![]() |
![]() |
|
Brbljaonica Manje ozbiljno ćaskanje na ostale (kompjuterske i geek) teme... (POSTOVI SE NE BROJE!) (Pravila pisanja: kliknite ovde.) |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#41 |
Banned
Član od: 23.10.2005.
Zahvalnice: 1.059
Zahvaljeno 821 puta na 447 poruka
|
![]()
Ja frpujem, DM sam vec preko 7 godina, ali iskreno, ne volim da pricam sa drugim ljubiteljima o tome zato sto su 90% njih sociopatski fanatici (bez uvrede)
|
![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Deo inventara foruma
Član od: 10.3.2007.
Zahvalnice: 318
Zahvaljeno 780 puta na 600 poruka
|
![]()
Ja nekad sa drugarima iz odeljenja odem u Kostunjak, pa odigramo DnD.
Od TCG-a sam igrao Yu-Gi-Oh! ali nisam vise aktivan. |
![]() |
![]() |
![]() |
#43 | |
Veteran
Član od: 25.7.2006.
Zahvalnice: 68
Zahvaljeno 258 puta na 113 poruka
|
![]() Citat:
![]() ![]() Eni, baci pogled na Nobilis - na listi je koju si okacio. Ubio sam se da nadjem knjigu (ima samo jedna za ceo sistem), ali me je zeznuo Amazon, tako da sam ostao bez nje. Sad nema nigde vise da se kupi, jer se ne dostampava a prica se da je to jedan od najkreativnijih sistema ikada napravljenih. ![]() Naravno mozete i 90% knjiga za frp skinuti sa raznih torenta ali vi ovo niste ovde procitali, i oci vas varaju jer ova recenica uopste ne postoji ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Veteran
Član od: 19.12.2005.
Zahvalnice: 535
Zahvaljeno 194 puta na 118 poruka
|
![]()
Ako racunate i TCG-ove, ja vec par godina igram Izvore Magije.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Banana
Član od: 9.1.2006.
Zahvalnice: 697
Zahvaljeno 2.635 puta na 1.358 poruka
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
V.I.P. Test Play
Član od: 5.4.2006.
Zahvalnice: 5.764
Zahvaljeno 4.133 puta na 2.700 poruka
|
![]()
Nego... Sta mislite o cetvrtoj ediciji DnD-a, koja izlazi sredinom sledece godine?
Koliko citam, bice to svasta pretumbano (nadam se na bolje). |
![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Deo inventara foruma
Član od: 10.3.2007.
Zahvalnice: 318
Zahvaljeno 780 puta na 600 poruka
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Veteran
Član od: 25.7.2006.
Zahvalnice: 68
Zahvaljeno 258 puta na 113 poruka
|
![]()
Nadam se da ce biti bolja od trece edicije, koja ima dosta dobrog sadrzaja ali totalno krsh pravila.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Veteran
|
![]()
U sustini, i jesu rip-off, sa dosta slicnih, ako ne i istih karata, ali ima i sasvim dovoljno razlika da ne moze da se kaze da je u pitanju najprostija kradja. Cak smo probali par puta da igramo sa kartama IM protiv MTG-a! A i plus je to sto ovde karte ipak nisu toliko skupe (najskuplje idu do 1000 din!).
|
![]() |
![]() |
![]() |
#50 | |
Banana
|
![]() Citat:
![]() Ali kasnije odem na net i vidim da imam neku platinastu koja vredi 45$, znaš... nije to loše... Kolekcionarski... lepe sličice, poznati ilustratori... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Starosedelac
Član od: 6.4.2007.
Zahvalnice: 484
Zahvaljeno 920 puta na 515 poruka
|
![]()
Nešto je zamrla tema.
![]() Evo ja da kažem nešto korisno. ![]() Od stonih rp-ova najviše volim Warhammer, najlepši mi je svet i ubedljivo najbolja atmosfera. Takođe, pravila su, po mom mišljenju, vrlo dobra, kako stara, tako i nova. Kad sve saberem i oduzmem, najviše sam igrala Warhammer i u mlađim danima AD&D. Ova 3 ipo edicija i nije toliko loša (mislim na pravila), mada mi je D&D svet s brda s dola... Nema šta nisu zbućkali. Call of Chtulhu je po meni, takođe odličan sistem i verno se drži sveta H.P. Lovecraft-a. Veoma interesantan za igranje. U poslednje vreme igram MERP (Middle Earth Role Play), mada mi se pravila nikako ne sviđaju, kao uostalom, ni pravila za Role Master, čiji je MERP klon. GURPS je prilično zanimljiv i ideja mi se svidela. Daleko od toga da sam isprobala pola svetova koje on nudi. Sa SF sistemima malo lošije stojim, valjda zato što preferiram fantasy. Cyber punk je zanimljiv, ali prebrz za moj ukus, što ubija atmosferu koja je, po meni, najbitnija u role play-u. Story telling sistemi takođe imaju zanimljivu koncepciju, ali su kod mene ostali na nivou "odigrala 2 sesije i to je to", tako da ne mogu baš da dam neko "znalačko" mišljenje o tome. Što se tiče svih ostalih vidova rp-ovanja "na sitno", karte, tabelarne igre idr, igrao se MTG (stari mi je bio mnogo bolji od Kamigawe i daljih ideja); War Cry je imao dobru ideju, ali je veoma glupo definisan, ima manjak rasa itd... Vampire je jedna od boljih kartičnih igara, mada ima tu još dosta da se prokljuvi... Izvori magije me nisu impresionarali; previše su klon starog MTG-a, ali pozdravljam ideju da postoji kartična igra na srpskom... Probala sam i Middle Earth: Wizards i Harry Potter kartične igre, ali me nisu nešto impresionirale. Što se tiče tabelarnih igara: na prvom mestu, tu je Talisman, najstariji i najdraži... Game of Thrones mi je bio veliko razočarenje: čista strategija bez mnogo veze sa Martinovim sjajnim svetom. Tu su naravno i razne varijante Risk-ova, Lord of the Rings, Godstorm idr, koji imaju dosta frp elemenata (pogotovo potonji, u kome mnogo više zavisi od kartica nego od strategije). NE smem ni da kažem svoje mišljenje o WOW-u. :x I na kraju da pomenem Munchkine, za sve rp geek-ove. Odlične parodije i veoma zabavne. ![]() Eto, elaborat ukratko. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Član
Član od: 21.12.2009.
Zahvalnice: 99
Zahvaljeno 81 puta na 54 poruka
|
![]()
Gde moze da se pogleda kako ljudi igraju? Sve lepo zvuci na papiru, ali zanima me kako je uzivo.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Banana
|
![]()
U bre, gde iskopa ovu temu
![]() Odeš u neki klub i pitaš jel možeš da gledaš, ne sećam se da je iko ikog odbio... osim ako ne naletiš baš na nekog nervoznog lika, u tom slučaju samo promeniš sto i pitaš ponovo. U kom si gradu, i ako si u nekom manjem, koji veći ti je "na dohvat ruke"? |
![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Član
|
![]()
U Beogradu sam. Koji klubovi, gde?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Banana
|
![]()
http://www.klubcrnizmaj.com/
http://www.klubzmaj.org/ Ima ih više, ali za ove sam na brzinu iskopao sajtove... |
![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Član
|
![]()
Bio sam na par mesta ali samo jednom sam video ozbiljniju partiju. Generalno mi se svidelo, ali mene najvise zanima jedino world of darkness i sve sto ide uz njega. Pa me zanima dali neko u beogradu organizuje tako nesto. Vec procitao 3 najosnovnije knjige, ali zanima me gde bih mogao da nabavim nesto opsirnije. Ako su putevi nabavke nelegalni posaljite na pm
|
![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Veteran
|
![]()
Poslusaj Ketchuu (zanimljivo zvuci u ovom padezu
![]() a mogu i da ti pomognu ako zelis da narucis nesto sto mozda trenutno nemaju (sad sam ih bas fino izreklamirao, mozda dobijem lizalicu sledeci put kad svratim ![]() Poslednja ispravka: zone2403 (12.1.2010 u 2:25) |
![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Banana
|
![]()
Koliko sam video Sigilov katalog na sajtu (Ketchua je linkovao blog), za WoD nude naručivanje samo 2-3 knjige. Ja imam celu kolekciju za vampire, magove, vukodlake i to, ali samo stara pravila i lore. Ovo novo, nakon Gehene, me nikad nije ni zanimalo. Nema mog klana
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Član
|
![]()
Kako si ih nabavio? Koji ti je klan?
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Tagovi |
role-play, stone igre |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Fantasy Role Play !!!! | Do@ OldSchool | Role-Play | 12 | 27.7.2007 1:23 |
How to: Get Your Girlfriend to Play Video Games | Aksic Srdjan | O igrama uopšte | 6 | 6.3.2007 23:44 |