![]() |
![]() |
|
Opšta kultura Knjige, školovanje, muzika, film, TV... |
Pregled rezultata glasanja: Koju muziku najviše slušate / preferirate? | |||
Metal |
![]() ![]() ![]() ![]() |
337 | 18,53% |
Rock |
562 | 30,90% |
Punk |
63 | 3,46% |
Rap/Hip-Hop |
211 | 11,60% |
Narodna |
79 | 4,34% |
Techno/Electro |
315 | 17,32% |
Ostalo |
167 | 9,18% |
Ono što puštaju na radiju |
85 | 4,67% |
Glasova: 1819. U ovom glasanju ne možete da učestvujete |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#6381 | |
Veteran
Član od: 21.6.2006.
Zahvalnice: 629
Zahvaljeno 33 puta na 26 poruka
|
![]()
Prilicno sam siguran da je Death.. bar tako pise u mom Winamp-u, i na Nokia-i.
Kaze: Citat:
jbt, koji idiot je popunjavao to pre nego sto sam ja downloadovao... jbt, gde ja zivim... lol ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6382 |
Starosedelac
|
![]()
Po wikipediji sve i jedan metal bend je hevi metal
![]() Bolje baci pogled na ovo http://www.metal-archives.com/band.php?id=59 ili ovo http://www.metal-archives.com/band.php?id=39615 Bilo je djeda dok su bili BTP,ali ne kao LoG... |
![]() |
![]() |
![]() |
#6383 |
Član
Član od: 29.12.2008.
Zahvalnice: 15
Zahvaljeno 31 puta na 26 poruka
|
![]()
Najvise slusam punk, mada mogu da slusam svaku pesmu ako mi se dopadne bez obzira da li je rock, punk, metal ili Toma Zdravkovic
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6384 |
Veteran
|
![]()
@King James
Istina... Kad pisu neznalice, umesto ljudi koji prvo malo provere informacije koje imaju... |
![]() |
![]() |
![]() |
#6385 | |
Veteran
|
![]() Citat:
Da vidimo, ovaj tekst, screaming... i to je heavy... ok, ali ne danas. edit: song stuck in the head Poslednja ispravka: Alek92 (30.12.2008 u 22:15) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6386 | |
Član
|
![]() Citat:
Ja se ne razumem preterano u death metal. Dva benda koja apsulutno obozavam iz tog pravca su Opeth i Death (jedina dva koja sam slusao). Sasvim dovoljno da zakljucim kako ova dva benda ne govore o smrti (barem kako im to nije glavna tema, provlaci se, kao i u mnogim umetnickim delima). Ne znam o kakvoj lepoti smrti govore? Pogledajte ove reci "oca" death metala Chucka Schulidinera (bend Death, a ako bih morao da pretpostavim, rekao bih da je po ovom bendu pravac dobio ime, a ne po njihovim afinitetima za smrt): Empty Words Slobodno, posto se nalazi na istoj strani, pogledajte i reci ostalih pesama. Da, death metal je poprilicno agresivna muzika sa "onim satanistickim" vokalom. I da, postoje takvi bendovi na osnovu kojih vecina populacije pravi generalizaciju da je metal "satanisticka muzika". Ali, ako pogledate dublje, u njihove reci, njihovo ponasanje, virtuoznost na svom instrumentu, death metal (ipak, moram se ograditi na ova dva benda koja poznajem) uvidecete da nikako niste u pravu. Mozda vam se nece svideti njihov stil, not your cup of tea, ali nemojte im lupati nezasluzene etikete. Molim vas, nemojte ismevati nesto u sta niste upuceni. A vi se, sasvim otvoreno i krajnje zlobno, podsmevate velikanima metal i grunge muzike. Velikanima muzike. "Svaka generalizacija, pa tako i ova, opasna je!" - Aleksandar Dima P.S. Ovo drugo lice mnozine se ne odnosi (samo) na vas, Zorane, niti je bilo kakav flame. Moze se odnositi na svakoga ko neargumentovano i bez znanja o nekom pravcu muzike, isti i ljude koji ga slusaju omalovazava i ismeva. Poslednja ispravka: Mithrandir (30.12.2008 u 22:35) |
|
![]() |
![]() |
Sledećih 3 korisnika se zahvaljuje korisniku Mithrandir na korisnoj poruci: | ||
![]() |
#6387 | |
Basterd...
|
![]() Citat:
Isti smo strucnjaci za DM kao i ti za Bitlse, koje si pre nekog vremena napljuvao...So we are even... ![]() |
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Ketchua na korisnoj poruci: | ||
Wolverine (30.12.2008) |
![]() |
#6388 |
Starosedelac
Član od: 29.10.2005.
Zahvalnice: 5.228
Zahvaljeno 642 puta na 306 poruka
|
![]()
Shvatio sam zasto kazu da je Bowie ispred svog vremena
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6389 | |
Deo inventara foruma
Član od: 4.11.2005.
Zahvalnice: 387
Zahvaljeno 736 puta na 487 poruka
|
![]() Citat:
Ja sam Bitlse slusao verovatno dok ti nisi ni cuo za njih-a vidis onda sam i otkrio The Who i Queen i jos dosta daleko i neuporedivo boljih rock bendova i batalio tu limunadicu Cak su mi i solo radovi Lenona bolji nego ta secerlema ![]() Ti slobodno mozes i dalje da nastavis da zivis u zabludi kako ja van metala ne poznajem nista dok sam za tebe vidis prilicno siguran da se u metal razumes kao Ivica Dacic u balet ![]() |
|
![]() |
![]() |
Sledećih 3 korisnika se zahvaljuje korisniku Covenant na korisnoj poruci: | ||
![]() |
#6390 |
Deo inventara foruma
Član od: 4.11.2005.
Zahvalnice: 387
Zahvaljeno 736 puta na 487 poruka
|
![]()
I jos nesto
Ja sam primetio da su tripovima opterecene pre svega te rock velicine na koje se pozivate dok vecina metal bendova totalno opustena prica-npr Cannibal Corpse koji upravo pravi "boze sacuvaj" ![]() Ili recimo jedna velicina kao sto je Jean Michell Jarre-a koji se onako prirodno pozdravlja i i ophodi sa ljudima prilikom svog gostovanja ovde Znas kada ces da vidis to kod Mika Dzigerice i slicnih koji samo sto letecim tanjirima ne slecu na koncerte i smatraju se nedodirljivim iako su jos i za svog vremena ispucali svoje pa se sada kao ispusene mustikle tripuju oko svoje velicine iako sada svaki garazni bend iz Nesvila(vidim pominje neko gore odlicni Kings Of Leon ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6391 |
Deo inventara foruma
Član od: 27.4.2006.
Zahvalnice: 821
Zahvaljeno 2.075 puta na 1.080 poruka
|
![]()
Ma, tvoja progresija od bitlsa preko queena do metala mi nije baš najjasnija. Ja eto idem u nazad, sad počinjem polako ali sigurno da slušam Jazz. Imao sam metal fazu, ali samo onaj komercijalni, jer su mi ovi drugi uvek bili hmm...čudni...
Malo mi je preterano gubljenje bez razloga. Aj rocker peva i LSD tripovima, prepričava lično iskustvo, ali metalac peva o nekim tamo izmišljenim ratnicima i junacima, ili već postojećim, nebitno. A virtuoznost u metalu postoji, pesme su teške da se odsviraju, ali to ne mora da znači da bolje zvuči. Opušteni ritam uz neku dobru melodiju i rad basa će mi uvek bolje zvučati nego superbrze solaže u nekoj superbrzoj metal pesmi gde imašp samo headbang i još headbanga. Nepovezano, bez strukturem jbg, nemam živaca da polemišem o glupostima. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6392 | |
Veteran
Član od: 18.12.2007.
Zahvalnice: 520
Zahvaljeno 356 puta na 192 poruka
|
![]() Citat:
![]() Ti si malo slusao glupavi komercijalni metal,a dajes sebi za pravo da metal u globalu nazoves glupavim?Pa ti bas imas visoko miljsenje o sebi onda?Ti mu dodjes onda neki prorok,talotolog? I obrati paznju na to sto sam boldovao.I sam si napisao da metal ne odgovara tvom muzikom ukusu.Da li to znaci da je metal los?Zasto ga uopste komentarises?Tebi ne odgovara pristup muzici u metalu.Dobro,sta onda?Kakve to ima veze sa bilo cime? Nema veze sto je metal u pitanju,ista stvar je sa onima koji zovu elektroniku glupavom i bez duse,a ocigledno je da je nikad nisu ni slusali. Umesto sto lupate gluposti o pravcima u koje se ne razumete,uzmite pa ih poslusajte,mozda cete naci nesto novo da slusate. ![]() Izvini,ali ti si izvredjao muzicki pravac(u koji se ne razumes,naravno) na sva zvona,a sad tu kao ne bi da polemises.Sledeci put nemoj ni pocinjati sa time,pa nece ni morati zivce trositi... ![]() I da,zasto bi,for gods sake,ikome bili zanimljivi tripovi nekog narkomana?I njegovo narkomansko zivotno iskustvo?"I onda sam se udrogirao i onesvestio.I onda sam poceo da balavim,onako bez svesti dok sam lezao..." Vau,kako je to zabavno! ![]() Ne razumem stvarno,trazenje razloga iz kog je vas muzicki ukus najbolji od sve dece vam neku nadmoc daje valjda,otkud znam.Mislite da cete biti bolji ljudi?Ako ne,pa zasto to onda uopste radite?Opet kazem,pitanje upuceno svima,nevezano za zanr koji slusate! Ako je muzika kvalitetna,napisana iz ljubavi,i to ne onoj prema parama,kakve ima veze ako se to meni ne svidja?Pa,ako vec ima ljudi kojima se svidja,nek uzivaju!Razmislite malo o tome sledeci put pre nego sto napisete "Dzez je dosadan","Elektronska muzika nema dusu","Metal je obicna buka" i druge visokointeligentne odvale... ![]() |
|
![]() |
![]() |
Sledećih 3 korisnika se zahvaljuje korisniku goodlikesweeper na korisnoj poruci: | ||
![]() |
#6393 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Znao sam da će da se pojavi neko dokon i da napiše metar posta...drago mi je što se trudiš da mi odgovoriš, but i dont really give a...
Ja samo pričam o celoj sceni koja mi deluje totalno veštački i prisiljeno, pogotovo u pozerskom delu, napaljenim idiotima koji su videli da je to cool. Naravno svaki metalac će reći da nije pozer. Samo za Covenanta znam da nije, ostale ne znam dobro... Cov, sve ovo uz dužno poštovanje, znaš da nemam ništa protiv tebe, ali umeš i ti ponekad da previše veličaš metal ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6394 | ||
Član
|
![]() Citat:
Daleko je metal od pukog headbanga... Mozda ti jednostavno nisi naleteo na pravi bend? Na kraju, mozda jednostavno to nije tvoj ukus. I to je potpuno OK, dok god ne iznosis generalizacije. Citat:
![]() Da se razumemo, ni ja ne volim power metal fazon, smatram da treba da izraziti sebe i svoja osecanja/dozivljaje kroz svoju umetnost, ali sta cemo sa piscima "istorijskih" romana ili Tolkienom, Martinom, narodnom umetnoscu ("Cedi suvu drenovinu!? Ma daj!")... Svi smo razliciti, zbog cega i cela ova rasprava! Samo mislim da treba da se potrudimo i da cenimo razlicost, da je negujemo. Obozavam Davida Gilmoura. On mi je omiljeni gitarista. Taj kad zabenduje zicu, udari po vibratu, povuce dim (jest' da ga nisam video da pusi ![]() Ili, odusevio sam se, slucajno sam svratio u Kuglas na svirku Pere Joa-a... Blues - samo takav! Celo vece sam djuskao, uzivao u neverovatnoj energiji koju su muzicari prenosili sa bine, preko instrumenata i mimike. BB King kada udari jednu notu po minutu, ili Stevie Ray Vaughan kada na trenutak mogu da se zakunem da izlazi dim iz one gitare! Ali, isto tako obozavam da cujem neku epsku pesmu Dream Theatera od 15 minuta. Njihove pesme vrcaju od inspiracije! Promene ritmova, prelazi, virtuoznost na svakom instrumentu, solaze, refreni, riffovi... Masni metal riffovi, jazz delovi, klavijature, spore srceparajuce solaze. Death - filosofski tekstovi, odlicni riffovi, po mnogima bend daleko ispred svog vremna. Opeth - nekako mracni, slikoviti, sjajnih tekstova (ne secam se kada sam poslednji put nasao toliko nepoznatih reci), sjajni riffovi praceni prelepim prelazim na akusticnoj gitari. Ili, mozda, ceo spori album, pun emocija u svakom svom delu? Soundgarden - Odlicni tekstovi, fenomenalan vokal, i prljava i prelepa muzika. Samo oni koji su mi pali na pamet u trenutku... Mogu da kazem zasto ne volim grand produkciju jer sam u prilici cesto da je cujem. Mogu da kazem zasto ne gajim preveliko postovanje prema elektronskoj muzici zato sto sam je slusao. Mogu da kazem zasto mi rap ne lezi jer sam ga slusao. O jazzu se trudim da ne pricam, jer ga nisam slusao. Naravno, cujem ga tu i tamo (slusam JNR u GTA IV ![]() Poslednja ispravka: Mithrandir (31.12.2008 u 1:54) |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#6396 | |
Starosedelac
Član od: 7.12.2005.
Zahvalnice: 142
Zahvaljeno 703 puta na 359 poruka
|
![]() Citat:
Metal ima toliko pravaca koji su totalno različiti. -recimo Sunn O))) iliti drone doom -od toga nema sporije. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6397 | ||
Basterd...
|
![]() Citat:
![]() A tvoje misljenje (zasnovano na dva primera) da su rockeri nadobudni, dok su metalci prisni s publikom je bas zrelo i osnovano. I zasto uvek moras da imas taj nadobudni stav, tipa "ja sam to radio dok si ti piskio u gace"? Mislim, znam ja da mi svi mislimo da smo najpametniji na svetu, ali tvoje pokazivanje tog misljenja je krajnje klinacko. ![]() Evo, ako ce ti pomoci da se osecas bolje, priznajem, tvoj je veci od mog... ![]() Citat:
Inace, cela ova gungula je pocela zato sto se Zoran (a mogu da tvrdim da je bilo u sali) zapitao kako zivi ljudi mogu da pevaju o prednostima smrti... A ovde je jako malo ljudi koji ce odgovoriti kao Mithrandir (lepo i kulturno), dok je hrpa onih koji ce odma poceti da se gadjaju javnim i skrivenim uvredama. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#6398 | |
Član
|
![]() Citat:
Sjajan tekst je onaj koji te dirne, koji probudi vatru u tvojoj dusi. U mom slucaju, to su najcesce tekstovi sa kojima mogu da se poistovetim, da vidim sebe i svoje postupke (u nekoj meri) u tekstu. Ili tekst sa cijom se porukom slazem i ciju sustinu razume svaki atom mog bica (gorepomenuti Empty Words od Deatha, npr.). A nepoznate reci... Meni to govori da se covek potrudio da pronadje (ako ih je znao, svaka mu cast, Svedjanin pise bolje, recitije tekstove na engleskom od bilo kog muzicara s kojim sam se ja sreo, a kome je engleski maternji jezik) precizne reci. Govori o tome koliko su mu reci vazne, koliko mu je vazno da pronadje pravu rec. Rec koja ce precizno i koncizno odrediti pojam koji zeli da iskaze. Takodje, te reci doprinose atmosferi teksta i pesme. I konacno - obrazuju slusaoca. Sto se tice narkomanije, mislim da je rock muzika u celini odlicno obrazovno sredstvo. Kada slusam pesme ili intervjue Layne Staleya, pokojnog pevaca Alice in Chainsa, ne pada mi na pamet da ikada probam bilo kakvu vrstu narkotika. Rock, ma muzika u celini, pun je primera ljudi koji propadaju zbog zavisnoti (bile to droge, alkohol itd.). Poslednja ispravka: Mithrandir (31.12.2008 u 2:20) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6399 | |
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
Sad mogu da pređem u duboku filozofiju objektivnosti i subjektivnosti, uglu gledanja stvari, psihičkim problemima i faktorima od čoveka do čoveka koji rezultuju onim čime rezultuju, smislu muzike i života uopšte itd. Svako je jedinstven, u raspravu sam ušao zbog dotičnih koji smaraju u temi za elektro muziku, koju ne slušam preterano, ali iz principa je branim jer smarate sa upadima i bockanjima... |
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku SirDuck na korisnoj poruci: | ||
Mithrandir (31.12.2008) |
![]() |
#6400 | |
Član
|
![]()
Slazem se u potpunosti. Upravo iz tog razloga ne volim kriticare umetnosti.
Kada bi znao koliko sam se raspravljao sa profesorima srpskog oko takvih stvari. Ili, upravo iz razloga koje si naveo, ne volim Queen, a volim Soundgarden npr. Raspravljam se na dnevnoj bazi sa drugom oko toga, ali ja njemu jasno mogu da ukazem sta je to kod Queen-a sto mi se ne svidja, dok bi on sa druge strane potpuno laicki napadao grunge. Citat:
![]() P.S. Da li se iz sadrzaja rubrike "Lokacija" u tvom profilu moze izvuci zakljucak da si fan Gunsa? |
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Mithrandir na korisnoj poruci: | ||
SirDuck (31.12.2008) |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Tagovi |
metalsucks, muzika, satana, \m/ |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
OGame! Pridružite nam se! | suzie | Mrežne igre | 603 | 18.3.2017 20:16 |
Dobijanje broja koji je stepen od 2 | Stevvan | Programiranje | 14 | 6.3.2008 9:25 |
Kazna od 222.000$ zbog skidanja muzike | Bryan Fury | Opšta kultura | 23 | 13.11.2007 19:56 |