![]() |
![]() |
![]() |
#6741 |
Starosedelac
Član od: 21.8.2012.
Zahvalnice: 514
Zahvaljeno 495 puta na 418 poruka
|
![]()
^ Stvarno vrlo zabavna komedija DCD ali nema glupih gegova, kreveljenja, nekog preteranog karikiranja pa to može da zavara da se radi o "ozbiljnom" filmu. Preporuka u svakom slučaju.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6742 |
Deo inventara foruma
|
![]()
E to je za mene prava komedija, a ne ovo moderno kreveljenje i gluposti koje mi stvarno nisu smesne. Ne smeta meni karikiranje niti kreveljenje ukoliko se odradi kako treba. Kada se setim Hot Shots, i dan danas mi je smesan. A ovo u danasnje vreme (cast izuzetcima) je katastrofa. Evo odgledah skoro The Internship i meni je film bezveze. Jednom sam se nasmejao i to blagi smesak.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6743 | |
Deo inventara foruma
Član od: 24.2.2006.
Zahvalnice: 723
Zahvaljeno 946 puta na 594 poruka
|
![]() Citat:
Autori filmova nemaju temu "Zasto volim svoju mamu", nego imaju slobodnu temu. Problem nastaje onda kad "promase" tu slobodnu temu i naprave film bez ikakve teme |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6744 |
Starosedelac
Član od: 17.12.2012.
Zahvalnice: 824
Zahvaljeno 519 puta na 338 poruka
|
![]()
Nikako. Ovo nije film bez teme, tema ovog filma je radnja, i to su najbolji filmovi. S Pulp Fictionom je ista stvar.
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku JzmA na korisnoj poruci: | ||
ColdBoot (18.10.2013) |
![]() |
#6745 |
Starosedelac
|
![]()
Možda bi upropastili film da je lajt-motiv bio nešto što je ko zna koliko puta obrađivano. Donekle me je asocirao na zbirku kratkih priča S. Maugham-a. Priče ni o čemu kad se razmisli ali kad sam došao do poslednje strane, nisam imao utisak da nije vredelo čitati - naprotiv.
Edit: Jeste JzmA, PF, - još jedna dobra komedija na sličnu foru. I kome nije bilo zabavno gledati ako i nema neku poentu? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6746 | |
Banned
Član od: 12.9.2007.
Zahvalnice: 744
Zahvaljeno 471 puta na 264 poruka
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6747 |
Starosedelac
Član od: 5.1.2006.
Zahvalnice: 1.365
Zahvaljeno 2.322 puta na 924 poruka
|
![]()
Odgledao sam Man of Steel (2013). Za svaki slucaj da napomenem jos jednom - nisam ljubitelj stripskih junaka i adaptacija (izuzetak The Dark Knight i to zbog Jokera (tj. Ledgera), a ne Betmena).
Film mi je drzao paznju - ne bas najsrecnije - ali dovoljno da ga odgledam do kraja. Svidela mi se prica na Kriptonu, svidele su mi se akcione sekvence u poslednjoj trecini filma. Najveci minus ovog filma mi je glavni negativac - lik se toliko trudio da bude bad guy, a bas mu ne ide. I cela ta prica "genaral Zod" - da li moze veci klise da bude od "general" i "Zod". Jedna mlaka 6-ica, al realno ne znam dal sam gledao neki superhero film da sam mu zalepio jace od 7 (osim pomenutog Dark Knighta). Sve u svemu, ljudima koji vole ovakve filmove bih rekao da obavezno odgledaju. Ljudima koji ne vole stripske adaptacije i heroje - rekao bih da apsolutno nista nece propustiti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6748 | |||
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
S druge strane, cak i da je taj lajtmotiv vec obradjivan, mozes da ga obradis na zanimljiv nacin, kao sto je Tarantino uradio u Djangu. Eto, isto megazabavan, stilizovan film, a opet ima temu Citat:
![]() Citat:
![]() Da nastavim citat s Vikipedije: "Themes can be divided into two categories: a work's thematic concept is what readers 'think the work is about' and its thematic statement being 'what the work says about the subject'." E, ja pricam o ovom drugom |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#6749 |
Banned
Član od: 12.9.2007.
Zahvalnice: 744
Zahvaljeno 471 puta na 264 poruka
|
![]()
:SmajliKojiZeva
Taj citat je sa stranice gde se govori o temama u literalnim delima. Sto bi rekao Lazar Ristovski u Undergroundu "nema veze, nema veze", nek bude da je knjiga jednako film. Vec u naredne dve recenice od citirane lepo stoji da u savremenoj (knjizevnoj) umetnosti tema predstavlja koncept oko koje se vrti prica, da se tema odnosi na probleme pojedinaca. Ako nista drugo u DCD ljudi ne znaju sta ce sa nevoljama koje su ih snasle. Buduci da u linku koji si kopirao stoji kako je pozeljno temu opisati u jednoj reci, tema u u DCD bi mogla da bude NOVAC. Dakle ne samo sto ti je pogresno insistiranje da knjige i filmovi moraju da budu iste gradje, doduse tu si malo vise konfuzan jer istovremeno kazes i da ne moraju, VEC I TO STO CITIRAS JE SKROZ SUPROTNO OD TVOJE TVRDNjE DA DCD NEMA TEMU. Spoiler za Americka Lepota:
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6750 | |||
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Spoiler za Americka lepota:
|
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#6751 | |
Starosedelac
|
![]() Citat:
U svakom slučaju pomenuti Four Rooms je bolja komedija od npr. pomenutog The Internship-a koji ima neku temu. Ovaj drugi mi je bio manje-više onaj dddddd-let's see who spits more words per minute i na pola sam odustao a Four Rooms i sad ponekad pustim da se nasmejem dobroj komediji. |
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku ColdBoot na korisnoj poruci: | ||
goranmax (18.10.2013) |
![]() |
#6752 |
Starosedelac
|
![]()
Caine, meni je savršeno jasno da si skloniji tim ''dubljim'' filmovima i to je u redu. Tema Dvije čađave dvocijevke je komedija i sarkazam, iliti zabava za mnoge ljude. I to je odlika jednog tipa filmova, koji se nekima sviđa više nego drugima.
Dvije čađave dvocijevke je odličan film koji ne pokušava da bude poučan, nego da majstorski isprati jednu radnju. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6753 | |
Deo inventara foruma
Član od: 19.8.2009.
Zahvalnice: 3.089
Zahvaljeno 4.935 puta na 2.298 poruka
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku nameless1 na korisnoj poruci: | ||
Rainman (18.10.2013) |
![]() |
#6754 | ||
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
![]() Citat:
![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#6755 | |
Starosedelac
|
![]() Citat:
I zato je ovo meni perfektan film, a ne da su pravili limunadu od njega, ovo je šund, nije drama. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6756 |
Deo inventara foruma
Član od: 26.5.2008.
Zahvalnice: 752
Zahvaljeno 1.426 puta na 1.083 poruka
|
![]()
Одгледао сам и ја овај The Internship. Ја сам то схватио као пропагадни филм који је 101% силно спонзорисао сам Google, јер филм прилично безобразно удара у "слабу тачку" данашњице - друга шанса, други посао за оне који су без њега остали у 35+ добу свог живота, а ту компанију представља ирационално позитивно, искрено и преко граница доброг укуса. С обзиром да вест да уклањају "кхм-кхм" девет линкова у секунди, уопште није немогуће да променим претраживач, није ни Бинг ништа превише лошији..
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6757 |
V.I.P. Test Play
Član od: 5.4.2006.
Zahvalnice: 5.780
Zahvaljeno 4.133 puta na 2.700 poruka
|
![]()
Molba za upravu foruma.
Dnevnik gledanja filmova je jedna od najboljih tema na forumu, opsteg tipa. Iako ne direktno vezana za IT, ljubitelji IT-a takodje cesto volde da pogledaju neki flim. Ili da razmene utiske sa drugim ljubiteljima IT-a, tj. srodnim dusama, a ne samo generalnom domacom publikom (kao na drugim forumima). Ipak smo mi u dusi geekovi, jedna subkultura. Takodje ovo je sjajna tema za preporuku filmova. Mnogo vise znaci preporuka ovde, nego na IMDBu. Uz sve receno, bilo bi steta ako bi ova tema bila obuhvacena ovom odlukom. http://www.sk.rs/forum/showthread.php?t=91370 Moleo bi administratore i moderatore, da razmisle jos dok ima vremena. Toliko od mene. player1, Ljubitelj casopisa i foruma P.S. Zatvaranje teme o serijama cu nekako oprostiti. Ipak nije na nivou kvaliteta kao ova tema. Poslednja ispravka: player1 (20.10.2013 u 20:19) |
![]() |
![]() |
![]() |
#6758 |
Deo inventara foruma
Član od: 18.11.2011.
Zahvalnice: 659
Zahvaljeno 1.064 puta na 834 poruka
|
![]()
Зашто би то радили?! А и тему је отворила Ирис. Па самим тим, тема има одређену тежину јер је отворена од стране модератора. Не видим разлог да се затвара ова тема.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6759 |
V.I.P. Test Play
Član od: 5.4.2006.
Zahvalnice: 5.780
Zahvaljeno 4.133 puta na 2.700 poruka
|
![]()
Ovo je ono sto me je zabrinulo:
http://www.sk.rs/forum/showthread.php?t=91370 Iako se odnosi samo na Brbljaonicu, kao Brbljaonica, ni ovaj deo forum nija cisto vezan za filmove u odnosu na IT. Pa bi mogla da se primene ista pravila, sto bi bilo stvarno lose po kvalitet foruma. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6760 |
Deo inventara foruma
Član od: 23.2.2009.
Zahvalnice: 1.641
Zahvaljeno 3.794 puta na 1.853 poruka
|
![]()
Despicable Me 2 - Ipak mi je bolji kec, prvenstveno jer mislim da nisu dovoljno komicne situacije sa minionima. Ok deciji film, animacija besprekorna.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Tagovi |
filmovi, preporuka, review |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Da li neko zna koji je ovo film? | DJ_MY_SOUL | Kompjuteri i film | 2593 | 4.12.2024 0:05 |
Najbolji horror film ikad napravljen? | FRIghTMaN | Kompjuteri i film | 734 | 6.11.2013 1:57 |
Problem tokom gledanja filmova, tacnije steka mi slika a zvuk ide normalno | Dijenek | Kvarovi | 27 | 15.5.2010 13:19 |
Slabiji zvuk govora od ostatka zvukova (prilikom gledanja filmova)... | polarnimeda | Operativni sistemi | 2 | 14.10.2008 13:12 |
Taj film... | aerochivija | Brbljaonica | 15 | 20.7.2008 21:46 |