![]() |
![]() |
![]() |
#681 |
information junkie
|
![]()
Nisam pročitao mnogo Kingovih dela, trenutno čitam Mračnu Kulu, završavam poslednji deo. Koliko sam razumeo, ovo mu je jedno od najboljih dela, ali meni je bilo uglavnom dosadno. Kažem uglavnom, jer mi je prvi deo (Revolveraš) bila dobra knjiga, ništa revolucionarno, ali odmerena, kao i Suzanina pesma i ovaj poslednji deo, Mračna Kula. Čitajući Vukove Kale sam se neviđeno smorio, mesec dana sam držao knjige iz biblioteke. Pustare sam, čini mi se, najbrže pročitao, ali su mi utisci bledi.
Imam utisak da se dotakao svake moguće teme, vampiri, čarobnjaci, vanzemaljci i slično, ali da nekako to nije to, ništa novo, kao da su knjige brzo napisane, da bi ih napisao još više. Znam da je veoma teško izmisliti nešto novo u žanru naučne fantastike (možda i nemoguće u potpunosti), ali sam mnogo više uživao čitajući Dena Simonsa, mnogo bolje je preneo teskobu, strah i napetost. Spoiler za demon:
P.S. Naravno da ne donosim sud o piscu na osnovu ekranizacije nekog njegovog dela. Da je tako, posle odgledanog Tominokera na SciFi kanalu bih rekao da je u rangu Isidore Bjelice, a ona je waaay overrated i ispod proseka. Rekoh, pročitao sam (skoro) Mračnu Kulu, možda uzmem još koju knjigu, ali nisam oduševljen do sada. ![]() Poslednja ispravka: Highlander (20.11.2010 u 18:44) Razlog: višak reči |
![]() |
![]() |
![]() |
#682 |
Banned
Član od: 23.10.2005.
Zahvalnice: 1.059
Zahvaljeno 821 puta na 447 poruka
|
![]() Spoiler za Odgovor:
|
![]() |
![]() |
![]() |
#683 |
Deo inventara foruma
Član od: 24.10.2006.
Zahvalnice: 579
Zahvaljeno 1.747 puta na 1.039 poruka
|
![]()
@ Highlander
Mracna kula je mozda i delo koje mi se najmanje dopalo od njega i kao sto vec rekoh ova novija dela mi se ipak manje dopadaju nego njegovi rani radovi ali posle stotine napisanih dela (što romana - što kratkih prica) nije bas nijednostavno imati uvek dobru i originalnu ideju i zadrzati se na istom/visokom nivou. Da rezimiram - probaj da nadjes neko od njegovih starijih dela, neces zazaliti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#684 |
information junkie
|
![]()
Ok, upadaj u Knjige pa mi preporuči neku, dosta offtopica ovde.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#685 |
d-_-b
Član od: 13.10.2007.
Zahvalnice: 1.642
Zahvaljeno 2.330 puta na 1.529 poruka
|
![]()
Odgledah Inception. Uopšte nisam oduševljen. Korektan film, ali ne zaslužuje 9/10 na IMDB-u nikako. Zapravo, ne zaslužuje više od ocene za Matrix jer je njegova plitka kopija. Malo mi priziva i elemente Titanika valjda zbog te nesrećne ljubavi i Leonarda DiCaprija... Sve u svemu više sam očekivao, ali se nisam razočarao.
![]() I preporuka za plitkoumni humor - Don't Be a Menace to South Central While Drinking Your Juice in the Hood. ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#686 | |
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
Ja i dalje ne razumem kakve veze Inception ima sa Matrixom...osim to ulazenje u snove-softver? Tebi se film ne dopada to je OK, ne kazem nista za to ali kopija Matrixa? Delovi slicni ali kopija nikako, Inception celokupna prica nije nista originalno. Ajde sada da se dernjamo Matrix je kopija Ghost in The Shell i jedno 10000 drugih anime i manga ostvarenja. Matrix je legenda, neprevazidjena, ali uporedjivati svaki film slicnog koncepta sa njim je totalno bezveze. Uskoro ce izgleda poceti da se bune sto svaki film ima glumce, sto je totalno neoriginalno. |
|
![]() |
![]() |
Sledećih 2 korisnika se zahvaljuje korisniku pentraksil na korisnoj poruci: | ||
Belfegor (1.12.2010), Stepski Vuk (23.11.2010) |
![]() |
#687 |
d-_-b
Član od: 13.10.2007.
Zahvalnice: 1.642
Zahvaljeno 2.330 puta na 1.529 poruka
|
![]()
Malo li je? To je jezgro filma. Mogla bi malo da se promeni tematika. Sedaju na stolice, priključuju se, imaju nekog ko ih nadgleda (u Matrixu je to Tank, Mouse i sl.). Uđu u istripovanu kvazi-realnost, ne mogu da izađu iz nje kad hoće. Da ne bude da samo ja tako pričam, gledao sam sa ljudima koji su bez mog komentarisanja isto zaključili.
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Partybreaker na korisnoj poruci: | ||
zoca (23.11.2010) |
![]() |
#688 |
Banned
Član od: 19.9.2010.
Zahvalnice: 94
Zahvaljeno 27 puta na 16 poruka
|
![]()
@pentraksil hmm da vidimo... Matris i Inception slicnost. Mozda je slicno to sto i u jednom i u drugom filmu tumaraju u nekom unutrasnjem svetu, svetu koji je u njihovim snovima, umu,... Samo pentraksil imas pravo, ni ja ne vidim kako se neko usudjuje da uporedjuje matrix koji je remek delo sa ovim amaterskim propalitetom Inception... Inception je jedan primitivni i krajnje amaterski plagijat i jeftina kopija u poredjenju sa Matrixom. Obicno odgledam filmove koji i nisu nesto i ostenem ravnodusan ali kada sam odgledao ovaj nisam ostao ravnodusan vec iznerviran. Utisak koji ovaj film ostavlje je isto kao kada bi gledali neku scenu u stvarnom zivotu tipa svi su zbunjeni, svi zure negde, ne zna im se cilj, cude se, iznenadjuju, zakljucuju neke gluposti i uz to neka muzika tipa "to, to, to",...kao kad glupak kaze nesto kvazi pametno pa se divi sebi. E takav utisak film ostavlja. Ovo je kandidat za zlatnu malinu sto se mene tice... A koliko bese traje, dva ipo sata... pa to je strasno... ocena 0/10.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#689 |
détente
Član od: 3.11.2005.
Zahvalnice: 1.530
Zahvaljeno 2.470 puta na 1.488 poruka
|
![]()
Pogledala Hellboy II: The Golden Army, i više sam nego prijatno iznenađena. Zapravo, prvi film vezan za superheroje, a da je zapravo dobar! Prilično inteligentno pozivanje na dobar deo keltske mitologije, ingeniozan scenario, sjajna režija (del Toro, majku mu!) i dobar balans priče i akcije čini film zaista, zaista dobrim. Možda najprijatnije iznenađenje za mene je neočekivano dobra gluma Luke Gossa (ko prepoznaje ime, znaće i zbog čega toliko iznenađenje
![]() ![]() Ukratko - da su svi američki filmovi sa/o superherojima ovakvi, gde bi nam bio kraj... |
![]() |
![]() |
Sledećih 6 korisnika se zahvaljuje korisniku Iris na korisnoj poruci: | ||
Aibo (24.11.2010), bela lampa (23.11.2010), Doomche (23.11.2010), jozvan_Kg (23.11.2010), pentraksil (26.11.2010), Stepski Vuk (23.11.2010) |
![]() |
#690 | |
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
E sad i ti ga pretera. Vi ste vecinom zamrzeli film jer se ljudi pale da je nesto komplikovan i da su mnogo pametni jer su provalili film. Meni je film drzao paznju tokom ta dva sata i bio mi je zabavan, ne zato sto sam prepametan, vec je jednostavno zanimljiv film (meni). Matrix nema veze sa ovim, poredjenje sa filmom Strah u Ulici Brestova je cak i logicnije ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
Sledećih 3 korisnika se zahvaljuje korisniku pentraksil na korisnoj poruci: | ||
![]() |
#691 |
Veteran
Član od: 2.9.2007.
Zahvalnice: 176
Zahvaljeno 241 puta na 134 poruka
|
![]()
Master_Touch u Matrixu ne tumaraju u unutrasnjem svetu, vec u softveru koje su napravile masine da bi... Jel vidis da nema veze sa Inceptionom sada? Kada smo razresili radnju da vidimo ostalo. Okosnica akcionih scena Matrixa jeste bullet time
![]() ![]() U svakom slucaju, ako ne volis takav zanr filma, nemoj da gledas. Ja ne volim Stivena Sigala i svaki njegov film lici kao jaje jajetu. Ili Dolf Lundgren. Ali opet ima ljudi koji misle da su to remek dela. Sta ja sad treba da pricam: "E, Sigal ne zna da glumi, specijalni efekti su iz '60, sve u svemu 0"? Samo u ovom slucaju, odnos dislike/like je 1 000:1, a u tvom 1:100 000 |
![]() |
![]() |
![]() |
#692 |
information junkie
|
![]()
The Oxford Murders
Simpatičan triler sa Elajdžom u glavnoj ulozi. Prilično interesantna radnja, ubistva, šifre i naravno obrti na kraju. Kada sam pročitao kratki plot na imdb-u mislio sam da je opet neko smeće koje pokušava da kopira Da Vinčijev kod ili tako nešto, ali ipak se ispostavilo da nije. Preporuka. |
![]() |
![]() |
![]() |
#693 |
détente
|
![]()
Na RTS1 se upravo prikazuje sjajni vestern Sedmorica Velicanstvenih, ko do sada nije imao prilike da ga gleda, najtoplije preporucujem da to sada uradi!
|
![]() |
![]() |
Sledećih 3 korisnika se zahvaljuje korisniku Iris na korisnoj poruci: | ||
![]() |
#694 |
Starosedelac
Član od: 29.6.2009.
Zahvalnice: 429
Zahvaljeno 378 puta na 288 poruka
|
![]()
Boyz N The Hood
![]() Odlicna prica o odrastanju crnacke dece i tinejdzera na zloglasnim ulicama L.A.-a pocetkom devedesetih godina proslog veka. |
![]() |
![]() |
![]() |
#695 | ||
Deo inventara foruma
Član od: 24.2.2006.
Zahvalnice: 723
Zahvaljeno 946 puta na 594 poruka
|
![]() Citat:
U svakom slučaju, mislim da to što dele nekoliko ideja za radnju nije dovoljno da Inception bude Matrixova kopija, dok god im je suština drugačija. Citat:
Poslednja ispravka: Ocelot (23.11.2010 u 19:44) Razlog: nema "U" |
||
![]() |
![]() |
Sledećih 2 korisnika se zahvaljuje korisniku caine na korisnoj poruci: | ||
Highlander (23.11.2010), pentraksil (26.11.2010) |
![]() |
#696 | |
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#697 |
détente
|
![]()
Ne gledam često domaće kanale pa nisam naletela ni na jedan vestern u skorije vreme, i taman mi je prijalo da malo obnovim gradivo... pa reko', da podelim sa drugima
![]() Kad smo već kod dobrih vesterna, da li je neko gledao rimejk filma 3:10 to Yuma, i može li da nam kaže na šta liči? |
![]() |
![]() |
![]() |
#698 | |
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
Ja sam gledao, i mogu reci da je film odlican...Da napomenem da original nisam gledao, tako da je moguce da je bolji...Ali rimejk je po meni odlican |
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku pentraksil na korisnoj poruci: | ||
Iris (23.11.2010) |
![]() |
#699 |
détente
|
![]()
Original je sjajan, verovatno jedan od najboljih vesterna svih vremena, zato me je i zanimalo da li vredi gledati rimejk...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#700 | |
Deo inventara foruma
Član od: 30.6.2008.
Zahvalnice: 1.008
Zahvaljeno 4.069 puta na 2.439 poruka
|
![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Tagovi |
filmovi, preporuka, review |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Da li neko zna koji je ovo film? | DJ_MY_SOUL | Kompjuteri i film | 2593 | 4.12.2024 0:05 |
Najbolji horror film ikad napravljen? | FRIghTMaN | Kompjuteri i film | 734 | 6.11.2013 1:57 |
Problem tokom gledanja filmova, tacnije steka mi slika a zvuk ide normalno | Dijenek | Kvarovi | 27 | 15.5.2010 13:19 |
Slabiji zvuk govora od ostatka zvukova (prilikom gledanja filmova)... | polarnimeda | Operativni sistemi | 2 | 14.10.2008 13:12 |
Taj film... | aerochivija | Brbljaonica | 15 | 20.7.2008 21:46 |