Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Play > Akcione igre
Uputstvo Članstvo Kalendar Današnje poruke Pretraži

Akcione igre First-person-shooteri i slično...

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 6.1.2012, 15:19   #6741
Ivan1981
Veteran

Član od: 25.10.2005.
Zahvalnice: 57
Zahvaljeno 283 puta na 191 poruka
Određen forumom Re: Battlefield 3

Razumem Edija, jer i mene cesto frustrira igranje BF3, te ga ostavim i posle par dana ponovo ga probam nadajuci se da se nesto popravilo.

Igrao sam dosta BC2 i BF2 i failovi u hit detekciji koji mi se redovno desavaju u BF3 sam vrlo retko iskusio u te dve igre.Najcesci fail je da igra uopste ne registuje prvih par pogodaka, ili da registruje i da se desi da protivnik pocne da pada i onda mu se health bar podize i onaj koji je pucao u njega pada mrtav a protivnik ima 100 helta.A to je sve zbog klijent hit detekcije tj. hit indikator ne generise server vec klijent, te stoga se desava da se dobijaju hit indikatori a da se ne nanosi steta protivnickom igracu. A i to je glavni razlog gomile hakova i citera u igri, jer se lakse manipulise podacima na klijentu, jer se deo podatka obradjuje na samom klijentu, nego kod server hit detekcije gde se kompletni proracuni rade na serveru.Ovo je verovatno radjeno da bi se smanjila komunikacija izmedju klijenta i servera i da bi se smanjilo opterecenje servera gde moze igrati do 64 igraca.I u tome su delimicno uspeli, ali su trebali da problem rese na drugi nacin, jer su ovime doveli do toga da hit detekcija zavisi od klijentovog racunara, kao i to da su olaksali pravljenje hakova te stoga i ne cudi ogroman broj banovanih igraca.

Koga ne mrzi, neka isproba squad rush, tamo ce mnogo lakse uociti nedostatke u detekciji pogodaka.Meni je recimo SR u BF3 apsolutno neigriv.
Ivan1981 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 6.1.2012, 15:25   #6742
Leonida
Deo inventara foruma

Član od: 31.7.2007.
Zahvalnice: 2.956
Zahvaljeno 2.021 puta na 1.042 poruka

Citat:
Dr.Edi2 kaže: Pregled poruke
Probao ponovo po xxxy put da igram i dalje sam pri stavu da je igra golo g...o!
Igra je PO TEBI golo gXXXo. Smarate vise sa tim da nametate vase stavove kao opste prihvacene cinjenice.

Rekao si vec 50X i ovde i na benchu da je igra losa. Zasto i dalje imas potrebu da nam ponovis tvoje fascinanto misljenje bezbroj puta?

Meni ako je igra trash, lepo je iskljucim, obrisem sa harda, jednom kazem sta imam o njoj i laku noc. Ovo sto ti radis je cisto trolovanje.

A najvise volim kada krenu price " ja sam igrao ovu igru od pocetka serijala, ti nisi ( iako ni ne znas lika ), pa je zato moje misljenje >>> tvojeg ".

I jako ti je konstruktivan post, srozao si IQ celog foruma sa njim.
Leonida je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 6.1.2012, 15:28   #6743
2SaiNt4U
Starosedelac

Član od: 1.2.2009.
Zahvalnice: 525
Zahvaljeno 1.136 puta na 594 poruka

Hm, ne verujem da je hit detekcija klijent based, ali to bi mozda objasnilo situaciju gde se protivniku health bar spusti na nulu pa ponovo podigne na 50%,.. a mozda bi se i nestajanje i pojavljivanje igraca iz vida / renderovanja moglo povezati sa istim...
2SaiNt4U je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 6.1.2012, 15:32   #6744
uros@3D
Deo inventara foruma

Član od: 10.6.2006.
Zahvalnice: 1.193
Zahvaljeno 1.918 puta na 966 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku uros@3D

@Ivan

Na kojim serverima igras? 64p?

Ja igram 90% Conquest 32p i do sada nemam ni jednu primedbu na hitbox osim one klasike da zagines iako si se sklonio iza cover-a. Nije mi se desilo da napr. spucam ceo sarzer u lika kao u BC2 i da se nista ne desi. Gine se veoma lako.

Situacije 1 na 1 su vec diskutabilne.
uros@3D je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 6.1.2012, 15:32   #6745
Uros12
Deo inventara foruma

Član od: 2.1.2008.
Zahvalnice: 521
Zahvaljeno 812 puta na 556 poruka

Mozda se covek previse frustrira...svaki BF trazi dosta strpljenja,truda a i zahteva period adaptacije.Edi,daj igri sansu vise,potrudi se malo i videces da ce ti biti zabavno.Ako to ne upali pronadji neki noob server,ima ih dosta i tu mozes da se uvezbas kako treba.
Uros12 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 6.1.2012, 15:40   #6746
Ivan1981
Veteran

Član od: 25.10.2005.
Zahvalnice: 57
Zahvaljeno 283 puta na 191 poruka

Citat:
uros@3D kaže: Pregled poruke
@Ivan

Na kojim serverima igras? 64p?

Ja igram 90% Conquest 32p i do sada nemam ni jednu primedbu na hitbox osim one klasike da zagines iako si se sklonio iza cover-a. Nije mi se desilo da napr. spucam ceo sarzer u lika kao u BC2 i da se nista ne desi. Gine se veoma lako.

Situacije 1 na 1 su vec diskutabilne.
Iskljucivo igram na serverima sa 64 igraca i to Conq. na B2K mapama, jer mi one jedino sa Caspianom pruze osecaj igranja pravog BF-a.Mada probao sam par puta i da igram na serverima sa 32 igraca(conq i rush) i imam istu situaciju.Jedino gde kolko toliko radi hit detekcija jeste AGGR server, ali ne moze se uvek tamo igrati.
Ivan1981 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 6.1.2012, 16:20   #6747
Garavi
Član

Član od: 30.11.2007.
Zahvalnice: 38
Zahvaljeno 30 puta na 26 poruka

I meni se par puta desilo, mada sam igrao samo 2-3 dana, da me ubiju puskom a ja vec pobegao iza zaklona. Jedino da je ivica svakog zida trosna pa prolazi municija ili da postoji ovaj bug kao sto pisete.
Garavi je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 6.1.2012, 16:32   #6748
pentraksil
Deo inventara foruma

Član od: 14.4.2007.
Zahvalnice: 4.593
Zahvaljeno 3.926 puta na 2.445 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku pentraksil

Citat:
Garavi kaže: Pregled poruke
I meni se par puta desilo, mada sam igrao samo 2-3 dana, da me ubiju puskom a ja vec pobegao iza zaklona. Jedino da je ivica svakog zida trosna pa prolazi municija ili da postoji ovaj bug kao sto pisete.
Mislim da nije bag da mogu da vas pogode kroz zid, vec samo postoji zakasnjenje izmedju ubijanja i animacije na vasem kompu. Kao lag. Desilo se i meni bezbroj puta.
pentraksil je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 6.1.2012, 16:36   #6749
fskpzns
Član

Član od: 7.1.2008.
Zahvalnice: 2
Zahvaljeno 17 puta na 11 poruka
Slanje poruke preko Skypea korisniku fskpzns

Citat:
pentraksil kaže: Pregled poruke
Mislim da nije bag da mogu da vas pogode kroz zid, vec samo postoji zakasnjenje izmedju ubijanja i animacije na vasem kompu. Kao lag. Desilo se i meni bezbroj puta.
To jeste lag.
fskpzns je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 6.1.2012, 16:36   #6750
Dr.Edi2
Član

Član od: 27.10.2011.
Zahvalnice: 16
Zahvaljeno 44 puta na 30 poruka

@Leonida
@Stankovic82
@Uros@3D
@Bascelik

Vidi se da niste igrali BF2 i ne razumete o cemu govorim(siroke mape,avioni,64)
Detalj..
Da li je po vama extra igrica ta koja kada spotujes neprijatelja(cujes glas da si spotovao) a da nemas pojma gde si ga spotovao i gde je.
Kada spotujes i vidis dve narandzaste slicice a spotovanog nigde nema i to na 50m.Refleksno gadjas ispod jedne ikonice pa kada vidis da nista ne pogadjas gadjas ispod druge.Bas je super taj BF3.To je ono sto u rundi ponovi na desetinu puta.
Ne to se ne desava mocnim BF3 borcima.Vi junacki to ignorisete.
Ovo je forum i ne vidim sto se toliko brecate na moju opasku da igra ne valja i to je istina...da nemate procenat od prodaje?

@Uros12
Probao brate sve to ali ovakve stvari ne mogu da progutam.A ima ih mnogo.
Dr.Edi2 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 6.1.2012, 16:45   #6751
Љуша
Deo inventara foruma

Član od: 18.11.2011.
Zahvalnice: 660
Zahvaljeno 1.064 puta na 834 poruka

Игра је врх и тачка. Ја обожавам пуцачине. Да ли ће радња бити на марсу или земљи мени је свеједно. Битно ми је да роштиљам, да се шуњам, како год.
Љуша je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 6.1.2012, 16:48   #6752
stankovic82
Član

Član od: 1.10.2008.
Zahvalnice: 371
Zahvaljeno 174 puta na 108 poruka

Citat:
@Leonida
@Stankovic82
@Uros@3D
@Bascelik

Detalj..
Da li je po vama extra igrica ta koja kada spotujes neprijatelja(cujes glas da si spotovao) a da nemas pojma gde si ga spotovao i gde je.
Kada spotujes i vidis dve narandzaste slicice a spotovanog nigde nema i to na 50m.Refleksno gadjas ispod jedne ikonice pa kada vidis da nista ne pogadjas gadjas ispod druge.Bas je super taj BF3.To je ono sto u rundi ponovi na desetinu puta.
Ovo je forum i ne vidim sto se toliko brecate na moju opasku da igra ne valja i to je istina...da nemate procenat od prodaje?

@Uros12
Da li ti mozes da shvatis da su ukusi razliciti?Ako tebi to nesto smeta,ne znaci da mora da smeta i nekome drugom.Kapiras?
A brecam se zato sto dodjem da procitam ovde nesto zanimljivo,a vidjam samo tvoje trolovanje.Odem na BC2 temu,tamo postavljas uslove koji su potrebni za ulazak na tvoju friend listu,skrinove sa tvojim sjajnim rezultatima....
Odem na Bench,opet ti,sa istom pricom.
Znaci,nemam procenat od prodaje BF3(nazalost),nego jednostavno gusis i trujes temu.
stankovic82 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledećih 3 korisnika se zahvaljuje korisniku stankovic82 na korisnoj poruci:
gorgilije (6.1.2012), Leonida (6.1.2012), Starfighter2 (7.1.2012)
Stara 6.1.2012, 16:51   #6753
fskpzns
Član

Citat:
@Leonida
@Stankovic82
@Uros@3D
@Bascelik

Detalj..

@Uros12
A da moooozda ti Edi nemas nekih problema sa grafikom.... da te ne zeza DX11 ili tome slicno? Jesi se igrao sa opcijama u VIDEO? To te pitam jer ja nikad nisam imao tu situaciju sa spotovanjem koju si ti naveo. Ali zaista nikada. Spotovanje mi radi super. Necu da kazem da igra nema nekih drugih manjih bagova koji se povremeno javljaju ali to je ipak zanemarljivo i nije cesto.

EDIT: Neko je pomenu nestajanje igraca sa ekrana... pa cu eto to navesti kao jednu od najcudnijih stvari koja mi se desila u BF-u ali i to mozda 2-3 puta. (Mislim da se bas moze i videti na jednom od mojih postovanih videa na YT-u)
Stara 6.1.2012, 16:55   #6754
fskpzns
Član

Evo nasao sam ovu situaciju sa nestajanjem neprijatelja...

http://www.youtube.com/watch?v=f610m...el_video_title

Prevrtite na 3:56

... ili recimo desava mi se da lik zagine, obicno se to deshava kad ga ubije granata. On se frizuje u vazduhu. Imam onaj indikator da mogu da ga zalecim ali ne mogu jer lebdi :-)
Priložene slike
Kliknite na sliku za veću verziju

Ime:	BF bag.jpg
Viđeno:	30 puta
Veličina:	54,3 KB
ID:	42043  
Stara 6.1.2012, 16:58   #6755
Љуша
Deo inventara foruma

Ако неко стално закера, нек онда не игра. Имам и ја понекад багова па шта онда. Све се да средити.
Sledećih 2 korisnika se zahvaljuje korisniku Љуша na korisnoj poruci:
gorgilije (6.1.2012), Starfighter2 (7.1.2012)
Stara 6.1.2012, 16:58   #6756
Bascelik
Starosedelac

Član od: 19.5.2009.
Zahvalnice: 899
Zahvaljeno 1.190 puta na 639 poruka

@Dr. Edi
Igram samo na HC serverima i tu nema nikakvih narandzastih slicica koje bi mi govorile gde je nepriajtelj ,pa ako te to muci mozes da predjes na HC isto. Problem resen
Bascelik je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 6.1.2012, 16:58   #6757
uros@3D
Deo inventara foruma

Član od: 10.6.2006.
Zahvalnice: 1.193
Zahvaljeno 1.918 puta na 966 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku uros@3D

DrEdi, ti sam svoje postove pobijas. Ovamo ti se svidja BC2 a kao nedostatke BF3 navodis ono sto postoji i u BC2. Spotovanje koliko ja znam postoji i tamo i jos je jednostavnije jer spot ne nestaje cim se neprijatelj sakrije kao sto je u BF3. A to da ne vidis lika 50m ispred sebe...

Meni se cini da su tebe malo izuli u BF3 pa ti se ne svidja jer su povredili tvoju veteransku (i to veteran 6, mos' misliti!) cast.

Ili nabavi neke validne argumente za pljuvanje, ili nemoj vise postovati, zarad dobrobiti ove teme. Ocigledno ti malo dosadno, pa trolujes.
uros@3D je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 6.1.2012, 17:06   #6758
fskpzns
Član

Citat:
Bascelik kaže: Pregled poruke
@Dr. Edi
Igram samo na HC serverima i tu nema nikakvih narandzastih slicica koje bi mi govorile gde je nepriajtelj ,pa ako te to muci mozes da predjes na HC isto. Problem resen
Da kolko znam na HC-u nema spotovanja... mada eto recimo to mi je malo bez veze. Pa sta ako je HC... ako ja nekog vidim mogu da ga spotujem. Mogli su bar napraviti da se ostalim iz mog tima pokaze odokativno gde sam ga video... da im bljesne neki narandzasti krug i to je to.
Stara 6.1.2012, 17:21   #6759
Bascelik
Starosedelac

Član od: 19.5.2009.
Zahvalnice: 899
Zahvaljeno 1.190 puta na 639 poruka

Mislim da se pojavi na minimapi,ali ne traje dugo.
Bascelik je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 6.1.2012, 17:22   #6760
Љуша
Deo inventara foruma

Вреди ли скидати печ, нашао сам неки patch 2 outlaws. Заузима 2, 3 гига. Вреди ли уопште скидати печеве. Каква су побољшања.
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Tagovi
battlfield 3, bf3

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
Battlefield: Bad Company 2 masteri Akcione igre 8994 8.2.2020 12:10
Battlefield 2 zona spalejela Mrežne igre 310 11.11.2013 1:27
Najbolja igra iz Battlefield serijala zidan grobar Akcione igre 24 29.6.2010 17:10
Prvi Srpski Klan Za Battlefield 2142 GRUJA272 Online susreti 2 25.1.2009 3:35
Operation Peace Keeper - Battlefield 2 Mod Ghost Akcione igre 3 19.9.2007 10:08

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 8:08.