![]() |
![]() |
![]() |
#6381 |
Član
Član od: 29.4.2009.
Zahvalnice: 36
Zahvaljeno 148 puta na 97 poruka
|
![]()
Drive je super film, 9/10. Neki ljudi ne vole taj film zato sto su ocekivali da je neka zestoka akcija...
Citao sam getsbija davno i isao sam da gledam film samo zato sto su me nagovorili, sta znam, nekako cini mi se da film svodi na efekte. Nisam neki fan dikaprija i ono old sport je bas lose izgovarao, tako da 6.5/10 Poslednja ispravka: nicpid (15.8.2013 u 12:26) Razlog: missim ne'mo se ljutis. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6382 |
Veteran
Član od: 9.6.2008.
Zahvalnice: 225
Zahvaljeno 160 puta na 99 poruka
|
![]()
The Girl with the Dragon Tattoo je jedan od boljih koje sam gledao u poslednje vreme i jedva cekam nastavak(Craig i Stellan Skarsgard me odusevili). Video sam da ima i svedska verzija pa se razmisljam i to da odgledam cisto poredjenja radi.
Ono sto sam gledao po bioskopima u skorije vreme (Olympus has fallen, Oblivion, Pacific Rim)nikom ne bih preporucio, sve djubrad od filmova zali boze para i vremena. Jedno pitanje- da li je neko ovde gledao Contagion? Nazalost, ja sam gledao i ovo je ili jedan od najgorih filmova koje sam gledao u poslednjih 10 godina ili ga ja jednostavno nisam shvatio?! |
![]() |
![]() |
![]() |
#6383 | |
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku pentraksil na korisnoj poruci: | ||
player1 (15.8.2013) |
![]() |
#6384 | |
Starosedelac
Član od: 5.1.2006.
Zahvalnice: 1.365
Zahvaljeno 2.322 puta na 924 poruka
|
![]() Citat:
![]() Momak (nazvao bih te drugacije i pogrdnije ali cu da pokusam da ostanem kulturan), to prozivanje iza tastature koje ti radis je gore od bilo koje Farme i Grand Showa zajedno, dzaba tebi sto se svidja Drive, kad si dziber veci od Saleta Popovica. edit: @aleksandar pogledaj i svedsku verziju, obe su odlicne ali i vrlo slicne, al svejedno mislim da se neces pokajati. Za Contagion apsolutno delim misljenje ![]() Poslednja ispravka: Rainman (15.8.2013 u 8:47) |
|
![]() |
![]() |
Sledećih 2 korisnika se zahvaljuje korisniku Rainman na korisnoj poruci: | ||
Boondock Saint (15.8.2013), zdravkelja (15.8.2013) |
![]() |
#6385 | |
détente
Član od: 3.11.2005.
Zahvalnice: 1.530
Zahvaljeno 2.470 puta na 1.488 poruka
|
![]() Citat:
A kako bi ti da reagujemo? Da ga stavimo preko kolena i 10 po turu? Čovek ima pravo na svoje mišljenje, pa iako mu je fora bzvz nikoga nije uvredio osim onih koji su se sami našli prozvanima... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6386 |
Veteran
Član od: 27.8.2010.
Zahvalnice: 219
Zahvaljeno 315 puta na 171 poruka
|
![]()
Znaci, zato sto volim klasicne akcione filmove
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Boondock Saint na korisnoj poruci: | ||
player1 (15.8.2013) |
![]() |
#6387 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Ljudi su jako puno digli nos na filmove zabavnog karaktera. Ispada ako ti film nije promenio pogled na zivot i izazvao veliku dusevnu promenu tvog bica to je neka glupost od film i nije za gledanje.
I ti sto gledaju takve filmove koju su prosecna hollywood fantazija nemaju ukusa. Bas me briga, ja sam gledao Transformerse 1 x 9 puta, Transformerse 2 x 7 puta i Transformerse 3 x 4 puta i bas me briga. Ja cu i dalje da gledam ono sto volim i gde vidim zabavu. |
![]() |
![]() |
Sledećih 21 korisnika se zahvaljuje korisniku perablenta na korisnoj poruci: | ||
Andross (16.8.2013), Boondock Saint (15.8.2013), DylaN (15.8.2013), evanghelion (17.8.2013), filpan (15.8.2013), GojaS (19.8.2013), Guardian (15.8.2013), Kidja (26.8.2013), Leonida (15.8.2013), malo blesav (16.8.2013), Maverick (17.8.2013), Miki1987 (22.8.2013), Nicklord (15.8.2013), Nikolas_bg (25.8.2013), pentraksil (15.8.2013), rellik (15.8.2013), Rockstar (15.8.2013), Sh0m1 (20.8.2013), tipd (15.8.2013), zdravkelja (15.8.2013), zidan grobar (15.8.2013) |
![]() |
#6388 |
Veteran
Član od: 29.6.2007.
Zahvalnice: 216
Zahvaljeno 421 puta na 229 poruka
|
![]()
Upravo tako ... Gledam film da ispraznim glavu, da se opustim, a ne da razmisljam o dubinama zivota i ne znam cega.
Mislim da bi mnogi ljudi se trebali prisetiti prvog razreda osnovne, koji li je bio i procitati ovo jos jednom ... ![]() http://sr.wikisource.org/sr/%D0%A1%D...B8%D1%82%D0%B8 |
![]() |
![]() |
![]() |
#6389 |
Deo inventara foruma
Član od: 19.8.2009.
Zahvalnice: 3.089
Zahvaljeno 4.935 puta na 2.298 poruka
|
![]()
Zbog takvog stava je i sve otislo u q, od filmova do muzike i video igara. Hocu samo da se zabavim, da ispraznim glavu, necu mnogo da razmisljam, da se zamaram..
![]() |
![]() |
![]() |
Sledećih 5 korisnika se zahvaljuje korisniku nameless1 na korisnoj poruci: | ||
Covenant (21.8.2013), Equilibrium (16.8.2013), goranmax (15.8.2013), Skenderevo (15.8.2013), xandar (23.8.2013) |
![]() |
#6391 |
Deo inventara foruma
Član od: 27.3.2011.
Zahvalnice: 760
Zahvaljeno 658 puta na 461 poruka
|
![]()
Kao i obicno glupe rasprave...
Uglavnom pogledah Evil Dead (2013) http://imdb.com/rg/an_share/title/title/tt1288558/ Ocekivao sam mnogo a dobio nista.Prica koja je ispricana sto puta bez trunke originalnosti. Na momente i smesan posto su neke scene trebale da budu brutalne a ispale komicne. Ocena na imdb je previsoka pretpostavljam da su ljudi davali tako visoke ocene zato sto ima bas dosta krvi posto ja ne vidim drugi razlog. Ja sam film pogledao zato sto nisam imao trenutno nista drugo da gledam pa eto preporucujem i vama da jedino u tom slucaju pogledate film u suprotnom bolje zaobidjite,necete nista propustiti. Sent from my OT-995 using Tapatalk 2 |
![]() |
![]() |
![]() |
#6392 | |
Deo inventara foruma
Član od: 26.5.2008.
Zahvalnice: 752
Zahvaljeno 1.426 puta na 1.083 poruka
|
![]() Citat:
Ја искрено волим обе филозофије и ниједна није погрешна, иако велике летње Марвел-комикс блокбастере заиста не волим,а сваки хвалоспев о Бетмену ми просто удара шамар, поготово ако неко покушава да ми дочара генерални филмски квалитет и аргументацију и завршну реч поентира невероватним перформансом Хита Леџера. Међутим, најбројнији су они који већ двадесет година предвиђају коначни крах Холивуда и апострофирају Европски филм као какву алтернативу, што је просто увреда за толике уметнике који су радили у Европи. Они се од почетка разликују и ниједна школа не покушава да постане боља или да преузме место овој другој. Али изгледа да постоји неко ограничење у прихватању различитости, те се брзо појави навијаштво и најцрњи фанбојизам, те расправа потпуно губи циљ, ако га је икада и било. Са друге стране, након неколико година одгледао сам синоћ Муње! ![]() Занимљива ће бити реакција данашњих тинејџера којима ће филм дефинитивно бити смешан, али нимало јасан - иако је дух тог времена маестрално "заробљен", иако је и превише политички обојен, гледано из данашње перспективе, то му даје и тон трагикомичности, те је сваки закључак и схватање у њему заправо потпуно погрешно. Но нама, мало старијима, необично ће пријати тај истински револт, бунт и прави урбани дух у тадашњој Србији, ван времена и простора. По мени, и последњи прави, аутентични, квалитетан и вредан филм, произведен у Србији. Не само што оваквих филмова више не може бити, поставља се и питање квалитета, јер 12 година домаћа кинематографија иде стрмоглаво на доле. Довољно је видети где су глумци овог филма (осим Бориса Миливојевића, мало поштовања имам према осталима) завршили, шта су све снимили (и ако су), што је тужно, јер су макар у Муњама! показали свој таленат и смисао за импровизацију (пола "фора" су настале у моментима самог снимања, нпр, "Долче и Габана? Па и њега ћемо да хапсимо"). |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6393 |
Starosedelac
Član od: 5.1.2006.
Zahvalnice: 1.365
Zahvaljeno 2.322 puta na 924 poruka
|
![]()
Ja ne mogu da se pronadjem ni u jednoj kategoriji koju si naveo.
Sa jedne strane, te ajronmene supermene betmene spajdermene fantasitcne cetvorke petorke nikad nisam voleo, i odgledao sam par komada i jednostavno mi ne lezi, da ne kazem - dosadno mi je. Isto vazi i za anime, mechaanime, mange, pikachue, digimone (ili je sve to ista stvar, ne znam i nije mi bas bitno) - pogledao par epizoda i hvala dovidjenja. (ne smem ni da spomenem sta mislim o starwarsu, treku, gospodarima (gospodaru?) prstena (prstenova?) - nikad nisam siguran kako se ustvari zovu ti filmovi. Sve sam to uredno odgledao, ali ... meh... Dakle to je sve neki mainstream koji dolazi iz US of A ili eto i iz Japana. E sa druge strane, taj evropski film. To tek da ne pocinjem. Treba stvarno imati taj momenat u sebi (ja ga nemam), variti sve te umetnicke poduhvate, sta je pisac hteo da docara kroz alegoriju metafore. Razumem to kao alternativu, ali ne i nesto kao sto je nuzno neophodno i potrebno u mom zivotu, a pogotovo ne da slusam kako su oni ljudi koji kapiraju takve filmove iznad svih jer boze ostatak ako ne moze da shvati to - mora da gledaju transformerse. Dakle - birkam birkam i naidjem na nesto sta valja. Uglavnom filmove o ljudima. Moze da bude spor i dosadnjikav, moze da bude i indijsko-belgijska produkcija, moze da bude i totalno nagrdjen od strane kritike i gledalaca, moze da kosta od 2000 do 20000000 dolara - ako je meni pogodio notu - onda je odlican film (MENI jelte). I mogu nekome da skrenem paznju na njega - ali to je sve. p.s. A za Munje se apsolutno slazem - i ovo je prvi put da sam se slozio sa tobom oko review-a bilo kog filma, pa sam malo zbunjen, al ajd. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6394 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Ja mislim da si previse bukvalno shvatio njegov post. Slazem se donekle sa njim jer ja sa vremena na vreme volim da odgledam neki film koji ce samo da me zabavi bez ikakvih peripetija i ostalog. Ipak najvise volim filmove koji te emocionalno i fizicki potresu, ali opet ne mora svaki film biti takav da bi se smatrao dobrim (naravno nemoguce je ocekivati svaki film da bude takav). Neko zaista voli takve filmove, ali to ne znaci da je nepismen ili glup. Film je tu pre svega da zabavi, nekome je zabava kada gleda akciju, nekome kada film ima dobru pricu (meni je to npr. najbitnije), neko voli da gleda odredjenog glumca itd. Nije samo publika kriva za takvu situaciju, iskreno oni ni nemaju mnogo izbora kada i scenariste i rezisere vise mrzi da smisljaju nesto originalno ili novo, lakse im je ubaciti poznate glumce, odraditi dobar trejler i eto ti lazne reklame.
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku pentraksil na korisnoj poruci: | ||
zdravkelja (16.8.2013) |
![]() |
#6395 | ||
Deo inventara foruma
Član od: 19.8.2009.
Zahvalnice: 3.089
Zahvaljeno 4.935 puta na 2.298 poruka
|
![]()
Odgovorio sam na ovo:
Citat:
Citat:
![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#6396 |
Deo inventara foruma
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6397 |
Deo inventara foruma
Član od: 26.5.2008.
Zahvalnice: 752
Zahvaljeno 1.426 puta na 1.083 poruka
|
![]()
Рејнмен, управо то сам хтео да кажем - Холивуд није само Марвел-Стартрек-Господари, нити је Европски филм некаква "алтернатива" Холивуду - оба ентитета раде независно од овог другог и снимају сваки доследан својој школи.
Такође, треба разграничити - да ли су само блокбастери Холивуд или је све из Америке Холивуд? Форсирају се биоскопски моменти, али ја сваке године одгледам барем десет фантастичних Америчких филмова, који додуше немају буџете од неколико стотина милиона долара, али су довољно познати и гледају се годинама касније.. Такође, без икаквог проблема, могу да кажем да чак преферирам Американце, а да допуштам Европљанима да ме изненаде, што не значи да је квалитет на једној обали или другој. Другачији су, баш као што су акције и драме различити жанрови, те једни постулати важе за Шварција, а други за Спејсија. Када гледам Шварција, ја уопште не искључујем мозак - толико тога суптилног је уткано у те наслове, чак главне форе су управо тамо скривене, експлозије и туче су само декор у читавој "суштини". Ови нови, нажалост, нису ни до колена бесмртним хитовима из касних `80-их и `90-их, али труде се и у последње време су све ближе и ближе. Људи, па имали смо прво "емо" тренд, па одмах затим "хипстере", читава деценија кукања и самосажаљења, биће боље ваљда ![]() Али суштина је - као и у случају оне професорке, интелектуални снобизам није ништа похвално, а увек је очигледан и подложан исмејавању.. |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Rockstar na korisnoj poruci: | ||
xandar (16.8.2013) |
![]() |
#6398 | |
détente
Član od: 3.11.2005.
Zahvalnice: 1.530
Zahvaljeno 2.470 puta na 1.488 poruka
|
![]() Citat:
![]() Zato je sjajno što uopšte diskutujemo o filmovima, prepoznajemo i uvažavamo međusobne razlike a svaki pokušaj da odvojimo kvalitet od šunda, neovisno od ličnog ukusa je čist bonus... PS. Interesantno je i da je ovaj podforum posvećen uticaju i ulozi kompjutera na filmu, koji je u filmskoj industriji prisutan svega poslednjih 15-20 godina, a filmska umetnost kao takva mnogo duže postoji... Ko zna šta će biti faktor uticaja i debate za 30 godina, recimo, i o kojim filmovima će se tada diskutovati? Razmišlja li neko o tome? Možda ćemo ispasti smešni sa svojim trenutnim idejama ![]() Poslednja ispravka: Iris (16.8.2013 u 10:35) |
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Iris na korisnoj poruci: | ||
xandar (16.8.2013) |
![]() |
#6399 |
Član
Član od: 21.12.2008.
Zahvalnice: 9
Zahvaljeno 35 puta na 21 poruka
|
![]()
Драјв је врло добар филм. Глума одлична. Фанови Трансформерса ионако нису циљна група тако да не треба поредити.
У последње време ништа добро од филмова нисам гледао што је вредно неког помена. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6400 |
Član
Član od: 26.9.2009.
Zahvalnice: 223
Zahvaljeno 64 puta na 41 poruka
|
![]()
+1 za Drajv koji me oduševio i mogu slobodno da kažem da je za mene to kultni film. Gledao sam ga prvi put na FEST-u u Sava centru na ogromnom bioskopskom platnu, a onda ubrzo i HD verziju na TV-u. Dobar je i na TV-u, ali je mnogo bolje gledati filmove u bioskopu, pre svega zbog tona.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Tagovi |
filmovi, preporuka, review |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Da li neko zna koji je ovo film? | DJ_MY_SOUL | Kompjuteri i film | 2593 | 4.12.2024 0:05 |
Najbolji horror film ikad napravljen? | FRIghTMaN | Kompjuteri i film | 734 | 6.11.2013 1:57 |
Problem tokom gledanja filmova, tacnije steka mi slika a zvuk ide normalno | Dijenek | Kvarovi | 27 | 15.5.2010 13:19 |
Slabiji zvuk govora od ostatka zvukova (prilikom gledanja filmova)... | polarnimeda | Operativni sistemi | 2 | 14.10.2008 13:12 |
Taj film... | aerochivija | Brbljaonica | 15 | 20.7.2008 21:46 |