Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Ostale teme > Brbljaonica > Opšta kultura
Uputstvo Članstvo Kalendar Današnje poruke Pretraži

Opšta kultura Knjige, školovanje, muzika, film, TV...

Pregled rezultata glasanja: Koju muziku najviše slušate / preferirate?
Metal 337 18,53%
Rock 562 30,90%
Punk 63 3,46%
Rap/Hip-Hop 211 11,60%
Narodna 79 4,34%
Techno/Electro 315 17,32%
Ostalo 167 9,18%
Ono što puštaju na radiju 85 4,67%
Glasova: 1819. U ovom glasanju ne možete da učestvujete

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 14.2.2009, 15:11   #6541
Crusader88
Veteran

Član od: 10.6.2006.
Zahvalnice: 207
Zahvaljeno 90 puta na 71 poruka
Slanje poruke preko Yahooa korisniku Crusader88
Određen forumom Re: Šta slušate od muzike...

Citat:
Covenant kaže: Pregled poruke
Hihihi
Karte za ACDC izgleda planule-nema vise ovih od 3900,4300 i 5500din a ostatak je kako cujem rezervisan(fan pit i vip)a koliko cujem izbacice i dodatni kontigent karata
Inace iz Bugarske uoci dana koncerta krece specijalni ACDC voz sa fanovima a iz Madjarske se ocekuje oko 10k ljudi
Toliko o tome da se koncert nece rasprodati-nazdravlje
Izgleda da sam izvisio za kartu kao i mnogi,ali iskombinovacemo mozda nesto-tapkarosi ili tako nesto
ma koliko god da zelim da ih slusam ta cena za karte je cisto bacanje para...
Crusader88 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 14.2.2009, 15:34   #6542
Covenant
Deo inventara foruma

Član od: 4.11.2005.
Zahvalnice: 387
Zahvaljeno 736 puta na 487 poruka

Jbg,jes' paperno ali to je ACDC-bice sigurno spektakl-evo gledam i playlistu sa turneje skroz je cool

Citat:
01 Intro Cartoon
02 Rock N' Roll Train
03 Hell Ain't No Bad Place To Be
04 Back In Black
05 Big Jack
06 Dirty Deeds Done Dirt Cheap
07 Thunderstruck
08 Black Ice
09 The Jack
10 Hells Bells
11 Shoot To Thrill
12 War Machine
13 Anything Goes
14 You Shook Me All Night Long
15 T.N.T.
16 Whole Lotta Rosie
17 Let There Be Rock
18 Audience
19 Highway To Hell
20 For Those About To Rock We Salute You
Goood pretty goood
Covenant je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 14.2.2009, 16:26   #6543
Iris
détente

Član od: 3.11.2005.
Zahvalnice: 1.530
Zahvaljeno 2.470 puta na 1.488 poruka

Ja nije prvih pesama, bio bi k'o live iz 1992. godine
Iris je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 16.2.2009, 1:09   #6544
Equilibrium
Veteran

Član od: 2.11.2008.
Zahvalnice: 499
Zahvaljeno 1.348 puta na 495 poruka

50 e im ne dam pa nek sviraju pravi hard rock jos 100x, stvarno su preterali, maideni su mi bili dosta, ko je nadelio dobrih batina na sutkama zna sta pricam.
Equilibrium je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 17.2.2009, 0:18   #6545
Ulmawen
Starosedelac

Član od: 6.4.2007.
Zahvalnice: 484
Zahvaljeno 920 puta na 515 poruka

Citat:
Dimo kaže: Pregled poruke
Hoće li mi neko pojasniti konkretno šta se uopšte podrazumjeva pod kičom u rok/metal muzici? Frizure, odjeća, nastup, tekstovi?
Ako nije kasno, predlažem da se za početak pozabaviš(te) onim najgrđim pozerskim metalom iz 80-tih... Prepoznaćeš kič u svemu: od imidža do krajnje inspirativnih tekstova. Stil oblačenja i one čuvene natapirane frizure su bile obeležje inače kič osamdesetih. Evo nekih od primera: Enuff Z'nuff, Cinderella, Poison, White Lion, Mötley Crüe, Winger, Slaughter, Warrant, Steelheart, Giant (nikako ne propustiti hit "I'll See You In My Dreams" - bljuvotina na kub!), Faster Pussycat, Stryper, Twisted Sister, Hanoi Rocks, FireHouse (nikako ne propustiti hit "When I Look Into Your Eyes" ), Thunder... Da ne zaboravimo majstora kiča David Lee Roth-a, tete iz Vixen-a (koje su za ove današnje "ženske" ipak klasa ) idr. Ima ih još... Na kamare...
Ne treba, naravno, zaboraviti ni rane faze Europe-a i Bon Jovi-ja (koji su u poređenju sa ostalima sjajni bendovi!), Skid Row-a (onog starog i jedinog pravog- sa Sebastianom Bachom), a ni neke druge ne-hair-metal žanrove (čuveni tzv. epic metal (Manowar, Rhapsody, Dragonforce). Njih odlikuje onaj mnogo loš fantasy imidž sa utegnutim kožnim pantalonicama i kojekakvim hladnim oružjima koja ne umeju propisno ni da drže.:x Ima tu materijala.
Takođe, tu je i norveški black metal gde je vrag odneo šalu početkom 90-tih - toplo preporučujem "Lords of Chaos: The Bloody Rise of the Satanic Metal Underground" i dokumentarac "Satan rir media". A tu je i kasniji talas norveškog black metala, predvođen jednim bendom koji ti jako voliš. Njih odlikuje tzv. "corpse paint", prepoznatljiv isključivo u ovom pravcu.
Naravno, tu je i švedski power metal: Hammerfall, fenomenalni Therion, sa, na žalost, podosta elemenata kiča... Gothic metal... Kiča kol'ko hoćeš (počneš od 69 eyes pa na dalje )... Mansona i ostalu boraniju da ni ne pominjem...
To bi bilo ukratko. Nadam se da sam bila od pomoći.
Priložene slike
Kliknite na sliku za veću verziju

Ime:	enuffpic.jpg
Viđeno:	6 puta
Veličina:	20,5 KB
ID:	27340   Kliknite na sliku za veću verziju

Ime:	poison.jpg
Viđeno:	5 puta
Veličina:	19,3 KB
ID:	27341   Kliknite na sliku za veću verziju

Ime:	manowar.jpeg
Viđeno:	7 puta
Veličina:	72,3 KB
ID:	27342  
Ulmawen je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledećih 8 korisnika se zahvaljuje korisniku Ulmawen na korisnoj poruci:
A M G (17.2.2009), aerochivija (17.2.2009), Dimo (17.2.2009), Geronimo (17.2.2009), Partybreaker (11.6.2010), Srlandand (17.2.2009), urial_septim (3.3.2009), Wolverine (17.2.2009)
Stara 17.2.2009, 0:26   #6546
voodoo_
V.I.P. GNU/Linux

Član od: 1.11.2005.
Zahvalnice: 2.175
Zahvaljeno 5.003 puta na 2.916 poruka

Nije Dragonforce u tom fazonu što se tiče imidža, zeznula si se malo.
voodoo_ je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 17.2.2009, 0:50   #6547
Covenant
Deo inventara foruma

Član od: 4.11.2005.
Zahvalnice: 387
Zahvaljeno 736 puta na 487 poruka

Old school black je sve samo ne kic
Fora je sto je black metal bar taj stariji svojevrsna pankerica metal muzike-bunt,sok efekat i antihricanstvo kao udar na ustaljenje vrednosti zapadne kulture
I punk-u je slican jer nije fora toliko u muzici (koja je nekada i namerno snimljena na znj opremi da bi zvucala sto vise raspadacki i odrzala underground image)vec u prenosenju poruke kroz provokativne tekstove i imidz
A danasnji black jeste kic uz mozda par izuzetaka
Covenant je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Covenant na korisnoj poruci:
Dimo (17.2.2009)
Stara 17.2.2009, 1:04   #6548
goodlikesweeper
Veteran

Član od: 18.12.2007.
Zahvalnice: 520
Zahvaljeno 356 puta na 192 poruka

Stani malo...

Power metal.Therion.Kic.Ta tri pojma u istoj recenici?Please,oh PLEASE da li bi mogla objasniti?

Sto se tice muzike,to je progresivni simfonik metal.Sto se tice tekstova,oni su o religiji u o verovanjima sekte kojoj kristofer pripada(alhemija,magija,satanizam i druge price za malu decu),a covek koji im pise tekstove je tamo neki glavni baja,koju god titulu da ima.Nema veze sa bilo kojom grupom koja je power metal.

Zatim,kic?Zasto?

Sto se tice stila,on je malo mracan,ali takvi su i oni,da vidis u sta veruju.Jeste da je to malo smesno mozda nama,ali ne vidim ja tu nista sto je kic.Takvi su ljudi jednostavno,underground,mracni,goticari,sta vec,nemam pojma...

Mada,ja pricam o periodu od sredine devedesih pa na dalje,da li si ti mozda mislila na ranije albume?Nijh nesto nisam puno slusao tako da nemam pojma...

A dragonforce je jednostavno smejurija,nista drugo...
goodlikesweeper je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledećih 4 korisnika se zahvaljuje korisniku goodlikesweeper na korisnoj poruci:
Dimo (17.2.2009), Srlandand (17.2.2009), WhenDarknessFalls (17.2.2009), Wolverine (17.2.2009)
Stara 17.2.2009, 3:41   #6549
Geronimo
Veteran

Član od: 23.12.2005.
Zahvalnice: 49
Zahvaljeno 79 puta na 50 poruka

Sta mislite ljudi o grupi Sabaton?
Skoro sam slucajno naleteo na jednu njihovu pesmu i odmah su me odusevili! Sviraju power metal, ali ono sto ih izdvaja od ostalih po meni je military tematika, koja mi se mnogo svidja.
Ovaj klip na primer, odlicna pesma ukomponovana sa mocnim scenama iz nekog finskog filma...
http://www.youtube.com/watch?v=x2-Zu...e=channel_page
Geronimo je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 17.2.2009, 12:06   #6550
Insecticide
Veteran

Član od: 11.6.2007.
Zahvalnice: 240
Zahvaljeno 319 puta na 127 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Insecticide

Evo par slika sa moje svirke u Route 66

Dobili smo i grudnjak

A i 100 maraka

Ovu pesmu bi trebalo poslusati

Loreena Mckennitt - The Mystic's Dream

http://www.youtube.com/watch?v=2R69nV4HOaE

Zena nestvarno peva, kao da nije sa ovog sveta
Insecticide je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledećih 2 korisnika se zahvaljuje korisniku Insecticide na korisnoj poruci:
A M G (18.2.2009), holodoc (17.2.2009)
Stara 17.2.2009, 12:25   #6551
Dimo
Starośeđelac

Član od: 28.10.2005.
Zahvalnice: 417
Zahvaljeno 931 puta na 700 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Dimo Slanje poruke preko Skypea korisniku Dimo

Nemam šta da kažem bez zaista hvala na pomoći, još jednom
Dimo je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 17.2.2009, 13:30   #6552
holodoc
Deo inventara foruma

Član od: 5.12.2005.
Zahvalnice: 348
Zahvaljeno 1.892 puta na 1.077 poruka

Citat:
Insecticide kaže: Pregled poruke
Loreena Mckennitt - The Mystic's Dream

http://www.youtube.com/watch?v=2R69nV4HOaE

Loreena Mckennitt - Bonny Portmore
holodoc je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 17.2.2009, 15:38   #6553
Highlander
information junkie

Zahvalnice: 616
Zahvaljeno 686 puta na 401 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Highlander Slanje poruke preko Skypea korisniku Highlander

Citat:
Iris kaže:
Ne znam zašto ti je Queen upao u oči...
Ma baš zbog tog stila oblačenja, muziku ne mogu da komentarišem, nisam ih baš nešto posebno slušao...

@goodlikesweeper: Možda je Ulma to rekla zbog hora. A. Mol, recimo, kaže da je svaka muzika u koju se ubacuju elementi hora i horske muzike kič.
Inače, kad bi samo znali šta sve tretiraju kao kič ti "poznavaoci"... Recimo, za Hermana Broha kič su Čajkovski i Dostojevski... :-/
Highlander je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Highlander na korisnoj poruci:
goodlikesweeper (17.2.2009)
Stara 17.2.2009, 15:53   #6554
WhenDarknessFalls
Starosedelac

Član od: 15.11.2006.
Zahvalnice: 559
Zahvaljeno 794 puta na 489 poruka

@goodlikesweeper

Rani radovi Theriona su u principu death metal, tako da tek tu nema kicha uopste. Za dragonforce se slazem.
Malo je Ulmawen zastranila na kraju cele te price, ali okej

Neka uzme celu tu glam/shock rock/hair eru, ima tu ihahaj materijala za elaboriranje. Ako pocne da pise o ekscentricnosti black metal pravca, oblacenju itd, malo ce sve to da ode na drugu stranu kada se ubaci satanizam u pricu...
WhenDarknessFalls je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 17.2.2009, 16:16   #6555
goodlikesweeper
Veteran

Citat:
Highlander kaže: Pregled poruke
Ma baš zbog tog stila oblačenja, muziku ne mogu da komentarišem, nisam ih baš nešto posebno slušao...

@goodlikesweeper: Možda je Ulma to rekla zbog hora. A. Mol, recimo, kaže da je svaka muzika u koju se ubacuju elementi hora i horske muzike kič.
Inače, kad bi samo znali šta sve tretiraju kao kič ti "poznavaoci"... Recimo, za Hermana Broha kič su Čajkovski i Dostojevski... :-/
Ma da,samo kad oni nisu kic...

Ljudska glupost me ponekad bas zabrinjava...
Stara 17.2.2009, 17:03   #6556
Iris
détente

Zahvalnice: 1.530
Zahvaljeno 2.470 puta na 1.488 poruka

Citat:
Insecticide kaže: Pregled poruke

A tek kako peva uživo
Stolen Child

Citat:
Highlander kaže: Pregled poruke
Mislim da je Broh u kiču u umetnosti pre video etičko, a ne estetsko zlo, i da je Čajkovskog i Dostojevskog posmatrao očima perfekcioniste koji uviđa da su oni jednostavno predodređeni da stvaraju samo dela najveće umetničke vrednosti, nikako manje! Tako ti je to kad filozofi i sociolozi definišu umetnost, umesto da umetnost govori sama za sebe
Iris je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Iris na korisnoj poruci:
goodlikesweeper (17.2.2009)
Stara 17.2.2009, 17:19   #6557
Ulmawen
Starosedelac

Član od: 6.4.2007.
Zahvalnice: 484
Zahvaljeno 920 puta na 515 poruka

Citat:
goodlikesweeper kaže: Pregled poruke
Power metal.Therion.Kic.Ta tri pojma u istoj recenici?Please,oh PLEASE da li bi mogla objasniti?
Pardon, previdela sam da si me nešto pitao.

Mogla bih objasniti: kič ne gledam po nekoj definiciji, već po svojim merilima. Mislila sam konkretno: kad se na binu popne pevač u krznenom tigrastom donjem vešu, u lovačkim čizmicama, sa blajhanom natapiranom kosom i full našminkan, a oko njega stoje dve operske pevaljke od po 200 kila svaka, u balskim haljinama, onda mi je to pomalo kič, a pomalo i groteskno.
Christofer Johnsson izgleda najnormalnije od svih - čovek u farmerkama i majici.
Nemam pojma o kakvim mističkim krugovima pričaš, izgleda da nisam baš u toku što se toga tiče... Niti me interesuje, niti to povezujem sa nečijim outfitom...
Raniji albumi Theriona su dosta drugačiji, nisu imali horove na prvim albumima, ali nisam govorila o muzici, već o izgledu. Inače veoma volim ovaj bend, na stranu svih pomenutih smejurija.

@WhenDarknessFalls: ne bih rekla da sam zastranila, ali dobro - percepcija je individualna stvar. Probala sam da Dimu dam generalne natuknice o nekim pravcima za koje lično smatram da imaju elemente kiča, pa nek on dalje istražuje i definiše kič po svojim merilima.
Ulmawen je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Ulmawen na korisnoj poruci:
WhenDarknessFalls (17.2.2009)
Stara 17.2.2009, 17:24   #6558
Wolverine
Starosedelac

Član od: 29.10.2005.
Zahvalnice: 5.228
Zahvaljeno 642 puta na 306 poruka

Jao ljudi sto je dobar onaj Buckethead, prvenstveno mislim na Electric Tears, imacu diskografiju do kraja nedelje.... Jeste on freak sa onom kofom, ali svira dusom...a to se ceni....
Wolverine je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 17.2.2009, 18:03   #6559
goodlikesweeper
Veteran

Citat:
Ulmawen kaže: Pregled poruke
Pardon, previdela sam da si me nešto pitao.

Mogla bih objasniti: kič ne gledam po nekoj definiciji, već po svojim merilima. Mislila sam konkretno: kad se na binu popne pevač u krznenom tigrastom donjem vešu, u lovačkim čizmicama, sa blajhanom natapiranom kosom i full našminkan, a oko njega stoje dve operske pevaljke od po 200 kila svaka, u balskim haljinama, onda mi je to pomalo kič, a pomalo i groteskno.
Christofer Johnsson izgleda najnormalnije od svih - čovek u farmerkama i majici.
Nemam pojma o kakvim mističkim krugovima pričaš, izgleda da nisam baš u toku što se toga tiče... Niti me interesuje, niti to povezujem sa nečijim outfitom...
Raniji albumi Theriona su dosta drugačiji, nisu imali horove na prvim albumima, ali nisam govorila o muzici, već o izgledu. Inače veoma volim ovaj bend, na stranu svih pomenutih smejurija.
Ok,ajde ovako prvo nesto da rascistimo-Christofer JE Therion.99,9%,s obzirom na to da je imao onog celavog solo gitaristu koji bi ubacio poneki solo u pesmu,sto mu dodje tih 0,01%.Mislim da ni on vise nije stalni clan.Dakle,ovi ostali su samo usput tu,posto Christofer sam ne moze sve instrumente da svira,menjaju se svake druge godine i ne vidim zasto bi njih ukljucivala u ovu raspravu.Mogu da rade sta hoce,svejedno ce ih sutra neko zameniti...

Drugo,ja sam gledao cini mi se cetiri koncerta njihova,i od ta 4,samo je jedan bio iole slican tome sto pricas.bila je neka krupna operska pevacica(velik deo njih jeste takav,zbog glasa),obucena u drecavo crveno dok su ostali bili u crnom.Ostali koncerti su bili skroz OK.Uglanom neka mracna atmosfera i to je to.Konkretno,iz vovin perioda,sa onom mrsavom pevacicom(whats_her_name,Martina something),pa zatim,koncert sa madjarskim simfonijskim orkestrom,po mom skromnom misljenju jedan od najboljih koncerata u istoriji muzike,i zatim za gothic kabbalah turneju su imali dizajnirane kostime i scenografiju,kao deo nastupa.S obzirom da su ljudi ocigledno goticari(imaju skroz drugaciji ukus od nas sto nismo,jelte) i nisu mi nesto puno neobicni.Vidjao sam ja i puno gore.Aj molim te daj neki link,ja ocigledno nisam ni nasta slicno naisao.

Evo,ja ovde nikakav kic ne vidim:

spot(1998)

Therion goes classic(2007)

Stvarno,kad jednom odgledas 'Therion goes classic',svi drugi pokusaju spajanja klasike i metala deluju komicno,u najmanju ruku receno.Steta za mikrofoniju i tako neke male propuste,ali dobro,s obzirom na broj ljudi u muskim i zenskim horovima,broj ljudi u orkestru,heavy metal i operske pevace i pevacice, i bucne metal instrumente,jos je i dobro ispalo...
Stara 17.2.2009, 23:17   #6560
Psychon@ut
Veteran

Član od: 20.10.2005.
Zahvalnice: 433
Zahvaljeno 111 puta na 79 poruka

Slušam Vampire,Idole i EKV trenutno
Psychon@ut je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Tagovi
metalsucks, muzika, satana, \m/

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
OGame! Pridružite nam se! suzie Mrežne igre 603 18.3.2017 20:16
Dobijanje broja koji je stepen od 2 Stevvan Programiranje 14 6.3.2008 9:25
Kazna od 222.000$ zbog skidanja muzike Bryan Fury Opšta kultura 23 13.11.2007 19:56

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 7:07.