![]() |
![]() |
![]() |
#7181 |
Starosedelac
Član od: 29.6.2009.
Zahvalnice: 429
Zahvaljeno 378 puta na 288 poruka
|
![]()
Short Term 12
![]() Na vecini lista najboljih filmova prosle godine nasao se ovaj film. Prvo, film je jako depresivan i ako ne volite takve filmove nemojte ga gledati. Drugo, ja u ovom filmu nisam nasao nista zbog cega bi se on nasao na listi najboljih filmova prosle godine. Film kao film, OK je, maksimalno 5/10. Spoiler za KRAJ:
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7182 |
Deo inventara foruma
Član od: 23.2.2009.
Zahvalnice: 1.641
Zahvaljeno 3.795 puta na 1.854 poruka
|
![]()
Don Jon
Carrie Bogca mu, kako losi filmovi. Gledao sam ih jedan za drugim i posle oba sam imao filing wtf did i just watched. Slazem se sa Bilijem Bobom u izjavi da je tv postao prefinjeniji model od filmova. Sto je najgore, skinuo sam dosta filmova novijih, reko da ih odgledam, ali sam odmah naleteo na dve mine, sad ne verujem da cu gledati ostale, iako su neki preporuceni ovde (Rush, Riddick...odgledacu The Hunt ![]() |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku nexexcalibur na korisnoj poruci: | ||
JAZO (17.1.2014) |
![]() |
#7183 |
Deo inventara foruma
Član od: 19.8.2009.
Zahvalnice: 3.089
Zahvaljeno 4.935 puta na 2.298 poruka
|
![]()
^ Heh, ja sam za tog tupavog Don Jon-a doveo ortaka i drugaricu da zajedno gledamo, jer sam ovde procitao da je film simpatican, da salje dobru poruku.
![]() ![]() PS. Posle ovoga smucili su mi se JGL i Scarlet Johansson, a bas sam ih nekako gotivio. Jbt, dve najiritantnije uloge u istoriji filma.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7184 | |
Starosedelac
Član od: 14.3.2009.
Zahvalnice: 209
Zahvaljeno 276 puta na 179 poruka
|
![]() Citat:
![]() btw:Svi deru istu kozu od Hickoka do dan danas,covek je izmislio FILM koji postoji u danashnjem obliku,malo postovanja MOLIM ![]() @Nameless Citizen Kane je film iz 1941, a onda da pomenem klasicne klonove istog koji su kultni sada Giant (1956) sa James Dean i There Will Be Blood (2007) i 30% ukupne filmske gradje cine filmovi 'gone mad with power in time' varijacije. (da spomenem usput Avijaticara od Skorsezea i da spomenem zivot uopsteno) Zato sto se tice americke filmske akademije nema nedoumice koji je najbolji film svih vremena! Isto zato je Ajnstajn najveci naucnik svih vremena,jer je prvi doneo priblizan odgovor na najvece pitanje svih vremena! Ko prvi mladoj,njegova ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7185 |
Deo inventara foruma
Član od: 24.2.2006.
Zahvalnice: 723
Zahvaljeno 946 puta na 594 poruka
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7186 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Mnogo trazis objasnjenja umesto da sam izvlacis zakljucke, a film ti daje mnogo putokaza za tako nesto..
Spoiler za um..:
Poslednja ispravka: nameless1 (17.1.2014 u 23:09) |
![]() |
![]() |
![]() |
#7187 | |
Novi član
Član od: 11.11.2013.
Zahvalnice: 7
Zahvaljeno 9 puta na 4 poruka
|
![]() Citat:
![]() Sto se tice nelagodnosti donekle i mogu da te razumem, ukusi su razliciti, film jeste drugaciji pa ako ga gledas sa nekim skim nisi preterano blizak, a pritom ne znas sta te ocekuje (of course) moze doci do akward momenta, mada ako se zadrzis u tom pogledu i ne probijes tu prvu 'prepreku' onda ce ti se film i svideti verovatno koliko ti se i 'svideo'. Sto se tice pouke, cinjenica je da veliki procenat mladih, od kako je sve postalo 'dostupno', zivi ovim nacinom zivljenja (bio to nekome tabu ili ne, ili akward moment ili ne ili nesto trece tako je) i da bi isto tako veliki broj gore pomenutih mogao da se prepozna i eventualno izvuce neki zakljucak kuda sve to vodi..ili opet ne. Mozda sam ja to previse gledao sa psiholoske strane, i nikad nisam rekao da ovaj film spada u vrhove kinematografije, ali po mom misljenju i uzimajuci u obzir da je debi (sto ga nista ne izvlaci) sasvim je solidan. Ali opet, kao sto pomenuh negde na pocetku, ukusi su razliciti tako da cu uvaziti i tvoje misljenje. Nego da ne bude da samo nesto trabunjam, daj i neki film da preporucim.. Skoro sam odgledao Lone Survivor (Jedini preživeli) 2013 http://www.imdb.com/title/tt1091191/?ref_=nv_sr_1 Preporucio bih svima koji vole ratne filmove i tu tematiku da ga odgledaju, prvenstveno zbog veoma dobrog nacina snimanja i svih ostalih pratecih efekata. Prica kao prica, zasnovana je po istinitom dogoadjaju i ne zelim uopste da ulazim u raspravu da li je jos jedna americka propaganda itd. (na kraju krajeva ko sebe malo ne hvali u svojim filmovima, a.k.a Don Jon ![]() Imam samo jedno pitanje koje me 'muci' za one koji su odgledali film, Spoiler za kljucni momenat:
I sad odgledah American Hustle (Americka prevara) 2013 http://www.imdb.com/title/tt1800241/?ref_=nv_sr_1 S obzirom da sam ga gledao u autobusu, ne zamerite, moguce je da mi je nesto i promaklo. Sve opsti ustisak je da mi je film drzao paznju (sto u datom trenutku i nije bilo preterano tesko) i ako se mozda ne radi bas o nekoj 'vau nevidjenoj' temi. Sto se tice 'Betmena', i ako sam procitao dosta kritika, meni se svidelo kako je izneo ulogu. Ono sto zasigurno ne moze da vam promakne, sobzirom na neverovatno potenciranje je dekolte glavne glumice Amy Adams koji je uvek dolazio do izrazaja (akward warning ![]() I dajte ljudi gledajte 'The Wolf of Wall Street' pa iznosite utiske, kapiram da su karte skupe, mada za ovaj film vredi odloziti svoje piratske marame i prosetati do bioskopa.. Mada kad malo bolje razmislim i taj film sadrzi neke skatljive scene, pa mozda bolje da upozorim, ovaj....... Pozdrav ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7188 | |
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
Pa Spoiler za spojler:
Sto se tice samog filma, nije toliko los. Neke scene su odlicno odradjene, pocetak filma je obecavao (iako je tu bilo nekih tipicnih holivudskih boljki). Ali kada su stvari u operaciji krenule nizbrdo, tu su na povrsinu vec isplivale neke stvari koje su meni bile previse. Samo cu reci da retko koji covek, ma koliko istreniran (a FOKE zaista jesu jedne od najelitnijih pripadnika vojske u svetu) moze da izdrzi onoliko rupa od nama nam drage 7.62-ojke, potpomognute bliskim susretima sa stenama, sibljem i kamenjem. Tu su naravno i protivnici koji ocigledno nemaju pametnija posla nego da se zalecu na dobro branjenu poziciju i padaju kao muve. Jeste da su to neuvezbane snage, ali toliko glupi nisu. Moglo je bez tih gluposti ali dobro sta da se radi. Film ima dobru pozadinu i ideju, mogao je da bude pandan Crnom Jastrebu, ali na kraju ne uspeva ni da mu pridje. Ali moze da prodje kao zabava za jedno popodne. Samo ne ocekujte previse, pogotovu ljubitelji ratnih filmova. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7189 |
Starosedelac
Član od: 21.8.2012.
Zahvalnice: 514
Zahvaljeno 495 puta na 418 poruka
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7190 |
Deo inventara foruma
Član od: 24.2.2006.
Zahvalnice: 723
Zahvaljeno 946 puta na 594 poruka
|
![]()
Okej, to sve ima smisla, samo dok sam gledao film, ja sve to nisam primetio i zato nisam posebno uzivao u njemu. Mozda je trebalo da ti putokazi budu mnogo ocigledniji, sa vise scena koje bi jasnije izrazile da vodi usamljen, neispunjen zivot...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7191 | |
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
Spoiler za spojler:
Putokaza ima, ali mozda si ti to doziveo drugacije od mene. Odgledaj ponovo za par meseci, mozda ces imati drugacije iskustvo. Neke filmove zavolis tek iz drugog/treceg gledanja.. Poslednja ispravka: nameless1 (18.1.2014 u 12:45) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7192 |
Deo inventara foruma
Član od: 26.5.2008.
Zahvalnice: 752
Zahvaljeno 1.426 puta na 1.083 poruka
|
![]()
The Wolf of Wall Street
Скоро па врхунски филм, нема шта. Дан касније, могу да му пронађем само две мане; Прво, максимално растегљен и на моменте досадан. Нимало занимљиве сцене наркотисања, а умеју прилично да потрају. Друга (ово је екстремно субјективно) - Лео Ди Каприо. Ма уме човек да глуми, али ово је сад већ превише, постао је типичан typecast. О чему се ради? 90% овог филма ће провести са глупим, важним полуосмехом, биће главни, паметнији од осталих и спроводити свој план. Исто као Inception, и сваки други његов филм. Човек изгледа толико уображено, да су његови покушају да повиси тон током мотивационих говора једноставно патетични. Неубедљивије драње још нисам чуо. Колико ми се допао у "Хуверу", толико је овде опет стари Ди Каприо, максимално overrated глумац којег изгледа мушкарци не смеју да критикују, јер одмах испада да су љубоморни због Леових авантура са женама. Ма нека је највећи шмекер на свету, ако добро погледате неколико његових хит-филмова, видећете да му је фаца "замрзнута" у тај фејк осмех и не користи ништа од његовог талента, који повремено покаже. Џонах врхунски, Маргот Роби гола, филм иначе није баш 100% тачна реконструкција догађаја, али довољно је близу. Да, траје три сата, али могуће је погледати га "из цуга", поготово ако не знате истиниту причу.. |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Rockstar na korisnoj poruci: | ||
mp3lopov (18.1.2014) |
![]() |
#7193 |
Član
Član od: 12.12.2011.
Zahvalnice: 69
Zahvaljeno 72 puta na 58 poruka
|
![]()
Gravity
Vizuelno prelep film sa fenomenalno docaranom atmosferom izolovanosti i bespomoci i to je to, sem ovoga film je prilicno dosadan i na momente glup. Glani lik nedovoljno razradjen i samim tim apslutno mi je bila sve jedno kako ce proci mada to je americki film pa se unapred zna kako ce proci, pre gledanja filma mi je drug rekao da ima dosta nedoslednosti pa sam vise paznje posvetio pronalazenju istih(ima ih puno) moguce da bi i sam utisak bio drugaciji da mi nije nista rekao. Bespotrebno su u nekim scenama zanemarili zakone fizike da bi dobili na dramatici. Ovo je film za bioskope a ja ga nisam gledao u istom sto je verovatno veliki minus i mnogo bolji bi bio da su nam malo vise priblizili likove ( neka uvodna scena od 10 min u brodu) pa bi mi i ishod njihove sudbine bio zanimljiv ovako sam samo cekao kraj filma. Nije mi jasna toliko ogromna ocena pa cak i 10 nominacija za oskara, ovo je samo jedan prosecan film i nista vise od toga. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7194 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Gravity je ipak film predvidjen za gledanje u bioskopu u 3D. Ali slazem se da ima previse nominacija... Vizualni efekti OK i eventualno Alfonso sto je dobio za rezisera nominaciju. Ipak treba napraviti film sa 2 lika (vecinu filma sa jednim) koji plutaju u svemiru a da bude iole zanimljiv
![]() ![]() Naravno, moje misljenje. Neko ce ipak reci da Sandra zasluzuje nominaciju za glavnu glumicu ali meni i nije bila nesto memorabilno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7195 | |
Deo inventara foruma
Član od: 1.12.2006.
Zahvalnice: 1.929
Zahvaljeno 1.916 puta na 819 poruka
|
![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku zdravkelja na korisnoj poruci: | ||
tipd (19.1.2014) |
![]() |
#7196 |
Deo inventara foruma
Član od: 24.10.2005.
Zahvalnice: 2.405
Zahvaljeno 1.946 puta na 1.424 poruka
|
![]()
Meni je bio bolji na 2D TVu, mada je OK i kao 3D u bioskopu
![]() *** *** *** The Descendants (2011), http://www.imdb.com/title/tt1033575/ ![]() A land baron tries to reconnect with his two daughters after his wife is seriously injured in a boating accident. Odlična priča, odlična gluma (posebno me oduševila mala Amara Miller), dobra i komedija i drama. Ocena: preporuka ![]() *** *** *** Hugo (2011), http://www.imdb.com/title/tt0970179/ ![]() Set in 1930s Paris, an orphan who lives in the walls of a train station is wrapped up in a mystery involving his late father and an automaton. Odlična priča i efekti, odlična gluma (posebno su mi se svideli Chloë Grace Moretz, Sacha Baron Cohen i Ben Kingsley). Ocena: preporuka ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7197 | |
Veteran
Član od: 27.5.2007.
Zahvalnice: 774
Zahvaljeno 504 puta na 244 poruka
|
![]() Citat:
![]() Zaspao sam na stolici ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7199 |
Član
Član od: 12.12.2011.
Zahvalnice: 69
Zahvaljeno 72 puta na 58 poruka
|
![]()
We Were Soldiers
Solidan film o ratu u Vijetnamu, ali je za klasu ispod filmova kao sto su Platoon, Full Metal Jacket, Apocalypse Now. Miami Connection Ovo spada u onu klasu filmova "Golden rubbish" tolko je los da je dobar. Bend sastavljen od sirocica koji imaju crne pojaseve u tekvandou i bore se protiv nindzi ![]() Lawless Set in Depression-era Franklin County, Virginia, a bootlegging gang is threatened by a new deputy and other authorities who want a cut of their profits. Dobar film sa odlicnom glumackom ekipom i dobrom muzikom, mada mi je bolji prvi Kejvov film The Proposition . Spoorloos Rex and Saskia, a young couple in love, are on vacation. They stop at a busy service station and Saskia is abducted. After three years and no sign of Saskia, Rex begins receiving letters from the abductor. Odlican triler mnogo bolji od rimejka The Vanishing, ja sam razmisljao da li da ga pogledam uopste i nisam pogresio. Dead Heat Two cops are brought back to life to chase down supernatural criminals. Odlican komedi horor vredi pogledati ako ste ljubitelj zanra a i ako niste solidna komedija. Zanimljivo je da CGI i dalje ne moze da nadmasi dobro odradjene maske iz osamdesetih. La cara oculta A Spanish orchestra conductor deals with the mysterious disappearance of his girlfriend. Jako dobar triler drzi ti paznju sve do samog kraja. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7200 | |
Deo inventara foruma
Član od: 24.10.2005.
Zahvalnice: 2.405
Zahvaljeno 1.946 puta na 1.424 poruka
|
![]() Citat:
![]() *** *** *** The Hunger Games 2 (2013), http://www.imdb.com/title/tt1951264/ ![]() Katniss Everdeen and Peeta Mellark become targets of the Capitol after their victory in the 74th Hunger Games sparks a rebellion in the Districts of Panem. Još jedan dobar film, mada deluje malo lošije od prvog dela (razlog za to je to što je prvi deo ipak bio nešto novo, drugi se nastavlja). U svakom slučaju, dobra gluma, dobri efekti... Preporuka ![]() Poslednja ispravka: ZoNi (22.1.2014 u 21:01) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Tagovi |
filmovi, preporuka, review |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Da li neko zna koji je ovo film? | DJ_MY_SOUL | Kompjuteri i film | 2593 | 4.12.2024 0:05 |
Najbolji horror film ikad napravljen? | FRIghTMaN | Kompjuteri i film | 734 | 6.11.2013 1:57 |
Problem tokom gledanja filmova, tacnije steka mi slika a zvuk ide normalno | Dijenek | Kvarovi | 27 | 15.5.2010 13:19 |
Slabiji zvuk govora od ostatka zvukova (prilikom gledanja filmova)... | polarnimeda | Operativni sistemi | 2 | 14.10.2008 13:12 |
Taj film... | aerochivija | Brbljaonica | 15 | 20.7.2008 21:46 |