![]() |
![]() |
![]() |
#6421 |
Veteran
Član od: 27.5.2007.
Zahvalnice: 774
Zahvaljeno 504 puta na 244 poruka
|
![]() |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku zidan grobar na korisnoj poruci: | ||
Rainman (23.8.2013) |
![]() |
#6422 |
Starosedelac
Član od: 5.1.2006.
Zahvalnice: 1.365
Zahvaljeno 2.322 puta na 924 poruka
|
![]()
Ogledao sam The Great Gatsby (2013)
Verno preneta knjiga - pomalo over the top u nekim scenama, ali meni se naravno dopalo sto kada ulaze kolima u Njujork u pozadini se cuje Alicia Keys, iako ne pripada tom vremenu, kao uostalom i gomila ostalih muzickih numera. I svi ostali vizuelni efekti su na mene ostavili pozitivan utisak, film je lep za gledanje. Di Caprio mi nije materijal za Gatsby-ja (sta vise Redford je fizicki vise za tu ulogu), ali je opet izvukao apsolutni maksimum iz tog lika. Carrey Mulligan je odlicno predstavila Daisy i tu, oce kaki nece kaki stranu. "ja bi dala, hihihi, al mozda i ne bi, a mozda te i volim, a mozda bih da dam al da mi ne udje ..." Sve u svemu, 7/10, jednostavno film ne moze biti bolji od knjige - a u ovom slucaju - knjiga nije nista posebno, i ona je za 7 (a kao je najbolji americki roman 20. veka - gimme a break)..... Al preporuka za film. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6423 | |
détente
Član od: 3.11.2005.
Zahvalnice: 1.530
Zahvaljeno 2.470 puta na 1.488 poruka
|
![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6424 | |||
Deo inventara foruma
Član od: 26.5.2008.
Zahvalnice: 752
Zahvaljeno 1.426 puta na 1.083 poruka
|
![]()
Ма људи, гледао сам ја гомилу филмова са њима, баш зато и говорим
![]() ![]() Расписао бих се о овим женама, али овде је Ирис модератор, тако да, укратко - ја волим глумице као што је Мена Сувари ![]()
То што је она изашла из mainstream-a и снима филмове дискутабилног квалитета је само чар више, управо ту она показује свој раскошни таленат у односу на целокупан продукциони корпус. Чак је и намерно снимила "Spun", у којем је отишла што даље од улога лепих и глупих девојака, иако ће сигурно остати упамћена као симбол мени омиљеног филма. Ево, спремна је 1080п верзија, тако да, стиже једна кратка препорука и рецензија. Чини ми се да сваке године напишем по једну и увек буде другачија. Филм за сва времена. |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#6425 |
détente
|
![]()
Kakve veze ima ko je moderator? Izvoli i ukratko argumentuj svoje tvrdnje, odnosno zašto ti se njihova gluma ne sviđa, neće te niko banovati zbog ličnog mišljenja... as long as it's valid and without offences.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6426 |
Starosedelac
Član od: 21.8.2012.
Zahvalnice: 514
Zahvaljeno 495 puta na 418 poruka
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6427 |
détente
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6428 |
Banned
Član od: 12.9.2007.
Zahvalnice: 744
Zahvaljeno 471 puta na 264 poruka
|
![]()
Now you see me
![]() Film koji nije za ocenjivanje. Nisku ocenu ne zasluzuje jer je zabavan, visoku i srednju jer je povrsan. Film je ukupno supalj na sve strane. Likovi su uzasno plitki, ne postoji promil sanse da se vezete za nekog od njih, u najboljem slucaju jedina reakcija koju mogu da izazovu je da iznerviraju svojom jednodimenzionalscu. Ovo je prvi put da me Vudi Harelson nije kupio svojom ulogom. Nije lose odglumio, jednostavno nije imao sta da glumi. Na suplje likove se nadovezuje suplja prica koja od starta potencira koliko su likovi kul. Oni su kul, pa su kul, pa su kul... bezveze. Meni o povrsnosti samih likova i price najplasticnije govori kraj, situacija je da su glavni junaci opasno stali na zulj celom FBIu, da su u medijskoj zizi, da se skupilo hiljade ljudi da im da podrsku da istraju, sve u svemu spektakularna atmosfera koja je dobra podloga da izmami nejezenu kozu, no meni je reakcija bila "meeehh, ajd pozurite, hocu da vidim twist". Ono reditelj se kroz ceo film ocigledno trudio da me kupi i hvala mu na tome, ali katastrofalno nije uspeo da mi izmami gram emocija. Slag na torti je twist. Ovo je poseban film jer od samog pocetka znas da ces da imas twist na kraju bez kojeg cela prica ne pije vodu. To kazem jer sam na ovoj temi procitao kako film ima twist. Kad god procitam i najmanji detalj vezan za kraj filma, ja se iznerviram! Ne volim da znam da film ima preokret jer mi to umanjuje efekat iznenadjenja! Ali kao sto rekoh, u ovom filmu se od starta zna da ce biti velikog preokreta! Pri tom bolje da ga nije bilo! Bolje da je hiljadu pitanja ostalo neodgovoreno, nego da je odgovor onakav kakav je! Jbt, kada vidis o cemu se radi, prvo se pitas, pa cemu ceo film, cemu toliko komplikovanje? Onda skapiras koliko je scena pre toga bilo bespotrebno. Ispada da su likovi glumili pred izmisljenom kamerom (ona koja snima za potrebe gledaoca) i da se nisu ponasali prirodno. Neverovatna glupost. Plus sto je nejasno sta se desilo nakon twista, ali da ne otkrivam previse jer ne volim da koristim spojlere. Pored svega ovoga film jeste zabavan. Mene je kupio prvim trikom sa kartama koji jeste mega kul. Cenim sto sam ga odgledao u cugu i pored toga sto je glupav. Da li bih ga preporucio drugima? Pa ako nemate nista pametnije da radite, slobodno bacite pogled. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6429 |
Starosedelac
Član od: 5.1.2006.
Zahvalnice: 1.365
Zahvaljeno 2.322 puta na 924 poruka
|
![]()
Now you see me (2013)
Sta je zvjer rekao, apsolutno se slazem sa svim. Sve od pocetnog spila sa kartama (koji je stvarno tolko kul, zato sto si ti (gledaoc) hteo ne hteo, deo tog trika), do tog twista na kraju filma o kome ljudi toliko pricaju - koji je meh. Mislim, razjasni ti on stvari tu i tamo, ali opet - i da nisam gledao film - ne bi mi bilo krivo. Film je KOLKO TOLKO zanimljiv i drzi paznju taman da ga ne ugasis ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6430 |
Član
Član od: 7.7.2011.
Zahvalnice: 94
Zahvaljeno 152 puta na 82 poruka
|
![]()
Kao veliki ljubitelj i pobornik pravih real life films,to jest gritty realism films,filmovi bez specijalnih efekata,glupavih heroja i slicnih produkata i kojestarija moram da priznam da naginjem evropskom filmu prvenstveno britanskom,spanskom,danskom ruskom,talijanskom koji zaista nude turobnu atmosferu i tezinu zivota kombinovani sa socioloskim aspektima datih drustava kao i borbu jedinke i plivanju u obicnoj egzisteniciji koja mi je strasnija od bilo kakvog horora jer ostaje mnogo posle gledanja filma i covjek moze da se bas uzivi i poistovijeti sa likovima i situacijama sto nije slucaj sa 99 posto americkih i azijskih filmova,doduse ima tu par prijatnih iznenadjenja iz azije ali uglavnom su to neki horori i neke akcije over the top i vise su vizuelne prirode,ko ima isti ukus neka provjeri par naslova a ako mu se ne svide neka dodje ovde i posteno me izgrdi
![]() http://www.imdb.com/title/tt0107653/ http://www.imdb.com/title/tt1164999/ http://www.imdb.com/title/tt0141974/ |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku NOTTINGHAM na korisnoj poruci: | ||
ColdBoot (26.8.2013) |
![]() |
#6431 |
Deo inventara foruma
Član od: 1.12.2006.
Zahvalnice: 1.929
Zahvaljeno 1.916 puta na 819 poruka
|
![]()
Odgledao Now You See Me, odlican film
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6432 |
Deo inventara foruma
Član od: 15.4.2006.
Zahvalnice: 1.301
Zahvaljeno 1.404 puta na 950 poruka
|
![]()
The Divide (2011)
Naleteo na film tražeći nešto postapokaliptično. Brutalan film, ali opet podnošljivo brutalan (ili ja barem imam jači stomak). Životinjski instinkt u odgovarajućim uslovima dolazi do punog izražaja, ali i snaga pojedinaca - najjači preživljava. Spoiler za bojler:
Film nam baca pravo u lice činjenicu da smo mi u osnovi - životinje, inteligentne, ali i dalje životinje. Iako obično ne gledam kakve je ocene film dobio, vidim da je ovaj dobio prilično niske, po mom mišljenju potupno nezasluženo. Spoiler za bojler:
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6433 |
Član
Član od: 14.9.2009.
Zahvalnice: 28
Zahvaljeno 17 puta na 13 poruka
|
![]()
Zodiac
![]() Ne znam da li zato sto sam ja tako bio raspolozen, ili film ima odredjene padove, ali sam nekoliko puta cas gledao u ekran sa 20cm razdaljine, a vec u sledecem zvrljio u paucinu i razmisljao koliko dugo tu stoji. Mozda to moze da se objasni cinjenicom da je film radjen "po istinitom dogadjaju" pa se zbog verodostojnosti ubacilo par nezanimljivih elemenata. Bilo kako bilo, film je savrseno gledljiv, tj bar je takva njegova poslednja trecina jer traje skoro 3 sata. Ono sto je mozda falilo je malo jasnije objasnjenje kako je negativac uspeo da okrene sve dokaze protiv sebe, dok je sa druge strane sasvim smisljeno odabrana glumacka postava, bar ona koja je imala veceg udela u filmu, zatim lepo zaokruzena prica, koja lako moze da zbuni sa onoliko razlicitih imena i datuma. Dakle, jedna jaka osmica. ( Da, dajem malo jace ocene filmovima koje mislim da neko treba da vidi, jer ako dam filmu ocenu 5, a usput kazem da ne bi bilo lose da se isti pogleda, to ce mozda da uradi 2 ljudi) I da,ono sto me je zabrinulo je sto polako pocinjem da vidim pattern u ulogama koje igra R. Downey JR. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6434 | |
Starosedelac
Član od: 21.8.2012.
Zahvalnice: 514
Zahvaljeno 495 puta na 418 poruka
|
![]() Citat:
![]() I sad mora da pogledaš i po neki budalasti film s vremena na vreme da ne bi šizno - mojne na tombe! "Smješane se najlakše piju" a evo i predloga: trilogija The Scorpio King. Posebno drugi nastavak je okrepljujuće-ošamućujući. Imao sam isti neverovatan utisak kao dok sam jednom gledao kaubojac sinhronizovan na mađarskom... eđ viski, kirem sipen! ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6435 |
Član
Član od: 28.5.2011.
Zahvalnice: 40
Zahvaljeno 244 puta na 158 poruka
|
![]()
Made in Britain
Tim Rotov prvi film, kao šesnaestogodišnji, besni, skinheds. Tim Rot mi je ostao u sećanju kao portir iz filma Četiri sobe, tako da me je u ovom filmu prilično iznenadio. ![]() Meantime Opet britanska soc drama. Tim Rot i ovde glumi i jedna od prvih uloga Gerija Oldmana. ![]() |
![]() |
![]() |
Sledećih 3 korisnika se zahvaljuje korisniku hate na korisnoj poruci: | ||
![]() |
#6436 |
Član
Član od: 7.7.2011.
Zahvalnice: 94
Zahvaljeno 152 puta na 82 poruka
|
![]()
Cold boot-e prijatelju stari fala na koncernu i brizi,znas ja filmove ne shvatam ozbiljno inace bi posle par ovih naslova izasao i napravio masakr u blizem i daljem komsiluku a i sire
![]() ![]() ![]() ![]() http://www.imdb.com/title/tt0119792/ http://www.imdb.com/title/tt0203119/ http://www.imdb.com/title/tt1289406/ I da se razumijemo ja ne gledam samo ovakve filmove gledam horore,sf-ove samo mislim da su ovi naslovi itekako dobri i da je steta da se propuste ![]() E da i bilo koji film sa ray winstonom u ulozi garantovana drama i crnilo ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6437 |
Starosedelac
Član od: 14.3.2009.
Zahvalnice: 209
Zahvaljeno 276 puta na 179 poruka
|
![]()
@Now You See Me
Totalni ali ono krajnje totalni antihumanizam povlaka debilizam Kretenski film,za tablet /gaga generaciju izroda Nema veze sto koristimo tehonlogjiu koja danas NE postoji Budi debil na svom debil telefonu Twerk twerk with Mila Sajrus + Gaga = ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6438 |
Deo inventara foruma
Član od: 23.2.2009.
Zahvalnice: 1.641
Zahvaljeno 3.795 puta na 1.854 poruka
|
![]()
Odgledao Now you see me, Iron Man 3 i Oblivion. Holivud je definitivno puko, nikad vise filmova, a sve shit do shita. Najvaznije im je da vizuelno bude privlacan, sa sto vise cg elemenata, nema tu neke duboke tematike, pouke za gledaoce itd...
Im3 je kriminalno los, ako slicni budu i sledeci nastavci MCU, bolje da batale tu pricu...Oblivion mi je bio zanimljiv, ali supalj, Now you see me povrsan, izvestacen, podseca me na osiromasen Social Network... Imam jos 20ak novijih filmova, ali s obzirom da sam za ove mislio da su dobri i da sam ih prve odgledao, kakvi li ce tek ostali da budu... |
![]() |
![]() |
![]() |
#6439 |
Deo inventara foruma
Član od: 15.4.2006.
Zahvalnice: 1.301
Zahvaljeno 1.404 puta na 950 poruka
|
![]()
Odgledao sam i Oblivion pre neki dan, za efekte, spektakularne prizore i vizuelne stvari skidam kapu, ali upravo ovo što kaže nexexcalibur: šuplje, jako šuplje. Mogao sam opušteno da ugasim zvuk i da gledam film bez njihovog dosadnog dijaloga i dosadne priče.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6440 |
Deo inventara foruma
Član od: 26.5.2008.
Zahvalnice: 752
Zahvaljeno 1.426 puta na 1.083 poruka
|
![]()
Boxing Helena
![]() Угх.. Шта ми је ово требало. Филм је ошамућујуће лош, препун фрустрација па и мржње према мушкарцима од стране тада 24-годишње Џенифер Линч, ћерке чувеног Дејвида Линча. Без много скрупула, позајмила је 90% обавезних састојака очевих филмова и додала сценарио који се тешко са чиме може упоредити. Ако сте гледали чувени "The Room" и "оскаровски" перформанс Томија Визуа, нешто слично, само без тог шарма, вас очекује и овде од стране "прототипа" мушкараца-млакоње и "вечитог дечака", чији су проблеми бесконачни - мајка, девојка, секс и генерално жене као и бркање појмова поседовање и љубав . Да се човек запита какви су то путеви инспирације довели до креације оваквог једног јадног бића (иако одговор наслућујемо). На све то, треба додати, и Џулијена Сендса и катастрофални перформанс, а ништа боља није ни Одри Хорн, као и остатак "шквадре" које се мота по сценама. Са техничке стране, филм је одличан, али само бледа копија филмова Дејвида Линча. Типичне `90-е, где сваки кадар изгледа као препуњен дуванским димом (данас избачен, па сви филмови изгледају стерилно попут "Еплове" продавнице, али неки то тако воле), доста мрачно, споро, али нимало оригинално. Филм је наравно освојио "Златну Малину" а Џенифер се није појављивала читавих 15 година. Заиста, треба видети да би се поверовало - мржња на граници са лудилом и веома непријатно искуство за сваког длакавог припадника наше врсте. |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Tagovi |
filmovi, preporuka, review |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Da li neko zna koji je ovo film? | DJ_MY_SOUL | Kompjuteri i film | 2593 | 4.12.2024 0:05 |
Najbolji horror film ikad napravljen? | FRIghTMaN | Kompjuteri i film | 734 | 6.11.2013 1:57 |
Problem tokom gledanja filmova, tacnije steka mi slika a zvuk ide normalno | Dijenek | Kvarovi | 27 | 15.5.2010 13:19 |
Slabiji zvuk govora od ostatka zvukova (prilikom gledanja filmova)... | polarnimeda | Operativni sistemi | 2 | 14.10.2008 13:12 |
Taj film... | aerochivija | Brbljaonica | 15 | 20.7.2008 21:46 |