Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Play > Role-Play
Uputstvo Članstvo Kalendar Današnje poruke Pretraži

Role-Play FRP, RPG...

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 16.4.2013, 13:42   #6541
jaomile
Veteran

Član od: 20.11.2011.
Zahvalnice: 195
Zahvaljeno 184 puta na 116 poruka
Određen forumom Re: The Elder Scrolls V - Skyrim

Ides u magic i active effects. Tu ti pisu svi efekti bez obzira da li su od enchanted item-a, napitka ili stalnog bonusa kao sto je vampirizam.

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk 2
jaomile je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 16.4.2013, 15:10   #6542
madsrdjan
Član

Član od: 2.3.2006.
Zahvalnice: 61
Zahvaljeno 25 puta na 17 poruka

Citat:
jaomile kaže: Pregled poruke
Ides u magic i active effects. Tu ti pisu svi efekti bez obzira da li su od enchanted item-a, napitka ili stalnog bonusa kao sto je vampirizam.

Niste me razumeli.
Znam da to mogu da vidim u active effects meniju, ali ja tražim neku opciju/mod da mi ta upozorenja budu vidljiva na ekranu sve dok traju, bez da idem u taj meni. Nešto kao što SkyRe ima one ikonice sa strane koje su stalno vidljive kada, recimo popijem napitak fortify nešto pa mi ikonica koja me obaveštava o tome bude sa strane sve dok traje efekat.

Ovako, inficiran sam vampirizmom, nisam pogledao active spells meni, tako da nisam ni znao da sam zaražen.
madsrdjan je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 16.4.2013, 15:17   #6543
Luka Filipovic
Starosedelac

Član od: 9.7.2010.
Zahvalnice: 750
Zahvaljeno 536 puta na 369 poruka

pa pise ti u gornjem levom uglu kad se zarazis
Luka Filipovic je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 16.4.2013, 16:06   #6544
water wizard
Deo inventara foruma

Član od: 29.1.2008.
Zahvalnice: 439
Zahvaljeno 4.092 puta na 3.804 poruka

nije ništa strašno samo treba da piješ krv jednom u 2-3 dana
water wizard je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 16.4.2013, 16:59   #6545
jaomile
Veteran

Ako sam te sad dobro razumio onda mislis na nesto ovako

http://youtu.be/dBaVrIyDhtA?t=1m7s

Imas ispod videa link odakle ga mozes skinuti.
Stara 16.4.2013, 20:45   #6546
maxx
Član

Član od: 6.1.2006.
Zahvalnice: 22
Zahvaljeno 56 puta na 48 poruka

instalirao sam ovaj mod (rucno)

http://skyrim.nexusmods.com/mods/1875

i fps mi je pao sa 55-60 na konstantnih 40....ponekada i manje....

inace,da li vam se desava da lutate i tumarate Skajrimom,naidjete na nekakvu pecinu/tvrdjavu ili tako nesto,udjete unutra "ocistite je" od neprijatelja,pokupite sve predmete,artifekte itd....i onda posle ko zna koliko vremena igranja naidjete na nekog lika koji vam daje quest vezano za davno ociscenu pecinu i vi posle 10 sekudni se vracate i kazete mu "evo obavljeno je i evo ti tvoj trazeni predmet"?

kako znati koje lokacije da se ciste i koje nemaju veze sa glavnom radnjom ili nekim vecim questom,a koje ne bi trebalo da se diraju dok se ne dobije quest
maxx je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 16.4.2013, 21:28   #6547
madsrdjan
Član

Citat:
jaomile kaže: Pregled poruke
Ako sam te sad dobro razumio onda mislis na nesto ovako

http://youtu.be/dBaVrIyDhtA?t=1m7s

Imas ispod videa link odakle ga mozes skinuti.
Da, tako nešto. Već koristim SkyUI, ali on ne prikazuje sve aktivne kletve/čini. Zato i pitam ima li nešto slično, kompletnije/preglednije?

Citat:
maxx kaže: Pregled poruke
instalirao sam ovaj mod (rucno)

http://skyrim.nexusmods.com/mods/1875

i fps mi je pao sa 55-60 na konstantnih 40....ponekada i manje....
Da, probao sam ga i jako je zahtevan. Probaj ovo:
http://skyrim.nexusmods.com/mods/131
Od svih EBN/FXAA/SweetFX/... dodataka ovaj FXAA najmanje je zahtevan, a super efekat daje. Naravno, trebaš pronaći sebi preset koji ti se najviše dopada ili ga sam konfigurisati.

Citat:
inace,da li vam se desava da lutate i tumarate Skajrimom,naidjete na nekakvu pecinu/tvrdjavu ili tako nesto,udjete unutra "ocistite je" od neprijatelja,pokupite sve predmete,artifekte itd....i onda posle ko zna koliko vremena igranja naidjete na nekog lika koji vam daje quest vezano za davno ociscenu pecinu i vi posle 10 sekudni se vracate i kazete mu "evo obavljeno je i evo ti tvoj trazeni predmet"?

kako znati koje lokacije da se ciste i koje nemaju veze sa glavnom radnjom ili nekim vecim questom,a koje ne bi trebalo da se diraju dok se ne dobije quest
Imam isti problem
Stara 16.4.2013, 21:31   #6548
Bascelik
Starosedelac

Član od: 19.5.2009.
Zahvalnice: 897
Zahvaljeno 1.188 puta na 638 poruka

Mesta koja su bitna za glavnu pricu ili guild-e ne mogu ni da se posete dok ne dobijes quest da ides tamo. Tako da samo istrazujte.
Bascelik je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 16.4.2013, 21:53   #6549
DeCoy
Intel Inside

Član od: 1.11.2005.
Zahvalnice: 1.658
Zahvaljeno 11.205 puta na 7.167 poruka

Meni se dešavalo da naiđem na pećinu/ruševine u koje uđem i očistim sve unutra (piše cleared na mapi). I onda posle xy vremena od nekog NPC-a dobijem zadatak da npr. ubijem vođu bandita ili nađem neki predmet. Uvek sam morao ponovo da idem da čistim pećinu/ruševinu, nikad mi se quest nije sam od sebe odmah rešio.
DeCoy je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 16.4.2013, 21:55   #6550
perablenta
Deo inventara foruma

Član od: 30.1.2009.
Zahvalnice: 1.096
Zahvaljeno 1.679 puta na 1.065 poruka
Slanje poruke preko Skypea korisniku perablenta

Sve* sto moze da se uradi, iskusi, pokupi itd. samo jednom nece se ni pojaviti dok se ne aktivira odgovarajuci kvest.

*osim ako nije bag u pitanju ili je unapred smisljeno da moze da se kod NPC-a odmah kaze : "E ja to vec uradio, ubio, nasao"
perablenta je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 16.4.2013, 21:56   #6551
maxx
Član

pa kako ponovo da ides i "cistis" pecinu kada si je vec davno ocistio,tj kada se budes vratio tamo vise nece biti nikoga?

ovaj problem sam imao jos u Morovindu.....i bas je znao da pokvari uzitak u igri....
Stara 16.4.2013, 21:58   #6552
perablenta
Deo inventara foruma

Član od: 30.1.2009.
Zahvalnice: 1.096
Zahvaljeno 1.679 puta na 1.065 poruka
Slanje poruke preko Skypea korisniku perablenta

Citat:
pa kako ponovo da ides i "cistis" pecinu kada si je vec davno ocistio,tj kada se budes vratio tamo vise nece biti nikoga?

ovaj problem sam imao jos u Morovindu...
Ovde igra ponovo "napuni" dungeon. Dodje i logicno, ti poharas, neko vidi da je prazno i dovede svoju cetu unutra... neznajuci da ce se ti vratiti

Jos ovde ti barem na kraju stoji Cleared pored imena... za Morrowind i Oblivion sam uvek morao da pisem spiskove rucno.
perablenta je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 16.4.2013, 22:00   #6553
water wizard
Deo inventara foruma

Član od: 29.1.2008.
Zahvalnice: 439
Zahvaljeno 4.092 puta na 3.804 poruka

respawnuju se NPCovi i booty, ali piše ti na mapi cleared...
ako te baš interesuje, na onom sajtu što sam nekoliko postova niže stavio ima za svaku lokaciju i koji je quest vezan za nju pa možeš tako je ne istražuješ ako ti je baš stalo da prvo dobiješ zadatak..
uglavnom za svaku lokaciju se i dobija neki quest pa ne moraš ni da istražuješ ništa što ti nije zadatak
water wizard je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 16.4.2013, 22:02   #6554
maxx
Član

Citat:
perablenta kaže: Pregled poruke
Sve* sto moze da se uradi, iskusi, pokupi itd. samo jednom nece se ni pojaviti dok se ne aktivira odgovarajuci kvest.

*osim ako nije bag u pitanju ili je unapred smisljeno da moze da se kod NPC-a odmah kaze : "E ja to vec uradio, ubio, nasao"
evo npr na samom pocetku Skajrima,kada dodjes u prvo naseljeno mesto,seoce Rivenwood,trgovac Rucan(ili tako nesto) ce ti dati quest da mu vratis nekakav golden cow koju su mu ukrali banditi.....

ti banditi se nalaze u nekim rusevinama iznad tog sela....ti odes,pobijes bandite,nadjes tu kandzu,istrazis grobnicu i da bi izasao iz tih rusevina moras da ubijes i nekog glavnog daugera,a tada nalazis i DRAGONSTONE (neku plocu o zmajevima).....a tu istu plocu ce traziti da nadjes Jarl vladar Whiteruna u koji ces uci nedugo zatim.....

i ti onda kada on bude trazio da je nadjes,sekundu kasnije mu se obratis i kazes "evo ja nas'o vec"

e,i jos jedno pitanje da li vam uspeva da vas pratioci prate uspesno ali na konjima?...tj vi jasete svog konja,a pratioci njihove?........meni cim sjasu,npr dodje do neke bitke,konji pratioca pocnu da odlaze,pa posle trebam 10 minuta da jurim konje po mapi....
Stara 17.4.2013, 8:19   #6555
madsrdjan
Član

Citat:
e,i jos jedno pitanje da li vam uspeva da vas pratioci prate uspesno ali na konjima?...tj vi jasete svog konja,a pratioci njihove?........meni cim sjasu,npr dodje do neke bitke,konji pratioca pocnu da odlaze,pa posle trebam 10 minuta da jurim konje po mapi....

Imaš odličan mod koji se zove Convenient Horses: http://skyrim.nexusmods.com/mods/14950

Taj mod ti daje masu opcija za konje, uključujući kako da se ponašaju u borbi, da li da te prate na odstojanju, ili čak da kupiš neki horn koji kad duneš u njega konj dođe. Jedino što konj ne koristi fast travel, pa ako si ga ostavio negde daleko trebaće mu vremena da dođe do tebe, ali za to uvek možeš da koristiš opciju Wait. Takođe konji imaju inventory pa tako možeš dio loot-a da nabaciš na njih.
Stara 17.4.2013, 10:05   #6556
Gravespawn_89
Član

Član od: 3.2.2011.
Zahvalnice: 43
Zahvaljeno 72 puta na 41 poruka

Citat:
evo npr na samom pocetku Skajrima,kada dodjes u prvo naseljeno mesto,seoce Rivenwood,trgovac Rucan(ili tako nesto) ce ti dati quest da mu vratis nekakav golden cow koju su mu ukrali banditi.....

ti banditi se nalaze u nekim rusevinama iznad tog sela....ti odes,pobijes bandite,nadjes tu kandzu,istrazis grobnicu i da bi izasao iz tih rusevina moras da ubijes i nekog glavnog daugera,a tada nalazis i DRAGONSTONE (neku plocu o zmajevima).....a tu istu plocu ce traziti da nadjes Jarl vladar Whiteruna u koji ces uci nedugo zatim.....

i ti onda kada on bude trazio da je nadjes,sekundu kasnije mu se obratis i kazes "evo ja nas'o vec"

A šta je to čudno? Plus dijalog je drugačiji ako već imaš dragonstone sa tobom tako da igra prepoznaje da li si išao da pokupiš taj kamen posle razgovora sa njim ili si ga već nabavio slučajno.
Gravespawn_89 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 17.4.2013, 13:13   #6557
maxx
Član

Određen forumom

Citat:
voodoo_ kaže: Pregled poruke
Dakle treba redosled: Skyrim, Dawnguard, Hearthfire, Dragonborn, patch 1.9 (odnosno "Update 13").
znaci u teoriji ovakav reosled bi trebalo kod instaliranja narodnih verzija?

e sad mene zanima,da li modovi mogu da se instaliraju posle svih ovih DLC-eva i patcha,ili odmah nakon instalacije igre(samo Skyrim-a)?

i da li postoji neki (od vecih i poznatijih) modova koji je nekompatibilan sa DLC-ovima?

Citat:
Gravespawn_89 kaže: Pregled poruke
A šta je to čudno? Plus dijalog je drugačiji ako već imaš dragonstone sa tobom tako da igra prepoznaje da li si išao da pokupiš taj kamen posle razgovora sa njim ili si ga već nabavio slučajno.
pa ako igras prvi put,kako si mogao da znas da ce ti taj dragonstone biti potreban za kasnije?....mogao si da ga bacis/prodas/unistis ili ne znam ni ja sta vec,pre nego sto stignes do Jarla koji od tebe trazi taj artifekt....

mada,nije ovo toliko ni bitno,meni je igra super uprkos tome,samo ponekada se bacim u razmisljanje da li da cistim pecinu/grobnicu/tvrdjavu na koju naidjem ili da ne diram nista,jer ce mi MOZDA neko kasnije dati quest sa tom pecinom....

Poslednja ispravka: DeCoy (17.4.2013 u 14:28)
Stara 17.4.2013, 21:03   #6558
Gravespawn_89
Član

Član od: 3.2.2011.
Zahvalnice: 43
Zahvaljeno 72 puta na 41 poruka

Markiran je kao quest item a quest itemi ne mogu da se prodaju/izbace iz inventara. U modernim igrama ne možeš da failuješ :P
Gravespawn_89 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 17.4.2013, 21:34   #6559
jaomile
Veteran

Osim toga nisu pecine uvijek iste. npr imas quest u jednom plemenu orki porev Riften-a u kojem trebas da skines prokletstvo sa plemena i ides u jednu pecinu pobiti divove koji su napali shrine daedric princa Malacath-a. Medjutim ako udjes u tu pecinu prije neces moci doci to shrine-a i nece biti divovi nego medvedi. Ovo nije jedini primjer ali se trenutno samo njega sjecam.

PS. pored toga sto ne mozes unistiti, baciti ili prodati quest item-e oni nemaju tezinu makar bili ogromni mac tako da nemas razlog da ih bacis.
Stara 17.4.2013, 21:57   #6560
illusion_88
Član

Član od: 12.11.2011.
Zahvalnice: 21
Zahvaljeno 11 puta na 7 poruka

Dok mi je bio win7 igra je detektovala medium podesavanja i glatko je tekla. Sada sam prebacio na win8, i detektovala mi je low, nenormalno koci i loaduje se u nedogled. Zna li neko u cemu je problem? Imam najnovije drajvere, sve druge igre rade normalno...
illusion_88 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Tagovi
bethesda, elder scrolls, skyrim

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
The Elder Scrolls Online Angelo Serafin MMORPG igre 1190 18.1.2024 23:55
The Elder Scrolls 5 dzangrizalo Role-Play 4 17.1.2010 0:51
Elder Scrolls MMORPG donator99 Mrežne igre 10 14.11.2007 10:42
Elder Scrolls vs Gothic? karlito brigante otpaTci 6 21.11.2006 23:58

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 1:24.