Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Ostale teme > Kompjuteri i film
Uputstvo Članstvo Kalendar Današnje poruke Pretraži

Kompjuteri i film Uticaj kompjutera na film i primena kompjutera na filmu

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 15.8.2013, 3:00   #6381
nicpid
Član

Član od: 29.4.2009.
Zahvalnice: 36
Zahvaljeno 148 puta na 97 poruka
Određen forumom Re: Dnevnik gledanja filmova II

Drive je super film, 9/10. Neki ljudi ne vole taj film zato sto su ocekivali da je neka zestoka akcija...

Citao sam getsbija davno i isao sam da gledam film samo zato sto su me nagovorili, sta znam, nekako cini mi se da film svodi na efekte. Nisam neki fan dikaprija i ono old sport je bas lose izgovarao, tako da 6.5/10

Poslednja ispravka: nicpid (15.8.2013 u 12:26) Razlog: missim ne'mo se ljutis.
nicpid je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 15.8.2013, 3:16   #6382
Al3k5an9ar
Veteran

Član od: 9.6.2008.
Zahvalnice: 225
Zahvaljeno 160 puta na 99 poruka

The Girl with the Dragon Tattoo je jedan od boljih koje sam gledao u poslednje vreme i jedva cekam nastavak(Craig i Stellan Skarsgard me odusevili). Video sam da ima i svedska verzija pa se razmisljam i to da odgledam cisto poredjenja radi.
Ono sto sam gledao po bioskopima u skorije vreme (Olympus has fallen, Oblivion, Pacific Rim)nikom ne bih preporucio, sve djubrad od filmova zali boze para i vremena.

Jedno pitanje- da li je neko ovde gledao Contagion? Nazalost, ja sam gledao i ovo je ili jedan od najgorih filmova koje sam gledao u poslednjih 10 godina ili ga ja jednostavno nisam shvatio?!
Al3k5an9ar je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 15.8.2013, 4:26   #6383
pentraksil
Deo inventara foruma

Član od: 14.4.2007.
Zahvalnice: 4.590
Zahvaljeno 3.923 puta na 2.443 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku pentraksil

Citat:
Al3k5an9ar kaže: Pregled poruke
Jedno pitanje- da li je neko ovde gledao Contagion? Nazalost, ja sam gledao i ovo je ili jedan od najgorih filmova koje sam gledao u poslednjih 10 godina ili ga ja jednostavno nisam shvatio?!
Jesam ja. Sasvim solidan film o zarazi. Nema tu nista posebno da se shvati, film o pandemiji opasnog virusa sa dosta detalja o tome kako se WHO (World Health Organization) bori sa epidemijom, pandemijom itd. Nista specijalno, ali ako volite filmove tipa Outbreak (mada je Contagion nesto realniji i ozbiljniji) ili neke filmove o prirodnoj katastrofi (doduse ovaj film nije bas toliko haotican) vredi pogledati.
pentraksil je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku pentraksil na korisnoj poruci:
player1 (15.8.2013)
Stara 15.8.2013, 8:10   #6384
Rainman
Starosedelac

Član od: 5.1.2006.
Zahvalnice: 1.365
Zahvaljeno 2.322 puta na 924 poruka

Citat:
nicpid kaže: Pregled poruke
Drive je super film, 9/10. Neki ljudi ne vole taj film zato sto su ocekivali da je neka zestoka akcija. Za njih su filmovi tipa GIJoe:Farma, Expendables Grand Show edition itd...
E zbog ovakvih ljudi ume da mi se zgadi ovaj forum, i zbog nereagovanja moderatora na ovakve komentare.

Momak (nazvao bih te drugacije i pogrdnije ali cu da pokusam da ostanem kulturan), to prozivanje iza tastature koje ti radis je gore od bilo koje Farme i Grand Showa zajedno, dzaba tebi sto se svidja Drive, kad si dziber veci od Saleta Popovica.

edit: @aleksandar
pogledaj i svedsku verziju, obe su odlicne ali i vrlo slicne, al svejedno mislim da se neces pokajati. Za Contagion apsolutno delim misljenje

Poslednja ispravka: Rainman (15.8.2013 u 8:47)
Rainman je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledećih 2 korisnika se zahvaljuje korisniku Rainman na korisnoj poruci:
Boondock Saint (15.8.2013), zdravkelja (15.8.2013)
Stara 15.8.2013, 10:33   #6385
Iris
détente

Član od: 3.11.2005.
Zahvalnice: 1.530
Zahvaljeno 2.470 puta na 1.488 poruka

Citat:
Al3k5an9ar kaže: Pregled poruke
The Girl with the Dragon Tattoo je jedan od boljih koje sam gledao u poslednje vreme i jedva cekam nastavak(Craig i Stellan Skarsgard me odusevili). Video sam da ima i svedska verzija pa se razmisljam i to da odgledam cisto poredjenja radi.
Obavezno je pogledaj. Ranije smo u ovoj istoj temi diskutovali oko toga koja verzija je bolja, baci pogled ako te zanimaju komentari drugih...

Citat:
Rainman kaže: Pregled poruke
E zbog ovakvih ljudi ume da mi se zgadi ovaj forum, i zbog nereagovanja moderatora na ovakve komentare.
A kako bi ti da reagujemo? Da ga stavimo preko kolena i 10 po turu? Čovek ima pravo na svoje mišljenje, pa iako mu je fora bzvz nikoga nije uvredio osim onih koji su se sami našli prozvanima...
Iris je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 15.8.2013, 16:20   #6386
Boondock Saint
Veteran

Član od: 27.8.2010.
Zahvalnice: 219
Zahvaljeno 315 puta na 171 poruka

Znaci, zato sto volim klasicne akcione filmove ja sam selja iz Granda..... Dobro, onda sam selja i ponosan na to.
Boondock Saint je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Boondock Saint na korisnoj poruci:
player1 (15.8.2013)
Stara 15.8.2013, 16:35   #6387
perablenta
Deo inventara foruma

Član od: 30.1.2009.
Zahvalnice: 1.096
Zahvaljeno 1.679 puta na 1.065 poruka
Slanje poruke preko Skypea korisniku perablenta

Ljudi su jako puno digli nos na filmove zabavnog karaktera. Ispada ako ti film nije promenio pogled na zivot i izazvao veliku dusevnu promenu tvog bica to je neka glupost od film i nije za gledanje.

I ti sto gledaju takve filmove koju su prosecna hollywood fantazija nemaju ukusa.

Bas me briga, ja sam gledao Transformerse 1 x 9 puta, Transformerse 2 x 7 puta i Transformerse 3 x 4 puta i bas me briga. Ja cu i dalje da gledam ono sto volim i gde vidim zabavu.
perablenta je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledećih 21 korisnika se zahvaljuje korisniku perablenta na korisnoj poruci:
Andross (16.8.2013), Boondock Saint (15.8.2013), DylaN (15.8.2013), evanghelion (17.8.2013), filpan (15.8.2013), GojaS (19.8.2013), Guardian (15.8.2013), Kidja (26.8.2013), Leonida (15.8.2013), malo blesav (16.8.2013), Maverick (17.8.2013), Miki1987 (22.8.2013), Nicklord (15.8.2013), Nikolas_bg (25.8.2013), pentraksil (15.8.2013), rellik (15.8.2013), Rockstar (15.8.2013), Sh0m1 (20.8.2013), tipd (15.8.2013), zdravkelja (15.8.2013), zidan grobar (15.8.2013)
Stara 15.8.2013, 21:45   #6388
rellik
Veteran

Član od: 29.6.2007.
Zahvalnice: 216
Zahvaljeno 421 puta na 229 poruka

Upravo tako ... Gledam film da ispraznim glavu, da se opustim, a ne da razmisljam o dubinama zivota i ne znam cega.

Mislim da bi mnogi ljudi se trebali prisetiti prvog razreda osnovne, koji li je bio i procitati ovo jos jednom ...

http://sr.wikisource.org/sr/%D0%A1%D...B8%D1%82%D0%B8
rellik je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 15.8.2013, 22:11   #6389
nameless1
Deo inventara foruma

Član od: 19.8.2009.
Zahvalnice: 3.089
Zahvaljeno 4.935 puta na 2.298 poruka

Zbog takvog stava je i sve otislo u q, od filmova do muzike i video igara. Hocu samo da se zabavim, da ispraznim glavu, necu mnogo da razmisljam, da se zamaram..
nameless1 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledećih 5 korisnika se zahvaljuje korisniku nameless1 na korisnoj poruci:
Covenant (21.8.2013), Equilibrium (16.8.2013), goranmax (15.8.2013), Skenderevo (15.8.2013), xandar (23.8.2013)
Stara 15.8.2013, 23:10   #6390
m512pg
Član

Član od: 6.6.2009.
Zahvalnice: 7
Zahvaljeno 24 puta na 19 poruka

Drive je odličan film.
m512pg je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku m512pg na korisnoj poruci:
zvjer (15.8.2013)
Stara 15.8.2013, 23:38   #6391
Kidja
Deo inventara foruma

Član od: 27.3.2011.
Zahvalnice: 760
Zahvaljeno 658 puta na 461 poruka

Kao i obicno glupe rasprave...

Uglavnom pogledah

Evil Dead (2013)
http://imdb.com/rg/an_share/title/title/tt1288558/

Ocekivao sam mnogo a dobio nista.Prica koja je ispricana sto puta bez trunke originalnosti.
Na momente i smesan posto su neke scene trebale da budu brutalne a ispale komicne.
Ocena na imdb je previsoka pretpostavljam da su ljudi davali tako visoke ocene zato sto ima bas dosta krvi posto ja ne vidim drugi razlog.
Ja sam film pogledao zato sto nisam imao trenutno nista drugo da gledam pa eto preporucujem i vama da jedino u tom slucaju pogledate film u suprotnom bolje zaobidjite,necete nista propustiti.

Sent from my OT-995 using Tapatalk 2
Kidja je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 15.8.2013, 23:44   #6392
Rockstar
Deo inventara foruma

Član od: 26.5.2008.
Zahvalnice: 752
Zahvaljeno 1.426 puta na 1.083 poruka

Citat:
nameless1 kaže: Pregled poruke
Zbog takvog stava je i sve otislo u q, od filmova do muzike i video igara. Hocu samo da se zabavim, da ispraznim glavu, necu mnogo da razmisljam, da se zamaram..
Није због става, већ због чисте економије и рачунице - боље да продају филм милионима мање хардверски способних примерака него да праве авангарду, експеримент који ће се свидети само хипстерима.

Ја искрено волим обе филозофије и ниједна није погрешна, иако велике летње Марвел-комикс блокбастере заиста не волим,а сваки хвалоспев о Бетмену ми просто удара шамар, поготово ако неко покушава да ми дочара генерални филмски квалитет и аргументацију и завршну реч поентира невероватним перформансом Хита Леџера.

Међутим, најбројнији су они који већ двадесет година предвиђају коначни крах Холивуда и апострофирају Европски филм као какву алтернативу, што је просто увреда за толике уметнике који су радили у Европи. Они се од почетка разликују и ниједна школа не покушава да постане боља или да преузме место овој другој.

Али изгледа да постоји неко ограничење у прихватању различитости, те се брзо појави навијаштво и најцрњи фанбојизам, те расправа потпуно губи циљ, ако га је икада и било.

Са друге стране, након неколико година одгледао сам синоћ Муње!

Занимљива ће бити реакција данашњих тинејџера којима ће филм дефинитивно бити смешан, али нимало јасан - иако је дух тог времена маестрално "заробљен", иако је и превише политички обојен, гледано из данашње перспективе, то му даје и тон трагикомичности, те је сваки закључак и схватање у њему заправо потпуно погрешно. Но нама, мало старијима, необично ће пријати тај истински револт, бунт и прави урбани дух у тадашњој Србији, ван времена и простора.

По мени, и последњи прави, аутентични, квалитетан и вредан филм, произведен у Србији. Не само што оваквих филмова више не може бити, поставља се и питање квалитета, јер 12 година домаћа кинематографија иде стрмоглаво на доле. Довољно је видети где су глумци овог филма (осим Бориса Миливојевића, мало поштовања имам према осталима) завршили, шта су све снимили (и ако су), што је тужно, јер су макар у Муњама! показали свој таленат и смисао за импровизацију (пола "фора" су настале у моментима самог снимања, нпр, "Долче и Габана? Па и њега ћемо да хапсимо").
Rockstar je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 16.8.2013, 0:17   #6393
Rainman
Starosedelac

Član od: 5.1.2006.
Zahvalnice: 1.365
Zahvaljeno 2.322 puta na 924 poruka

Ja ne mogu da se pronadjem ni u jednoj kategoriji koju si naveo.

Sa jedne strane, te ajronmene supermene betmene spajdermene fantasitcne cetvorke petorke nikad nisam voleo, i odgledao sam par komada i jednostavno mi ne lezi, da ne kazem - dosadno mi je. Isto vazi i za anime, mechaanime, mange, pikachue, digimone (ili je sve to ista stvar, ne znam i nije mi bas bitno) - pogledao par epizoda i hvala dovidjenja. (ne smem ni da spomenem sta mislim o starwarsu, treku, gospodarima (gospodaru?) prstena (prstenova?) - nikad nisam siguran kako se ustvari zovu ti filmovi. Sve sam to uredno odgledao, ali ... meh...

Dakle to je sve neki mainstream koji dolazi iz US of A ili eto i iz Japana.

E sa druge strane, taj evropski film. To tek da ne pocinjem. Treba stvarno imati taj momenat u sebi (ja ga nemam), variti sve te umetnicke poduhvate, sta je pisac hteo da docara kroz alegoriju metafore. Razumem to kao alternativu, ali ne i nesto kao sto je nuzno neophodno i potrebno u mom zivotu, a pogotovo ne da slusam kako su oni ljudi koji kapiraju takve filmove iznad svih jer boze ostatak ako ne moze da shvati to - mora da gledaju transformerse.

Dakle - birkam birkam i naidjem na nesto sta valja. Uglavnom filmove o ljudima. Moze da bude spor i dosadnjikav, moze da bude i indijsko-belgijska produkcija, moze da bude i totalno nagrdjen od strane kritike i gledalaca, moze da kosta od 2000 do 20000000 dolara - ako je meni pogodio notu - onda je odlican film (MENI jelte). I mogu nekome da skrenem paznju na njega - ali to je sve.

p.s. A za Munje se apsolutno slazem - i ovo je prvi put da sam se slozio sa tobom oko review-a bilo kog filma, pa sam malo zbunjen, al ajd.
Rainman je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 16.8.2013, 0:26   #6394
pentraksil
Deo inventara foruma

Citat:
Ja mislim da si previse bukvalno shvatio njegov post. Slazem se donekle sa njim jer ja sa vremena na vreme volim da odgledam neki film koji ce samo da me zabavi bez ikakvih peripetija i ostalog. Ipak najvise volim filmove koji te emocionalno i fizicki potresu, ali opet ne mora svaki film biti takav da bi se smatrao dobrim (naravno nemoguce je ocekivati svaki film da bude takav). Neko zaista voli takve filmove, ali to ne znaci da je nepismen ili glup. Film je tu pre svega da zabavi, nekome je zabava kada gleda akciju, nekome kada film ima dobru pricu (meni je to npr. najbitnije), neko voli da gleda odredjenog glumca itd. Nije samo publika kriva za takvu situaciju, iskreno oni ni nemaju mnogo izbora kada i scenariste i rezisere vise mrzi da smisljaju nesto originalno ili novo, lakse im je ubaciti poznate glumce, odraditi dobar trejler i eto ti lazne reklame.
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku pentraksil na korisnoj poruci:
zdravkelja (16.8.2013)
Stara 16.8.2013, 1:24   #6395
nameless1
Deo inventara foruma

Član od: 19.8.2009.
Zahvalnice: 3.089
Zahvaljeno 4.935 puta na 2.298 poruka

Citat:
pentraksil kaže: Pregled poruke
Ja mislim da si previse bukvalno shvatio njegov post
Odgovorio sam na ovo:

Citat:
rellik kaže: Pregled poruke
Upravo tako ... Gledam film da ispraznim glavu, da se opustim, a ne da razmisljam o dubinama zivota i ne znam cega.
Citat:
pentraksil kaže: Pregled poruke
Slazem se donekle sa njim jer ja sa vremena na vreme volim da odgledam neki film koji ce samo da me zabavi bez ikakvih peripetija i ostalog
Ako je film zabavan, sto da ne? Haha, majstorski vas je istrolovao ovaj nicpid.
nameless1 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 16.8.2013, 1:37   #6396
pentraksil
Deo inventara foruma

Citat:
Odgovorio sam na ovo:
A ok, tu se slazem, smatram da treba biti otvoren prema svim zanrovima.
Stara 16.8.2013, 3:05   #6397
Rockstar
Deo inventara foruma

Član od: 26.5.2008.
Zahvalnice: 752
Zahvaljeno 1.426 puta na 1.083 poruka

Рејнмен, управо то сам хтео да кажем - Холивуд није само Марвел-Стартрек-Господари, нити је Европски филм некаква "алтернатива" Холивуду - оба ентитета раде независно од овог другог и снимају сваки доследан својој школи.

Такође, треба разграничити - да ли су само блокбастери Холивуд или је све из Америке Холивуд? Форсирају се биоскопски моменти, али ја сваке године одгледам барем десет фантастичних Америчких филмова, који додуше немају буџете од неколико стотина милиона долара, али су довољно познати и гледају се годинама касније.. Такође, без икаквог проблема, могу да кажем да чак преферирам Американце, а да допуштам Европљанима да ме изненаде, што не значи да је квалитет на једној обали или другој. Другачији су, баш као што су акције и драме различити жанрови, те једни постулати важе за Шварција, а други за Спејсија.

Када гледам Шварција, ја уопште не искључујем мозак - толико тога суптилног је уткано у те наслове, чак главне форе су управо тамо скривене, експлозије и туче су само декор у читавој "суштини". Ови нови, нажалост, нису ни до колена бесмртним хитовима из касних `80-их и `90-их, али труде се и у последње време су све ближе и ближе. Људи, па имали смо прво "емо" тренд, па одмах затим "хипстере", читава деценија кукања и самосажаљења, биће боље ваљда

Али суштина је - као и у случају оне професорке, интелектуални снобизам није ништа похвално, а увек је очигледан и подложан исмејавању..
Rockstar je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Rockstar na korisnoj poruci:
xandar (16.8.2013)
Stara 16.8.2013, 10:27   #6398
Iris
détente

Član od: 3.11.2005.
Zahvalnice: 1.530
Zahvaljeno 2.470 puta na 1.488 poruka

Citat:
Rockstar kaže: Pregled poruke
Рејнмен, управо то сам хтео да кажем - Холивуд није само Марвел-Стартрек-Господари, нити је Европски филм некаква "алтернатива" Холивуду - оба ентитета раде независно од овог другог и снимају сваки доследан својој школи.

Такође, треба разграничити - да ли су само блокбастери Холивуд или је све из Америке Холивуд? Форсирају се биоскопски моменти, али ја сваке године одгледам барем десет фантастичних Америчких филмова, који додуше немају буџете од неколико стотина милиона долара, али су довољно познати и гледају се годинама касније..
Ja bih samo dodala da je filmska umetnost, kao i filmska industrija - bez obzira na kom kontinentu - prešla veliki put za jedan vek, od početka 20. veka do danas. I u pogledu žanrova, i popularnosti, i činjenice da je akcenat sa žanra i storitelinga stavljen na šminku, efekat, plus novac i budžet, kao i položaj filmskih glumaca u industriji. Ukratko, postoje i postojali su sjajni i očajni filmovi uvek, samo je danas ta razlika mnogo izraženija, jer je i naš odnos prema filmu i bioskopu promenjen, i većina ljudi traži prostu zabavu, nije odavno samo opčinjena čudom koje se zove "pokretne slike". Kao što mislimo da današnji filmovi nisu ni do kolena nekima sa kraja 80-ih i početka 90-ih, tako možemo diskutovati na temu da ti raniji filmovi nisu ni do kolena onima sa kraja 60-ih i početka 70-ih. Ili onima sa kraja 50-ih i početka 60-ih

Zato je sjajno što uopšte diskutujemo o filmovima, prepoznajemo i uvažavamo međusobne razlike a svaki pokušaj da odvojimo kvalitet od šunda, neovisno od ličnog ukusa je čist bonus...

PS. Interesantno je i da je ovaj podforum posvećen uticaju i ulozi kompjutera na filmu, koji je u filmskoj industriji prisutan svega poslednjih 15-20 godina, a filmska umetnost kao takva mnogo duže postoji... Ko zna šta će biti faktor uticaja i debate za 30 godina, recimo, i o kojim filmovima će se tada diskutovati? Razmišlja li neko o tome? Možda ćemo ispasti smešni sa svojim trenutnim idejama

Poslednja ispravka: Iris (16.8.2013 u 10:35)
Iris je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Iris na korisnoj poruci:
xandar (16.8.2013)
Stara 16.8.2013, 19:47   #6399
Горски_Штаб
Član

Član od: 21.12.2008.
Zahvalnice: 9
Zahvaljeno 35 puta na 21 poruka

Драјв је врло добар филм. Глума одлична. Фанови Трансформерса ионако нису циљна група тако да не треба поредити.
У последње време ништа добро од филмова нисам гледао што је вредно неког помена.
Горски_Штаб je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 16.8.2013, 23:45   #6400
N3n0
Član

Član od: 26.9.2009.
Zahvalnice: 223
Zahvaljeno 64 puta na 41 poruka

+1 za Drajv koji me oduševio i mogu slobodno da kažem da je za mene to kultni film. Gledao sam ga prvi put na FEST-u u Sava centru na ogromnom bioskopskom platnu, a onda ubrzo i HD verziju na TV-u. Dobar je i na TV-u, ali je mnogo bolje gledati filmove u bioskopu, pre svega zbog tona.
N3n0 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Tagovi
filmovi, preporuka, review

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
Da li neko zna koji je ovo film? DJ_MY_SOUL Kompjuteri i film 2593 4.12.2024 0:05
Najbolji horror film ikad napravljen? FRIghTMaN Kompjuteri i film 734 6.11.2013 1:57
Problem tokom gledanja filmova, tacnije steka mi slika a zvuk ide normalno Dijenek Kvarovi 27 15.5.2010 13:19
Slabiji zvuk govora od ostatka zvukova (prilikom gledanja filmova)... polarnimeda Operativni sistemi 2 14.10.2008 13:12
Taj film... aerochivija Brbljaonica 15 20.7.2008 21:46

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 23:59.