![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Veteran
Član od: 24.10.2005.
Zahvalnice: 9
Zahvaljeno 95 puta na 71 poruka
|
![]()
Ono sto mi je zanimljivo je da korisnici beze iz SBB-a u Telekom, a ne kontaju da je i Telekom deo razloga zbog cega im SBB mreza radi tako kako radi. I sad je Telekom od najgore drolje postao casna sestra...yeah right.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Deo inventara foruma
Član od: 28.11.2005.
Zahvalnice: 91
Zahvaljeno 902 puta na 621 poruka
|
![]()
Naravno da kontam, ali kakav izbor mi ostaje? Da i dalje nemam net po dva meseca iako uredno placam? Naravno da ne i da cu preci na ADSL. A i dalje imam opciju da ako SBB proradi se vratim...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#43 | |
Član
Član od: 15.12.2006.
Zahvalnice: 9
Zahvaljeno 33 puta na 23 poruka
|
![]() Citat:
Casna sister ORIGINALNO ![]() A tek internet u nekom mestu kao Aleksandrovac Svi provajderi na istom kanalu Ping allways iznad 500 ![]() ![]() qzma je upravu da sam u mogucnosti i ja bih sastavio i bolje i jace nego on kakav p2p ![]() to kod nas ne radi Steam portovi zatvoreni ![]() CAT u dZaku na Zupski nacin ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Član
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Ma ok... I ja sam u principu upoznao ljude iz mog grada. Isao sam i kod njihovog shefa i lepo mi je objasnio o cemu se radi. I znam da nije 100% njihova krivica za ovakvo stanje. S jedne strane ih pritiska Telekom. Sa druge gazde iz Beograda koji nece da daju novac za unapredjenje sistema a prikacilo se mnogo vise ljudi nego sto mogu da opsluze.
Svejedno, meni net nije radio i morao sam da predjem... |
![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Deo inventara foruma
Član od: 5.12.2005.
Zahvalnice: 299
Zahvaljeno 397 puta na 300 poruka
|
![]()
Cudno da niko ne pomenu probleme sa kablovskom televizijom SBB-a.
Znate one periode kada se na cetvrtini kanala pojavi RTS1 ili 2 ili kada usled kisice nestane signal na nekim kanalima. A kocenja i slicno da ne pominjem. Takodje gasenje F1 prenosa na HRT2, odnosno nestanak HRT2 kanala 30min pre pocetka prenosa formule 1 i to skoro cele sezone '06. Samo tokom tri trke su davali signal. Nije da preferiram HRT kanale ali covece ovi nasi ponekad pricaju i o sladoledu dok ovi ginu na stazi, ili se onaj ludak hvali susretima sa Slavicom Eklston i Bernijem. Mislim lepo je to, ali pobogu on nama to servira u najzanimljivijim trenucima trke. Dok ovi na HRT-u mnogo profesionalnije obavljaju posao, iznose tehnicke karakteristike bolida i ostalo da ne razgabam sada previse... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
ex Laki pingvin
Član od: 28.10.2005.
Zahvalnice: 478
Zahvaljeno 879 puta na 487 poruka
|
![]()
Evo, ovi što im loše radi SBB sada, ovo je 256 paket (GKrellm nadgleda eth0 na koji je nakačen SBB modem, i eth1 preko koga delim konekciju sa drugom mašinom (koja u trenutku screenshota radi windows update). Dakle, slika:
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Član
Član od: 4.1.2006.
Zahvalnice: 49
Zahvaljeno 39 puta na 30 poruka
|
![]()
I ta slika govori...?! Sitne su mi te brojke bre
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#49 | |
Član
Član od: 29.11.2005.
Zahvalnice: 15
Zahvaljeno 88 puta na 66 poruka
|
![]() Citat:
Mozda ja bas hocu da gledam na HRT formulu. Platio sam, moze mi se. Ali jok. Sa B92 pripretili tuzbom i ovi odmah iskljucili. Strasno. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#50 | |
Deo inventara foruma
Član od: 30.11.2005.
Zahvalnice: 374
Zahvaljeno 456 puta na 282 poruka
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#51 | |
Deo inventara foruma
Član od: 5.12.2005.
Zahvalnice: 299
Zahvaljeno 397 puta na 300 poruka
|
![]() Citat:
![]() Ajde da su stavili neke ok komentatore pa da se okrene glava ali izgleda da u ovoj zemlji ide sve preko veze! I sta da zovnem i da ih pitam kako to da nema drugih kanala koji prenose F1 kada B92 prenosi, i sta da mi kazu, da je zbog grmljavine a ono kablovska i vedro u celoj Evropi! Ili mene zvali jedan mesec da mi saopste da nije placen racun vec cetiri meseca i to onako drsko kao, i znas decko ti si pred iskljucenjem. Ja ne znam gde se nalazim, kao dobro...pogledam sa mojima kad ono meni nije ni stizala uplatnica cetiri meseca a u ugovoru pise da je obavezna. Zovnem i pojasnim mu situaciju i drago mi je sto je zanemeo jer bi otisao tamo da mu.... Inace kada su dobili prituzbe na rad komentatora oni su uklonili Brkica (onaj nas reli vozac) a ostavili ovog drugog dosadnog lika (na koga su se inace optuzbe odnosile) i posto je bilo neizvodljivo da on sam komentarise e onda je onaj zanimljiviji sto prenosi sport na toj televiziji dobio nalog da se sto pre spremi za prenos F1 i ukopase nas. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Mislim da ovo nece proci neopazeno.Ako se uzme u obzir da SK cita izmedju 20 i 40 hiljada ljudi i da polovina istih ovo prihvati kao istinu dobijamo ogroman negativan publicitet za SBB a kada se uzme u obzir da kod nas ljudi biraju vecinu stvari po preporuci...Mika ce da kaze Ziki da je procitao u SK-u da je SBB truba i da uzme ADSL,Pera koji vec ima SBB kablovski net ce procitati tekst i reci ce i ja cu da predjem na ADSL kad svi prelaze...Svasta moze iz ovog da ispadne
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
ex Laki pingvin
Član od: 28.10.2005.
Zahvalnice: 478
Zahvaljeno 879 puta na 487 poruka
|
![]()
Pa SBB ima mnooogo više od tričavih 40k korisnika (na forumu smo samo mi dokoni, pod uslovom da znamo šta je forum
![]() Šta htedoh reći? Pa to da će vrlo brzo sa korisnicima ADSL-a kod ne-Telekom provajdera biti ista situacija kao što je sa korisnicima SBB-a. Ogavni monopolista Telekom ne trpi zdravu konkurenciju, i radi sve da konkurencija „razočara“ svoje korisnike. A zamisli samo, godinu dana si obavezan da „koristiš“ (čitaj: plaćaš) Telekom ADSL, koristio ga ili ne. Kod SBB-a možeš da preskočiš recimo mesec dana da ne plaćaš net, pa onda da nastaviš, i niko ti ništa neće reći. brrr, zvučim sebi kao SBB advokat ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Deo inventara foruma
|
![]()
AAhaaaaaa! Sleeping with the enemy, ha?
![]() Pa dobro onda, razumemo te. U redu je... |
![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Veteran
|
![]()
Pošto vidim da ovde rasprava teče sve žešće ajd da se i ja uključim...Kao prvo koristim modem i dial-up koji je u sadašnjim uslovima *****e za surf po netu(stranice foruma na kojima sam član mi se učitavaju po minut).Rešio sam sa da se prijavim kod Telekoma za 256/64 kbps paket jer nemam drugu opciju...Kod mene tu u Subotici,ima wireless ali je zagušenje do bola...problem je što samo jedan provajder dozvoljava P2P i skidanje svega što ti je po volji, a on je skup i to bezobrazno(256kbps flat za mesec dana je 6000 dinara)
![]() ![]() Plaćanje mesečno kod Telekoma po mom mišljenju nije skupo,1027 din. prva 3 meseca a posle oko 1250 sa PDV-om ili ne bez obzira je ništa, jer meni za oko 60 sati mesečno na impulse ode oko 900 dinara plus što NordNetu dam za flat 590 dinara, a to je ukupno oko 1500 dinara za ****ni dial-up mesečno,i još što nema agregacije kod Telekomovog ADSL-a je još jedan plus...Kao drugo,ako taj glavni gazda SBB-a misli da može nakačiti hiljade korisnika na svoju mrežu koja ne može da ih podrži i tako šišati Beograđane i ostale cenama a ne želi uložiti još love za unapređenje svog sistema, nego samo sebi trpati u džep a vas korisnike ko **** i treba da propadne...Ako je krenuo u bitku za korisnike protiv države(čitaj Telekoma) a pri tom nema dovoljno para ili ne želi da ih ulaže dalje u svoj sistem,ili želi da te pare dobije preko korisnika,e tu se malo zeznuo,jer ispaštaće korisnici a oni će ga na kraju i napustiti.. Daleko od toga da je naš internet super dobar uključujući i Telekomov ali šta je tu je,ja se radujem da ću po nižoj ceni od one koje mesečno plaćam za dial-up imati stalnu vezu i to oko 8-9 puta bržu nego dial-up. I treba da bude ljudi koji će imati petlju tj. **** da kažu šta im smeta..Kuzma je možda malkice preterao sa pljuvanjem,ali u našoj državi ima ohohooo dosta stvari koje mogu da se pljuju i to s pravom..Moji su dobili u četvrtak ADSL Telekomov paket 1 i bio sam juče da vidim kako radi... 28-29KB/s konstantno download,upload 7-8KB/s i to je sasvim OK..Zasada je tako i nadam se da će tako i ostati,trebao bih i ja tokom sledeće nedelje da dobijem paket i da budem priključen..A ako Telekom bude pokazivao slične da ne kažem iste simptome kao i SBB i navuče gnev mnogih korisnika,tada se neću ljutiti ako Kuzma bude i njega ovako ispljuvao...Da se razumemo ako provajder nešto obeća i to korisnicima garantuje po toj i toj ceni onda to mora da ispoštuje..ovo što se kod nas radi to nema gde bi u normalnoj pravnoj državi u svetu prošlo bez kazni,zatvaranja i sl. Što se ADSL-a i ostalih internet usluga tiče kada poredimo EU,USA i Japan mi smo jad i beda..U Japanu oko 45 evra 50Mbit/s mesečno,u USA 10-30Mbit/s od 25-65$ mesečno uz naravno maximalnu podršku korisniku 24h svakodnevno.Ne moramo ići tako daleko,u Sloveniji i Hrvatskoj je 1Mbit/s(bez agregacije,flat) oko 15 evra mesečno.. Poslednja ispravka: Marshall George (3.3.2007 u 13:35) |
![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Član
Član od: 27.11.2005.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
Moja iskustva sa SBB:
Što se kablovske televizije tiče, desilo mi se par puta da mi nestane slika i to je sve. Nisam imao nikakve druge probleme. Kablovski internet mi radi dosta dobro. Koristim 256 flat paket. Transfer rate mi je skoro uvijek na maksimumu (između 27 i 30), dok kod torrenta varira ali je i tu vrlo često na maksimumu. S druge strane imam tih 512 u lokalu, a na SBB hubu može da se nađe sve i svašta. Sve u svemu ne žalim se. |
![]() |
![]() |
![]() |
#57 | |
Banned
Član od: 5.9.2006.
Zahvalnice: 6
Zahvaljeno 109 puta na 51 poruka
|
![]() Citat:
MK izgleda da je odlučio da promoviše Telekom. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Član
|
![]()
Dobro ljudi, svako je rekao svoje, ali sta cemo, odnosno Vi, da uradite povodom tog problema?
Sve je stalo kod texta? Jeste, Quzma je napisao, ali sta dalje? ( ovo nije poziv da prelistate do rubrike "Sta dalje" i pogledate za sifru SBB_no_clip ) |
![]() |
![]() |
![]() |
#59 | |
Banned
Član od: 5.9.2006.
Zahvalnice: 6
Zahvaljeno 109 puta na 51 poruka
|
![]() Citat:
Ako je nekome zapelo da gleda ove sportske događaje mora da kupi karticu HRt-a(ako je to uopšte moguće kod nas) ili da koristi drugi način da "otvori" ove kanale,a glupo je da očekuje od kablovskog provajdera da mu ovo obezbedi. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Starosedelac
Član od: 11.12.2005.
Zahvalnice: 487
Zahvaljeno 329 puta na 171 poruka
|
![]()
Ja ne koristim kablovski internet i ne zivim u Srbiji ali zaista shvatam koliko *****e prave ti ljudi iz SBB-a.
Inace ono grejt sukses,jes! -majstorski zaista! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Svet kompjutera 3/2007 | oluja | Sadržaj novog broja SK | 107 | 20.3.2007 3:49 |