![]() |
![]() |
![]() |
#661 |
Starosedelac
|
![]()
Selok Holms je nazalost produkt mass-marketing strategije, a da ga gledam kao nesto sto nije Serlok Holms ne mogu, zato sto se bavi Serlokom Holmsom. Problem je vidljiv bas zato sto jeste Serlok Holms, pa u smislu onoga sto Serlok Holms predstavlja ne moze da se meri sa serijom npr.
I jos su se uhvatili za sporedni deo Serlokove licnosti o borbenim vestinama kao izgovor kojim su dozvolili da naprave neki akcioni film. U nastavku ![]() Ako hocete dobru parodiju gledajte Without a Clue |
![]() |
![]() |
![]() |
#662 |
Deo inventara foruma
Član od: 24.2.2006.
Zahvalnice: 723
Zahvaljeno 946 puta na 594 poruka
|
![]()
Nije (toliki) problem što to nije onaj pravi Šerlok Holms; mnogo veći problem je to što je film prosečan i dosadnjikav čak i kad se gleda kao običan akcioni film bez pedigrea. Zaboravio sam zašto je prosečan, pa to ne mogu da argumentujem.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#663 |
Starosedelac
|
![]()
@ Iris
Nije Robert D.J. toliki promašaj. Ako ćemo pravedno i originalni Šerlok (ovo sam negde pročitao) je imao neke manje poželjne osobine. Najpoznatija je i ona da je bio narkoman ( koristio je opijum), čak neki pominju da mu i drugi poroci nisu bili strani. Tako da lucidni R.D.J svakako dolazi kao osveženje nasuprot uvek zategnutom aristokrati kakvog ga znamo iz prethodnih filmova i serija. Poslednja ispravka: Nutsbre@ker (16.11.2010 u 14:04) |
![]() |
![]() |
![]() |
#664 |
détente
Član od: 3.11.2005.
Zahvalnice: 1.530
Zahvaljeno 2.470 puta na 1.488 poruka
|
![]()
Upravo mi je ta lucidnost u ovom ostvarenju smetala! Kamo sreće da su film snimili pre nego što je R. D. Jr išao na odvikavanje, ušao bi u karakter mnogo bolje, ne bi zapravo ni morao da glumi
![]() Holms je u knjigama i u serijalu predstavljen i kao narkoman, i kao antisocijalni genije, kao latentni agresivac, čak i kao closet case gej... Upravo ta "čovečnost" i šarolikost njegovog karaktera, uz brilijantnost uma i fantasticnu dedukciju su, mislim, doprineli popularnosti lika Šerloka Holmsa. Zbog toga se ne slažem da je u prethodnim ekranizacijama predstavljen kao zategnut aristokrata, očigledno se ne sećaš serijala najbolje - već upravo kao podvojena ličnost koja je u poslednjem filmu jednostavno nestala, postao je plitak i površan... da, ume da dodžuje eksplozije, eto, svaka čast... ![]() I dalje mislim da ga je Jeremy Brett najbolje "oživeo". Mada, kako vam se čini ova ekranizacija? |
![]() |
![]() |
![]() |
#665 |
Starosedelac
|
![]()
Ja sam zahvaljujući Jeremy Brett-u i zagotivio Šerloka Holmsa. Upravo zato i poredim Šerloka Holmsa sa zategnutim aristokratom sa svakim detaljem na svom mestu, tačnije uredno obrijan, najfinijim odelima, fino sređene kose. Dok recimo R.D.J prikazuje Šerloka (mada ne tvrdim da je on najbolje preneo sam lik Šerloka Holmsa) kao mnogo prizemniju ličnost, sklonu svim porocima, i manama kao i svi obični ljudi (egoista je, sklon alkoholu, i drugim porocima, samodovoljan, itd. često neuredan i neobrijan, aljkave kose). Doduše i stoji da sam davno gledao serijal tako da je veoma moguće da sam nešto zaboravio.
P.s Mislim na ovaj serijal. Poslednja ispravka: Nutsbre@ker (16.11.2010 u 19:44) |
![]() |
![]() |
![]() |
#666 |
détente
Član od: 3.11.2005.
Zahvalnice: 1.530
Zahvaljeno 2.470 puta na 1.488 poruka
|
![]()
Kako bilo, ukusi i očekivanja su različiti, pa samim tim i recenzije ovog filma. Što se R.D. Jr. tiče, više mi se svideo u filmu Kiss Kiss Bang Bang...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#667 |
Član
|
![]()
Novi, moderni BBCev Sherlock je odličan. Nisam dublje ulazio u to koliko je stvarno sličan Dojlovom Holmsu (davno čitah), ali mi se čini da su ga sasvim lepo osavremenili. Ono što je najvažnije, serija je jako zabavna i prosto uživanje za gledati. Jedina mana - kratko traje! Inače, ako ništa, pogledajte seriju zbog Moriartya. Opet, ne znam koliko je veran Dojlovoj verziji, ali je glumac toliko fantastičan i jeziv. Ne uklapa mi se u stereotipnog master-kriminalca, što ga čini još više zastrašujuće ludim i efektnim.
Najtoplija preporuka. |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Mithrandir na korisnoj poruci: | ||
iMa_NeKo_PljUgU (19.11.2010) |
![]() |
#668 |
Deo inventara foruma
Član od: 30.6.2008.
Zahvalnice: 1.008
Zahvaljeno 4.069 puta na 2.439 poruka
|
![]()
Shoot 'Em Up
![]() Zaboravite Ethan Hunt-a, James Bonda, Jason Bourne-a i John McClane-a! Clive Owen kao Mr. Smith je opasniji od svih, skupa! Dovoljno je bilo da pogledam prvu scenu filma u kojoj su samo Mr. Smith i šargarepa, i da shvatim o kakvoj prepotentnoj-badass-akciji je reč ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#669 |
Veteran
Član od: 12.1.2010.
Zahvalnice: 925
Zahvaljeno 890 puta na 357 poruka
|
![]()
Mar adentro
![]() Ovim filmom sam se jos vise uverio u glumacke kvalitete Javier Bardem-a, vredi obratiti paznju na njega u narednim filmovima, gde ce se verujem jos vise pokazati. Inace sto se tice filma, rec je o Ramonu (Javier Bardem) koji je paraplegicar (potpuno nepokretan) vec 26 godina i zeli sebi da oduzme zivot jer "to" za njega i nije zivot, naravono to nije laka zamisao........ Sama ideja filma je potpuno neocekivana, i dosta me je bacilo u razmisljanje posle gledanja, ima i dosta crnog humora (sto se meni licno svidja) sto me mogu reci iznenadilo. Takodje je i tuzan, ali ga samim ti i cini uverljivim. Sve u svemu jos jedan film ide u kolekciju ![]() Poslednja ispravka: GoranSTX (17.11.2010 u 23:30) Razlog: popravljen link |
![]() |
![]() |
![]() |
#670 |
Član
Član od: 30.9.2007.
Zahvalnice: 106
Zahvaljeno 80 puta na 40 poruka
|
![]()
Da li neko zna neki film na foru The Man from Earth? gledao sam ga na preporuku foruma i odusevio se, gleda mi se veceras tako nesto. Gledao sam K-pax, tako da necu to
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#671 | |
Veteran
Član od: 19.11.2005.
Zahvalnice: 584
Zahvaljeno 298 puta na 149 poruka
|
![]() Citat:
Fargo, Serious man, Big Lebowsky, No country for old men, The man who wasnt there, Raising Arisona, Burn after reading, The Ladykillers, Barton Fink, Мање су ми се свидели: Intolerable Cruelty O Brother, Where Art Thou? јер је ту мало приземнија комедија у питању. Пс. Смарају ме Скорсезеови мафијашки филмови, али овај нема везе са криминалцима. Погледајте After Hours ,препорука. Радња је у току једне ноћи у Њујорку о лику који среће много чудних људи и упада у још чудније ситуације. Poslednja ispravka: Miki1987 (19.11.2010 u 21:33) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#672 | |
Član
Član od: 16.8.2009.
Zahvalnice: 53
Zahvaljeno 117 puta na 82 poruka
|
![]() Citat:
![]() Poslednja ispravka: Stepski Vuk (18.11.2010 u 4:14) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#673 |
Starosedelac
Član od: 16.9.2010.
Zahvalnice: 139
Zahvaljeno 415 puta na 327 poruka
|
![]()
Mr. Nobody
jbt.. na sta sam spizdio dva sata vremena.. film je neka totalna nebuloza isprepletana raznim desavanjima iz proslosti i buducnosti nekog dede.. lepo uradjen i reziran ali not my cup of tea. 3/10 22 Bullets My cup of tea, Jean reno - osveta - akcija 7/10 Repo man Kraj izvlaci film. 7/10 Man on fire (1080p) Film koji sam gledao po treci put, ovog puta u HD i vredi svaki minut i mb skinutog. Vec klasik po meni 9/10 |
![]() |
![]() |
![]() |
#674 | |
Deo inventara foruma
Član od: 15.11.2006.
Zahvalnice: 795
Zahvaljeno 888 puta na 555 poruka
|
![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#675 |
Veteran
Član od: 19.11.2005.
Zahvalnice: 584
Zahvaljeno 298 puta na 149 poruka
|
![]()
Нисам одгледао све њихове, остало ми је још пар комада
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#676 |
information junkie
|
![]()
Storm of the Century - odgledao sam na preporuku nekog odavde. Neviđeno dosadno delo, smarao sam se skoro tokom celog filma, a jedini "napeti" momenat je bio na kraju, kad su izvlačili, iako je bilo očigledno šta će se desiti. Nije mi jasno zašto je toliko Kingovih dela ekranizovano, kao ni pomama za njegovim knjigama, kad je u suštini prilično prosečan pisac, koji piše mnogo, ali prazno.
Najjadniji momenat: kada bedgaju okrenu leđa, a on sikne i iskezi se da bi pokazao svoje crne i šiljate zube. I tako nekoliko puta. Oh, kako strašno, u*****o sam se u gaće. 3/10 |
![]() |
![]() |
![]() |
#677 | |
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
Shawshank Redemption, Green Mile, Misery??? To su losa dela?? Inace sto se tice njegovih horor prica, sve se to pisalo 70 tih godina kada je to bilo nesto novo i moderno. A drugo, slazem se njegove price uopste nisu toliko revolucionarne, ali je odnos likova, njihovu dijalozi i razvoj dogadjaja vrhunski (mislim na knjige) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#678 | |
Deo inventara foruma
Član od: 24.10.2006.
Zahvalnice: 579
Zahvaljeno 1.747 puta na 1.039 poruka
|
![]() Citat:
Procitao sam vecinu njegovih dela, neka i na engleskom, i jeste cinjenica da su mu poslednje knjige nesto losijeg kvaliteta ali to da je prosecan pisac je jednostavno daaaaleko od istine. E sad, ako cenis njegove spisateljske kvalitete na osnovu snimljenih filmova - to je sasvim druga stvar, ali definitivno vecina snimljenih dela ni priblizno ne odgovara kvalitetu knjiga sto se narocito odnosi na dela snimljena sedamdesetih i osamdesetih godina (Firestarter, Kujo, Storm of the century, Salem's Lot etc). U svakom slucaju ne bi smeo da smetnes sa uma cinjenicu da su Shawshank Redemption, The Green Mile, Misery i narocito sjajni Shining sa Jack Nicholsonom radjeni na osnovu njegovih rukopisa sto definitivno govori o tome da je on ipak daleko od prosecnog pisca. Stavise on je definitivno jedan od najboljih pisaca u tom zanru, a to sto ti mozda ne volis knjige iz tog miljea pa ti se on cini prosecnim - to je definitivno neka druga prica. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#679 |
Veteran
Član od: 27.8.2010.
Zahvalnice: 219
Zahvaljeno 315 puta na 171 poruka
|
![]()
Born to Raise Hell
Nova godina, nov Sigalov film.Tako je vec God-knows koliko, josh od kada je Sigal preshao u Dtv(direct to video).E sad kvalitet njegovih filmova je od tada dosta opao.(naravno onaj ko ga nikada nije voleo moze da kaze da njegovi filmovi nikad nisu valjali ali I digress).Od 2003 pa do danas Sigal je izhacio vishe od 15 filmova od kojih ni pola ne valja, mali budzet, losha akcija, Sigalovi dubleri itd.Jedini filmovi koji stvarno vrede su: Belly of the Beast, Into The Sun, Urban Justice,Pistol Whiped, Ruslan/Driven to Kill i A Dangerous Man. Srecom, odmah da kazem ovaj se pridruzuje toj grupi. Sigal je sam pisao scenario shto je dobra stvar jer polako uchi od Slaja i Dolpha koji vec dugo pishu i reziraju svoje filmove. Ovde igra vodju nekog Interpolovog odjeljka za narkotike i lovi bandu nekih Roma u Rumuniji, e sad nemojte odmah da skrolujte dole na pominjanje Sigala u Rumuniji jer je film prilichno kompleksan(za Sigalov film) i pun akcije.Naima kao i u A Dangerous Man-u, opet ima tone frakcija u filmu pored Sigala ali je on hvala Bogu nauchio neshto iz predhodnog filma tako da se sve posle 40ak min, svede na tri lika, Sigala,vodju Ruske mafije i ludog vodju Roma.Ima naravno par nelogichnosti kao ceo subplot sa Sigalovom devojkom koja sluzi samo da bi uzrokovala josh jednu scenu borbe u filmu ali pucnjava(koja podseca na chudan mix John Wooa i Bourne filmova) i brutalni aikido vade ceo film. Tokom godina gledanja Sigalovih filmova shvatio sam da ima par elemenata koji uvek garantuju da ce film biti dobar a to su: Sigal biva ranjen ili nekako povredjen/Sigal trchi, radi neku drugu fizichku aktivnost/Sigal se bori na kraju protiv pravog borca, shto garantuje atraktivan kraj. Ovaj film sve to ima. 8/10(ako ste fan Sigala) 6/10(ako niste) |
![]() |
![]() |
![]() |
#680 |
Banned
Član od: 23.10.2005.
Zahvalnice: 1.059
Zahvaljeno 821 puta na 447 poruka
|
![]()
Highlander
Mislim da si propustio poentu filma. Ovo nije "BU!" horor, niti blood&gore horor, vec je vishe psiholoshki horor, i bash u ovom filmu je King najbolje izrazio svoju kritiku palanke koja se pojavljuje s vremena na vreme u njegovim knjigama pochevshi od Salem's Lot-a (mozda naj izrazenija u IT-u). Spoiler za Spoiler::
Ovaj aspekt filma, + demon koji se pojavljuje u gotovo svim Kingovim delima su ono shto chini ovaj inache B movie zanimljivim. Odgledao sam Get him to the Greek i moram da kazem da je bolji nego sto sam ocekivao. Smeshan je na momente i pojedini glumci su dobro odradili svoj posao. Ali ali i dalje ne mogu nesto da podnesem ovaj novi talas americhkih komedija koje ne mogu da se odluche da li zele da budu obicne komedije, potpuno realni filmovi sa porukom ili potpune nebuloze, i ne mogu i dalje da podnesem Jonah Hill-a i slicne tunjave glavne likove. Ovo je def. najbolji film na ovu foru koji sam gledao, ali ne mogu da kazem da je dobar. Poslednja ispravka: Nash Knight (20.11.2010 u 15:41) |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Tagovi |
filmovi, preporuka, review |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Da li neko zna koji je ovo film? | DJ_MY_SOUL | Kompjuteri i film | 2593 | 4.12.2024 0:05 |
Najbolji horror film ikad napravljen? | FRIghTMaN | Kompjuteri i film | 734 | 6.11.2013 1:57 |
Problem tokom gledanja filmova, tacnije steka mi slika a zvuk ide normalno | Dijenek | Kvarovi | 27 | 15.5.2010 13:19 |
Slabiji zvuk govora od ostatka zvukova (prilikom gledanja filmova)... | polarnimeda | Operativni sistemi | 2 | 14.10.2008 13:12 |
Taj film... | aerochivija | Brbljaonica | 15 | 20.7.2008 21:46 |