Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Ostale teme > Brbljaonica > Opšta kultura
Uputstvo Članstvo Kalendar Današnje poruke Pretraži

Opšta kultura Knjige, školovanje, muzika, film, TV...

Pregled rezultata glasanja: Koju muziku najviše slušate / preferirate?
Metal 337 18,53%
Rock 562 30,90%
Punk 63 3,46%
Rap/Hip-Hop 211 11,60%
Narodna 79 4,34%
Techno/Electro 315 17,32%
Ostalo 167 9,18%
Ono što puštaju na radiju 85 4,67%
Glasova: 1819. U ovom glasanju ne možete da učestvujete

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 12.2.2006, 22:55   #621
DorianGrey
Veteran

Član od: 3.12.2005.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 8 puta na 7 poruka
Određen forumom Re: Sta slusate od muzike...

Citat:
Kum Ruzvelt kaže:
Evo ti ultra radikalno resenje problema: premesti razglas u spavacu sobu ciljne grupe; nasteluj na liniji/stubu budjenje u zeljeno vreme (sa CD-a); pojacaj na dozvoljeni maximum pri aktiviranju; ubaci svoj TOXICITY album i proveri dal' ce
po defaultu da krene prva stvar kad se masinerija aktivira. Nakon takve sesije svi koji prezive dozivljavace popodnevnu buku kao sasvim prijatnu promenu.
Ja sam to sebi uradio jednom i nikad vise. Preskakalo mi je srce tri dana.
Uradio ja to matorima jednom, doduse slucajno...Hteli su da me lansiraju u svemir sutradan
DorianGrey je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 12.2.2006, 23:01   #622
Dimo
Starośeđelac

Član od: 28.10.2005.
Zahvalnice: 417
Zahvaljeno 931 puta na 700 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Dimo Slanje poruke preko Skypea korisniku Dimo

Citat:
vladale kaže:
Pričaj ti drugome. Nisu oni komercijala, oni su odavnoo nastali. Pogledaj malo starije albume, poput Budhha-e pa javi. Možda je tebi dosadan ali u tom spotu su skupljeni svi najbolji isečci iz njihovih prošlih video spotova. Inače grupa se raspala 22 februara 2005 godine i svako je nastavio svojim putem.
Ja sam fino rekao na pocetku da je to MOJE SUBJEKTIVNO MISLJENJE.
Ne interesuje me koliko si vezan za njih,ako ti se svidjaju,nastavices da ih slusas sta god ja rekao,zar ne?
Dobro je sto su se raspali,nisu trebali ni nastajati(moje misljenje).
Ne mrzim ih ja zbog muzike toliko,nego zbog onoga pevaca.Iskvarice onu slatku devojku

Poslednja ispravka: Dimo (13.2.2006 u 16:40)
Dimo je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 12.2.2006, 23:12   #623
Covenant
Deo inventara foruma

Član od: 4.11.2005.
Zahvalnice: 387
Zahvaljeno 736 puta na 487 poruka

Citat:
bobi kaže:
Da...
Meni je najsmesnije kad mi kazu, da je sve to lepo, ali na svadbi se ipak slusa narodna. Kakva bre narodna!? Turska narodna ili Grcka narodna?
Ma, ako se budem zenio ima da raspalim po rock-u i metalu, a rodbina ako hoce neka bezi. Ostace mi makar braca po tetkama i stricevima koja slusaju slicne stvari kao i ja.
Da.....
Na mojoj svadbi se se pustati Pantera i Morbid Angel-kompilacija je vec spremna...
A sto se narodnjaka tice-nikad!

Neko je pomenuo Filozofski fakultet BG gde i ja studiram-fakultet sa najvise metalaca ubedljivo-prava kolonija
Covenant je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 13.2.2006, 0:37   #624
Jack Sparrow
Član

Član od: 6.2.2006.
Zahvalnice: 15
Zahvaljeno 4 puta na 4 poruka

Rock is my life 60' - 90'
Jack Sparrow je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 13.2.2006, 0:41   #625
voodoo_
V.I.P. GNU/Linux

Član od: 1.11.2005.
Zahvalnice: 2.181
Zahvaljeno 5.003 puta na 2.916 poruka

Citat:
Kum Ruzvelt kaže:
Evo ti ultra radikalno resenje problema: premesti razglas u spavacu sobu ciljne grupe; nasteluj na liniji/stubu budjenje u zeljeno vreme (sa CD-a); pojacaj na dozvoljeni maximum pri aktiviranju; ubaci svoj TOXICITY album i proveri dal' ce
po defaultu da krene prva stvar kad se masinerija aktivira. Nakon takve sesije svi koji prezive dozivljavace popodnevnu buku kao sasvim prijatnu promenu.
Ja sam to sebi uradio jednom i nikad vise. Preskakalo mi je srce tri dana.
Nemoj da se ljutiš, ali SOAD nije baš reprezentativni primerak te "bučne" muzike. Ako baš hoćeš nekog da edukuješ, onda mu puštaš Blind Guardian i sličan melodično-simfonijski metal.
Jer niko to nije počeo da sluša uz Gurgothe Morgothe, nego uz "Nothing Else Matters", "Fear of the Dark", "Mirror Mirror" i slično.
voodoo_ je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 13.2.2006, 1:02   #626
firefly
Član

Član od: 24.1.2006.
Zahvalnice: 4
Zahvaljeno 4 puta na 4 poruka

Sve na foru Nightwish, i takve muzike i melodije me potseca na pesmu evrovizije.Bez ljutnje molim!

Najbolji osecaj je kad ides ujutro na posao,a u kolima "tresti" Pink Floyd "Dark Side Of The Moon".Guzva na sve strane,a tebe bas briga za sve,da li kasnis na posao koga je briga.
Deluje smesno ali stvarno pomaze kao antistres terapija!
firefly je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 13.2.2006, 3:57   #627
Kum Ruzvelt
Član

Član od: 22.1.2006.
Zahvalnice: 14
Zahvaljeno 7 puta na 6 poruka

Citat:
Voodoo_NBGD kaže:
Nemoj da se ljutiš, ali SOAD nije baš reprezentativni primerak te "bučne" muzike. Ako baš hoćeš nekog da edukuješ, onda mu puštaš Blind Guardian i sličan melodično-simfonijski metal.
Jer niko to nije počeo da sluša uz Gurgothe Morgothe, nego uz "Nothing Else Matters", "Fear of the Dark", "Mirror Mirror" i slično.
Ajooooj bre Voodoo, opet si promasio temu! Ma ne radi se uopste o edukaciji nego o metodu nasilnog budjenja, sto je trebalo da bude fazon (a neki su ga i skontali koliko vidim). Dakle, ubaci Toxicity, odvrni i pusti prvu stvar. Ako ne budes skocio metar u vis, i to u budnom i svesnom stanju, onda ja nisam
Kum Ruzvelt. Ahmmm, a mozda i nisam.

firefly, i meni je Nightwish bio bljuzga, kad sam cuo prvi put. E, al onda sam i video. I dalje ih ne slusam, al' ih gledam. Eeee Tarja, Tarja...
Kum Ruzvelt je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 13.2.2006, 4:06   #628
Kum Ruzvelt
Član

Citat:
Covenant kaže:
Da.....
Na mojoj svadbi se se pustati Pantera i Morbid Angel-kompilacija je vec spremna...
A sto se narodnjaka tice-nikad!

Neko je pomenuo Filozofski fakultet BG gde i ja studiram-fakultet sa najvise metalaca ubedljivo-prava kolonija
Ahhaaahhaaa! Vec zamisljam onog lika iz Morbid Angela kako staje za mikrofon na svadbi i pusta glas! I lica penzionera sledjenih u pokretu...
Stara 13.2.2006, 14:53   #629
nESbo
Novi član

Član od: 13.2.2006.
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka

Citat:
kinteC kaže:
hm, pa ima 10000hiljada vrsta...Bas sam se svadjao sa ortakom kako psyhodelic nije isto sto i trance, postoji kombinacija, ali nije isto. Uglavnom, razlika je u kick-u, basu, na primer postoji uplifting melodic trance, kombinacija istocnjacke melodije sa trenskom...dok je evropski trens totalni drugciji, ima drugaciji base line...recimo tiesto, kombinacija techno-a i trance-a. Marko nastic pravi minimal, ja ne kapiram ljude koji to slusaju, al ajde. fazon je sto tu pici samo jedna kratka melodija koja ima neke male varijacije, ista stvar i sa base line-om... Skazi, pravi cistu psyhodeliju, znaci jak kick, gomila efekata, prosta melodija (najcese preuzeta iz neke opere, pesme ili sta vec) ta zika je odlicna za zurke, da se ljudi iskacu. Astral projection pravi psyhodelic trance, njihovom muzikom preovladjuje melodija, koju nisu ukrali kao vecina, vec su je lepo iskomponovali...Astrix takodje ima dobre stvari...ima puno njih, mada uglavnom naprave jednu ok stvar i 10 gluposti posle toga
Koliko ti o svemu ovome zaista znas?Tiesto spada u zanr euro-trance, Nastic radi techno... E sad, Skazi pravi cistu psihodeliju??? Gej koji glumi rok super zvezdu i pravi udaracku tehnoticnu "muziku" za nalozene narkomane, pritom komercijalizovajuci i ono malo t sto je ostalo od trensa, tebi izgleda kao umetnik koji pravi "cistu psihodeliju"? Za Astrixa ista prica, totalno. Imao bih ja ovde puno o cemu da pisem, samo ovo je ipak forum "sveta KOMPJUTERA", tako da ako neko zeli da prica i raspravlja o muzici mozemo to na nekom drugom mestu... Mada jedina istina i prava stvar u celoj prici je da o ukusima ne treba raspravljati, vi volite ovo, ja ono... kul. Poz!
nESbo je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 13.2.2006, 15:30   #630
Covenant
Deo inventara foruma

Citat:
Kum Ruzvelt kaže:
Ahhaaahhaaa! Vec zamisljam onog lika iz Morbid Angela kako staje za mikrofon na svadbi i pusta glas! I lica penzionera sledjenih u pokretu...
Hahaha-Dave Vincent-basista i vokal-car....
Kakav glas....
Stara 13.2.2006, 16:07   #631
REDisLAW
Veteran

Član od: 6.12.2005.
Zahvalnice: 1
Zahvaljeno 37 puta na 18 poruka
Slanje poruke preko Yahooa korisniku REDisLAW
Arrow Re: Sta slusate od muzike...

Citat:
vladale kaže:
Uzmi sluške i stavi na maximum. Problem is solved.
Da, ali nije to to. A šta da radim kad mi traže da im pustim Šabana i kompaniju (npr. kad je neko veselje)? Sreća pa imam mp3 player...
REDisLAW je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 14.2.2006, 4:26   #632
PsyDuck
Veteran

Član od: 16.12.2005.
Zahvalnice: 88
Zahvaljeno 126 puta na 102 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku PsyDuck

:: ljidi..
:: chitam shta pishete,svi se vrtite oko 15ak grupa..
:: proshirite malo "muzichke" vidike..
:: lichno predlazhem DarkWave i DarkTrance..-mislim da bi se DarkVejv svideo svakom metalcu koji gotivi Ramshtajn i tome slichne

:: i nemojte biti iz fazona:"a to je elektronsko,i tu cvile pingvini (koji su pritom izmishljene zhivotinje...)"..nego uzmite i pokushajte da skontate..
:: razmislite sami,jednog dana,za 15 godina tje vas neko pitati shta slushate i vi tje te mu retji BlackSabbath,na shta tje vam dotichna osoba uputiti pitanje shta je to..

:: P.S.
:: od metala:tristania,terioni,epika,opet..
PsyDuck je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 14.2.2006, 13:11   #633
Covenant
Deo inventara foruma

Citat:
PsyDuck kaže:
lichno predlazhem DarkWave i DarkTrance..-mislim da bi se DarkVejv svideo svakom metalcu koji gotivi Ramshtajn i tome slichne
Ja slusam dosta stvari pored metala koga ipak slusam i volim najvise,kao i stvari koje si nabrojao-od drakwave Tiamat-a,Joy Divison,New Order,Love Parade,Moonspell,a od nesto starijih Sisters Of Mercy i Cure koji nije drakwave vec spada u tzv. post-punk za koga se vezuje gothic....

Citat:
PsyDuck kaže:
:: i nemojte biti iz fazona:"a to je elektronsko,i tu cvile pingvini (koji su pritom izmishljene zhivotinje...)"..nego uzmite i pokushajte da skontate..
Industrial mi je jedan od omiljenijih pravaca-Ministry,NIN,Laibach,....
U njemu kao sto znas,ima dosta elektronike koja igra i presudnu ulogu...
Nemam ja nista protiv dobrog elektro zvuka,ali vecina DJ-eva nije ni za go k...c,no ima i dobrih,ali se oni broje na prste jedne ruke....
Takodje,ko tvrdi da Kraftwerk i Jean Michell Jarre nisu dobri-sa njim nesto nije u redu-ljudi su cisti umetnici a koriste pure elektroniku

Citat:
PsyDuck kaže:
:: razmislite sami,jednog dana,za 15 godina tje vas neko pitati shta slushate i vi tje te mu retji BlackSabbath,na shta tje vam dotichna osoba uputiti pitanje shta je to..
Varas se zestoko,za BS ce se uvek znati jer je to jedan od najznacajnijih i najkvalitetnijih bendova u modernoj muzici-pretece su mnogih muzickih pravaca u modernoj rock muzici-heavy metal-a,doom-a i gothic-metala,a doprineli su i afirmaciji hard-rocka koji je tada tek pocinjao da se pojavljuje...
Tek da ne pominjem dark stajling i outfit koji su oni furali i koji su posle od njih kopirali svi...
PoZ!
P.S. Ako volis kvalitetan dark zvuk ja ti toplo preporucujem Autumn Tears,Dragaard,Atarxia-u,Arcana,Elend....
Stara 14.2.2006, 14:10   #634
Ivance
Novi član

Član od: 13.2.2006.
Zahvalnice: 9
Zahvaljeno jedanput na jednoj poruci

Slusam od zabavne do metala (naravno da ne slusam novokompane zabavne koje nemaju veze sa vezom), ali sam se opredelio za rock kao sredinu
Ivance je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 14.2.2006, 14:20   #635
DorianGrey
Veteran

Ljudi, ko je je, po vama, najbolji gitarista?
Stara 14.2.2006, 14:58   #636
Covenant
Deo inventara foruma

Citat:
DorianGrey kaže:
Pokojni Chuck Schuldiner iz Death-a
Dobri su i James Murphy(Obituary i Testament pa solo projekti) i Steve Vai
Satriania i Clapton-a ne volim....tehicki su sjajni,ali nemaju dusu....
Stara 14.2.2006, 15:14   #637
Cortex
Član

Član od: 22.12.2005.
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
Talking Re: Sta slusate od muzike...

Ovo je neverovatno tesko pitanje. Cak mislim da se ne moze odgovoriti na njega. Ali, ajde...

Tony Macalpine-posle godina lozenja na razne likove, ovaj baja je polako isplivao i poceo da me odusevljava svojim stvarno originalnim, beskompromisnim i zaista bizarnim stilom! On je crnac, pa i to doprinosi exoticnosti...

Ritchie Kotzen - covek ubija kako svira, interesantno za njega je da vrlo malo koristi desnu ruku, tj. uglavnom svira legato, ali sa mnogo stila, pravi hard-rock gitarista!

John Petrucci - nazalost, mnogo bolji kompozitor nego improvizator. U svakom slucaju he rocks big time!

Naravno dva najveca kralja su Satriani i Vai, ali ajde nisam hteo da ih pomenem odmah. Legende.

Ima ih jos mnogo, ne zna se ko je od koga bolji!

Samo vas molim da niko ne pomene Malmsteen-a!
Cortex je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 14.2.2006, 15:58   #638
DorianGrey
Veteran

Da Satriani i Vai su legende... Onda recimo Richie Blackmore je odlican, zatim Jimmy Page...
Stara 15.2.2006, 12:30   #639
vladale
eat, sleep & blink

Član od: 27.10.2005.
Zahvalnice: 139
Zahvaljeno 180 puta na 137 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku vladale

Citat:
DorianGrey kaže:

Angus Young iz AC/DC-a ?
vladale je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 15.2.2006, 17:43   #640
Kum Ruzvelt
Član

Gitarista? Pa Malmsteen...buhahaha!
Tesko bi se dalo raspravljati na ovu temu. Em sto svako ima svoj ukus, em sto
svaki gitarista ima svoj stil, tehniku, razlicite pravce kojma se bavi...
Kad god mi neko pomene Malmsteena, pitam ga sta svaki gitarista (ili gitarista u pokusaju) prvo nauci da svira. Smoke on the water, naravno. Ili
Iron Man. Da l' je bolji Malmsteen koji vezba 25 sati dnevno, i neosporan je virtuoz, ili neki "anonimus" ciji se rif izvodi na svakoj klupskoj svirci zadnjih 40 godina? Po meni ovaj drugi.
Mada bih morao da razdvojim gitariste na "tehnicare" i "umetnike" da bih mogao
da dam bilo kakav objektivan sud.
Eh, da, najbolji gitarista?
Hendrix, naravno.

Poslednja ispravka: VojaM (17.2.2006 u 18:55) Razlog: Nije "virtouz" nego "virtuoz", damn it! ;)
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Tagovi
metalsucks, muzika, satana, \m/

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
OGame! Pridružite nam se! suzie Mrežne igre 603 18.3.2017 20:16
Dobijanje broja koji je stepen od 2 Stevvan Programiranje 14 6.3.2008 9:25
Kazna od 222.000$ zbog skidanja muzike Bryan Fury Opšta kultura 23 13.11.2007 19:56

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 17:46.