![]() |
![]() |
|
Foto i audio/video Fotoaparati, Televizori, MP3 i DVD/DivX plejeri... |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#41 | |
V.I.P. Foto aparati i oprema
Član od: 4.11.2010.
Zahvalnice: 59
Zahvaljeno 91 puta na 77 poruka
|
![]() Citat:
![]() Za navedeni 17-55 f2.8 IS mogu da posvedocim da je izvrstan objektiv. Ok, malo je skuplji (da je jeftiniji 100€, cena bi bila potaman) ali izradjen je vrhunski... na nivou L-ova, a crvenu traku i slovo ne moze da nosi samo zato sto nije za FF. I 35ica i 85ica imaju svoje okvire u kojima su odlicni za ono sto nude. Nije ih bas moguce direktno porediti. Meni je npr. fisheye apsolutno neupotrebljiv i "bacena para". Ali podvlacim, to je samo meni (par dana bih se zezao njime, pravio nenormalne deformacije, proslo bi me i staklo bi nastavilo da skuplja prasinu). Nekome drugome je to nezamenljiv objektiv. Pozdrav! ![]() P.S. A Tamron jeste odlican. Pazario bih njega (verziju bez IS-a) samo da nisam toliko navikao na IS ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Deo inventara foruma
|
![]()
ja mislim da se isplati uzimati 600d...jeste da ima isti video i kvalitet fotki kao 550d, ali bezicna kontrola bliceva i okretni ekran nekima mnogo znace...
85mm je najbolji portretni objektiv za neke normalne pare...jeste 35mm upotrebliviji, narocito u zatvorenom prostoru, ali je 85mm za portrete u prirodi mnogo bolji...narocito zbog bokeha ![]() fisheye objektiv je mnogo dobra stvar, samo treba da znas da ga iskoristis kako valja ![]() mnogo je dobar za snimanje spotova, mnogi fotografi ga koriste za fotkanje mladenaca u prirodi, itd...odlican je za vr panorame...itd ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#43 | ||
V.I.P. Foto aparati i oprema
Član od: 4.11.2010.
Zahvalnice: 59
Zahvaljeno 91 puta na 77 poruka
|
![]() Citat:
Citat:
![]() Pozdrav! ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#44 | ||
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
![]() Ljudi shvatite realnost da nema dslr u svakoj ulici u Obrenovcu, Vrscu, Rumi, Bgd... Samo ovde na forumu mozda 3 do 5% ljudi imaju dslr aparate. O cemu mi pricao. O muzickim zeljama. ![]() A Srbi ko narod sve znaju i sto imaju i sto nemaju. Ali razumem ljubav prema ovom hobiju i da imam toliko para, ja bi svakom ko je perspektivan, poklonio pa jedan sistem. ![]() Nas narod je svakako darovit i za fotografiju ali je u sustini siromasan da sebi priusti komplet od par hiljada evra. Zato i pricam o jeftinijim aparatima i staklima koje mogu zadovoljiti amatera. A vi bi ste eksterne mikrofone, bezicne veze za blic, obrtne displeje a ljudi nemaju ni za kompakt a talentovani su. To vise citajte a manje da se zaludjujemo o Mercedesima koje objektivno bar u skorije vreme necemo moci da vozimo. Mozda i dodje taj dan ali onda ce ko zna neki Canon 800D sa 24Mpixela biti u trendu. Right. Citat:
![]() Ne ja nisam druze zaboravio da kupovinom dslr nema ulaganja. Ima ali ogranicavam se jednom cifrom koja ce zadovoljiti bar 90 posto mojih potreba a da opet ne izletim puno para. I kao sto kaze Kiza to sam ja i tako vidim stvari. To ne znaci da ne bi rado menjao ovaj Nikon za Kizin Canon 7D ali nema se para. Porodica je tu trazi svoje i sigurno nema razumevanja da se frljam sa lovom kad ima precis izdataka. Ja sam zadovoljan sto sam uopste u poziciji da uzmem koliko toliko pristojan aparat uz pristojnu cenu stakla i to je cela moja prica koja je zasnovana na realnim mogucnostima. A prosecan covek u ovoj drzavi, ne moze ni to da sebi priusti. Gledano u potraznji su najvise aparati do 150 evra a mani ti Zonu, PC Biz ili neki drugi fotoforum, gde se uglavnom vrte jedni te isti ljudi koji imaju lovu i moze im se da kupuju sta hoce i da ubijaju sa fotografijama. Za mene je najvise realno da se uzme Nkion D40, D60 D80 ili Canon 350D ili cak 450D ( redjano po ceni ) zajedno sa kit staklom pa nek se fotka uci i obrazuje. A ne da se kupuju idijoti za slicne pare. ![]() Pozdrav svima! |
||
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Fuji, Canon ili Nikon? | mezzano | ŠDK - Foto i audio/video | 9 | 17.7.2010 13:02 |
SONY Alpha A200 ili Nikon D3000? | Devet1 | ŠDK - Foto i audio/video | 2 | 13.2.2010 15:07 |
Nikon najavio D5000 | Eni | Foto i audio/video | 2 | 22.4.2009 0:54 |
Canon 40D vs. Nikon D40/D40X | tokyorush | Foto i audio/video | 29 | 4.11.2008 10:35 |
Nikon L5 v Nikon S200 | gagi_ns | ŠDK - Foto i audio/video | 0 | 4.7.2007 17:23 |