Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Play > Simulacije vožnje
Uputstvo Članstvo Kalendar Današnje poruke Pretraži

Simulacije vožnje Auto-moto + simulacije letenja...

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 13.6.2013, 16:27   #6641
ksrele
Veteran

Član od: 16.9.2012.
Zahvalnice: 233
Zahvaljeno 585 puta na 266 poruka
Određen forumom Re: Euro Truck Simulator 2

Citat:
Laxi kaže: Pregled poruke
Пих, фларови су најамњи проблем, додаћу их ја у блендеру.
E pa opusteno onda. Mozes i proveriti da li je "lamp_mask.dds" dobro pozicionirana u Blenderu.
ksrele je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 13.6.2013, 16:47   #6642
soneje
Veteran

Član od: 6.9.2011.
Zahvalnice: 130
Zahvaljeno 65 puta na 51 poruka

Zna li neko kad izlazi taj novi patch i da li uz njega izlazi Euro Coach Simulator?
soneje je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 13.6.2013, 17:19   #6643
Laxi
Veteran

Član od: 12.3.2010.
Zahvalnice: 527
Zahvaljeno 278 puta na 194 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Laxi Slanje poruke preko Skypea korisniku Laxi

Citat:
ksrele kaže: Pregled poruke
E pa opusteno onda. Mozes i proveriti da li je "lamp_mask.dds" dobro pozicionirana u Blenderu.
Да, све сам то лепо замислио, импортовао сам камион у Блендер и имам шта да видим. Све текстуре разбацане куд која, свуда пише notfound, материјали... Али да се вратим на оно најбитније ; фларе. Фларови постоје и на добром су месту, учитао сам им и текстуре и све лепо сложим и спакујем, експортујем камион, уђем у ЕТС и камион црвен, као да му нисам учитао материјале и текстуре. Не знам шта је са овим камионом, мало је шуњаво направљен.

Сонеје, што се тиче печа, знамо исто колико и ти, а за тај симулатор знам да не излази сад са печом.
Laxi je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 13.6.2013, 19:14   #6644
Arsić
Član

Član od: 26.11.2012.
Zahvalnice: 29
Zahvaljeno 19 puta na 15 poruka

Citat:
U cemu si ti dobar?

Ljudi, samo polako. Bice sve ali malo kasnije. Veceras vam stize Golf. Ubacio sam ga u igru, brutalno izgleda, samo jos neke sitnice da podesim i ima da... joj... videcete.
Znam da pravim putokaze. Doduše, nisu baš sjajni. Uzmem sliku stvarnog, prebojim imena gradova i stavim druga. Sve se može u Pixelformer-u.
Arsić je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 13.6.2013, 21:48   #6645
PREDATOR 011
Član

Član od: 30.11.2012.
Zahvalnice: 169
Zahvaljeno 131 puta na 87 poruka

@ksrele
Samo mi novi 101 pravi problem .Stari radi bez problema ,a i bez njega je isto sve ok.Sa jugicem je sve u redu samo jos da ga ponovo sredis kad provalis sve fore .
Golfa ne probavam jer nepodnosim taj auto.
PREDATOR 011 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 13.6.2013, 23:19   #6646
soneje
Veteran

Član od: 6.9.2011.
Zahvalnice: 130
Zahvaljeno 65 puta na 51 poruka

Citat:
PREDATOR 011 kaže: Pregled poruke
Mora da si imao losih iskustva sa njim.
soneje je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 13.6.2013, 23:47   #6647
Laxi
Veteran

Član od: 12.3.2010.
Zahvalnice: 527
Zahvaljeno 278 puta na 194 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Laxi Slanje poruke preko Skypea korisniku Laxi

Среле, кад будеш био слободан, јави ми се на ПМ или на Фејсбук, молим те.
Laxi je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 13.6.2013, 23:48   #6648
markos807
Starosedelac

Član od: 27.10.2009.
Zahvalnice: 1.463
Zahvaljeno 417 puta na 326 poruka
Slanje poruke preko Skypea korisniku markos807

Citat:
soneje kaže: Pregled poruke
Ma de bre, pa ne mozes sa Golfom imati losa iskustva, pogotovo sa dvojkom
markos807 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 13.6.2013, 23:54   #6649
Prief Lirator
Deo inventara foruma

Član od: 14.4.2008.
Zahvalnice: 445
Zahvaljeno 1.135 puta na 897 poruka
Određen forumom Euro Truck Simulator 2

A možda mu je samo dosadio. Kod nas ima gomila Golfova 2, čini mi se da je svaki drugi auto je*eni Golf 2... povraća mi se kad ga vidim. E sad ljudi tvrde da nije bez razloga najčešći auto kod nas i to je vjerovatno tačno, ali svejedno će mi se i dalje gaditi...
Prief Lirator je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 14.6.2013, 0:54   #6650
ksrele
Veteran

Citat:
Arsić kaže: Pregled poruke
Znam da pravim putokaze. Doduše, nisu baš sjajni. Uzmem sliku stvarnog, prebojim imena gradova i stavim druga. Sve se može u Pixelformer-u.
E moj druze, kada bi se tako ovde pravili putokazi i sam Debeli bi ih napravio za 5 min SVE (imam takav utisak).

Citat:
@ksrele
Samo mi novi 101 pravi problem .Stari radi bez problema ,a i bez njega je isto sve ok.Sa jugicem je sve u redu samo jos da ga ponovo sredis kad provalis sve fore .
Zaista ne znam sta je fora sa tim novim Stojadinom... Tamo ima dodato samo LOD i LOD2 modeli, koliko se ja secam sada ovako napamet.
Zna li neko kako da covek pogleda log file da ustanovimo zasto igra puca sa novim 101-om?

A sa Yugicem... pa sta predlazes da mu jos radim? Ja nemam pojma sta da mu radim... sta god da uradim ne lici na Yuga svakako. Da bar imamo tako dobar model kao sto je Golf... to bi bilo mnooogo dobro.

Citat:
Nazalost jer je Golf upravo najbolje ispao. Doduse, i bio je najbolji model u pocetku.

Ali ce zato Lada da je*e kevu svima!

Za one koji su me trazili i preko maila i preko PM-a (i javno kao Laxi) da kazem da sam danas odmarao i od racunara i od modela i od Blendera. Tako ce verovatno biti i sutra (ako bude lepo vreme).
Cisto sumnjam da cu ista stici da uradim. Ali, ako mi se poremete planovi i ostanem kuci, onda ce mi sigurno biti dosadno pa cu raditi nesto. Verovatno putokaze... Stvarno su zaje*ani za napraviti a, na srecu, ima ih nekoliko za doradu...
Stara 14.6.2013, 1:33   #6651
PREDATOR 011
Član

Citat:
soneje kaže: Pregled poruke
Nikad nisam imao golfa i nikada necu ,a sta mislim o tom autu nebih ovde jer ce svemocni svakako obrisati komentar.

Citat:
Prief Lirator kaže: Pregled poruke
A možda mu je samo dosadio. Kod nas ima gomila Golfova 2, čini mi se da je svaki drugi auto je*eni Golf 2... povraća mi se kad ga vidim. E sad ljudi tvrde da nije bez razloga najčešći auto kod nas i to je vjerovatno tačno, ali svejedno će mi se i dalje gaditi...
ali i to je suvise blago

Citat:
Zaista ne znam sta je fora sa tim novim Stojadinom... Tamo ima dodato samo LOD i LOD2 modeli, koliko se ja secam sada ovako napamet.
Zna li neko kako da covek pogleda log file da ustanovimo zasto igra puca sa novim 101-om?

A sa Yugicem... pa sta predlazes da mu jos radim? Ja nemam pojma sta da mu radim... sta god da uradim ne lici na Yuga svakako. Da bar imamo tako dobar model kao sto je Golf... to bi bilo mnooogo dobro.

Nazalost jer je Golf upravo najbolje ispao. Doduse, i bio je najbolji model u pocetku.

Ali ce zato Lada da je*e kevu svima!
Neznam zasto ,ali kad ubacim 101 igra puca ,kad izbacim sve ok
Sa jugicem je sve ok ,i bas mi je zao sto nisi imao bolji model ,ali mozda nesto bude u buducnosti (nadam se)
neznam dali mozes da mu sredis masku malo bolje i bilo bi dobro da ima vrata (znam da si se mucio sa njima i da nisi uspeo) za pocetak ,a onda i neka malo sredjena verzija sa ponekim spojlercicem ...
upravo tako ,nazalost je golf najbolje ispao
ladu cu probati cim je izbacis i odmah napisati komentar

probao sam nesto da promenim na jugu ,nadam se da se neljutis.hteo sam da vidim kakav ce biti kad se ubace novi farovi (plasticni) i kad se lepo okruze a ne da bude kockasta slika ,a i masku sam zamenioi zatamnio stop svetla ,treba i felne da mu zamenim da bih ga prilagodio svom ukusu ,nazalost nemam vremena da se bakcem sa blenderom da uradim nesto vise ,ali zato si nam ti tu kao vodeci u projektu "automobili"
evo slika jugica

a evo i slika 101 prve verzije

jos jednom velike pohvale za rad ksrele
Sledećih 4 korisnika se zahvaljuje korisniku PREDATOR 011 na korisnoj poruci:
Boyka (14.6.2013), Laxi (14.6.2013), markos807 (14.6.2013), Wile E. Coyote (14.6.2013)
Stara 14.6.2013, 1:47   #6652
ksrele
Veteran

Citat:
Neznam zasto ,ali kad ubacim 101 igra puca ,kad izbacim sve ok
Vidi, niko drugi nema takvih problema tako da... ne znam kako da ti pomognem i zasto ti se to desava. Jedno AI vozilo nebi smelo da pravi takve probleme. Mislim da je problem u profilu. Kada ti izbrises staru verziju iz foldera i ubacis novu on ti i dalje trazi tu stariu.
Uradi sledece: kada ubacis novu verziju napravi da naziv fajla bude isti kao kod stare verzije. Prepisi novu preko stare i tako MORA da radi.
Citat:
Sa jugicem je sve ok ,i bas mi je zao sto nisi imao bolji model ,ali mozda nesto bude u buducnosti (nadam se)
neznam dali mozes da mu sredis masku malo bolje i bilo bi dobro da ima vrata (znam da si se mucio sa njima i da nisi uspeo) za pocetak ,a onda i neka malo sredjena verzija sa ponekim spojlercicem ...
upravo tako ,nazalost je golf najbolje ispao
ladu cu probati cim je izbacis i odmah napisati komentar

probao sam nesto da promenim na jugu ,nadam se da se neljutis.hteo sam da vidim kakav ce biti kad se ubace novi farovi (plasticni) i kad se lepo okruze a ne da bude kockasta slika ,a i masku sam zamenioi zatamnio stop svetla ,treba i felne da mu zamenim da bih ga prilagodio svom ukusu ,nazalost nemam vremena da se bakcem sa blenderom da uradim nesto vise ,ali zato si nam ti tu kao vodeci u projektu "automobili"
Vidi, ja se ne ljutim sto si ga ti prilagodio svom ukusu ali, ako ces iskreno, meni se ne svidja. Maska prvenstveno. Ne znam sta si uradio sa prednjim svetlima, mozda samo editovao teksturu ali oblik je ostao isti koliko ja vidim. A zadnja svetla vidim da si potamnio ali ni to mi se ne svidja i nije mi jasno zasto si to radio. Sve u svemu, radi sta god hoces sa modelom koji je kod tebe i prilagodi ga svojim ukusima, tako i ja radim isto, ali nemoj to da siris dalje, ili ako imas nameru da siris dalje napisi da si i ti upetljao svoje prste u model.

Vidi, da i tebi i SVIMA kazem jednu stvar, ja tezim originalnoscu i jednostavnoscu. U igri zelim da vidim automobile onako kako sam navikao da ih vidjam i u stvarnosti. Ne zelim da vidim Yuga sa spojlerima i zatamnjenim staklima kada takve retko vidjam i u stvarnosti.
Recimo, najbolji primer je sto nisam mogao da podnesem da AI vozila u igri nemaju znak, tako da sam to MORAO da ispravim. To sam moram brzinski da uradim sa ZModelerom i sa nekima uopste nisam zadovoljan tako da cu ih, kada budem imao vremena, ispraviti sa Blenderom natenane. Posebno mi se kod Golfa ne svidja jer nije uocljiv.

Citat:
jos jednom velike pohvale za rad ksrele
Hvala, hvala

Edit: E da, i kod Yuga imam nesto sto moram STO pre, pod HITNO da menjam, a to je font na zadnjim "logoima". To sam nasao na nekom drugom modelu i samo nabrzaka iskopirao ali treba da se uradi to mnogo bolje.

Edit2: Ljudi, ovde imamo brdo znakova koje bi mogli da iskoristimo na nasoj mapi
http://forum.scssoft.com/viewtopic.php?f=31&t=235
http://forum.scssoft.com/viewtopic.php?f=31&t=2076

Poslednja ispravka: ksrele (14.6.2013 u 2:09)
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku ksrele na korisnoj poruci:
Wile E. Coyote (14.6.2013)
Stara 14.6.2013, 11:07   #6653
PREDATOR 011
Član

Citat:
Vidi, ja se ne ljutim sto si ga ti prilagodio svom ukusu ali, ako ces iskreno, meni se ne svidja. Maska prvenstveno. Ne znam sta si uradio sa prednjim svetlima, mozda samo editovao teksturu ali oblik je ostao isti koliko ja vidim. A zadnja svetla vidim da si potamnio ali ni to mi se ne svidja i nije mi jasno zasto si to radio. Sve u svemu, radi sta god hoces sa modelom koji je kod tebe i prilagodi ga svojim ukusima, tako i ja radim isto, ali nemoj to da siris dalje, ili ako imas nameru da siris dalje napisi da si i ti upetljao svoje prste u model.
Naravno da nemam nameru da sirim dalje ,nemam volju a ni potrebu za tim ni sa onim sto sam ja pravio (skinovi za kamione i prikolice ) a ne da se hvalim sa tvojim radom.
Stara 14.6.2013, 12:28   #6654
Wile E. Coyote
Član

Član od: 21.8.2006.
Zahvalnice: 339
Zahvaljeno 326 puta na 94 poruka
Slanje poruke preko ICQ-a korisniku Wile E. Coyote Slanje poruke preko AIM-a korisniku Wile E. Coyote Slanje poruke preko MSN-a korisniku Wile E. Coyote Slanje poruke preko Yahooa korisniku Wile E. Coyote Slanje poruke preko Skypea korisniku Wile E. Coyote

Citat:
E da, i kod Yuga imam nesto sto moram STO pre, pod HITNO da menjam, a to je font na zadnjim "logoima". To sam nasao na nekom drugom modelu i samo nabrzaka iskopirao ali treba da se uradi to mnogo bolje.
Vredi li ti šta ova slika?
http://www.google.rs/imgres?q=yugo+k...9&tx=155&ty=85
Citat:
Ljudi, ovde imamo brdo znakova koje bi mogli da iskoristimo na nasoj mapi
http://forum.scssoft.com/viewtopic.php?f=31&t=235
http://forum.scssoft.com/viewtopic.php?f=31&t=2076
Videćemo šta god može da se iskoristi da se smanji posao. Portali i putokazne table svakako moraju da se naprave, jer nijedna zemlja koja je zastupljena u igri nema 4 boje putokaznih tabli na portalima.

Poslednja ispravka: Wile E. Coyote (14.6.2013 u 18:42)
Wile E. Coyote je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 14.6.2013, 20:07   #6655
vboba89
Član

Član od: 29.3.2013.
Zahvalnice: 11
Zahvaljeno 33 puta na 25 poruka

Evo ga i moj golf 4 ima samo jos logo da dodam i lod i lod2 da napravim i to je to.
Priložene slike
Kliknite na sliku za veću verziju

Ime:	ets2_00005.jpg
Viđeno:	52 puta
Veličina:	95,3 KB
ID:	46656   Kliknite na sliku za veću verziju

Ime:	ets2_00006.jpg
Viđeno:	39 puta
Veličina:	97,0 KB
ID:	46657  
vboba89 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku vboba89 na korisnoj poruci:
Johnny-24 (14.6.2013)
Stara 14.6.2013, 21:41   #6656
ksrele
Veteran

Citat:
Wile E. Coyote kaže: Pregled poruke
Vredi li ti šta ova slika?
Vredi malo, cisto da mi bude orijentir. Moram napraviti pravi 3D model a ne samo nalepiti texturu.

Citat:
vboba89 kaže: Pregled poruke
Evo ga i moj golf 4 ima samo jos logo da dodam i lod i lod2 da napravim i to je to.
Wow, super! Bravo! To je taj rad.

Nadam se da si i "lamp_mask.dds" dobro skontao. Jer ja sam 3 puta mislio da sam dobro skontao kad ono ipak nisam.
Stara 14.6.2013, 21:52   #6657
vboba89
Član

Citat:
Vredi malo, cisto da mi bude orijentir. Moram napraviti pravi 3D model a ne samo nalepiti texturu.

Wow, super! Bravo! To je taj rad.

Nadam se da si i "lamp_mask.dds" dobro skontao. Jer ja sam 3 puta mislio da sam dobro skontao kad ono ipak nisam.
Pa je se nadam da jesam skontao lamp_mask pa videcemo sta se desava po mraku dodao sam mu i lod i lod2 modele.E posto sutra idem u Beograd a vracam se tek u ponedeljak ne mogu da stignem veceras da ga zavrsim.Pa ksrele ako hoces ti da mu ubacis logo i ako ima jos nesto sitno da se doradi da ti postavim da ga skines da ga zavrsis?
Stara 14.6.2013, 22:08   #6658
ksrele
Veteran

Citat:
vboba89 kaže: Pregled poruke
Pa je se nadam da jesam skontao lamp_mask pa videcemo sta se desava po mraku dodao sam mu i lod i lod2 modele.E posto sutra idem u Beograd a vracam se tek u ponedeljak ne mogu da stignem veceras da ga zavrsim.Pa ksrele ako hoces ti da mu ubacis logo i ako ima jos nesto sitno da se doradi da ti postavim da ga skines da ga zavrsis?
Meni nije problem da ga zavrsim, ali cemu zurba? Zavrsi ga ti kada se vratis. Bice ti mozda krivo sto si prepustio meni da se mesam u tvoj model.

Kako god ti hoces, meni je najmanji problem to uraditi. Znak vec imam u arhivi. Jedino ako hoces da ti posaljem znak pa da se igras ti sa njim?
Stara 14.6.2013, 23:02   #6659
vboba89
Član

Citat:
Meni nije problem da ga zavrsim, ali cemu zurba? Zavrsi ga ti kada se vratis. Bice ti mozda krivo sto si prepustio meni da se mesam u tvoj model.

Kako god ti hoces, meni je najmanji problem to uraditi. Znak vec imam u arhivi. Jedino ako hoces da ti posaljem znak pa da se igras ti sa njim?
Ma upravu si ne zurim nigde kada se vratim pa cu ga zavrsiti a onda ficko
Stara 14.6.2013, 23:32   #6660
Johnny-24
Starosedelac

Član od: 30.6.2012.
Zahvalnice: 327
Zahvaljeno 199 puta na 158 poruka

Srele obrisi malo poruke imam jes jedno pitanje za tebe..
Johnny-24 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Tagovi
ets2, euro truck simulator 2

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
Hard Truck Apocalypse dodgeme Simulacije vožnje 19 4.3.2014 19:22
Truck Simulator 2009 La.Prestige Simulacije vožnje 81 22.3.2012 23:47
18 WoS Euro Truck Simulator dallyborr Simulacije vožnje 619 21.3.2012 22:49
Konf od 1600 euro *ukupno* ... ZLO na duge staze... pinojle Šta da kupim? 76 25.12.2007 16:11

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 12:34.