Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Ostale teme > „Ja, igrač!”
Uputstvo Članstvo Kalendar Današnje poruke Pretraži

„Ja, igrač!” Da li se slažete sa Kuzmom?

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 2.3.2007, 20:52   #41
Shang Tsung
Veteran

Član od: 24.10.2005.
Zahvalnice: 9
Zahvaljeno 95 puta na 71 poruka
Određen forumom Re: 3/2007 „SBBuhahahaa”

Ono sto mi je zanimljivo je da korisnici beze iz SBB-a u Telekom, a ne kontaju da je i Telekom deo razloga zbog cega im SBB mreza radi tako kako radi. I sad je Telekom od najgore drolje postao casna sestra...yeah right.
Shang Tsung je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 2.3.2007, 20:56   #42
genius
Deo inventara foruma

Član od: 28.11.2005.
Zahvalnice: 91
Zahvaljeno 902 puta na 621 poruka

Naravno da kontam, ali kakav izbor mi ostaje? Da i dalje nemam net po dva meseca iako uredno placam? Naravno da ne i da cu preci na ADSL. A i dalje imam opciju da ako SBB proradi se vratim...
genius je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 2.3.2007, 21:09   #43
nesa24casa
Član

Član od: 15.12.2006.
Zahvalnice: 9
Zahvaljeno 33 puta na 23 poruka

Citat:
Shang Tsung kaže: Pregled poruke
Ono sto mi je zanimljivo je da korisnici beze iz SBB-a u Telekom, a ne kontaju da je i Telekom deo razloga zbog cega im SBB mreza radi tako kako radi. I sad je Telekom od najgore drolje postao casna sestra...yeah right.
HA
Casna sister
ORIGINALNO
A tek internet u nekom mestu kao Aleksandrovac
Svi provajderi na istom kanalu
Ping allways iznad 500

qzma je upravu
da sam u mogucnosti i ja bih sastavio i bolje i jace nego on

kakav p2p
to kod nas ne radi

Steam portovi zatvoreni

CAT u dZaku na Zupski nacin
nesa24casa je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 2.3.2007, 23:06   #44
ConQ
Član

Član od: 28.10.2005.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
Slanje poruke preko ICQ-a korisniku ConQ Slanje poruke preko MSN-a korisniku ConQ

Citat:
genius kaže: Pregled poruke
Zasto imam utisak da ConQ radi za SBB?
imash pogreshan utisak, ne radim u SBB niti imam nameru. U SBB imam prijatelje koji su na odgovornim mestima i znam koliko se trude da sve funkcionishe kako bi trebalo, i pored toga, to nema veze sa mojim mishljenjem o ovoj kolumni.
ConQ je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 2.3.2007, 23:33   #45
genius
Deo inventara foruma

Ma ok... I ja sam u principu upoznao ljude iz mog grada. Isao sam i kod njihovog shefa i lepo mi je objasnio o cemu se radi. I znam da nije 100% njihova krivica za ovakvo stanje. S jedne strane ih pritiska Telekom. Sa druge gazde iz Beograda koji nece da daju novac za unapredjenje sistema a prikacilo se mnogo vise ljudi nego sto mogu da opsluze.

Svejedno, meni net nije radio i morao sam da predjem...
Stara 3.3.2007, 0:45   #46
Nicolas
Deo inventara foruma

Član od: 5.12.2005.
Zahvalnice: 299
Zahvaljeno 397 puta na 300 poruka

Cudno da niko ne pomenu probleme sa kablovskom televizijom SBB-a.
Znate one periode kada se na cetvrtini kanala pojavi RTS1 ili 2 ili kada usled kisice nestane signal na nekim kanalima. A kocenja i slicno da ne pominjem.
Takodje gasenje F1 prenosa na HRT2, odnosno nestanak HRT2 kanala 30min pre pocetka prenosa formule 1 i to skoro cele sezone '06. Samo tokom tri trke su davali signal. Nije da preferiram HRT kanale ali covece ovi nasi ponekad pricaju i o sladoledu dok ovi ginu na stazi, ili se onaj ludak hvali susretima sa Slavicom Eklston i Bernijem. Mislim lepo je to, ali pobogu on nama to servira u najzanimljivijim trenucima trke. Dok ovi na HRT-u mnogo profesionalnije obavljaju posao, iznose tehnicke karakteristike bolida i ostalo da ne razgabam sada previse...
Nicolas je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 3.3.2007, 0:54   #47
urke
ex Laki pingvin

Zahvalnice: 478
Zahvaljeno 879 puta na 487 poruka

Evo, ovi što im loše radi SBB sada, ovo je 256 paket (GKrellm nadgleda eth0 na koji je nakačen SBB modem, i eth1 preko koga delim konekciju sa drugom mašinom (koja u trenutku screenshota radi windows update). Dakle, slika:

urke je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 3.3.2007, 1:47   #48
su27killer
Član

Član od: 4.1.2006.
Zahvalnice: 49
Zahvaljeno 39 puta na 30 poruka

I ta slika govori...?! Sitne su mi te brojke bre
su27killer je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 3.3.2007, 2:23   #49
Apostol
Član

Član od: 29.11.2005.
Zahvalnice: 15
Zahvaljeno 88 puta na 66 poruka

Citat:
NikolaS kaže: Pregled poruke
Znate one periode kada se na cetvrtini kanala pojavi RTS1 ili 2 ili kada usled kisice nestane signal na nekim kanalima. A kocenja i slicno da ne pominjem.
Takodje gasenje F1 prenosa na HRT2, odnosno nestanak HRT2 kanala 30min pre pocetka prenosa formule 1 i to skoro cele sezone '06. Samo tokom tri trke su davali signal. Nije da preferiram HRT kanale ali covece ovi nasi ponekad pricaju i o sladoledu dok ovi ginu na stazi, ili se onaj ludak hvali susretima sa Slavicom Eklston i Bernijem. Mislim lepo je to, ali pobogu on nama to servira u najzanimljivijim trenucima trke. Dok ovi na HRT-u mnogo profesionalnije obavljaju posao, iznose tehnicke karakteristike bolida i ostalo da ne razgabam sada previse...
Eeeeeeeee, pa platio B92 ekskluzivna prava... Ali ne kapiram, ako oni plate ekskluzivna prava, kako SBB sme da iskljuci HRT1, kada si ti platio da gledas i njih? Sta sa ljudima koji imaju satelit?
Mozda ja bas hocu da gledam na HRT formulu. Platio sam, moze mi se.
Ali jok. Sa B92 pripretili tuzbom i ovi odmah iskljucili. Strasno.
Apostol je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 3.3.2007, 2:30   #50
Master Neo
Deo inventara foruma

Član od: 30.11.2005.
Zahvalnice: 374
Zahvaljeno 456 puta na 282 poruka

Citat:
Apostol kaže: Pregled poruke
Eeeeeeeee, pa platio B92 ekskluzivna prava... Ali ne kapiram, ako oni plate ekskluzivna prava, kako SBB sme da iskljuci HRT1, kada si ti platio da gledas i njih? Sta sa ljudima koji imaju satelit?
Dobro je sto nemam nikakve veze sa SBB-om. Niti mi je distributer kablovskog interneta niti mi je distributer kablovske televizije. Za ovo drugo je zaduzen jedan manji privatni provajder, necu da navodim ime, ali mi je drago da to nije SBB. I da, imam HRT1...
Master Neo je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 3.3.2007, 2:57   #51
Nicolas
Deo inventara foruma

Član od: 5.12.2005.
Zahvalnice: 299
Zahvaljeno 397 puta na 300 poruka

Citat:
Apostol kaže: Pregled poruke
Upravo tako. Sta reci?!
Ajde da su stavili neke ok komentatore pa da se okrene glava ali izgleda da u ovoj zemlji ide sve preko veze!
I sta da zovnem i da ih pitam kako to da nema drugih kanala koji prenose F1 kada B92 prenosi, i sta da mi kazu, da je zbog grmljavine a ono kablovska i vedro u celoj Evropi!
Ili mene zvali jedan mesec da mi saopste da nije placen racun vec cetiri meseca i to onako drsko kao, i znas decko ti si pred iskljucenjem. Ja ne znam gde se nalazim, kao dobro...pogledam sa mojima kad ono meni nije ni stizala uplatnica cetiri meseca a u ugovoru pise da je obavezna. Zovnem i pojasnim mu situaciju i drago mi je sto je zanemeo jer bi otisao tamo da mu....

Inace kada su dobili prituzbe na rad komentatora oni su uklonili Brkica (onaj nas reli vozac) a ostavili ovog drugog dosadnog lika (na koga su se inace optuzbe odnosile) i posto je bilo neizvodljivo da on sam komentarise e onda je onaj zanimljiviji sto prenosi sport na toj televiziji dobio nalog da se sto pre spremi za prenos F1 i ukopase nas.
Nicolas je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 3.3.2007, 9:03   #52
Mario Pavićević
Deo inventara foruma

Avatar korisnika Mario Pavićević

Član od: 4.3.2006.
Zahvalnice: 508
Zahvaljeno 1.137 puta na 821 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Mario Pavićević

Mislim da ovo nece proci neopazeno.Ako se uzme u obzir da SK cita izmedju 20 i 40 hiljada ljudi i da polovina istih ovo prihvati kao istinu dobijamo ogroman negativan publicitet za SBB a kada se uzme u obzir da kod nas ljudi biraju vecinu stvari po preporuci...Mika ce da kaze Ziki da je procitao u SK-u da je SBB truba i da uzme ADSL,Pera koji vec ima SBB kablovski net ce procitati tekst i reci ce i ja cu da predjem na ADSL kad svi prelaze...Svasta moze iz ovog da ispadne
Mario Pavićević je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 3.3.2007, 9:31   #53
urke
ex Laki pingvin

Zahvalnice: 478
Zahvaljeno 879 puta na 487 poruka

Pa SBB ima mnooogo više od tričavih 40k korisnika (na forumu smo samo mi dokoni, pod uslovom da znamo šta je forum ). Ima mnooogo onih koji koriste net za mail&surf, i njima je SBB fenomenalan po povoljnoj ceni. Retki su ekstremisti (u koje ubrajam i sebe) koji hoće maksimum za uloženi novac. Zapravo, retki su oni koji znaju da mogu dobiti više.

Šta htedoh reći? Pa to da će vrlo brzo sa korisnicima ADSL-a kod ne-Telekom provajdera biti ista situacija kao što je sa korisnicima SBB-a. Ogavni monopolista Telekom ne trpi zdravu konkurenciju, i radi sve da konkurencija „razočara“ svoje korisnike.

A zamisli samo, godinu dana si obavezan da „koristiš“ (čitaj: plaćaš) Telekom ADSL, koristio ga ili ne. Kod SBB-a možeš da preskočiš recimo mesec dana da ne plaćaš net, pa onda da nastaviš, i niko ti ništa neće reći.

brrr, zvučim sebi kao SBB advokat A jedino što imam u SBB-u je jedna Ana koja mi je mnogo pomogla u mojim problemima sa SBB-om
urke je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 3.3.2007, 10:08   #54
genius
Deo inventara foruma

AAhaaaaaa! Sleeping with the enemy, ha?

Pa dobro onda, razumemo te. U redu je...
Stara 3.3.2007, 12:40   #55
Marshall George
Veteran

Član od: 21.11.2006.
Zahvalnice: 459
Zahvaljeno 340 puta na 268 poruka
Slanje poruke preko ICQ-a korisniku Marshall George Slanje poruke preko MSN-a korisniku Marshall George
Exclamation Re: 3/2007 „SBBuhahahaa”

Pošto vidim da ovde rasprava teče sve žešće ajd da se i ja uključim...Kao prvo koristim modem i dial-up koji je u sadašnjim uslovima *****e za surf po netu(stranice foruma na kojima sam član mi se učitavaju po minut).Rešio sam sa da se prijavim kod Telekoma za 256/64 kbps paket jer nemam drugu opciju...Kod mene tu u Subotici,ima wireless ali je zagušenje do bola...problem je što samo jedan provajder dozvoljava P2P i skidanje svega što ti je po volji, a on je skup i to bezobrazno(256kbps flat za mesec dana je 6000 dinara) a ime neću navoditi..kod ostalih provajdera kada se detektuje P2P program bilo koji smanje ti download na 5KB/s pa se slikaj...
Plaćanje mesečno kod Telekoma po mom mišljenju nije skupo,1027 din. prva 3 meseca a posle oko 1250 sa PDV-om ili ne bez obzira je ništa, jer meni za oko 60 sati mesečno na impulse ode oko 900 dinara plus što NordNetu dam za flat 590 dinara, a to je ukupno oko 1500 dinara za ****ni dial-up mesečno,i još što nema agregacije kod Telekomovog ADSL-a je još jedan plus...Kao drugo,ako taj glavni gazda SBB-a misli da može nakačiti hiljade korisnika na svoju mrežu koja ne može da ih podrži i tako šišati Beograđane i ostale cenama a ne želi uložiti još love za unapređenje svog sistema, nego samo sebi trpati u džep a vas korisnike ko **** i treba da propadne...Ako je krenuo u bitku za korisnike protiv države(čitaj Telekoma) a pri tom nema dovoljno para ili ne želi da ih ulaže dalje u svoj sistem,ili želi da te pare dobije preko korisnika,e tu se malo zeznuo,jer ispaštaće korisnici a oni će ga na kraju i napustiti..
Daleko od toga da je naš internet super dobar uključujući i Telekomov ali šta je tu je,ja se radujem da ću po nižoj ceni od one koje mesečno plaćam za dial-up imati stalnu vezu i to oko 8-9 puta bržu nego dial-up.
I treba da bude ljudi koji će imati petlju tj. **** da kažu šta im smeta..Kuzma je možda malkice preterao sa pljuvanjem,ali u našoj državi ima ohohooo dosta stvari koje mogu da se pljuju i to s pravom..Moji su dobili u četvrtak ADSL Telekomov paket 1 i bio sam juče da vidim kako radi... 28-29KB/s konstantno download,upload 7-8KB/s i to je sasvim OK..Zasada je tako i nadam se da će tako i ostati,trebao bih i ja tokom sledeće nedelje da dobijem paket i da budem priključen..A ako Telekom bude pokazivao slične da ne kažem iste simptome kao i SBB i navuče gnev mnogih korisnika,tada se neću ljutiti ako Kuzma bude i njega ovako ispljuvao...Da se razumemo ako provajder nešto obeća i to korisnicima garantuje po toj i toj ceni onda to mora da ispoštuje..ovo što se kod nas radi to nema gde bi u normalnoj pravnoj državi u svetu prošlo bez kazni,zatvaranja i sl. Što se ADSL-a i ostalih internet usluga tiče kada poredimo EU,USA i Japan mi smo jad i beda..U Japanu oko 45 evra 50Mbit/s mesečno,u USA 10-30Mbit/s od 25-65$ mesečno uz naravno maximalnu podršku korisniku 24h svakodnevno.Ne moramo ići tako daleko,u Sloveniji i Hrvatskoj je 1Mbit/s(bez agregacije,flat) oko 15 evra mesečno..

Poslednja ispravka: Marshall George (3.3.2007 u 13:35)
Marshall George je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 3.3.2007, 13:36   #56
nexxogen
Član

Član od: 27.11.2005.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka

Moja iskustva sa SBB:

Što se kablovske televizije tiče, desilo mi se par puta da mi nestane slika i to je sve. Nisam imao nikakve druge probleme.

Kablovski internet mi radi dosta dobro. Koristim 256 flat paket. Transfer rate mi je skoro uvijek na maksimumu (između 27 i 30), dok kod torrenta varira ali je i tu vrlo često na maksimumu. S druge strane imam tih 512 u lokalu, a na SBB hubu može da se nađe sve i svašta.

Sve u svemu ne žalim se.
nexxogen je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 3.3.2007, 15:22   #57
paterfamilias
Banned

Član od: 5.9.2006.
Zahvalnice: 6
Zahvaljeno 109 puta na 51 poruka

Citat:
Mario Pavicevic kaže: Pregled poruke
Mislim da ovo nece proci neopazeno.Ako se uzme u obzir da SK cita izmedju 20 i 40 hiljada ljudi i da polovina istih ovo prihvati kao istinu dobijamo ogroman negativan publicitet za SBB a kada se uzme u obzir da kod nas ljudi biraju vecinu stvari po preporuci...Mika ce da kaze Ziki da je procitao u SK-u da je SBB truba i da uzme ADSL,Pera koji vec ima SBB kablovski net ce procitati tekst i reci ce i ja cu da predjem na ADSL kad svi prelaze...Svasta moze iz ovog da ispadne
Ovakvi tekstovi MK i haranga protiv SBB-a koriste Telekomu da pridobije što veći broj korisnika na adsl-u.
MK izgleda da je odlučio da promoviše Telekom.
paterfamilias je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 3.3.2007, 15:25   #58
Kaiser Soze
Član

Član od: 5.11.2006.
Zahvalnice: 37
Zahvaljeno 31 puta na 26 poruka
Slanje poruke preko ICQ-a korisniku Kaiser Soze

Dobro ljudi, svako je rekao svoje, ali sta cemo, odnosno Vi, da uradite povodom tog problema?
Sve je stalo kod texta?

Jeste, Quzma je napisao, ali sta dalje? ( ovo nije poziv da prelistate do rubrike "Sta dalje" i pogledate za sifru SBB_no_clip )
Kaiser Soze je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 3.3.2007, 15:31   #59
paterfamilias
Banned

Član od: 5.9.2006.
Zahvalnice: 6
Zahvaljeno 109 puta na 51 poruka

Citat:
NikolaS kaže: Pregled poruke
HRT nema ekskluzivno pravo da prenosi neke sportske događaje van Hrvatske,pa je zato njegov program u tim periodima na satelitu(hot bird 13 stepeni istočno) kodiran ili ne emituje.Slično rade i RAI i italijanski Mediaset čiji je program slobodan za gledanje preko satelita ali kada su prenosi italijanske lige ili lige šampiona ovi kaali su nedostupni.SBB sigurno uzima signal HRT sa satelita,i sigurno kablovski provajder nije kriv što za vreme pojedinih sportskih prenosa HRT ne može da se gleda,jer tada programa nema ni na satelitu.
Ako je nekome zapelo da gleda ove sportske događaje mora da kupi karticu HRt-a(ako je to uopšte moguće kod nas) ili da koristi drugi način da "otvori" ove kanale,a glupo je da očekuje od kablovskog provajdera da mu ovo obezbedi.
paterfamilias je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 3.3.2007, 15:36   #60
Auror
Starosedelac

Član od: 11.12.2005.
Zahvalnice: 487
Zahvaljeno 329 puta na 171 poruka
Cool Re: 3/2007 „SBBuhahahaa”

Ja ne koristim kablovski internet i ne zivim u Srbiji ali zaista shvatam koliko *****e prave ti ljudi iz SBB-a.

Inace ono grejt sukses,jes! -majstorski zaista!
Auror je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
Svet kompjutera 3/2007 oluja Sadržaj novog broja SK 107 20.3.2007 3:49

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 3:56.