Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Play > Strateške igre
Uputstvo Članstvo Kalendar Današnje poruke Pretraži

Strateške igre Potezne i real-time strategije...

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 7.3.2013, 10:43   #541
M1L0SH
Veteran

Član od: 1.10.2009.
Zahvalnice: 144
Zahvaljeno 273 puta na 158 poruka
Određen forumom Re: Rome Total War 2

Citat:
Isko kaže: Pregled poruke
PS4 je samo prilagođeni PC, tvrdi dizajner kampanje Total War: Romea 2
1. Ovi jadnici svoje "smrt PC-ija vec deset godina" konzole reklamiraju kao PC iz fotelje. Ako ne mozes da ih pobedis ... A game developer-i su brze bolje potrcali da osiguraju parce kolaca.
Ja razumem njihovu "pohlepu" ali mislim da je to promasaj i da konzolna publika nije zainteresovana za to. A narocito Wii publika. Plus problemi sa kontrolama i prilagodjavanje gameplay-a. Onda ce PC verzija da pati zbog toga. To im se uopste ne isplati.

2. Nista od toga "prilagodjeni PC". PC je to sto je zato sto mogu da ako mi se hoce da iscupam graficku i ukljucim drugu od drugog proizvodjaca. Sony naravno nece to da ti dozvoli. Moras da kupis njihovo i samo njihovo. Mogu da povecam RAM da radim sta mi se oce. I dok konzolas mora da ceka 5,6,10 godina na update hardvera PC se unapredjuje svakog dana. A za to vreme oni budze blur neke glupe efekte (da se ne bi videlo da su zastareli), braon boje i lazu te kako je to vrh grafika.
M1L0SH je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 7.3.2013, 14:04   #542
danijelki
Član

Član od: 10.3.2010.
Zahvalnice: 61
Zahvaljeno 158 puta na 51 poruka

Parthia

http://wiki.totalwar.com/w/Total_War...arthia_Faction
danijelki je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledećih 7 korisnika se zahvaljuje korisniku danijelki na korisnoj poruci:
Bascelik (7.3.2013), batakpudla (7.3.2013), Isko (7.3.2013), jaomile (7.3.2013), M1L0SH (7.3.2013), pentraksil (7.3.2013), Stranger2 (14.3.2013)
Stara 7.3.2013, 15:28   #543
Isko
Deo inventara foruma

Član od: 25.8.2006.
Zahvalnice: 1.236
Zahvaljeno 668 puta na 346 poruka

Parthia

“Tolerance, justice, profit”

The ascension to power of Arsaces, leader of the Parni tribe, assured them victory against the Seleucid protectorate of Parthava, who had been weakened in their attempts to break free of Greco-Macedonian rule. Thus began the rise of Parthia, an eastern empire comparable to the Achaemenid dynasty of old and one of the few who came close to matching the power and wealth of Rome.

A confederation of tribes, Parthia is famed for its horses, nomadic horse-archers and heavy cavalry, the latter developing distinctive bronze or iron scaled armour which covers both horse and rider. For its infantry it relies on ethnic Persian/Iranian hillmen, spear and skirmisher units and sometimes mercenaries, armed and drilled in the Seleucid fashion.

Blending Persian, Hellenistic and local cultures, Parthia’s religious practices and philosophies include veneration of both Greek and Iranian Gods, and the practice of Zoroastrianism. Over time, a noble elite has developed, holding key areas of agricultural land upon which the economy is based, while trade via the emerging Silk Road enables its agents to move easily throughout the ancient world.

As an Eastern faction, Parthia profits from the rich heritage established by the Persian Empire both in its capacity for trade and in its cultural strength. A degree of tolerance for foreign cultures further eases Parthian conquest of new lands, but their Zoroastrian practices mean an aversion to slavery, which is detrimental to both the economy and to public order. In battle, their great marksmanship and mastery of cavalry makes them a force to be reckoned with when fighting on open ground.

Znaci Parthia je Persija? Da li ona dolazi kao jedno pleme ili citava drzava?

P.S. Svida mi se stoima mnogo razlicitih kultura, pa i njihove gradjevine mozemo videti kako su izgledale u to doba
I zadnja frakcija ce biti Egipat?

Poslednja ispravka: Isko (7.3.2013 u 20:34)
Isko je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 7.3.2013, 20:19   #544
Dimo
Starośeđelac

Član od: 28.10.2005.
Zahvalnice: 417
Zahvaljeno 931 puta na 700 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Dimo Slanje poruke preko Skypea korisniku Dimo

Djeluje kao da će sa ovima da se tresu pare kao onomad sa Grcima u prvom R:TW - u
Dimo je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 7.3.2013, 20:50   #545
_Maximus_
Veteran

Član od: 11.3.2006.
Zahvalnice: 249
Zahvaljeno 252 puta na 147 poruka

Tacno sam znao, bili su i u proslom TWu. Ostaje jos Egipat.
_Maximus_ je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 7.3.2013, 22:21   #546
stef1985a
Član

Član od: 25.3.2009.
Zahvalnice: 95
Zahvaljeno 118 puta na 65 poruka

Parthia je istocni ostatak persijskog carstva posle osvajanja Aleksandra Makedonskog. Persija je podeljena na Indiju, Parthiu, Seulekidiju (po generalu Seleukidu iz Aleksandrove vojske) i Ptolemejev Egipat (jos jedan general).
stef1985a je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 7.3.2013, 23:24   #547
Isko
Deo inventara foruma

Citat:
stef1985a kaže: Pregled poruke
Parthia je istocni ostatak persijskog carstva posle osvajanja Aleksandra Makedonskog. Persija je podeljena na Indiju, Parthiu, Seulekidiju (po generalu Seleukidu iz Aleksandrove vojske) i Ptolemejev Egipat (jos jedan general).
Hoces reci da je Parthia nastala posle napada Aleksandra Makedonskog? Sad sam sve godine pobrkao Kad bjese Alekasndar Makedonski? Koje godine Rimsko Carstvo je bilo na vrhuncu i ko je bio car? (Jel to ovo sad sto je RTW2) Egipat kojeg je osvojilo Rimsko carstvo kojem je vladala Kleopatra jel to nastalo od Parthia??? Kartagina pod komandom Hanibala je napadala Rim u kojem vremenu? Kad je bio rat izmedu Gala i Rimljana??? WTF????

Evo da pojednostavim. Jesul se svi veliki "eventi" desavali kad je Rimsko carstvo pocelo da jaca, pa je on poceo da napada sve okolo sto je mogao? Mozel neko fino da pojasni da mi ne daje onu wikipediju jer me je i ona zbunila. U razdoblju od kolko godina se sve ovo izdesavalo? Gore sam napisao od prilike sto me interesuje, al mozete dodati sami ako mislite da bih trebo nesto da saznam....
Stara 7.3.2013, 23:45   #548
Miloš987
Član

Član od: 7.9.2010.
Zahvalnice: 166
Zahvaljeno 64 puta na 56 poruka

Rim je osvojio Egipat u prvom veku pre nove ere. U isto doba dolaze i u sukob sa Partijom, i taj sukob ce trajati sve do kraja parcanske drzave u trecem veku nove ere (Rim nije osvojio Partiju, vec su tamo vlast preuzeli Sasanidi, nova dinastija). Cezar je osvojio Galiju sredinom prvog veka p.n.e, njegov naslednik Oktavijan Avgust je osvojio Egipat 30.p.n.e. Od Oktavijana pocinje principat (ili carstvo), pre toga Rim je bio republika.
Ratovi sa Kartaginom su bili ranije, tokom treceg i drugog veka p.n.e.
Miloš987 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Miloš987 na korisnoj poruci:
Isko (8.3.2013)
Stara 8.3.2013, 0:34   #549
Isko
Deo inventara foruma

Question Re: Rome Total War 2

@Bascelik - Nemam komentara...

Citat:
Miloš987 kaže: Pregled poruke
Rim je osvojio Egipat u prvom veku pre nove ere. U isto doba dolaze i u sukob sa Partijom, i taj sukob ce trajati sve do kraja parcanske drzave u trecem veku nove ere (Rim nije osvojio Partiju, vec su tamo vlast preuzeli Sasanidi, nova dinastija). Cezar je osvojio Galiju sredinom prvog veka p.n.e, njegov naslednik Oktavijan Avgust je osvojio Egipat 30.p.n.e. Od Oktavijana pocinje principat (ili carstvo), pre toga Rim je bio republika.
Ratovi sa Kartaginom su bili ranije, tokom treceg i drugog veka p.n.e.
Interesuje me posto je svaki Rimski car bio "Gaius Julius Caesar", koji je najvise donio uspjeha Rimu?
Stara 8.3.2013, 10:51   #550
stef1985a
Član

[QUOTE=Isko;1707760]Hoces reci da je Parthia nastala posle napada Aleksandra Makedonskog? Sad sam sve godine pobrkao Kad bjese Alekasndar Makedonski? Koje godine Rimsko Carstvo je bilo na vrhuncu i ko je bio car? (Jel to ovo sad sto je RTW2) Egipat kojeg je osvojilo Rimsko carstvo kojem je vladala Kleopatra jel to nastalo od Parthia??? Kartagina pod komandom Hanibala je napadala Rim u kojem vremenu? Kad je bio rat izmedu Gala i Rimljana??? WTF????

Osvajanja Aleksandra Makedonskog su trajala od 340. do 323. godine pre nove ere. Za to vreme ujedinjena je Grcka, jasno deklarisana Makedonija i srusena Persija. Posle smrti Aleksandra, obzirom da zvanicno nije bilo pravog naslednika, carstvo je podeljeno medju genralima. Indiju je dobijo persijski satrap koji je vladao i pre dolaska Aleksandra. Danasnji Irak i Iran, kasnije Parthia, su imali svog vladara, Persijanca, takodje generala obzirom da je Aleksandar svake godine promovisao veliki broj Persijanaca zarad asimilacije. Istocna obala Mediterana pripala je genralu Seleukidu, a Egipat Ptolemeju i tako je sve trajalo do rimskih osvajanja.
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku stef1985a na korisnoj poruci:
Isko (8.3.2013)
Stara 8.3.2013, 15:47   #551
Nestor
Deo inventara foruma

Član od: 15.11.2006.
Zahvalnice: 795
Zahvaljeno 888 puta na 555 poruka

Sad je pitanje samo ko ce izvisiti za razliku od prvog dela: Greek Cities States, Egypt, Seleucid Empire i ako uzmemo u obzir da su Grci izmireni preko Makedonije tako da je mala verovatnoca da se pojavi Greek Cities States kao igriva a i Seleucid Empire mu dodje manje vise Grcka fakcija pa verovatno ce biti samo prisutni ali ne i igrivi i to nam ostavlja Egipat a pitanje je da li ce to biti Egipat kao iz prvog dela ili sto bi ja radije video Egipat pod Ptolemejem kao Ptolemaic Kingdom. Nego mene i onako interesuju samo Rome, Carthage, Germania (kad vec nema nekog skandinavskog plemena) sto se igranja tice, mada i makedonija mozda dolazi u obzir i to samo ako im strelci ne nose one smesne damske sesire za plazu.
Nestor je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 8.3.2013, 15:48   #552
JAZO
Deo inventara foruma

Član od: 2.2.2010.
Zahvalnice: 783
Zahvaljeno 1.223 puta na 731 poruka

Bice modova ja ne znam zasto konstantno brinete o tome
JAZO je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 8.3.2013, 16:13   #553
Miloš987
Član

Član od: 7.9.2010.
Zahvalnice: 166
Zahvaljeno 64 puta na 56 poruka

Citat:
@Bascelik - Nemam komentara...

Interesuje me posto je svaki Rimski car bio "Gaius Julius Caesar", koji je najvise donio uspjeha Rimu?
Oktavijan Avgust. Inace najveci teritorijalni obim carstvo je imalo u vreme Trajana, ali nisu dugo zadrzali njegova osvajanja vec se njegov naslednik Hadrijan orijentisao na defanzivu pa je veci deo osvojenih teritorija napustio i povukao se na prirodne granice.
Miloš987 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 8.3.2013, 16:25   #554
stef1985a
Član

Citat:
Miloš987 kaže: Pregled poruke
Oktavijan Avgust. Inace najveci teritorijalni obim carstvo je imalo u vreme Trajana, ali nisu dugo zadrzali njegova osvajanja vec se njegov naslednik Hadrijan orijentisao na defanzivu pa je veci deo osvojenih teritorija napustio i povukao se na prirodne granice.
Vespazijan mozda... Svakako je uspeo da odrzi postojanje Rima posle Nerona, veliki podvig
Stara 8.3.2013, 17:47   #555
Marko
Član

Član od: 4.11.2005.
Zahvalnice: 447
Zahvaljeno 61 puta na 43 poruka
Slanje poruke preko Yahooa korisniku Marko

Zar nije samo Gaius Julius Caesar bio Gaius Julius Caesar?

Zar nisu ostali posle njega samo imali titulu Cezara?
Marko je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 11.3.2013, 13:59   #556
_Maximus_
Veteran

Član od: 11.3.2006.
Zahvalnice: 249
Zahvaljeno 252 puta na 147 poruka

Citat:
Nestor kaže: Pregled poruke
Sad je pitanje samo ko ce izvisiti za razliku od prvog dela: Greek Cities States, Egypt, Seleucid Empire i ako uzmemo u obzir da su Grci izmireni preko Makedonije tako da je mala verovatnoca da se pojavi Greek Cities States kao igriva a i Seleucid Empire mu dodje manje vise Grcka fakcija pa verovatno ce biti samo prisutni ali ne i igrivi i to nam ostavlja Egipat a pitanje je da li ce to biti Egipat kao iz prvog dela ili sto bi ja radije video Egipat pod Ptolemejem kao Ptolemaic Kingdom.
Izvisice ga oni koji ne budu kupovali DLC dodatke frakcija koje ce biti igrive ako das pare kad se navuces. Mislim da ce oni svakako napraviti barem deo ovih frakcija koje ce moci da se otkljucavaju DLC-om.
_Maximus_ je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 12.3.2013, 14:03   #557
caesar91
Član

Član od: 22.9.2012.
Zahvalnice: 1
Zahvaljeno 2 puta na 2 poruka

makedonija mozda dolazi u obzir i to samo ako im strelci ne nose one smesne damske sesire za plazu.[/QUOTE]

To nisu damski sesri uopste nego su to bili medju prvim sesirima na svetu.tako da nisi u pravu
caesar91 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 13.3.2013, 18:23   #558
JAZO
Deo inventara foruma

Član od: 2.2.2010.
Zahvalnice: 783
Zahvaljeno 1.223 puta na 731 poruka

Novi ekskluzivni razgovori sa CA od eurogamera.IMA novog gameplay iz siege of carthage
Video

Video

Poslednja ispravka: JAZO (13.3.2013 u 18:37)
JAZO je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledećih 4 korisnika se zahvaljuje korisniku JAZO na korisnoj poruci:
dulezmaj (13.3.2013), Isko (14.3.2013), Nestor (13.3.2013), pentraksil (13.3.2013)
Stara 14.3.2013, 3:05   #559
Stranger2
Veteran

Član od: 23.9.2009.
Zahvalnice: 597
Zahvaljeno 312 puta na 165 poruka

Citat:
Hoces reci da je Parthia nastala posle napada Aleksandra Makedonskog? Sad sam sve godine pobrkao Kad bjese Alekasndar Makedonski? Koje godine Rimsko Carstvo je bilo na vrhuncu i ko je bio car? (Jel to ovo sad sto je RTW2) Egipat kojeg je osvojilo Rimsko carstvo kojem je vladala Kleopatra jel to nastalo od Parthia??? Kartagina pod komandom Hanibala je napadala Rim u kojem vremenu? Kad je bio rat izmedu Gala i Rimljana??? WTF????

Evo da pojednostavim. Jesul se svi veliki "eventi" desavali kad je Rimsko carstvo pocelo da jaca, pa je on poceo da napada sve okolo sto je mogao? Mozel neko fino da pojasni da mi ne daje onu wikipediju jer me je i ona zbunila. U razdoblju od kolko godina se sve ovo izdesavalo? Gore sam napisao od prilike sto me interesuje, al mozete dodati sami ako mislite da bih trebo nesto da saznam....
Evo sled važnih istorijskih događaja (neki od njih su možda legende) koji te zanimaju onim redosledom kojim su se odvijali:

- Kraljica Dajdo (poreklom od feničana) osnovala kartagu. Verovatno negde 800 godina pre nove ere.
- Grci uništili troju.
- Preživeli trojanac Enej ploveći navratio u kartagu i živeli neko vreme u ljubavnoj vezi sa kraljicom kartažana. Enej se rastao od nje i otišao u italiju i osnovao Rim. Nesrećno su se rastali i tu je nastalo neprijateljsttvo između rima i kartage.
- Makedonci ojačali pod Filipom i osvojili grčku. Oko 350 godina pre nove ere. Falange.
- Filip ubijen i nasledio ga sin Aleksandar.
- Aleksandar osvojio velik deo istoka i ubrzo umro. Oko 320 godina pre nove ere. Nakon aleksandrove smrti cartvo podeljeno na 4 dela. Jedan deo je uzeo aleksandrov general Ptolomej i osnovao Ptolomejev Egipat i dinastiju Ptolomej. To je Kleopatrin predak.
- Rim još uvek mali. U južnoj italiji rimljani su se sukobili sa grcima/makedoncima a u severnoj sa galima. Grčki kralj Pir Epirski - Pirova pobeda nadrimljanima 280 godina pre nove ere.
- Prvi punski rat. 264 godine pre nove ere. Rimljani iskopirali kartaške brodove, napravili mornaricu i pobedili kartažane na moru i preuzeli siciliju od kartažana.
- Kartažani posle toga pomalo odustali od mornarice i osvojili veliki deo španije.
- Drugi punski rat. Hanibal prešao alpe i napao Rim 218 godine pre nove ere. "Hanibal ante portas". Desetak godina proveo u italiji bez izgubljene bitke ali nije napao ni zauzeo grad Rim. Rimljani se ipak oporavili, napali kartagu najpre u španiji zatim i u africi i pobedili. Scipio Africanus.
- Treći punski rat. Rimljani rešili da unište kartagu. Ono čuveno "Kartagu treba razoriti".
- Kartaga uništena 146 godina pre nove ere. Scipio Africanus mlađi (Scipio Aemileanus).
- Takođe, 146 godina pre nove ere Rimljani osvojili Makedoniju/Grčku. Kraj samostalne Makedionije/Grčke.
- Julije Cezar osvojio galiju do 50 godine pre nove ere i veoma uvećao rim. Takođe pojačao reputaciju rimljana prelaskom rajne i prelaskom lamanša.
- Cezar odbio da okonča mandat konzula, zauzeo Rim i porazio republikance. Cezar postao prvi rimski car ali odmah potom ubijen.
- Cezarov naslednik Oktavijan (Augustus) je regularno započeo vladnaje rimom kao carstvom
- Građanski rat između Oktavijana i cezarovog genarala Marka Antonija i cezarovih neprijatelja republikanaca. Oktavijan i Marko Antonije se pomirili i zajednički pobedili republikance.
- Marko antonije otišao da vlada rimskom provincijom egiptom kod Kleopatre (iz Ptolomej dinastije).
- Ponovo zaratili. Marko Antonije i Kleopatra poraženi od strane Oktavijana. Kleopatra (i Marko) izvršili samoubistvo i to je kraj ptolomej dinastije i koliko toliko samostalnog Egipta.
- Tridesetak godina posle, rođenje Isusa (ko veruje). Nastanak hrišćanstva, nova era... ...uh počinje dosadniji period
- Dalje rim imao nekoliko dobrih i nekoliko loših careva... Malo jačao malo slabio. Kasnije se transformisao preuzimanjem hrišćanske religije i podelio se i potpuno propao u periodu od 500-1450 godina nove ere... (Kraj ostataka od rima je otprilike bio u periodu kada je i Srbija osvojena od Turaka)

Citat:
Cezar je bio slavan pa su ostali uzimali to kao počasno ime. Mnogi smatraju Marka Aurelija (onog iz filma gladijator koji je bio star na početku filma) za najboljeg cara kada sve uzmu u obzir i osvajanja i kvalitet života rimljana i pošteno vladanje. Sve do njegove smrti može se reći da je rim jačao. Posle njega je bilo nekoliko katastrofalnih careva (neki od njih i psihopate) pa je rim dosta oslabio.

Poslednja ispravka: Stranger2 (15.3.2013 u 4:55) Razlog: Dodao Pira Epirskog, pirovu pobedu, pad grčke.
Stranger2 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledećih 3 korisnika se zahvaljuje korisniku Stranger2 na korisnoj poruci:
Isko (14.3.2013), pentraksil (14.3.2013), vetar. (14.3.2013)
Stara 14.3.2013, 8:33   #560
Isko
Deo inventara foruma

Određen forumom Re: Re: Rome Total War 2

Citat:
Stranger2 kaže: Pregled poruke
Evo sled važnih istorijskih događaja (neki od njih su možda legende) koji te zanimaju onim redosledom kojim su se odvijali:

- Kraljica Dajdo (poreklom od feničana) osnovala kartagu. Verovatno negde 800 godina pre nove ere.
- Grci uništili troju....
Hvalaaa na ovim informacijama mnoge stvari nisam znao. E sad po ovim redosledom mogu da istrazujem I citam opsirnije.

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Isko na korisnoj poruci:
Stranger2 (14.3.2013)
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Tagovi
campaign, rome, screenshot, senat, total war, war

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
Medieval II Total War DukeofSerbia Strateške igre 1963 19.4.2023 14:53
Rimska država u video igrama Red Wing O igrama uopšte 29 29.5.2021 15:24
Rome Total War Alexander _Maximus_ Strateške igre 33 22.6.2007 19:46
Upomoc imam problem (Rome total war) groefdracula O igrama uopšte 14 7.7.2006 0:49
Rome Total War problem NjegovaWisost Strateške igre 5 28.3.2006 22:35

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 12:37.