![]() |
![]() |
|
MMORPG igre Massively multiplayer online role-playing games - WoW, Guild Wars, Eve Online, Age of Conan, Lineage, kao i mnoge druge... |
Pregled rezultata glasanja: Koja je vasa main GW2 profesija? | |||
Mesmer |
![]() ![]() ![]() ![]() |
12 | 6,06% |
Engineer |
19 | 9,60% |
Thief |
21 | 10,61% |
Guardian |
29 | 14,65% |
Necromancer |
25 | 12,63% |
Ranger |
27 | 13,64% |
Warrior |
41 | 20,71% |
Elementalist |
24 | 12,12% |
Glasova: 198. U ovom glasanju ne možete da učestvujete |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#5481 |
Član
Član od: 4.1.2012.
Zahvalnice: 39
Zahvaljeno 35 puta na 16 poruka
|
![]()
@Sale013 - ne osecam se prozvanim ni najmanje, samo sam hteo da kazem da je dogovor moguc, ma koliko to nemoguce zvucalo
![]() |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku I30J4N na korisnoj poruci: | ||
Sale013 (24.8.2012) |
![]() |
#5482 |
Intel Inside
Član od: 1.11.2005.
Zahvalnice: 1.660
Zahvaljeno 11.221 puta na 7.175 poruka
|
![]()
Laptop 1.6GHz Dual Core, 2GB RAM-a, HD2400 sa 256 MB i PvE igram u nekih 15-ak fps u 1280x800 sve na low. PvP me preterano ni ne zanima.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5483 |
Veteran
Član od: 16.5.2006.
Zahvalnice: 664
Zahvaljeno 183 puta na 135 poruka
|
![]()
OMG, mene PvP preterano i ne zanima toliko, ako mogu da igram PvE na 15-20fps-a (vise nisam ni u WoW-u imao)jbg navikao sam, bicu zadovoljan
samo, da li ce igra da me pusti da je pokrenem* zbog specifikacija? Ima da je skidam 2 nedelje jbt... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5484 |
Član
Član od: 17.11.2009.
Zahvalnice: 38
Zahvaljeno 11 puta na 7 poruka
|
![]()
Jel može neko da postavi link od onog sajta sa spiskovima servera i guildova u igri?
Unapred hvala. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5485 | |
Veteran
Član od: 22.2.2010.
Zahvalnice: 87
Zahvaljeno 259 puta na 141 poruka
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku zuloom na korisnoj poruci: | ||
twin (24.8.2012) |
![]() |
#5486 |
Intel Inside
Zahvalnice: 1.660
Zahvaljeno 11.221 puta na 7.175 poruka
|
![]()
Hoće, i moja kartica je u not supported rangu, ali sam igrao na zadnjem beta vikendu i u stress testovima bez problema.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5487 |
Veteran
Član od: 4.3.2006.
Zahvalnice: 62
Zahvaljeno 48 puta na 43 poruka
|
![]()
trenutno je sve jako bagovito sto se tice performansi i optimizacije... drug ima GTX560Ti HAWK i nije uspeo da predje 30fps (spusta se i do 8-9) dok je u pretodnom testu imao 40+... isti fps dobija i sa low i sa high detaljima...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5488 | |
Veteran
Član od: 20.2.2012.
Zahvalnice: 29
Zahvaljeno 109 puta na 85 poruka
|
![]() Citat:
Meni ja sinoc bio oko 50fps, a na prethodnom oko 60fps. Sto se tice grafike imam HD6770. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5489 |
Veteran
Član od: 4.3.2006.
Zahvalnice: 62
Zahvaljeno 48 puta na 43 poruka
|
![]()
probao je 3x... cak smo nasli na forumima koji su drajveri preporuceni za njegovu grafu da bi igrao GW2 i bas je te imao... koristio je neke beta, pa je promenio na poslednju nVidijinu stabilnu verziju, pa opet i nista...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5490 |
Veteran
Član od: 16.5.2009.
Zahvalnice: 85
Zahvaljeno 36 puta na 30 poruka
|
![]()
Pa ovo tek pocinje zar mislite da ce odjednom biti igrivo i bez bagova. Trebace jos vremena dok igra bude radila kako treba... Samo nemojte da pocne pljuvanje cim igra izadje
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5491 |
Član
Član od: 14.3.2012.
Zahvalnice: 32
Zahvaljeno 38 puta na 20 poruka
|
![]()
Imajte na umu da je ovo stress test, pokušavaju da odrede kapacitete servera. Ne žele da otvaraju dodatne servere odmah po launchu, ko je igrao SWTOR zna da je BW zbog početne navale otvorio 15-ak dodatnih servera i kad je free month prošao ljudi otišli i ostavili one koji su ostali na polupustom serveru.
Radije ću trpeti nedelju ili dve slabiji FPS nego se posle 6 meseci radovati kad vidim drugog igrača u igri! |
![]() |
![]() |
![]() |
#5492 |
Član
|
![]()
Ljudi Headstart počinje sutra, a mi se još nismo dogovorili ko će osnovati guild, i ko će pozivati u guild.
Guild treba napraviti prvom prilikom, i odmah pozvati sve igrače, tako da se odmah od tih početnih questova počne skupljati influence. Takođe bilo bi lepo kad bi smo mogli odmah na početku okupiti igrače koji su za sPVP i napraviti naš sopstveni turnir(turnire), da kao gild isprobamo sve mape različite kompozicije grupa, a naravno i buildove. Naravno ako je moguće (igra dozvoljava) da se napravi pojedinačni meč sa predefinisanim timovima ne bi bilo loše, lakše se porede utisci kada je samo 10 igrača nego 40 koliko ti treba za turnir. Pošto nisam igrao mnogo sPVP ne znam sve mogućnosti! P.S. Ovaj post sam hteo da postavim i na Balkan Legion forumu ali tamo su suviše haotično napravljene teme, tako da nisam mogao da nađem pravo mesto! Ako neko može neka prenese tamo. Moj nik na Balkan Legionu je Tantil! |
![]() |
![]() |
![]() |
#5493 |
Kind Of A Big Deal
Zahvalnice: 344
Zahvaljeno 450 puta na 265 poruka
|
![]()
@Karzen nema SK guilda
Jel ima neko informaciju da li ce u utorak biti pustene u prodaju GW2 majice? Meni se cini da bi se to vec razglasilo do sad... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5494 |
Banned
Član od: 2.12.2005.
Zahvalnice: 2.493
Zahvaljeno 2.069 puta na 1.046 poruka
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5495 | |
Član
Član od: 22.10.2011.
Zahvalnice: 16
Zahvaljeno 202 puta na 111 poruka
|
![]()
Ja sam relativno rano pokrenuo pitanje (pre mesec dana) izbora servera, pošto bih voleo da se domaće gilde nađu na istom serveru, međutim, sa odlukama se odugovlačilo, vreme je prolazilo, a neki finalni dogovor nismo postigli.
Citat:
Desolation je markiran na ovoj listi kao http://www.gw2guilds.org/servers/eu kao unofficial UK server, Gandara takođe, što povlači neke konsekvence za sobom: najviše prijavljenih gildi, dakle serveri koji će potencijalno privući još masu gildi i igrača, tako da će vrlo brzo biti prepuni. Iz toga proizilaze potencijalni nedostaci ta dva servera: nemogućnost članova koji kasnije kupe GW2 da nam se priključe (moraju ići na neki drugi server), pošto neće svi krenuti 25. avgusta da igraju, zatim velike gužve, tj. čekanje na red ako neko poželi da igra WvW, za sada je cifra 3 x 200 igrača (3 servera po 200), dakle u udarnom vremenu (pretpostavljam da će to biti večernji sati) samo 200 mogućih mesta u WwW = veliki redovi i čekanje. Dodatni nedostatak prepunih servera: u vršnom opterećenju igrači neće biti zaista na serveru (Desolation i Gandara), već na owerflow serveru. Ok, ovo i nije neki veliki nedostatak za PvE, mada donekle i jeste. Uzmimo kao primer neku mapu u PvE, recimo Queensdale: Pravi Desolation server: nekoliko stotina igrača na mapi, veoma lako se mogu odraditi dinamički eventi, srca i ostalo, pošto uvek ima igrača u blizini. Desolation owerflow server: znatno manje igrača, pošto će se samo "višak" koji ne može ući na pravi server nalaziti na mapi, poneki teži dinamički event može biti donekle problem, ako u njemu učestvuje mali broj igrača. Ok, ovo nije neki nedostatak ako se igra grupno (gilda), uz to težina eventa skalira prema broju igrača, ali tu (bar kako sam primetio u dosadašnjim beta vikendima) ipak ima nekih ograničenja. Kraće rečeno, skaliranje ne radi idealno, tj. grupa od 5 igrača će duže raditi isti event u odnosu na neku od 20, iako bi zbog skaliranja trebalo biti slično. Puno gildi i igrača se takođe vodi logikom "veliki server = odličan WvW", tj. smatraju da će dominirati tamo (i profitirati od bonusa), pogotovo što je Desolation dominirao u beta vikendima. Ja mislim da to neće biti tako, iz sledećih razloga: neke jake i organizovane alijanse neće ići na Desolation i Gandaru, već na neke druge. Samim tim ne vidim kako bi Desolation i Gandara mogli da dominiraju u WvW, pošto se tu nalazi veliki broj gildi, ali neorganizovanih, dakle nastupaće u WvW kao velika grupa koja se kreće po mapi i napada prvi cilj koji im je u dometu. Ovo će možda doneti u početku neku prednost, dok se drugi serveri sa jakim alijansama ne organizuju. Serveri sa jakim alijansama će nastupati (relativno) organizovano, i napadati više strateških mesta na mapi odjednom, što bi po mom mišljenju trebalo da donosi bolje rezultate. Ako ostane ovakav raspored gildi i alijansi, predviđam da će sledeći serveri biti dobri u WvW: Gunnar's Hold, Seafarer's Rest i Far Shiverpeaks. Iz gore navedenih razloga smo izabrali Gunnar's Hold kao server za našu gildu, a izbacili iz trke Desolation i Gandaru. Ja bih voleo da se nađemo negde zajedno, to je još uvek moguće, ali prioritet ima gilda, dakle korisnost/upotrebljivost/kvalitet servera, a tek onda želja da se nađemo negde zajedno. Iz tog razloga ne možemo doći na Gandaru, pošto je ne smatramo kao dobar izbor. Ali ako se ostale gilde odluče ipak za neki drugi server, a ne za Gandaru, biće nam drago da se nađemo zajedno na istom serveru. Naravno, situacija se dinamički menja, može se desiti da i Gunnar's Hold postane prepun, u tom slučaju imamo u vidu par alternativnih servera, ali za sada situacija izgleda povoljno, nadam se da će tako i ostati. Gomila teksta, ali sam pokušao da približim korisnicima foruma zašto smo se odlučili za taj server, a ne neki drugi, i kojim kriterijumima smo se vodili. Dakle nije u pitanju sujeta ili autoritet, već jednostavno želja na nađemo udobno i prijatno mesto za članove gilde. Vidimo se u GW2, svim članovima koji su kupili (ili će kupiti) želim prijatno igranje, brze servere i ugodnu zabavu uz igru. ![]() Poslednja ispravka: Accuphase (24.8.2012 u 14:29) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5496 |
Član
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5497 | |
Kind Of A Big Deal
Zahvalnice: 344
Zahvaljeno 450 puta na 265 poruka
|
![]() Citat:
Bili smo i prvaci evrope u kosarci pa vise nismo. Imao sam i ja para do juce pa vise nemam. SK guild je postojao za vreme BETE i nista vise. Nema SK guilda, ne dovodite u zabludu ljude koji ce dolaziti na ovaj forum. Postoje guildovi u kojima igraju ljudi sa SK foruma i to se moze videti ovde http://www.sk.rs/forum/showthread.ph...75#post1605375 Ali SK guild ne postoji. Toliko o tome ![]() |
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Sale013 na korisnoj poruci: | ||
Peruzzi (24.8.2012) |
![]() |
#5498 |
Član
Član od: 17.11.2009.
Zahvalnice: 38
Zahvaljeno 11 puta na 7 poruka
|
![]()
Accuphase:
Koliko vidim razlika izmedju 'zvaničnog' broja članova Gandare i Gunnar's Hold-a je nešto manja od 500, što i nije neka razlika uzimajuci u obzir ukupan broj ljudi na oba servera.(U top 3 su po naseljenosti) Postoje bolji izbori od Gunnar's Hold ako zelite srednje naseljen server. Samo kažem. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5499 |
Veteran
Član od: 22.2.2010.
Zahvalnice: 87
Zahvaljeno 259 puta na 141 poruka
|
![]()
Statistike su svakako relativne, posebno jer se izvlače sa unofficial sajta kao što je gw2guilds.org, ali ono što je sigurno je da će UK serveri sigurno biti puniji od ostalih.
Samim tim Gunnars će biti manje naseljen, ali opet treba uzeti u obzir i to da će doći i mnoge gilde koje nisu regovane na gw2guilds kao i mnogo individualaca koji nemaju guild i ne razmišljaju mnogo o serverima. ANet nam svakako pomaže time što će World transfer biti free u startu. Tako da je, po meni, najbitnije da vodeći ljudi u gildama ostanu u kontaktu nakon launcha i da, ukoliko bude potrebe da se serveri menjaju, još jednom pokušaju dogovor. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5500 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Kada god aktiviram (jednom dnevno) GW 2 pocne da skida nekih 50 fajlova i onda stane kod 8 koji skida malo duze i nakon toga ceo dan nema updejta. Kao da isti updejt skida po par puta, da li je svima tako?
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Tagovi |
guild wars 2, mmorpg |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |