivam revolucionarnom ili najboljom svih vremena, stvarno mi ne pada na pamet, nisam toliko neuk.
Ona mozda i jeste upravo to za klince koji su odrasli uz nju, za likove kojima je HL2 bio prva pucacina u zivotu ili igra uopste... Ok. shvatam ja to, ali bih volio da mi ti klinci ne sole pamet i da se malo kulturnije obracaju.
Meni, koji sam prezvakao prije HL2 na desetine raznih FPS, to je klasicni nastavak originala uradjen na istu foru, nista revolucionarno sto se tice igrivosti.
Stara 8.12.2012, 20:21   #527
Neutrino
Deo inventara foruma

Član od: 17.6.2011.
Zahvalnice: 99
Zahvaljeno 3.396 puta na 2.042 poruka

Citat:
r0nIn kaže: Pregled poruke
Daleko od toga da je losa, smatram da je jedna od najboljih pucacina (najvise zahvaljujuci atmosferi), ali da se kunem u nju i da je nazivam revolucionarnom ili najboljom svih vremena, stvarno mi ne pada na pamet, nisam toliko neuk.
Ona mozda i jeste upravo to za klince koji su odrasli uz nju, za likove kojima je HL2 bio prva pucacina u zivotu ili igra uopste... Ok. shvatam ja to, ali bih volio da mi ti klinci ne sole pamet i da se malo kulturnije obracaju.
Meni, koji sam prezvakao prije HL2 na desetine raznih FPS, to je klasicni nastavak originala uradjen na istu foru, nista revolucionarno sto se tice igrivosti.
^This
Na stranu ukusi ali kad se Half Life 2 nepristrasno pogleda teško da je bilo šta u vezi njega bilo revolucionarno. Istina, originalni HL je bio prvi FPS koji je raskrstio sa DOOM-olikim hodnik šuter pristupom i uveo radnju kao bitan element "pucaljke" ali dvojka je samo nastavila da "troši" tu formulu u novom našminkanom i fizikom obogaćenom okruženju. Vodeći se tom logikom Crysis je trebao da bude izabran za igru decenije jer je pomerio audiovizuelne granice na novi, do tada neviđeni nivo. Međutim, dok određeni igrači Crysis svrstavaju u isti koš sa "graphic whore" divizijom igara Half Life 2 uzdižu u nebesa sa, pajz sad, neverovatnim gameplay-om i pričom Gameplay igre se sastoji od "ideš, ideš, ideš, pucaš, pucaš, pucaš, goto ideš" dok se priča bazira na ideji koja je toliko puta ižvakana kroz razne oblike zabave da je prestala da bude interesanta još u prošloj deceniji - invaziji vanzemaljaca. Da stvar bude gora, najkvalitetniji deo priče je u stvari onaj koji nije ispričan u igri već ostavlja igrača da razmišlja šta je u stvari poenta invazije itd.

Na kraju da smatram da "game of the decade" titula ima bilo kakvog smisla s obzirom na to da je postala samo vid takmičenja ko će na socijalnim mrežama regrutovati više glasača verovatno bih i negodovao zbog izbora Half Life 2. Međutim, kad vidim da je recimo prvi "Mass Effect" izvisio pored naslova kao što je HL2 prosto se zapitam šta je uopšte poenta ovih glasanja. Daleko od toga da je HL2 loša igra ali ni po čemu se nije izdvajala iznad proseka pa čak ni u vreme kad je izašla. Dobro možda kad je izašla ali reći da u sledećih 7-8 godina nije izašlo ništa bolje od HL2 je smešno.
Neutrino je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Neutrino na korisnoj poruci:
r0nIn (8.12.2012)
Stara 8.12.2012, 20:39   #528
Marko Radonjic
Deo inventara foruma

Član od: 9.5.2008.
Zahvalnice: 966
Zahvaljeno 767 puta na 462 poruka

@r0nin Koja je po tebi onda igra obelezila deceniju iza nas?
Marko Radonjic je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 8.12.2012, 20:56   #529
nexexcalibur
Deo inventara foruma

Član od: 23.2.2009.
Zahvalnice: 1.641
Zahvaljeno 3.794 puta na 1.853 poruka

@ronin
@neutrino

Evo vam pa citajte sve razloge ovog sveta zasto je HL2 to sto jeste...

http://www.metacritic.com/game/pc/ha...?dist=positive

Sta je to? Novinari potplaceni? Onda su tu izjave igraca

I ne zaboravite, ako se vama nesto ne svidja, a tolikom broju ljudi je HL2 najbolja igra IKAD napravljena, onda je problem do vas, mozda ste igrali pijani, ili pirata pa vam AI blokirao, sta znam...

Citat:
Half-Life 2 was selected by readers of The Guardian as the best game of the decade, with praise given especially to the environment design throughout the game. According to the newspaper, it "pushed the envelope for the genre, and set a new high watermark for FPS narrative".
Citat:
Half-Life 2 won Crispy Gamer's 'Game of the Decade'[13] tournament style poll. It also won Reviews on the Run's[14], IGN's[15] best game of the decade and Spike Video Game Awards 2012 Game of the Decade
nexexcalibur je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku nexexcalibur na korisnoj poruci:
zdravkelja (9.12.2012)
Stara 8.12.2012, 21:05   #530
r0nIn
Banned

@nexcalibur: Ne interesuje me sta misle napaceni fanboys-i, ako mozes fino napisi svoje misljenje, samo nemoj da mi linkujes metacritic please.

Metacritic je skorz irelevantan i neobjektivan, on ne moze biti mjerilo kvaliteta! To je kao da kazes evo pogledaj Avatar ima najbolje ocjene, to mora da je najbolji film svih vremna, ma samo pogledaj komentare gledalaca. Pritom ne uzimas u obzir da su ti gledaoci djeca uzrasta 12-15 godina. Isto je tako i sa svim ostalim statistikama i mjerilima. Ti teba sam da stvoris svoje misljenje a ne na osnovu tudjeg misljenja, i da gledas u koliko je primjeraka igra prodata.

Poslednja ispravka: r0nIn (8.12.2012 u 21:44)
Stara 8.12.2012, 21:07   #531
dex3108
V.I.P. Test Play

Član od: 1.6.2008.
Zahvalnice: 300
Zahvaljeno 8.663 puta na 4.096 poruka

Nemamo ni mi vremena da citamo postove obicnog trola

dex3108 je sada online   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledećih 2 korisnika se zahvaljuje korisniku dex3108 na korisnoj poruci:
BlackArrow (8.12.2012), Exia (8.12.2012)
Stara 8.12.2012, 21:16   #532
Neutrino
Deo inventara foruma

Član od: 17.6.2011.
Zahvalnice: 99
Zahvaljeno 3.396 puta na 2.042 poruka

Citat:
nexexcalibur kaže: Pregled poruke
@ronin
@neutrino

Evo vam pa citajte sve razloge ovog sveta zasto je HL2 to sto jeste...

Sta je to? Novinari potplaceni? Onda su tu izjave igraca

I ne zaboravite, ako se vama nesto ne svidja, a tolikom broju ljudi je HL2 najbolja igra IKAD napravljena, onda je problem do vas, mozda ste igrali pijani, ili pirata pa vam AI blokirao, sta znam...
Pa pazi istom logikom bih ja mogao sad da pitam suprotan tabor da li je bio nadrogiran kad je igrao HL2 pa im se igra toliko svideo zar ne?

Inače, 95% pozitivnih komentara na tom Metacritic-u za HL2 je tipa (čast izuzecima):
Citat:
If only all single player shooters could be this great. HL2 is the shining gold example of storytelling and game play all fused into the perfect package.
Okej super gospodine cenjeni autoru komentara. Stavio si debelu desetku i svoju ocenu obrazložio sa "vau kul brate, ma sve naj naj" a nigde ni pomena zbog čega ti se gameplay sviđa ili koji deo priče ti je bio posebno interesantan. Pogledaj komentare koje si izdvojio kao primere u svom postu. Liče li ti na pomenuti šablon?

Ne kažem da sličnih primera nema i u sekciji sa negativnim komentarima ali opet tamo ćeš bar češće pročitati šta je ljudima smetalo i zašto im se igra nije svidela. Ocene na Metacriticu su jako polarizovane i uglavnom su čiste nule ili desetke. Komentari i konkretna obrazloženja u komentarima su mnogo bitniji nego ocena.

A što se tiče originala tačno je da sam HL2 prvi put igrao na piratu sa lošim crackom ali ne zato što obožavam pirateriju nego zato što u vreme dok su 56kbps modemi još uvek kod nas bili "in" teško da bi bilo kome te 2004. palo na pamet da spuca mesečnu kvotu dialupa da bi skinuo igru preko Steam-a.
Neutrino je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 8.12.2012, 21:36   #533
r0nIn
Banned

Citat:
Marko Radonjic kaže: Pregled poruke
@r0nin Koja je po tebi onda igra obelezila deceniju iza nas?
Vise njih, nikako jedna igra... Bio bih sebicni idiot kada bih naveo samo jednu, to je u sustini nerealno da jedna igra bude najbolja. Takva igra ne moze da postoji, isto kao i u umjetnosti, ne posotoji najbolja slika ili najbolja pjesma, to nije sport.
Stara 8.12.2012, 21:48   #534
Marko Radonjic
Deo inventara foruma

Well, ne mogu svi da se slazu
Ali gresis, postoje prekretnice za gaming, kao i za sve u zivotu. Nekada je to bio doom za 3d pucacine, resident evil (alone in the dark, kako za koga) za horor zanr, tomb raider za avanture iz 3.lica, half life 2 je nov stepenik za shootere, the list goes on...
Stara 8.12.2012, 22:03   #535
Exia
Deo inventara foruma

Član od: 18.6.2011.
Zahvalnice: 500
Zahvaljeno 3.165 puta na 1.333 poruka

Gary Newell at the VGAs 2012

Toliko o ozbiljnosti VGA
Exia je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 8.12.2012, 22:07   #536
r0nIn
Banned

Citat:
Well, ne mogu svi da se slazu
Ali gresis, postoje prekretnice za gaming, kao i za sve u zivotu. Nekada je to bio doom za 3d pucacine, resident evil (alone in the dark, kako za koga) za horor zanr, tomb raider za avanture iz 3.lica, half life 2 je nov stepenik za shootere, the list goes on...
E ako je HL2 prekretnik onda je No one lives forever BOG svih shootera, da ne pominjem ostale BOGOVE poput Deus Ex-a i slicnih.

Postoje prekretnice, ali ta prekretnica ne moze da bude jedna igra. Klasicno preseravanje, i to americko.
Stara 8.12.2012, 22:20   #537
purke62
Veteran

Član od: 22.7.2008.
Zahvalnice: 43
Zahvaljeno 301 puta na 180 poruka

Verovatno si u pravu da ne postoji najbolja pesma , najbolji roman, najbolja slika....Međutim, ipak postoje nagrade za "Najbolji roman godine" kuju dodeljuje Nin, na primer.Ne znači da je to najbolji roman, već da mu je po oceni kritičara časopisa Nin dodeljena nagrada koja se tako zove, "Najbolji roman godine", ili već kako se zove.Američka akademija za film dodeljuje svake godine nagrade za umetnička dela i autore tih dela.Kako se nagrade za umetnička dela mogu smatrati sportskim takmičenjem, to mi nije jasno.
Može se polemisati o odluci i proceni "dodeljivača" nagrade, to je i poželjno, ali ja ovde ne vidim polemiku o tome.Vidim samo negodovanje odlukom žirija.Nigde jednog valjanog argumenta protiv.
Neutrino pokušava da nabroji nekave razloge protiv, onda veli da je tema invazije vanzemlajaca prežvakana neborijeno puta.Odmah u sledećem pasusu sam sebi skače u usta i pominje nekakav Mass Effect , koji verovatno za temu ima uzgoj futoškog kupusa.
Argumenti tipa, ništa novo i revolucionarno nije doneo HL 2.Zar je to uopšte važno?Po mom mišljenju je bitnije kojiko su svi elementi igre kavalitetno urađenii i uklopljeni u samu igru.Moje mišljenje je, da je HL 2 u svim segmetima odlično urađen, bez izuzetka.Obilje različitih elemenata , uklopljeni u jednu celini koja fenomenalno funkcioniše.Naučna fantastika, horor, šuter, vožnja po suvom, vožnja po vodi, mozgalice, misterija, ....svega ima ali neičeg previše.
Upravo iz tog razloga se poptuno slažem sa procenom žirija, HL 2 jeste najbolja igra u poslednjih deset godina, jer sam je tako doživeo dok sam igrao a ne zato što sam čitao tuđa mišljenja.Ako se za neku igru može reći da je remek delo, to je po mom mišljenju, pre svih HL 2.
purke62 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledećih 3 korisnika se zahvaljuje korisniku purke62 na korisnoj poruci:
player1 (8.12.2012), simke85 (9.12.2012), zdravkelja (9.12.2012)
Stara 8.12.2012, 22:57   #538
Marko Radonjic
Deo inventara foruma

Deus je rpg, a za nlf niko ne kuka za nastavkom, no toliko o tome.
Stara 8.12.2012, 23:22   #539
r0nIn
Banned

Citat:
Deus je rpg, a za nlf niko ne kuka za nastavkom, no toliko o tome.
FPS\RPG mnogo bolje nego obicni i prevazidjeni FPS. A to za nastavak NOLF, ako nisi znao postoji nastavak, i to da niko ne kuka za trecim dijelom ne znaci da ta igra nije dobra, naprotiv. Onda bi po tvojoj logici COD bio najbolja igra svih vremena, sto vise nastavaka i sto vise popularnija igra to znaci da je bolja.

@purke62:
Mass Effect 1, je sve samo ne "futuristicki kupus". Prica je daleko bolja nego ona u HL2.

"Argumenti tipa, ništa novo i revolucionarno nije doneo HL 2.Zar je to uopšte važno?"

. Sto je najjace od svega, pola tih sto misle da je igra revolucionarna, nisu igrali origninalni HL. Zato im je i revolucionarna. Logicno. Ali kada pitam da to obrazloze, niko da odgovori, cute kao zaliveni, niko konkretno nesto i normalno da napise, nego ono klasicno fanaboys preseravanje.

".Naučna fantastika, horor, šuter, vožnja po suvom, vožnja po vodi, mozgalice, misterija"

Na kakav to horor mislis?! Jel ono u Ravenholmu? Sto se toga tice, igra me nije nijednom cimnula kao sto je to bio slucaj u prvom Half Life-u. Taj element je izostao, ali to nije nikakva mana.
Nigdje nema misterije, ne znam sta je tebi to bilo misticno?! Voznja po suvom, voznja po vodi... To je najdosadniji dio u igri, jedva sam cekao da predjem te nivoe. Narocito dionice sa bagijem, sve je tako dosadno i arhaicno. Nivo na mostu je vrhunski.
Mozgalice?! Mozda za one sa IQ-om ispod 60, pa malo da mozgaju kako ce da stave 5 betonskih blokova na dasku. Moglo je to mnogo bolje.

Sve u svemu, HL2 je dobra igra, ali isto tako i razocarenje.
Stara 8.12.2012, 23:23   #540
BlackArrow
Član

Član od: 30.10.2009.
Zahvalnice: 493
Zahvaljeno 476 puta na 167 poruka

Evo jedne zanimljivosti
BlackArrow je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Tagovi
half-life, valve

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
Half Life Inuyasha Akcione igre 167 23.12.2023 3:31
Half life 3 Bansek Akcione igre 97 27.8.2017 17:15
Half Life 2:Episode One Garson Akcione igre 96 25.7.2008 22:19
Half Life 2; Node out of date-Rebuilding Nicolas Akcione igre 40 26.6.2007 1:15
kako da skinem half life 2 sa neta Crusader88 O igrama uopšte 15 26.8.2006 12:59

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 23:00.