Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Play > Role-Play
Uputstvo Članstvo Kalendar Današnje poruke Pretraži

Role-Play FRP, RPG...

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 3.10.2011, 13:56   #581
Laskaris
Deo inventara foruma

Član od: 28.5.2010.
Zahvalnice: 725
Zahvaljeno 1.285 puta na 984 poruka
Određen forumom Re: Baldur's Gate

Citat:
Mali Mrav kaže: Pregled poruke
Ljudi, imam jedno pitanje: Imam 1M verziju ali nisam jos instalirao, da li treba da instaliram neke od ovih modova iz Vuletovog posta ili su neki/svi od njih ukljuceni u 1M?

Also, da li mi koristi ova lista ili to nema veze sa 1M?
U principu ti nista od toga ne treba a u 1m ne dobijas od tih koliko se secam ni jedan. Widescreen bi trebao da je vec u 1M ali od toga ti je mala vajda osim ako ne zelis da tolerises da ti likovi budu razvuceni kada prebacis u 16:10 ili 16:9 rezolucije. Mozes da instaliras neki od tih modova ali i ne moras.
Laskaris je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Laskaris na korisnoj poruci:
Mali Mrav (3.10.2011)
Stara 3.10.2011, 16:06   #582
Apprentice
Član

Član od: 21.9.2006.
Zahvalnice: 411
Zahvaljeno 190 puta na 102 poruka

E ne znam da li je bilo.. Jel znate da možete da opelješite Drizda? Pickpocket i mač +3 je vaš. Meni je uspelo...
Apprentice je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 3.10.2011, 17:04   #583
Sarmatian
Starosedelac

Član od: 6.12.2005.
Zahvalnice: 269
Zahvaljeno 812 puta na 454 poruka

Ja sam najcesce ubijao (totalan exploit btw)
Sarmatian je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 3.10.2011, 18:22   #584
vlacke
Veteran

Član od: 20.2.2006.
Zahvalnice: 450
Zahvaljeno 169 puta na 109 poruka

Citat:
Sarmatian kaže: Pregled poruke
Isto, i svaki put je to bila tvrda bitka
vlacke je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 3.10.2011, 20:51   #585
Bathoryy
Član

Član od: 13.10.2010.
Zahvalnice: 306
Zahvaljeno 218 puta na 126 poruka

Citat:
Elegast kaže: Pregled poruke
Verovatno si ga prodala negde, možda baš kod FAI krčmara, pa možeš da ga otkupiš nazad i završiš quest. A što se tiče NPCja promakao ti je Garrick, the mightiest of them all

A šta od modova instaliraš? Za keca ih nema puno, samo par bitnih.
Aaaaaa, zaboravih i na Garricka, dobar je i on. Previše dobrih NPC-eva ima, teško mi da izaberem ko je najbolji.
Počinjem verovatno BG opet, pošto mi je laptop pokvaren...Tako da ću ovaj put uraditi kvest kako treba.

Paaaa... Šta sam sve instalirala..

Spoiler za Modovi:
Acension dodatak
http://weidu.org/Ascension-WeiDU-v1.4.24.exe

Dark Side of the Swordcoast
http://darksideoftheswordcoast.net/download.html

Baldur's Gate Trilogy
http://www.shsforums.net/index.php?a...ds&showfile=54

Baldur's Gate Trilogy Tweak pack
http://www.shsforums.net/index.php?a...ds&showfile=67

http://www.gibberlings3.net/downloads/index.php#bg1npc
The BG1 NPC Project
The BG1 NPC Music Pack
The BG2 Fixpack
The BG2 Tweak Pack

Item upgrade mode
http://weidu.org/item.html

Underrepresented Items
http://weidu.org/Weimer-Underrep-v6.exe

Worldmap
http://www.shsforums.net/index.php?a...&showfile=308&

Mislim da ima još neki, al' ne mogu da se setim...

Poslednja ispravka: Bathoryy (3.10.2011 u 21:22)
Bathoryy je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 3.10.2011, 21:40   #586
Nash Knight
Banned

Član od: 23.10.2005.
Zahvalnice: 1.059
Zahvaljeno 821 puta na 447 poruka

Citat:
Sarmatian kaže: Pregled poruke
Cek cek, ubio si Drizzt-a u Baldur's Gate 1?? Wow, ja sam jedva uspevao da ga okrznem i to koristeci sve taktike i iteme koje sam imao. Mozda je to izvodljivo negde pred kraj igre, kad su ti svi likovi maksimalno nabudzeni, ja sam probao kad sam ga sreo, tad definitivno nisam uspeo. U dvojci je vec lakshe, moguce je pobiti celu njegovu druzinu mada je i to tvrda borba, ajde ove njegove pratioce pobijem opusteno ali Drizzt mi obicno pobije makar pola druzine.
Nash Knight je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 3.10.2011, 23:09   #587
Elegast
Član

Član od: 20.10.2009.
Zahvalnice: 11
Zahvaljeno 59 puta na 44 poruka

Citat:
Nash Knight kaže: Pregled poruke
Cek cek, ubio si Drizzt-a u Baldur's Gate 1??
Koliko se sećam taktika je pelcovanje strelama sa suprotne obale jezera.
Citat:
Bathoryy kaže: Pregled poruke
Paaaa... Šta sam sve instalirala..
A, pa tu su i BG2 modovi u miksu. Ja preferiram TUTU umesto trilogije, jednostavnije za baratanje i generalno mislim da bolje šljaka (a ima i TUTU only modova).
Elegast je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 4.10.2011, 10:22   #588
Sarmatian
Starosedelac

Citat:
Nash Knight kaže: Pregled poruke
Cek cek, ubio si Drizzt-a u Baldur's Gate 1?? Wow, ja sam jedva uspevao da ga okrznem i to koristeci sve taktike i iteme koje sam imao. Mozda je to izvodljivo negde pred kraj igre, kad su ti svi likovi maksimalno nabudzeni, ja sam probao kad sam ga sreo, tad definitivno nisam uspeo. U dvojci je vec lakshe, moguce je pobiti celu njegovu druzinu mada je i to tvrda borba, ajde ove njegove pratioce pobijem opusteno ali Drizzt mi obicno pobije makar pola druzine.
Pa rekao sam exploit. Teoretski je moguce ubiti ga kad su ti svi likovi nabudzeni maksimalno ali ja nikad nisam uspeo, mada sam cuo da su neki navodno uspeli.

Exploit 1 jeste da ga gadjas strelama sa druge strane reke ali ako je u ini fajlu namesteno da likovi imaju bolji pathfinding, zaobici ce reku i roknuti te.

Exploit 2 je mnogo laksi i sigurniji. Postavi party oko njega tako da ne moze da se krece. Onda ih izbaci sve iz druzini tako da budu neutral likovi. Kada napadnes Drizzta on ce krenuti na tebe ali nece moci da dodje do tebe jer je blokiran neutralnim likovima koje nece napadati. Onda ga ti ili gadjas strelama, sto ne preporucujem jer ti treba 5 miliona strela, ili uzmes halberd od onih silnih gnolova i udaras ga iz daljine. Svejedno je kakav ti je proficiency jer ima AC tako visok da ce ga jedino critical hit pogoditi.
Stara 11.10.2011, 12:59   #589
maxx
Član

Član od: 6.1.2006.
Zahvalnice: 22
Zahvaljeno 56 puta na 48 poruka

Citat:
Za sada družina mi se sastoji od Imoen, Kivana, Jaheire, Khalida i Minsca.
jos ako si ti paladin(kao sto je bilo u mom slucaju) mislim da je to najjaca druzina koja se moze sakupiti u BG1....

paladin i Minsk su oklopljeni "tenkovi" koji ulecu u klinch borbe(paladin sa two handed swordom,minsk sa dva buzdovana ili buzdovanom i falilom),Kivan je natprirodno dobar strelac iz pozadine(kao Legolas iz lotr ),Kalid i Jahira su podrska i hladnim oruzjem,a mogu biti i strelci,a Imoen radi posao kao tief,a moze da se dualklasuje u tief-mage,pa tokom igre postaje sve mocniji mage...

Citat:
.. Jedna stvar mi nije jasna...ZAŠTO NEMA NOVIJIH IGARA NALIK BG-u?!
to ostaje misterija...

secam se,svojevremeno 2001,kada su kreatori igre objasnjavali zasto nece izaci BG3,vec samo onaj dodatni disk za BG2,glavni razlog im je bio da je engine koji se koristio u igri suvise star,i da nece biti aktuelan narednih godina.........a to je bilo pre 10 godina...

doduse,u godinama koje su usledile,izlazile su igre kao sto je Newerwinter Night,koja je imala koliko-toliko smeka kao BG.....ali ipak to nije bilo to...

mozda ta jedinstvenost i daje neki poseban smek serijalu BG..neku MAGIJU...
maxx je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 11.10.2011, 15:07   #590
Nash Knight
Banned

Član od: 23.10.2005.
Zahvalnice: 1.059
Zahvaljeno 821 puta na 447 poruka

Zato shto je jednostavno proshlo to vreme. Nema vishe druge edicije, nema vishe tog stila sedamndesetih-osamdesetih koji je sadrzao pravi duh FRPa. Sada se sve prave "cool" igre gde su likovi namrshtene prenabudzene baje sa mrachnim unutrashnim konfliktima, sa puno akcije i eksplozija, sa seksom i politichkom korektnoshcu, a pravog duha avanture i istrazivanja nema ni u tragovima.

Shto je napravljeno napravljeno je. Novih pravih D&D igara nece vishe biti. Ako ste zeljni jos starinskih avantura srecom tu je gomila romana i stripova iz tog perioda. Ko nije procitao IceWind Dale trilogiju, neka se baci na chitanje, it's a good place to start as any.
Nash Knight je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Nash Knight na korisnoj poruci:
vertigo (15.10.2011)
Stara 11.10.2011, 17:49   #591
maxx
Član

Član od: 6.1.2006.
Zahvalnice: 22
Zahvaljeno 56 puta na 48 poruka

pa ja se bas ne bih slozio da je proslo TO vreme....FRP,RPG zanr je postojao 80tih,90tih,postoji i dan-danas...

po meni,i ove novije RPG igre pokusavaju da simuliraju i ponove tu neku atmosferu koju je imao BG,ali u tome ne uspevaju......(iako su graficki i u bilo kom drugom TEHNICKOM segmetnu daleko superiornije od BG-a)

uostalom,i u BG glavni lik ima ko'liko hoces unutrasnjih konflikata,akcije i borbe su na svakom cosku,takodje su prisutne i nezaboravne romanse(doduse bez bilo kakvih sexualnih sadrzaja)......a pritom avanture i istrazivanja ima na pretek...

mislim da se danas igracka populacija (sto su mahom mladje generacije) vise loze na neku sirovu akciju koliko-toliko upakovanu u FRP pricu sa superironom grafikom,nego sto bi neko cenio sve drazi BG-a.........i onda,proizvodjaci igara nude trzistu ono sto se trazi....
maxx je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 11.10.2011, 22:18   #592
efil82
Starosedelac

Član od: 26.6.2010.
Zahvalnice: 315
Zahvaljeno 420 puta na 238 poruka

Po meni glavni problem je previshe podilazenja najmladjima.Dragon Age se recimo pretvorio u kid friendly"igricu"...nekad je taj pristup bio plod ogranichenosti tehnologije al je opet po meni vishe zrelosti bilo u recimo BG nego danashnjim rpg-ovima.
Cenim da postoji gigantski deo trzishta koji nije pokriven...sredovechni kao ja i josh stariji gejmeri a kako vreme prolazi bice nas sve vishe koji smo odrasli uz pc i kojima to klinachko podilazenje i uproshcavanje sadrzaja jednostavno nije dovoljno dobro....ali niko ne zeli da preuzme rizik i izda neshto za nas matore.
Btw...da ne offtopicujem...igram BG triology i ima li za njega neki mod da kec izgleda vizuelno kao kec (ono.."kameni" interfejs a ne "drveni" ko u dvojci?)
Pokushao sam sa tutu modom ali ne radi kako treba sa BG triology...zna li neko alternativu?
I koja je uopshte najbolja rezolucija za wide 32 ekran..pokushao sam sa G3 da menjam rezolucije i ni jedna ne valja il je presitno il preveliko
efil82 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 12.10.2011, 11:36   #593
Ayatollah
Član

Član od: 29.6.2007.
Zahvalnice: 30
Zahvaljeno 96 puta na 38 poruka

Citat:
efil82 kaže: Pregled poruke
Po meni glavni problem je previshe podilazenja najmladjima.Dragon Age se recimo pretvorio u kid friendly"igricu"...nekad je taj pristup bio plod ogranichenosti tehnologije al je opet po meni vishe zrelosti bilo u recimo BG nego danashnjim rpg-ovima.
Cenim da postoji gigantski deo trzishta koji nije pokriven...sredovechni kao ja i josh stariji gejmeri a kako vreme prolazi bice nas sve vishe koji smo odrasli uz pc i kojima to klinachko podilazenje i uproshcavanje sadrzaja jednostavno nije dovoljno dobro....ali niko ne zeli da preuzme rizik i izda neshto za nas matore.
I ja se sve nešto nadam da će se neko setiti nas starijih gejmera, ali tu ima jedan problem - u vreme kada sam ja bio mlad (pre 20-tak godina), gejming je bio težak andergraund i nije bio masovno raširen ni na Zapadu. Ja mnogima nisam bio jasan što uopšte igram igre na kompjuteru (C64, Amigi), a kamoli da im objašnjavam kako igram RPG-ove i šta je D&D.

U međuvremenu se gejming približio mejnstrimu i sad retko da i postoje klinci koji ne igraju neke elektronske igre. Posledica ovoga je da broj mlađih igrača daleko prevazilazi broj starijih, pa se industrija njima i prilagođava, a klinci uglavnom naginju akcionim igrama i multiplayeru. Stvar se dodatno pogoršava ako se gledaju samo RPG-ovi, obzirom na specifičnost i kompleksnost žanra.

Stoga, džaba meni što sam ekonomski ojačao i čeznem za dobrim RPG-om, kada je broj takvih kao ja relativno mali. Ja bih platio koliko traže za dobar taktičko - avanturistički RPG ili za kvalitetan rimejk neke od starih legendi (npr. počev od PoR, CoAB, Megatravellera 2, Darklandsa, pa do npr. BG-a ili Arcanuma), ali je pitanje koliki je broj ljudi kojima bi to bilo zanimljivo i koji bi to platili. Isplativije je uprostiti sadržaj i targetovati veliku grupu konzumenta, nego rizikovati sa razvojem kompleksne igre kako bi se zadovoljili stariji i zahtevniji igrači.
Ayatollah je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledećih 2 korisnika se zahvaljuje korisniku Ayatollah na korisnoj poruci:
Asmodeus (12.10.2011), Mali Mrav (12.10.2011)
Stara 12.10.2011, 13:17   #594
Elegast
Član

Član od: 20.10.2009.
Zahvalnice: 11
Zahvaljeno 59 puta na 44 poruka

Citat:
efil82 kaže: Pregled poruke
Btw...da ne offtopicujem...igram BG triology i ima li za njega neki mod da kec izgleda vizuelno kao kec (ono.."kameni" interfejs a ne "drveni" ko u dvojci?)
Pokushao sam sa tutu modom ali ne radi kako treba sa BG triology...zna li neko alternativu?
Pa TUTU jeste alternativa. Umesto trilogy igraš tutu, pa importuješ u dvojku. Za tutu valjda postoji mod (ili opcija kod instalacije) da se zadrži stari interfejs.
Elegast je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 12.10.2011, 18:10   #595
efil82
Starosedelac

Član od: 26.6.2010.
Zahvalnice: 315
Zahvaljeno 420 puta na 238 poruka
Određen forumom

Citat:
Elegast kaže: Pregled poruke
Pa TUTU jeste alternativa. Umesto trilogy igraš tutu, pa importuješ u dvojku. Za tutu valjda postoji mod (ili opcija kod instalacije) da se zadrži stari interfejs.
Ma mislio sam alternativa da u triology imash skin iz keca al ok nevazno...bar sam nashao idealnu rezoluciju sam

Citat:
Ayatollah kaže: Pregled poruke
I ja se sve nešto nadam da će se neko setiti nas starijih gejmera, ali tu ima jedan problem - u vreme kada sam ja bio mlad (pre 20-tak godina), gejming je bio težak andergraund i nije bio masovno raširen ni na Zapadu. Ja mnogima nisam bio jasan što uopšte igram igre na kompjuteru (C64, Amigi), a kamoli da im objašnjavam kako igram RPG-ove i šta je D&D.

U međuvremenu se gejming približio mejnstrimu i sad retko da i postoje klinci koji ne igraju neke elektronske igre. Posledica ovoga je da broj mlađih igrača daleko prevazilazi broj starijih, pa se industrija njima i prilagođava, a klinci uglavnom naginju akcionim igrama i multiplayeru. Stvar se dodatno pogoršava ako se gledaju samo RPG-ovi, obzirom na specifičnost i kompleksnost žanra.

Stoga, džaba meni što sam ekonomski ojačao i čeznem za dobrim RPG-om, kada je broj takvih kao ja relativno mali. Ja bih platio koliko traže za dobar taktičko - avanturistički RPG ili za kvalitetan rimejk neke od starih legendi (npr. počev od PoR, CoAB, Megatravellera 2, Darklandsa, pa do npr. BG-a ili Arcanuma), ali je pitanje koliki je broj ljudi kojima bi to bilo zanimljivo i koji bi to platili. Isplativije je uprostiti sadržaj i targetovati veliku grupu konzumenta, nego rizikovati sa razvojem kompleksne igre kako bi se zadovoljili stariji i zahtevniji igrači.
Broj mladih gejmera josh uvek uveliko prevazilazi broj starijih ali ce broj starijih vremenom sve vishe i vishe rasti.Nije tu samo do razlike u vremenima nekad i sad nego se s godinama i ljudi menjaju kako odrastaju...i danashnji klinci (pa..bar deo) nece zeleti isto kad budu u zrelijim godinama a verujem kako vreme ide napred gejmerska kultura nece ischezavati s odredjenim starosnim limitom nego ce sve vecem procentu prerasti ljudima u naviku i nakon detinjstva kao deo svakodnevnice za ceo zivot.Tako da ce neko nekad ko rizikuje profitiratijer smo platezno sposobnija grupacija u uzlazu koja ostaje ciljno nepokrivena.Ja iskreno ne znam ni jednu igru,bilo kog zanra,koja je okrenuta zreloj populaciji,odraslim ljudima..sve je uvek vishe ili manje derivat necheg dechijeg pa malo ili vishe "zrelije" odradjeno.

Poslednja ispravka: Aibo (13.10.2011 u 15:44) Razlog: Dupli post
efil82 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 1.11.2011, 8:15   #596
stevasandra
Član

Član od: 28.12.2009.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka

Imam problem pri instalaciji BGT. Uredno su instalirani BG i BG2 sa expazijama i updejtovima. Kada pokrenem instalaciju BGT otvori se onaj DOS prozor, dodje do onoga kada trazi da se unese lokacija foldera za BG i nakon toga dobijem poruku da folderi nisu pronadjeni. Nekoliko puta sam unosio lokaciju i sigurno je dobro uneta, nije mi jasno u cemu je problem?
stevasandra je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 1.11.2011, 9:03   #597
stevasandra
Član

He he, resen problem upravo, probao sam opet jutros i sve odradilo kako treba. U cemu je bio problem stvarno ne znam. Gremlini mozda?
Stara 1.11.2011, 15:18   #598
r0nIn
Banned

Član od: 17.1.2007.
Zahvalnice: 1.520
Zahvaljeno 1.007 puta na 520 poruka

Mozda si samo trebao da restartujes komp.
r0nIn je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 29.11.2011, 21:58   #599
stevasandra
Član

Imam jedan mali problem. Dosao sam u Duchal Palace, to je u onom trenutku kada treba da imenuju Sarevoka za novog duka, dolazi do onog napada, i sta onda? Dal ima neke veze sto jos nisam presao Durlags tower?

Poslednja ispravka: stevasandra (30.11.2011 u 17:00)
Stara 30.11.2011, 11:40   #600
Sarmatian
Starosedelac

Citat:
stevasandra kaže: Pregled poruke
Imam jedan mali problem. Dosao sam u Duchal Palace, to je u onom trenutku kada treba da imenuju Sarekova za novog duka, dolazi do onog napada, i sta onda? Dal ima neke veze sto jos nisam presao Durlags tower?
Ne. Treba da pobijes sve doppelgangere a nijedan pravi vojvoda ne sme da pogine, inace je game over ako se dobro secam.
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Tagovi
baldur's gate, tales of the sword coast

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 2:38.