Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Drive > Kvarovi
Uputstvo Članstvo Kalendar Današnje poruke Pretraži

Kvarovi Pomoć i informacije u vezi sa neobjašnjivim kvarovima
i nestabilnostima sistema

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 4.2.2010, 22:58   #681
doctor
Deo inventara foruma

Član od: 14.3.2008.
Zahvalnice: 4.386
Zahvaljeno 3.334 puta na 2.307 poruka
Određen forumom Re: Zaglavljivanje ili restartovanje računara

Hmh, imao sam slican problem sa desktopom... Ali se ne secam kako sam ga resio... Uglavnom mislim da je ovo problem hardverske prirode... Probaj sa flesom BIOS-a, jedino mi to pada na pamet... Ne pregreva se? A da ga ocistis?
doctor je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 5.2.2010, 11:56   #682
Superhik
Novi član

Član od: 6.4.2006.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 4 puta na 2 poruka

BIOS je zadnja verzija sa sajta proizvođača, a temperatura je normalna.
Superhik je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 5.2.2010, 21:06   #683
treci
Veteran

Član od: 17.8.2007.
Zahvalnice: 124
Zahvaljeno 79 puta na 74 poruka

Izgleda da za mog ljubimca nema niko nikakvo resenje i predlog
treci je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 6.2.2010, 12:01   #684
JosJedanKorisnik
Član

Član od: 14.3.2007.
Zahvalnice: 20
Zahvaljeno 25 puta na 18 poruka

da ne postavljam novu temu, rekoh da postavim pitanje ovde. A problem je u sledecem. Konfiguracija je malo starija: Athlon 64 3000+, GA K8NF9 Ultra, 2gb ram, 160gb HDD, ATI HD3850 i napajanje 450W NEO tadasnji (danas je valjda Blueberry).

Kada se komp upali, ploca daje normalan signal, POST ekran je OK, ali kada dodje do Windows Load screen-a tu stane i vrti status bar do beskonacnosti (provereno je ovo radio 8 sati bez prekida).

Windows je 32bit XP sa SP2. Kada se Win startuje u Safe modu onda ga komp podigne bez problema. Komp je skeniran od virusa (u safe modu - Kaspersky 2010) i nije pronasao nista. Takodje je unutrasnjost temeljno ociscena, tako da ne postoji mogucnost da neki od hladnjaka ne radi.
JosJedanKorisnik je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 6.2.2010, 18:18   #685
JohnnyNT
Deo inventara foruma

Član od: 15.4.2006.
Zahvalnice: 1.301
Zahvaljeno 1.404 puta na 950 poruka

Citat:
treci kaže: Pregled poruke
Moj problem i dalje se javlja. Komp se ponekad zamrzne ili restartuje iz cista mira. Da bih proverio da li je napajanje klokovao sam procesor na 3,7 uz napon od 1,31. Testirao sam sa ortosom 5 sati i sve je proslo ok uz najvisu temperaturu od 68. E sad drugi deo price. Flesujem bios i probam da klokujem procesor ali nece dalje od 3,2. Vidim da je eist ukljucen, iako sam ga ja u biosu iskljucio. Dakle, posle flesa biosa ne mogu da iskljucim eist. Vratim stari bios i eist funkcionise kako treba. Iz radoznalosti da li ce se komp restartovati stavio sam majicu ,koju sam nosio na sebi, preko kucista i komp se zamrznuo, i svaki put tako. Ako neko ima neki savet neka predlaze
Citat:
treci kaže: Pregled poruke
Izgleda da za mog ljubimca nema niko nikakvo resenje i predlog
Testirao si komp na opterećenje, i nije se zakucao, dakle dakle to možemo da otpišemo.
Veoma je zanimljiv ovaj deo kad kažes da pri dodiru kućišta sa naelektrisanim predmetima, komp zakoči.E sad, pozovi nekoga ko se razume u elektrotehniku, i nek ti kaže da li je uzemljenje u redu.Uzemljenje moze da bude neispravno u čitavoj zgradi/kući tako da nemoj previse brzo da otpisuješ to.Možda da odneseš kućište kod nekoga i da isprobaš.
Ako se i posle toga isto dešava, ako možeš pozajmi od nekoga napajanje i stavi ga u svoj komjuter.
JohnnyNT je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku JohnnyNT na korisnoj poruci:
treci (7.2.2010)
Stara 7.2.2010, 2:50   #686
matrix_ninja
Veteran

Član od: 13.1.2007.
Zahvalnice: 505
Zahvaljeno 162 puta na 126 poruka

Није баш заглављивање и рестартовање, ал је слично, значи имам проблем и мислим да је кривац графичка, после неких 15-20 минута играња почне да се прегрејава и на екрану се појаве некакве коцкице и глупости, и слика забоде на кратко и врати се у нормалу или на исто то али углавном после 20 минута постаје не игриво, па ме занима да ли има неки програм за убрзаванје вентилатора на граф. јер прије је она сама то радила, ал откако имам windows 7 неће, пробао сам рива тунер, или ја незнам да намјестим ил ме неслуша, ставио на 30% или на 100% исто је. И још да кажем да није клокована и има онај залман кулер ако има икаквог значаја...
matrix_ninja je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 7.2.2010, 2:51   #687
doctor
Deo inventara foruma

Hmh, novi kuler? Da ga ocistis od prasine?
Stara 7.2.2010, 3:10   #688
matrix_ninja
Veteran

Član od: 13.1.2007.
Zahvalnice: 505
Zahvaljeno 162 puta na 126 poruka

То сам свеједно планирао ових дана, ал изгледа да ће морати одма сутра, ал бојим се да ми то неће ријешити проблем ако не убрзам кулер, шта ће тек бити љети кад је овакво стање на -5
А то за нови кулер нисам ни знао да се у граф. може замијенити
matrix_ninja je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 10.2.2010, 11:54   #689
radoica
Novi član

Član od: 10.2.2010.
Zahvalnice: 5
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka

Pozdrav svima,nov sam ovde,nadam se da neko moze da mi pomogne.Restartuje mi se kompjuter zadnjih 10-ak dana iz cista mira,posle pola sata ili sat rada,i to od kada sam promijenio plocu i napajanje,valjda su bili crkli od napona,tako su mi rekli u servisu (ranije mi se to nikad nije desilo).Nisam dobro pogledao da li je vec pisano o sl. situaciji,ako ima izvinjavam se.Ako ima neko ideju sta moze da bude problem,bio bih beskrajno zahvalan
radoica je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 10.2.2010, 13:37   #690
Wizard
Veteran

Član od: 4.12.2005.
Zahvalnice: 21
Zahvaljeno 174 puta na 103 poruka

Ajde prvo jednu stvar da razjasnimo. Da li je Win postavljen da se restartuje u slučaju greške ili ne? Ako jeste, treba to isključiti tako da se, umesto restartovanja, pojavi znameniti BSOD, u tom slučaju se često može prilično precizno na osnovu koda greške otkriti gde je problem. Ako je postavljen da se restartuje ne znamo ništa (moguće da Win negde i tada zapisuje kod greške, ali nemam pojma gde, iskren da budem, ako neko zna neka kaže).
Wizard je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 10.2.2010, 13:42   #691
player1
V.I.P. Test Play

Član od: 5.4.2006.
Zahvalnice: 5.788
Zahvaljeno 4.133 puta na 2.700 poruka

Zapisuje negde u event logeru (Control Panel -> Administrative Tools), ali isti je prepun logova, pa traba znati pod kojim kodovima se nalazi.
player1 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 10.2.2010, 19:03   #692
zlatkobar
Član

Član od: 27.9.2007.
Zahvalnice: 13
Zahvaljeno 12 puta na 12 poruka

Citat:
Superhik kaže: Pregled poruke
Imam problema sa laptopom lenovo N200. Naime, nakon formatiranja diska i svježe instalacije winXP-a sve radi savršeno par dana, a onda počinu problemi. Neki put sistem uopšte neće da se podigne, nekad se podigne do welcome ekrana i tu zakuca, nakon zadnjeg reinstala sistem se podigne, ali sve stane čim bilo gdje kliknem mišem (što je čudno kursor miša mogu da pomjeram). Napominjem da nakon svježe instalacije XP sve radi bez problema ali nakon par dana sistem se ruši. Više puta sve pregledano Kasperskim, NOD-om i sa još par alata i nema nikakvih virusa i sl. Ako ko ima ideju pomoć dobrodošla.
Pusti proveru hard diska i vidi ima li bad sektora... Problem je definitivno Hardverske prirode!
zlatkobar je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 10.2.2010, 19:28   #693
zlatkobar
Član

Član od: 27.9.2007.
Zahvalnice: 13
Zahvaljeno 12 puta na 12 poruka

Citat:
radoica kaže: Pregled poruke
Pozdrav svima,nov sam ovde,nadam se da neko moze da mi pomogne.Restartuje mi se kompjuter zadnjih 10-ak dana iz cista mira,posle pola sata ili sat rada,i to od kada sam promijenio plocu i napajanje,valjda su bili crkli od napona,tako su mi rekli u servisu (ranije mi se to nikad nije desilo).Nisam dobro pogledao da li je vec pisano o sl. situaciji,ako ima izvinjavam se.Ako ima neko ideju sta moze da bude problem,bio bih beskrajno zahvalan
A sto im lepo ne vratis racunar pa nek se oni malo poigraju kad si im vec dao pare
Da bi nesto mogli da ti pomognemo morao bi da nam das system log. Ovako mozemo svi nagadjati do prekosutra.

Srdacan Pozdrav
zlatkobar je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 11.2.2010, 10:35   #694
radoica
Novi član

Član od: 10.2.2010.
Zahvalnice: 5

Ne znam moze li ovo nesto da znaci,ali juce kad sam igrao igricu u windowed mod-u,nije mi se restartovao nijednom(inace skoro uvijek se desi restart kad je igram normalno).A komp. je sledeci(nadam se da sam dobro stavio,ne snalazim se sa oznakama nikako ) : AMD SEMPRON 3000+,ASUS K8N4E-SE,WESTERN DIGITAL 80 GB,KINGSTON DDR 400,EAX 550 HM 512.
P.S. Hvala puno svima koji pokusavaju da pomognu
radoica je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 11.2.2010, 23:38   #695
Flavio
Starosedelac

Član od: 16.12.2005.
Zahvalnice: 323
Zahvaljeno 357 puta na 334 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Flavio Slanje poruke preko Skypea korisniku Flavio

Sta kazes na @Wizard-ovo pitanje?
Mozemo li da vidimo BSOD?
Znacilo bi .

Onako,napamet ... posto je menjana ploca,moguce da problem pravi neki driver.
Nisi napisao koje i koliko jako napajanje sada imas?
Flavio je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 12.2.2010, 0:58   #696
SrdjanK.
Novi član

Član od: 3.2.2010.

Pozdrav svima, ovom prilikom vas pozdravljam jer sam novi na forumu, i forum je po meni idealan, hvala vam.
E sad imam jedan problem, koji me nervira vec duze vreme. Ukratko cu o njemu, pa cu vam dati konfiguraciju, i usput reci da se nesto preterano ne razumem. Ovako, graficka mi se grijala propeler mi je crkao, nisam mogao u nasem mestu da nadjem, ni dalje, pa sam kupio novu graficku ATI Radeon HD 4550 ddr3 (512) mb. Ubacio sam, pre toga sredio i procesor, i napajanje, sve fino ocistio. Uglavnom problem je u tome, sto ne mogu da igram ni jednu igricu, posle 5 minuta mi zasteka (counter) i tako ponavlja zvuk stekanja dok ne pritisnem ctrl+alt+delete, ali moram ga restartovati jer ne mogu nastaviti bilo kakav rad na racunaru. Kada sam video da nema od igranja nista, batalio sam sve to, ali sada mi se javlja novi problem. Restartuje ga dok surfam po internetu, ili se smaram na fejsbuku, samo restart, upali se i ok. Proveravao sam temperature, sve je ok. Koristio sam everest ultimate. Sada cu vam napisati konfiguraciju:

Procesor: Intel celeron d-351 3200 mhz (24x133)
Maticna: Asus P5VD2-X
Ram memorija:ddr2-533 512mb (266mhz)
Graficka: Ati radeon HD dd3 512 mb

E sad, kao prvo, kupio bih ram, jer stvarno ga imam malo, i bojim se da nije do memorije. Ali prvo bih se posavjetovao sa vama sto znate. Jednostavno, znam da mi je maticna kanta, da moze 4gb memorije max, 1 pci express slot i slicno, ali trenutno nemam para za novi, i ne znam kad cu moci priustiti sebi neku bolju masinu. Ovu bih da sredim, pa vas molim da pomognete. Pozdrav, Srdjan.
I izvinite na duzini posta, tesko je objasniti pisanjem recenica na forumu.
Hvala unapred
SrdjanK. je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 12.2.2010, 1:04   #697
doctor
Deo inventara foruma

Pa, prvo pocni sa testiranjem RAM memorije programom memtest. Ako nema gresaka, ja bih licno prvo posumnjao na napajanje. Od koliko vati je napajanje i koja je "marka" osim ako nije kinez?
Ako je neki kinez od cca 400W ja bih prvo na njega sumnjao...
Stara 12.2.2010, 1:09   #698
Flavio
Starosedelac

Član od: 16.12.2005.
Zahvalnice: 323
Zahvaljeno 357 puta na 334 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Flavio Slanje poruke preko Skypea korisniku Flavio

A ja bih rekao isto sto i u prethodnom postu tj. daj nam sliku BSODa ?
Flavio je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 12.2.2010, 2:43   #699
SrdjanK.
Novi član

Član od: 3.2.2010.

Hocu, ali kada mi objasnih sta je bsod i kako da ti dam Stvarno ne znam kazem ne razumem se bas najbolje.

@ a napajanje je jbg, mislim da je od 400w, nisam ga menjao kako sam uzeo racunar. A ram cu proveriti kada okacim bsod ovde.. poz

edit: ako je to to evo link

Poslednja ispravka: SrdjanK. (12.2.2010 u 2:50)
SrdjanK. je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 12.2.2010, 10:36   #700
ivanza
Deo inventara foruma

Član od: 19.7.2006.
Zahvalnice: 148
Zahvaljeno 991 puta na 765 poruka

http://en.wikipedia.org/wiki/Blue_Screen_of_Death
ivanza je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Tagovi
kvar, restart

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
Problem sa pokretanjem računara?!? MG-RAY Kvarovi 693 27.9.2024 22:32
Restartovanje racunara... i jos ponesto :P Mithrandir Kvarovi 10 18.3.2011 22:55
potreban savet za osvežavanje računara Troll Šta da kupim? 6 5.3.2007 0:28
Nadogradnja računara za male pare MaliZmaj Šta da kupim? 3 25.2.2007 11:41
Restartovanje pri diskonektovanju???! tarantula Internet tehnologije 6 29.6.2006 23:53

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 3:10.