![]() |
![]() |
![]() |
#6281 | |
Član
Član od: 29.3.2013.
Zahvalnice: 11
Zahvaljeno 33 puta na 25 poruka
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6282 |
Član
Član od: 26.11.2012.
Zahvalnice: 29
Zahvaljeno 19 puta na 15 poruka
|
![]()
Хвала Среле, на детаљном објашњењу које си ми дао, али ја тебе хоћу нешто да питам - да ли овде ја радим свој посао или неко ради уместо мене. Све то, сва ова објашњења што пишеш, су поруке и савети. И то је битно. Али то није посао. Верујем да си ме схватио и да имаш жељу да са још неким радиш на пројектовању мапе.
А што се тиче енглеског, одлично знам енглески, идем у Оксфорд Центар и он ми је к'о матерњи. И у школи ми добро иде. Твој Арсић |
![]() |
![]() |
![]() |
#6283 |
Član
|
![]()
Jel moram kada zavrsim editovanje kamiona u blenderu da pravim i def folder da bi radilo to sto sam izmenio ili ne moram da se petljam i po def folderima
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6284 |
Veteran
Član od: 16.9.2012.
Zahvalnice: 233
Zahvaljeno 585 puta na 266 poruka
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6285 | |
Veteran
Član od: 6.9.2011.
Zahvalnice: 130
Zahvaljeno 65 puta na 51 poruka
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6286 |
Član
Član od: 17.7.2012.
Zahvalnice: 16
Zahvaljeno 316 puta na 112 poruka
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6287 |
Član
|
![]()
Gledam ovaj blender nikako da ukapiram kako se radi sa teksturama kamion mi je stalno bljestavo crven znaci bez tekstura
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6288 |
Veteran
|
![]()
Eh... kad bi i ja sam sebi mogao da pomobnem bilo bi dobro.
Naime, pravim novo AI vozilo i uklonio sam se od starog osim tockova i vozaca i nabacio nove objekte i povezao ih (da se zna ko je roditelj) i sve izgleda OK u Blenderu a kada udjem u igru vidim samo tockove i vozaca kako se sami vozaju putem. Jest da malo smesno izgleda (postavicu i sliku uskoro) ali gde je moja karoserija? Gde su mi prozori i sve ostalo? Ali, sad sledi zaplet. Gledam ja u put i AI vozila kako se krecu i gledam onog jadnika bez karoserije i razmisljam u cemu je problem kad onako iznad po nebu kao da neki cepelin prodje. Reko, sta je sad ovo sunce ti poljubim. Odzumiram ja kad imam i sta da vidim, znaci nije moje AI vozilo bez karoserije, samo sto je karoserija OGROMNA i okrenuta za 90 stepeni. Veoma zanimljivo. A nisam jos ni stigao do toga da mu podesavam materijale. P.S. Inace, pazario sam neki volan. Nasao nov na Limundo za 1500 din a inace u prodavnici je oko 3000 din. E sad ce biti igranja ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6289 | |
Veteran
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6290 |
Član
|
![]()
Laxi nisi razumeo ja importujem i eksportujem kamion lepo ali kada ga ubacim kao mod u igru nece da radi.Evo recimo importujem dafa u blender hocu da mu namestim da se prednja maska boji zajedno sa karoserijom editujem mat fajl onda odem u teksture podesim boju u recimo plavu kada ofarbam u plavo eksportujem model zapakujem ga u zzzzzzzz.scs nije bitno e sada kada udjem u igricu ceo daf je u bljestavo crvenoj boji bez tekstura pise mi na soferci sheader.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6291 | |
Veteran
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6292 | |
Veteran
|
![]() Citat:
E sad, ja sam zaboravio kako se tacno podesava ta putanja ali imas na nekom video clipu na sajtu 50ked-e. Da, to nije crvena vec roza boja i to je to kada igra ima problema sa materijalima onda se to desi. Idi u konzolu pa vidi kakve ti greske ispisuje. Recimo, kod mene je problem sto ja one kamione ni ne mogu da ucitam u Blender sa njihovim materijalima. Prosto bude sivi model. Mada, imam nekoliko ideja na umu da jos probam ali me iskreno mrzi jer meni ne treba. Kada meni bude trebalo onda cu se bacakati oko toga. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6293 | |
Veteran
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6294 | |
Član
|
![]() Citat:
SCS base path:C:\Users\SLOBODAN\Desktop\BASE E kada eksportujem:C:\Users\SLOBODAN\Desktop\BASE\vehicle \truck\daf_xf\ export origin directory:vehicle/truck/daf_xf i evo kako ispadne kamion u igri ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6295 |
Član
|
![]()
Dobra fora kojo skinite mod nemojte da se maltretirate oko tog blendera ali nije fora da samo skidam valja ponesto i nauciti ako budem nastavio sa skidanjem modova popunicu hard trenutno mi modovi zauzimaju oko 3gb a mozda i vise ne znam tacno jer mi je hard u haosu i nemam pojma sta imam a sta nemam od modova
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6296 | |
Veteran
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6297 | |
Veteran
|
![]() Citat:
Ajde polako da resimo problem jednom za svagda. Base path je folder gde je otpakovan base.scs file. Znaci u tom folderu imate sve one silne foldere "automat", "custom", "effect"... TAJ folder podesite za Base path a ne tamo gde je igra instalirana (C:\Program Files (x86)\Euro Truck Simulator 2\) a tamo (ili cak nigde) niste otpakovali base.scs fajl. E sad, zasto to mora tako? Pa zato sto neki modeli traze neke teksture (shared) i neke materijale koji su tamo a nisu ubaceni u mod koji vi editujete jer (sto je i logicno) ne treba bzv opterecivati mod sa stvarima koje su vec u igri. Nema poente da ja upakujem neizmenjen "glass.dds" u moj mod kada je on vec u igri. U samom modelu originalni autor nije menjao putanju tog materijala i samim tim taj model trazi taj materijal. E sad, tamo neki model ima i nove dodatne materijale koji se nalaze u samom modu pa i njih nekako treba "uvezati" sa Blenderom. E ovde nastaju problemi koje ja jos nisam skontao kako resiti. Da li znate sta su to relativne a sta su apsolutne putanje? Apsolutna putanja je (naprimer) "C:\neki_folder\neki_fajl.ext" a relativna putanja je "\neki_folder\neki_fajl.ext". Apsolutna putanja ce raditi bilo gde dok relativna zahteva jedan uslov. A taj uslov je pravilan Base folder (ili radni folder). Ako vi podesite neki program da mu je Base folder "C:\Program Files\neka_firma\neki_program" i u njemu kazete da se ucita gore pomenuti fajl sa relativnom putanjom ("\neki_folder\neki_file.ext") onda ce ukupa putanja da izgleda ovako "C:\Program Files\neka_firma\neki_program\neki_folder\neki_fil e.ext" i sta vi misilte da li ce to tamo da radi? Naravno da nece zato sto ta putanja ne postoji. Fajl je na "C:\neki_folder\neki_file.ext" to znaci da se Base folder u programu mora podesiti na "C:". Nadam se da ste me sada skontali. P.S. A da, zaboravio sam napisati kljucnu stvar, model pamti RELATIVNE putanje ka materijalima i texturama! A te putanje mozete da vidite kada otvorite .pmd u notepadu-u. Poslednja ispravka: ksrele (11.5.2013 u 19:25) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6298 |
Veteran
Član od: 6.9.2011.
Zahvalnice: 130
Zahvaljeno 65 puta na 51 poruka
|
![]()
Stata probao sam da importujem stariju verziju pmg/pmd fajla recimo iz GTS ili ETS1 ali nece kaze the pmd file is not suported,znaci nista od mog rada.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6299 | |
Veteran
|
![]() Citat:
Cisto sumnjam da ce uspeti ali probaj sledece, skini stari (crackovani) ZModeler2 i u njemu otvori taj model i sacuvaj kao .OBJ i onda otvori Blender u uradi Import. Glavni model ces sigurno importovati bez problema, ali materijale i teksture ne znam a tek pogovoto Dammy objekte (svetla, tockovi...) ne znam. |
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku ksrele na korisnoj poruci: | ||
soneje (12.5.2013) |
![]() |
#6300 | |
Član
Član od: 6.12.2012.
Zahvalnice: 69
Zahvaljeno 116 puta na 79 poruka
|
![]() Citat:
Da ne mastim, videces i sam - besmisleno je. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Tagovi |
ets2, euro truck simulator 2 |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Hard Truck Apocalypse | dodgeme | Simulacije vožnje | 19 | 4.3.2014 19:22 |
Truck Simulator 2009 | La.Prestige | Simulacije vožnje | 81 | 22.3.2012 23:47 |
18 WoS Euro Truck Simulator | dallyborr | Simulacije vožnje | 619 | 21.3.2012 22:49 |
Konf od 1600 euro *ukupno* ... ZLO na duge staze... | pinojle | Šta da kupim? | 76 | 25.12.2007 16:11 |