![]() |
![]() |
|
Aplikativni softver Svi programi i alati koji se ne uklapaju ni u jednu od ponuđenih kategorija |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#41 |
Novi član
Član od: 1.12.2005.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
Sto se tice Opere probao sam V.8.5 i mogu da kažem malo sam razočaran,imam utisak da su hteli All in One rešenje.Prešao sam na Firefoks 1.5c BETA i oduševio se .Naravno,to je moje mišljenje ,a najveća prednost ovoga pretraživača je po meni podešavanje po ličnom ukusu i afinitetima!
I još nešto 'popularnost Firefoksa (čitaj)za džabe,je i uslovila da Opera ponudi Free verziju !!!Ipak je Firefoks na sjajnom putu da uzme deo kolača IE ,kao i Open Source Zajednici da ga unapredjuje! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
V.I.P. GNU/Linux
Član od: 1.11.2005.
Zahvalnice: 2.174
Zahvaljeno 5.002 puta na 2.915 poruka
|
![]()
Firefox nije pretraživač nego browser. Google je pretraživač
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Novi član
|
![]() Hvala na ispravci !!!U pravu si potpuno...O M A Š K A ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#44 | |
Član
Zahvalnice: 4
Zahvaljeno jedanput na jednoj poruci
|
![]() Citat:
Za razliku od firefoxa opera u sebi sadrzi e-mail client (forefox ni sa exstenzijama ne podrzava to),chat,torrend downloader,itd... Firefox sve ovo mozda ima ali sve se to pojavljuje u novim prozorima koji prenatrpavaju radnu povrsinu i trose upola vise memorije nego firefox... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Starosedelac
|
![]()
Firefox je za ljude koji vole prosto ko sto je IE,ali ne bas toliko glomzan.Opera je za ljude sa iskustvom,koji vole brzinu,komfort,...Pojavila se Opera 9 beta.
Topic posvecen tome:http://www.sk.co.yu/forum/showthread.php?t=56 Malo su povukli na FF,masakrirajuci izgled,iskljucujuci mnoge toolbarove,tako da sad izgleda prosto kao FF,uz mnogo vecu brzinu naravno(da se ne pravimo ludi).Tko voli nek izvoli... |
![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Novi član
|
![]()
Koristim Firefox vec duze vreme, probao sam i Operu, medjutim tu mi smeta memory cache koji prilikom klika na back dugme moze da prouzrokuje, da zbog neizvrsavanja javascripta koji je bio na prethodnoj strani, stranica izgubi funkcionalnost. To mi se desavalo N puta, pa cak i sa najnovijom verzijom, 8.51
Sto se Firefoxa tice, postoje sjajne ekstenzije kojima se moze prosiriti funkcionalnost. IE je djubre, nista ne renderuje po standardima i jedva cekam da vidim da li se Microsoft opametio kada bude izdao IE7 (verziju beta 2 nisam probao) |
![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Član
|
![]()
To gubljenje funkcionalnosti je i logicno posto opera cuva stranicu u cache-u i automatski je loadira onakvu kakva je pre bila dok u drugim browserima oni sam ponovo odu na taj isti link i urade refresh sto je po meni glupo.Ako sam na prethodnoj strani video neki link i slucajno promenio tu stranicu necu da cekam 4 sekunde da se ta stranica ponovo ucita nego cu odmah ici na back stranica ce se odmah ucitati i imacu svoj link...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#48 | |
Novi član
|
![]() Citat:
![]() Sa druge strane, ono sto je problem u Operi je sto prilikom klika na Back ne triggeruje javascript onLoad event. Meni kao developeru ovo jako smeta. Za ostale stvari, cache je u principu odlican. Kada govorimo o drugim broserima, ne uradi se bas totalni refresh: browser saljke request na server za stranicu, ako server vrati HTTP 304 Not Modified, sve se vuce iz cache-a, a ako vrati npr HTTP 200, browser ce povuci stranicu opet, ali naravno bez slika i ostalih eksternih elemenata (flash, javascript, css) posto je to vec iskesirano u browseru. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Član
|
![]()
Vidis ja to uopste nisam provalio...Ne moguce da to nije ispravljeno u operi 9!?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Član
|
![]()
opera je za one koji vole nesto totalno drugacije od onog djubreta od IE6, firefox je takodje cool ali mi previse lici na IE i za svaku sitnicu moras da nadjes extenziju... opera je pomalo all-in-one ali radi posao... pozz svima na forumu...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#51 | |
Starosedelac
Član od: 2.11.2005.
Zahvalnice: 30
Zahvaljeno 944 puta na 700 poruka
|
![]() Citat:
http://bachi.users.sbb.co.yu/pics/operasc.jpg Toliko o tome da ne može da se isključi šareniš... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Član
Član od: 3.12.2005.
Zahvalnice: 1
Zahvaljeno 12 puta na 11 poruka
|
![]()
Koristim FF 1.5 uglavnom, a Operu 9 kad mi treba da uvecam neke fotografije. I zadovoljan sam sa oba. Da li moze i FF da uvecava fotografije kao Opera ?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Član
Član od: 4.12.2005.
|
![]()
ljudi, naucna diskusija.... koristim vec duze vreme operu, extra program,mada ima mana, recimo moram da exportujem bookmark (favorites) ako mislim da ga sacuvam... ako pukne windows....zbogom adrese...Ili sto nema opciju za surfovanje off line, kao explorer...ali je zato opera pouzdana i brza, i moze da se optimizuje...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#54 | |
Član
Član od: 26.10.2005.
Zahvalnice: 35
Zahvaljeno 11 puta na 10 poruka
|
![]() Citat:
https://addons.mozilla.org/extension...umpg=10&id=139 Enjoy. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Član
Zahvalnice: 7
Zahvaljeno 31 puta na 27 poruka
|
![]()
Veće nekoliko godina (od kakao se pojavio) koristim FireFox i oduševljenj sam njime. Pre njega sam koristio Operu, ali ona mi nije bila potaman, zbog glomaznosti. mnogo toolbarova, reklama, etc ...
Ovih dana sam skinuo Operu 8.51 i mogu reći da sam prilično zadovoljan. Upravo downloadujem 9.0 pa ću videti kako to izgleda Ono zbog čega volim FireFox je jednostavnost i brzina, medjutim, klako neko reče, ako kreneta da instalirate extenzije ... vrlo brzo ćete dobiti spor browser. Takođe, mana je i čudno tumačenje web strana, posebno CSS stilova, tako da se ne može uživati potpuno u nekom sadržaju ... |
![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Član
Član od: 16.10.2005.
|
![]()
"ali ona mi nije bila potaman, zbog glomaznosti. mnogo toolbarova, reklama, etc ..."
Alo ljudi, sve se to moze poiskljucivati! Pobogu... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#57 | |
Član
Član od: 26.10.2005.
Zahvalnice: 35
Zahvaljeno 11 puta na 10 poruka
|
![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Novi član
Član od: 5.12.2005.
|
![]()
Koristio i jedan i drugi....Opera je mnogo bolja i korisnija,,,
|
![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Član
|
![]()
Ni jedno ni drugo Mozilla rulz :-P
|
![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Član
Član od: 3.12.2005.
Zahvalnice: 1
Zahvaljeno 12 puta na 11 poruka
|
![]()
@At0s
To sam i trazio. Hvala. |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Mozilla Firefox 4.0 Alpha 1 Pre | Torrente | Aplikativni softver | 7 | 31.8.2008 15:34 |
Mozilla Firefox nece da radi | alien | Aplikativni softver | 9 | 20.10.2007 20:57 |
Opera 9.50 Alpha 1 (kestrel) | illidan | Aplikativni softver | 0 | 4.9.2007 17:48 |
opera mail | JovanK | Aplikativni softver | 6 | 10.2.2007 22:26 |