![]() |
![]() |
|
Opšta kultura Knjige, školovanje, muzika, film, TV... |
Pregled rezultata glasanja: Koju muziku najviše slušate / preferirate? | |||
Metal |
![]() ![]() ![]() ![]() |
337 | 18,53% |
Rock |
562 | 30,90% |
Punk |
63 | 3,46% |
Rap/Hip-Hop |
211 | 11,60% |
Narodna |
79 | 4,34% |
Techno/Electro |
315 | 17,32% |
Ostalo |
167 | 9,18% |
Ono što puštaju na radiju |
85 | 4,67% |
Glasova: 1819. U ovom glasanju ne možete da učestvujete |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#6541 | |
Veteran
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6542 | |
Deo inventara foruma
Član od: 4.11.2005.
Zahvalnice: 387
Zahvaljeno 736 puta na 487 poruka
|
![]()
Jbg,jes' paperno ali to je ACDC-bice sigurno spektakl-evo gledam i playlistu sa turneje skroz je cool
Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6543 |
détente
Član od: 3.11.2005.
Zahvalnice: 1.530
Zahvaljeno 2.470 puta na 1.488 poruka
|
![]()
Ja nije prvih pesama, bio bi k'o live iz 1992. godine
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6544 |
Veteran
Član od: 2.11.2008.
Zahvalnice: 499
Zahvaljeno 1.348 puta na 495 poruka
|
![]()
50 e im ne dam pa nek sviraju pravi hard rock jos 100x, stvarno su preterali, maideni su mi bili dosta, ko je nadelio dobrih batina na sutkama zna sta pricam.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6545 | |
Starosedelac
Član od: 6.4.2007.
Zahvalnice: 484
Zahvaljeno 920 puta na 515 poruka
|
![]() Citat:
![]() ![]() ![]() Ne treba, naravno, zaboraviti ni rane faze Europe-a i Bon Jovi-ja (koji su u poređenju sa ostalima sjajni bendovi!), Skid Row-a (onog starog i jedinog pravog- sa Sebastianom Bachom), a ni neke druge ne-hair-metal žanrove (čuveni tzv. epic metal (Manowar, Rhapsody, Dragonforce). Njih odlikuje onaj mnogo loš fantasy imidž sa utegnutim kožnim pantalonicama i kojekakvim hladnim oružjima koja ne umeju propisno ni da drže.:x Ima tu materijala. ![]() Takođe, tu je i norveški black metal gde je vrag odneo šalu početkom 90-tih - toplo preporučujem "Lords of Chaos: The Bloody Rise of the Satanic Metal Underground" i dokumentarac "Satan rir media". A tu je i kasniji talas norveškog black metala, predvođen jednim bendom koji ti jako voliš. ![]() Naravno, tu je i švedski power metal: Hammerfall, fenomenalni Therion, sa, na žalost, podosta elemenata kiča... Gothic metal... Kiča kol'ko hoćeš (počneš od 69 eyes pa na dalje ![]() To bi bilo ukratko. ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
Sledećih 8 korisnika se zahvaljuje korisniku Ulmawen na korisnoj poruci: | ||
A M G (17.2.2009), aerochivija (17.2.2009), Dimo (17.2.2009), Geronimo (17.2.2009), Partybreaker (11.6.2010), Srlandand (17.2.2009), urial_septim (3.3.2009), Wolverine (17.2.2009) |
![]() |
#6546 |
V.I.P. GNU/Linux
Član od: 1.11.2005.
Zahvalnice: 2.175
Zahvaljeno 5.003 puta na 2.916 poruka
|
![]()
Nije Dragonforce u tom fazonu što se tiče imidža, zeznula si se malo.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6547 |
Deo inventara foruma
Član od: 4.11.2005.
Zahvalnice: 387
Zahvaljeno 736 puta na 487 poruka
|
![]()
Old school black je sve samo ne kic
Fora je sto je black metal bar taj stariji svojevrsna pankerica metal muzike-bunt,sok efekat i antihricanstvo kao udar na ustaljenje vrednosti zapadne kulture I punk-u je slican jer nije fora toliko u muzici (koja je nekada i namerno snimljena na znj opremi da bi zvucala sto vise raspadacki i odrzala underground image)vec u prenosenju poruke kroz provokativne tekstove i imidz A danasnji black jeste kic uz mozda par izuzetaka ![]() |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Covenant na korisnoj poruci: | ||
Dimo (17.2.2009) |
![]() |
#6548 |
Veteran
Član od: 18.12.2007.
Zahvalnice: 520
Zahvaljeno 356 puta na 192 poruka
|
![]()
Stani malo...
Power metal.Therion.Kic.Ta tri pojma u istoj recenici?Please,oh PLEASE da li bi mogla objasniti? Sto se tice muzike,to je progresivni simfonik metal.Sto se tice tekstova,oni su o religiji u o verovanjima sekte kojoj kristofer pripada(alhemija,magija,satanizam i druge price za malu decu),a covek koji im pise tekstove je tamo neki glavni baja,koju god titulu da ima.Nema veze sa bilo kojom grupom koja je power metal. Zatim,kic?Zasto? Sto se tice stila,on je malo mracan,ali takvi su i oni,da vidis u sta veruju.Jeste da je to malo smesno mozda nama,ali ne vidim ja tu nista sto je kic.Takvi su ljudi jednostavno,underground,mracni,goticari,sta vec,nemam pojma... Mada,ja pricam o periodu od sredine devedesih pa na dalje,da li si ti mozda mislila na ranije albume?Nijh nesto nisam puno slusao tako da nemam pojma... A dragonforce je jednostavno smejurija,nista drugo... ![]() |
![]() |
![]() |
Sledećih 4 korisnika se zahvaljuje korisniku goodlikesweeper na korisnoj poruci: | ||
![]() |
#6549 |
Veteran
Član od: 23.12.2005.
Zahvalnice: 49
Zahvaljeno 79 puta na 50 poruka
|
![]()
Sta mislite ljudi o grupi Sabaton?
Skoro sam slucajno naleteo na jednu njihovu pesmu i odmah su me odusevili! Sviraju power metal, ali ono sto ih izdvaja od ostalih po meni je military tematika, koja mi se mnogo svidja. Ovaj klip na primer, odlicna pesma ukomponovana sa mocnim scenama iz nekog finskog filma... http://www.youtube.com/watch?v=x2-Zu...e=channel_page |
![]() |
![]() |
![]() |
#6550 |
Veteran
|
![]()
Evo par slika sa moje svirke u Route 66
![]() Dobili smo i grudnjak ![]() ![]() ![]() A i 100 maraka ![]() ![]() Ovu pesmu bi trebalo poslusati Loreena Mckennitt - The Mystic's Dream http://www.youtube.com/watch?v=2R69nV4HOaE Zena nestvarno peva, kao da nije sa ovog sveta ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6551 |
Starośeđelac
|
![]()
Nemam šta da kažem bez zaista hvala na pomoći, još jednom
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6552 | |
Deo inventara foruma
Član od: 5.12.2005.
Zahvalnice: 348
Zahvaljeno 1.892 puta na 1.077 poruka
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6553 | |
information junkie
|
![]() Citat:
![]() @goodlikesweeper: Možda je Ulma to rekla zbog hora. A. Mol, recimo, kaže da je svaka muzika u koju se ubacuju elementi hora i horske muzike kič. Inače, kad bi samo znali šta sve tretiraju kao kič ti "poznavaoci"... ![]() |
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Highlander na korisnoj poruci: | ||
goodlikesweeper (17.2.2009) |
![]() |
#6554 |
Starosedelac
Član od: 15.11.2006.
Zahvalnice: 559
Zahvaljeno 794 puta na 489 poruka
|
![]()
@goodlikesweeper
Rani radovi Theriona su u principu death metal, tako da tek tu nema kicha uopste. Za dragonforce se slazem. Malo je Ulmawen zastranila na kraju cele te price, ali okej ![]() Neka uzme celu tu glam/shock rock/hair eru, ima tu ihahaj materijala za elaboriranje. Ako pocne da pise o ekscentricnosti black metal pravca, oblacenju itd, malo ce sve to da ode na drugu stranu kada se ubaci satanizam u pricu... |
![]() |
![]() |
![]() |
#6555 | |
Veteran
|
![]() Citat:
![]() Ljudska glupost me ponekad bas zabrinjava... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6556 | ||||
détente
Član od: 3.11.2005.
Zahvalnice: 1.530
Zahvaljeno 2.470 puta na 1.488 poruka
|
![]()
A tek kako peva uživo
![]()
Citat:
![]() |
||||
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Iris na korisnoj poruci: | ||
goodlikesweeper (17.2.2009) |
![]() |
#6557 | |
Starosedelac
Član od: 6.4.2007.
Zahvalnice: 484
Zahvaljeno 920 puta na 515 poruka
|
![]() Citat:
Mogla bih objasniti: kič ne gledam po nekoj definiciji, već po svojim merilima. Mislila sam konkretno: kad se na binu popne pevač u krznenom tigrastom donjem vešu, u lovačkim čizmicama, sa blajhanom natapiranom kosom i full našminkan, a oko njega stoje dve operske pevaljke od po 200 kila svaka, u balskim haljinama, onda mi je to pomalo kič, a pomalo i groteskno. ![]() Christofer Johnsson izgleda najnormalnije od svih - čovek u farmerkama i majici. Nemam pojma o kakvim mističkim krugovima pričaš, izgleda da nisam baš u toku što se toga tiče... Niti me interesuje, niti to povezujem sa nečijim outfitom... Raniji albumi Theriona su dosta drugačiji, nisu imali horove na prvim albumima, ali nisam govorila o muzici, već o izgledu. Inače veoma volim ovaj bend, na stranu svih pomenutih smejurija. @WhenDarknessFalls: ne bih rekla da sam zastranila, ali dobro - percepcija je individualna stvar. Probala sam da Dimu dam generalne natuknice o nekim pravcima za koje lično smatram da imaju elemente kiča, pa nek on dalje istražuje i definiše kič po svojim merilima. ![]() |
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Ulmawen na korisnoj poruci: | ||
WhenDarknessFalls (17.2.2009) |
![]() |
#6558 |
Starosedelac
Član od: 29.10.2005.
Zahvalnice: 5.228
Zahvaljeno 642 puta na 306 poruka
|
![]()
Jao ljudi sto je dobar onaj Buckethead, prvenstveno mislim na Electric Tears, imacu diskografiju do kraja nedelje.... Jeste on freak sa onom kofom, ali svira dusom...a to se ceni....
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6559 | |||||||
Veteran
|
![]() Citat:
![]() Drugo,ja sam gledao cini mi se cetiri koncerta njihova,i od ta 4,samo je jedan bio iole slican tome sto pricas.bila je neka krupna operska pevacica(velik deo njih jeste takav,zbog glasa),obucena u drecavo crveno dok su ostali bili u crnom.Ostali koncerti su bili skroz OK.Uglanom neka mracna atmosfera i to je to.Konkretno,iz vovin perioda,sa onom mrsavom pevacicom(whats_her_name,Martina something),pa zatim,koncert sa madjarskim simfonijskim orkestrom,po mom skromnom misljenju jedan od najboljih koncerata u istoriji muzike,i zatim za gothic kabbalah turneju su imali dizajnirane kostime i scenografiju,kao deo nastupa.S obzirom da su ljudi ocigledno goticari(imaju skroz drugaciji ukus od nas sto nismo,jelte) i nisu mi nesto puno neobicni.Vidjao sam ja i puno gore.Aj molim te daj neki link,ja ocigledno nisam ni nasta slicno naisao. Evo,ja ovde nikakav kic ne vidim:
Stvarno,kad jednom odgledas 'Therion goes classic',svi drugi pokusaju spajanja klasike i metala deluju komicno,u najmanju ruku receno.Steta za mikrofoniju i tako neke male propuste,ali dobro,s obzirom na broj ljudi u muskim i zenskim horovima,broj ljudi u orkestru,heavy metal i operske pevace i pevacice, i bucne metal instrumente,jos je i dobro ispalo... |
|||||||
![]() |
![]() |
![]() |
#6560 |
Veteran
Član od: 20.10.2005.
Zahvalnice: 433
Zahvaljeno 111 puta na 79 poruka
|
![]()
Slušam Vampire,Idole i EKV trenutno
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Tagovi |
metalsucks, muzika, satana, \m/ |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
OGame! Pridružite nam se! | suzie | Mrežne igre | 603 | 18.3.2017 20:16 |
Dobijanje broja koji je stepen od 2 | Stevvan | Programiranje | 14 | 6.3.2008 9:25 |
Kazna od 222.000$ zbog skidanja muzike | Bryan Fury | Opšta kultura | 23 | 13.11.2007 19:56 |