Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Play > Role-Play
Uputstvo Članstvo Kalendar Današnje poruke Pretraži

Role-Play FRP, RPG...

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 3.6.2016, 13:32   #5921
Apostrof
Veteran

Član od: 27.11.2007.
Zahvalnice: 352
Zahvaljeno 391 puta na 198 poruka
Slanje poruke preko Skypea korisniku Apostrof
Određen forumom Re: The Witcher 3

Citat:
Laserstorm kaže: Pregled poruke
Probaj ti da "skocis" tj. padnes bez ikakve pripreme sa 2 metra visine, pa da vidis kako ces da prodjes. To sto je Geralt brzi i ima mnogo bolje reflekse nema nekog uticaja na to kako njegovo telo trpi udar pri padu, jedino pomaze u njegovoj reakciji na pad, sklupcavanju i kotrljanju kako bi absorbovao energiju udara. Rolling pri padu zavisi cisto od reakcije igraca. S druge strane, veca visina znaci i vecu brzinu pri padu, samim tim je veca i energija kojom telo udara u zemlju. Not good kako god ga okrenes.
Ah, stari dobri argument realnosti u igrama sa zmajovima. Da Geralt pada u vakumu jerbo je otpor vazduha tezak za racunati dva metra prav ko sveca i onako bas fino ugojen opet bi udario u zemlju silom od nekih 15000N, sto je pritisak na prosecno stopalo ~vodovodx1.5, padobranci trpe mnogo gore sile pri sletanju od toga. Sad dodaj gustu atmosferu, ga Geralt nije debela svinja i da nece da pada ko deblo na nemoguce tvrdu podlogu. Ukratko pad sa dva metra je smesan sem ako ne pikiras na tintaru. Pad sa 4 metra je otprilike koliko trpe elitni padobranski odredi kad skacu sa malim kupolama-padobranima sa vecih visina. A Geralt je valjda veci nindza od ovih iz II. RAF-ove padobranske majku mu.
Apostrof je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 3.6.2016, 13:36   #5922
DeCoy
Intel Inside

Član od: 1.11.2005.
Zahvalnice: 1.658
Zahvaljeno 11.203 puta na 7.165 poruka

Meni je u prvom Witcheru bilo neshavtljivo kako neko ko je strah i trepet za monstrume ne ume da preskoči ogradu od pola metra Rasprava o realnosti u igrama je besmislena koliko i ona o poštenim političarima...
DeCoy je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku DeCoy na korisnoj poruci:
Mocko (3.6.2016)
Stara 3.6.2016, 13:49   #5923
Apostrof
Veteran

Član od: 27.11.2007.
Zahvalnice: 352
Zahvaljeno 391 puta na 198 poruka
Slanje poruke preko Skypea korisniku Apostrof

Jasno je da se radi o fobiji od ograda. Citave studije su pisane o tome, time se se i tvorci igre vodili kad su uveli ovaj feature da Geralt dobije dodatni personality.
Apostrof je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 3.6.2016, 14:36   #5924
Neutrino
Deo inventara foruma

Član od: 17.6.2011.
Zahvalnice: 98
Zahvaljeno 3.391 puta na 2.038 poruka

Citat:
DeCoy kaže: Pregled poruke
Meni je u prvom Witcheru bilo neshavtljivo kako neko ko je strah i trepet za monstrume ne ume da preskoči ogradu od pola metra Rasprava o realnosti u igrama je besmislena koliko i ona o poštenim političarima...
Da ali dok je taj "feature" konzistentno nedostupan u prvoj igri gde i nije toliko bitan u Witcher-u 3 on zapravo postoji. Dakle, možeš da preskačeš šta hoćeš, samo ne smeš da budeš u borbi jer igra automatski zaključava vertikalnu osu. Najjadnije je gledati kad se slučajno zavučeš u neki ćošak i onda igra registruje borbu a ti ne možeš da pobegneš odatle zato što si ograničen preprekom od frtalj metra
Neutrino je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 3.6.2016, 14:51   #5925
Vladimirus86
Starosedelac

Član od: 1.9.2012.
Zahvalnice: 797
Zahvaljeno 681 puta na 431 poruka

Citat:
Neutrino kaže: Pregled poruke
Zamisli, Geralt iz Rivije, Beli Vuk, Kasapin iz Blavikena nije sposoban da preskoči ogradu od pola metra čim krene borba E o takvim apsolutno neshvatljivim glupostima ja pričam.
Za ovo se slažem, jednostavno postoje situacije kad vas igra baci u zatvoren prostor sa mnogobrojnim neprijateljima i ako lokacija ima makar malo uzvišenje Geralt jednostavno nije u stanju da se pomeri/popne/otkotrlja dok se borba ne završi. Koliko sam samo puta poginuo pokušavajući da pobegnem iz borbe a nisam mogao jer sam naleteo na stepenik koji ne mogu da preskočim u toku borbe. Mada ovakve situacije nisu toliko česte da bi pokvarile uživanje u igri, definitivno jesu vredne pomena.

Dalje, targeting i dalje nije najbolje sređen, Geralt prilikom udaraca bira mete koje su najbliže njemu, a ne one koje bi mi hteli da udarimo, naročito ako se zaletite sa udarcima a Geralt krene čas jednog čas drugog protivnika da udara. Možda je najbolji primer za ovo borba sa Drowners-ima jer oni često dolaze u grupama.

Citat:
Goldfinger kaže: Pregled poruke
Tri stvari koje su mi smetale u igri su: kad zatrčiš Geralta koči kao Jugo treba mu dva tri metra da se zaustavi, spuštanje niz padinu u stilu Tony Hawka i to skakanje sa manjih visina...
Prva stvar je uspešno rešena sa Alternative mod kretanja u opcijama, ta inercija prilikom kretanja je i meni mnogo smetala, druga stvar mi je jednostavno kul, jeste da je nerealno but hey, a za padanje sa visina sam naučuo da se kotrljam pre nego što se razbijem kao tikva sa pola metra visine. Pravi master Witcher.
Vladimirus86 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 3.6.2016, 15:18   #5926
Neutrino
Deo inventara foruma

Citat:
Vladimirus86 kaže: Pregled poruke
Dalje, targeting i dalje nije najbolje sređen, Geralt prilikom udaraca bira mete koje su najbliže njemu, a ne one koje bi mi hteli da udarimo
Zato što Witcher 3 koristi standardan sistem predikcije odabira meta koji je popularizovan na konzolama gde kombinacija smera kretanja igrača (recimo na analognom sticku) i trenutne pozicije kamere određuje metu. Najbolji primer gde se baš vidi koliko su kontroleri u prednosti kod ovog sistema su Batman igre gde obabir meta kompletno zavisi od njega.
Stara 3.6.2016, 15:54   #5927
Wittmann
Član

Član od: 29.3.2013.
Zahvalnice: 237
Zahvaljeno 56 puta na 41 poruka

Ljudi jel se i vama desava posle zadnje patcha i blood and wine instaliranog,da objekti i ljudi mnogo vise iskacu nego pre?
Wittmann je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 3.6.2016, 16:27   #5928
Laserstorm
Veteran

Član od: 2.11.2011.
Zahvalnice: 114
Zahvaljeno 187 puta na 113 poruka

Citat:
Wittmann kaže: Pregled poruke
Ljudi jel se i vama desava posle zadnje patcha i blood and wine instaliranog,da objekti i ljudi mnogo vise iskacu nego pre?
Jeste, desava se primetno izrazenije nego ranije. I nije samo to problem, ima tu jos stvari, da ne nabrajam sad. Ali jbg, krenuo sam da igram i batalio da se nerviram zbog toga. Ima toliko novih stvari i detalja za gledanje i upijanje da sam zaboravio da obracam paznju na te stvari i sad uzivam.
Laserstorm je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 3.6.2016, 16:34   #5929
Stenmark
Banned

Član od: 13.4.2014.
Zahvalnice: 389
Zahvaljeno 1.009 puta na 514 poruka

Citat:
Neutrino kaže: Pregled poruke
Zato što Witcher 3 koristi standardan sistem predikcije odabira meta koji je popularizovan na konzolama gde kombinacija smera kretanja igrača (recimo na analognom sticku) i trenutne pozicije kamere određuje metu. Najbolji primer gde se baš vidi koliko su kontroleri u prednosti kod ovog sistema su Batman igre gde obabir meta kompletno zavisi od njega.
Ne shvatam.Bez hard lock on-a,moze samom kamerom da se odredi meta pa iako je ona iza Geralta,nema potrebe da se koriste kontrole kretanja zato sto igra ima "soft lock on" i to kada se pojavi health bar iznad protivnika u trenutku kada se kamera rucno namesti na njih.
U situaciji kada je neprijatelj iza Geralta sa ovakvim nacinom "ciljanja" protivnika na analogu ju mnogo sporiji i neprecizniji narocito kada ih ima vise.
Stenmark je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 3.6.2016, 18:12   #5930
Neutrino
Deo inventara foruma

Citat:
Stenmark kaže: Pregled poruke
Ne shvatam.Bez hard lock on-a,moze samom kamerom da se odredi meta pa iako je ona iza Geralta,nema potrebe da se koriste kontrole kretanja zato sto igra ima "soft lock on" i to kada se pojavi health bar iznad protivnika u trenutku kada se kamera rucno namesti na njih.
U situaciji kada je neprijatelj iza Geralta sa ovakvim nacinom "ciljanja" protivnika na analogu ju mnogo sporiji i neprecizniji narocito kada ih ima vise.
Soft lock je samo indikator koji služi da pokaže koju metu je izabrao sistem predikcije ako je meta u vidnom polju kamere (kamera je jedan od dva faktora) ali se za konačan izbor mete i dalje koristi sistem koji sam naveo (kamera + pokret).
Stara 3.6.2016, 18:16   #5931
pentraksil
Deo inventara foruma

Član od: 14.4.2007.
Zahvalnice: 4.590
Zahvaljeno 3.921 puta na 2.441 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku pentraksil

^^ Taj boss jeste malo zeznutiji, ali nikakav problem ni na najvisem nivou tezine (onaj maksimum sa jednim zivotom ni ne racunam )

Igra sljaka mnogo bolje nego ranije, ali imam problem sa izbacivanjem na desktop. Par puta mi se desavalo da izbaci prilikom ucitavanja i jedno zakucavanje igre gde je samo ponovno pokretanje racunara pomoglo. Jos neko ima ovaj problem?
pentraksil je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 3.6.2016, 18:27   #5932
Aibo
Deo inventara foruma

Član od: 30.6.2008.
Zahvalnice: 1.008
Zahvaljeno 4.069 puta na 2.439 poruka

Citat:
Vladimirus86 kaže: Pregled poruke
Koliko sam samo puta poginuo pokušavajući da pobegnem iz borbe
Kukavičluk i povlačenje iz borbe moraju da se kazne. Pobeđuješ ili umireš časno, nema tu stepenik, ograda... Mene u takvim situacijama spašavaju ili jak igni da ih malo omete ili alternativni Quen da se učaurim na kratko dok se izvučem iz klinča, a srećom oba su mi maksimalno razvijena.
Aibo je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Aibo na korisnoj poruci:
Shonkas (3.6.2016)
Stara 3.6.2016, 20:54   #5933
Neutrino
Deo inventara foruma

Citat:
Aibo kaže: Pregled poruke
Kukavičluk i povlačenje iz borbe moraju da se kazne.
Isto kao i nepromišljeno uletanje u borbu a la "Leeroy Jenkins style".
Stara 3.6.2016, 22:26   #5934
efil82
Starosedelac

Član od: 26.6.2010.
Zahvalnice: 315
Zahvaljeno 420 puta na 238 poruka

Meni nije jasno kako iko ovde moze da zagine i na najvecoj tezini...znaci ja sam zaginuo 100 puta ali nikad u borbi uvek u padu s visine slucajno.
efil82 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku efil82 na korisnoj poruci:
maxiMD (4.6.2016)
Stara 3.6.2016, 22:38   #5935
Vladimirus86
Starosedelac

Član od: 1.9.2012.
Zahvalnice: 797
Zahvaljeno 681 puta na 431 poruka

Problem kod mene je dugi load game, koji uglavnom zna da traje 1min tako da mi se vise isplati da bezim. A zaista nemam problema sa borbom na deathmarchu osim ako me strpaju na mali prostor sa petoricom neprijatelja. Ali glavni ubica uvek bude stepenik.
Inace, sto se ekspanzije tice, malo je reci da uzivam. Dacu malo detaljnije utiske kad malo vise odmaknem ali za sada je odlicna.

Послато са LG-H320 уз помоћ Тапатока
Vladimirus86 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 3.6.2016, 23:33   #5936
LoneWolf
Deo inventara foruma

Član od: 9.1.2006.
Zahvalnice: 1.612
Zahvaljeno 2.006 puta na 1.418 poruka
Slanje poruke preko Skypea korisniku LoneWolf
Određen forumom The Witcher 3

Narode, igram GOG verziju i pojede mi silne gigabajte, samo neki pečevi izlaze a nema nijednog kumulativnog kako Bog zapovijeda, ili ima a ja nisam našao? Kako da oslobodim prostor na hardu i koje je foldere bezbjedno obrisati, gdje se smještaju ti pečevi? Hvala
LoneWolf je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 4.6.2016, 2:57   #5937
Laserstorm
Veteran

Član od: 2.11.2011.
Zahvalnice: 114
Zahvaljeno 187 puta na 113 poruka

Citat:
LoneWolf kaže: Pregled poruke
Narode, igram GOG verziju i pojede mi silne gigabajte, samo neki pečevi izlaze a nema nijednog kumulativnog kako Bog zapovijeda, ili ima a ja nisam našao? Kako da oslobodim prostor na hardu i koje je foldere bezbjedno obrisati, gdje se smještaju ti pečevi? Hvala
Ako radis reinstall od nule onda batali da skidas patcheve preko GOG Galaxy, nego ih skidaj sa GOG.com, kao .exe fajlove na HDD. Ako update-jes vec neku verziju koja je veca od 1.02, a manja od 1.10, onda moras da pustis preko GOG Galaxy i da cekas da zavrsi (mozda gresim, mozda patch 1.01-1.10 radi za sve verzije manje od 1.10).

Mozes preko GOG Galaxy da prekines postojeci download ako ti je stavljeno da Galaxy automatski update-uje, pa onda da stavis na manual download i da onda skidas rucno onako kako ti hoces.

Inace moj predlog ti je da ne radis tako, nego da na extra downloads skidas rucno fajlove za patcheve, bice skinuti u folderu Extras koji si specificirao u settingsima za Galaxy i tamo ce ostati dok ti rucno ne obrises.

Inace ako ne koristis Extra Downloads opciju da ti otvori ekran sa fajlovima za patcheve, vec koristis Settings pa odatle biras na koju verziju da se update-uje igra, fajlovi od patcheva se po zavrsetku updata gube, pa ako si nesto zeznuo moras opet ispocetka sve da skidas kad se rollbackujes na prethodnu verziju.
Laserstorm je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Laserstorm na korisnoj poruci:
LoneWolf (4.6.2016)
Stara 4.6.2016, 15:22   #5938
DacUF
Član

Član od: 1.11.2010.
Zahvalnice: 62
Zahvaljeno 64 puta na 31 poruka

Citat:
efil82 kaže: Pregled poruke
Meni nije jasno kako iko ovde moze da zagine i na najvecoj tezini...znaci ja sam zaginuo 100 puta ali nikad u borbi uvek u padu s visine slucajno.
Cemu ovakvi bezveze postovi??! Igram i ja na najtezoj tezini i neke borbe ponavljam i po 10-20 puta. Borba zna da da bude frustrirajuce teska i samo ti falis da provociras i izigravas gamer nindzu!
DacUF je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku DacUF na korisnoj poruci:
Ziginho (5.6.2016)
Stara 4.6.2016, 15:29   #5939
Neutrino
Deo inventara foruma

Citat:
DacUF kaže: Pregled poruke
Cemu ovakvi bezveze postovi??! Igram i ja na najtezoj tezini i neke borbe ponavljam i po 10-20 puta. Borba zna da da bude frustrirajuce teska i samo ti falis da provociras i izigravas gamer nindzu!
Ne živciraj se bez veze - on ti je ovde dežurni trol s' najtanji fitilj od svu decu
Stara 4.6.2016, 15:47   #5940
LoneWolf
Deo inventara foruma

Član od: 9.1.2006.
Zahvalnice: 1.612
Zahvaljeno 2.006 puta na 1.418 poruka
Slanje poruke preko Skypea korisniku LoneWolf
Određen forumom The Witcher 3

Citat:
Laserstorm kaže: Pregled poruke
Ako radis reinstall od nule onda batali da skidas patcheve preko GOG Galaxy, nego ih skidaj sa GOG.com, kao .exe fajlove na HDD. Ako update-jes vec neku verziju koja je veca od 1.02, a manja od 1.10, onda moras da pustis preko GOG Galaxy i da cekas da zavrsi (mozda gresim, mozda patch 1.01-1.10 radi za sve verzije manje od 1.10).

Trenutno sam na 1.8 ili 1.08, kako god, a volio bih poigrati ovu novu ekspanziju no mi ne dozvoljava. Treba skočiti sa 1.8 na 1.21 i tek onda ide ta ekspanzija, a nigdje nisam našao kumulativni patch od 1.08 do 1.21, sve nešto iskomadano i instalira se jedan po jedan...
LoneWolf je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Tagovi
fantasy, rpg, witcher

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
The Witcher 2 - Assassins of Kings Psycho13 Role-Play 4767 21.7.2020 14:23
The Witcher The mighty Boo Role-Play 3333 6.5.2018 23:01

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 21:55.