Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Play > Role-Play
Uputstvo Članstvo Kalendar Današnje poruke Pretraži

Role-Play FRP, RPG...

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 6.12.2014, 22:14   #7261
Leonida
Deo inventara foruma

Član od: 31.7.2007.
Zahvalnice: 2.956
Zahvaljeno 2.021 puta na 1.042 poruka
Određen forumom Re: The Elder Scrolls V - Skyrim

Citat:
Sava Stankovic kaže: Pregled poruke
Pozdrav svima.
Kupio bih legendary edition igre na steamy, imam sledeca pitanja:

* Da li neko od iskusnijih igraca moze da mi kaze (linkuje)koji su najbolji modovi (kompaktibilni jedan sa drugim) za potpuni uzitak u igri?

* Da li mi preporucujete da igram na najtezem nivou igru (ja sam vanila igru vec presao na normal tezini ali nije mi bilo nesto previse izazovno, zanima me da li na vecem nivou tezine igra postaje izazov, da li je AI bolji i td)?

* Da li su nexus modovi besplatni svi?

I naravno ako neko ima jos neki savet u vezi sa igrom

Poz i hvala unapred
Idi na nexus pa pogledaj top 100. Poskidaj obavezno SKYUI i nezvanicne patcheve. Takodje, da bi pokrenuo modove moras imati i Skyrim Script Extender. Za instalaciju modova/preporuka modova proveri Gopher(ov) YouTube kanal. Za sortiranje modova OBAVEZNO koristi LOOT.

Sto se tezine tice, meni je Expert idealna tezina. Na master, borba protiv najbednijeg bandita moze trajati par minuta. AI sa vecom nije pametniji, vec ti radis manji DMG, AI veci + AI dobija HP bonus. Na nexusu imas par modova za tezinu pa vidi... Moja preporuka je Deadly Dragons uz Deadly Monsters plugin.

Svi Nexus modovi su besplatni.
Leonida je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 6.12.2014, 22:40   #7262
Paladin
Starosedelac

Član od: 20.12.2005.
Zahvalnice: 148
Zahvaljeno 208 puta na 134 poruka

Ja sam mislio da je dovoljan Nexus Mod Manager, nisam do sada ni čuo za taj Skyrim Script Extender.

Inače i mene zanima to oko modova jer sam nekidan kupio Legendary Edition. Mene zanima da li ima konflikta među modovima, recimo ako stavim više modova za tekture, kako to onda radi? Koji mod se na kraju aplicira u igri? I ako se jedan aplicira "preko" ostalih onda ostali nisu ni potrebni pa je bolje staviti sam onaj koji trenutno važi za najbolji. Ili nije tako?

Gledao sam neke top liste modova, pa i ovde na temi, svako ima neku svoju listu, a neki od tih tekstova su stari par godina pa možda više nemaju toliku težinu jer pretpostavljam da je trenutno stanje drugačije, da sad ima novijih i boljih modova.

Ako je neko igrao u skorije vrijeme pa ima preporuke rado bih saslušao. A na kraju je možda najbolje na samom Nexusu pogledati najbolje ocijenjene modove. Da li igra zbog velikog broja modova može biti usporena ili nestabilna? Koliko modova je preporučiljivo staviti? Hoću reći ima li neki maksimum iznad kojeg nije dobro ići?

Modovi koji dodaju sadržaj, tipa Falskaar, da li ih je dobro staviti već na startu ili kasnije? Za njega kažu da dodaje 20-30+ gejmpleja, baš puno. Zna li neko koliko otprilike treba za cijelu igru bez modova? Da li se radi o 100+ sati?

I koliko Legendary Edition sa uobičajenom bazom modova zauzima prostora? Pošto razmišljam da li da ga stavim na SSD ili HDD. Ne znam kolika su učitavanja i da li bi Skyrimu osjetno pogodovalo da ide na SSD.
Paladin je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 6.12.2014, 23:05   #7263
Neutrino
Deo inventara foruma

Član od: 17.6.2011.
Zahvalnice: 98
Zahvaljeno 3.391 puta na 2.038 poruka

NexusModManager + BOSS (ili bilo koji drugi load order softver za Skyrim) je sve što je potrebno za Skyrim modovanje.

Mislim da Gopher i dan-danas ima najbolji video po tom pitanju.

NexusModManager
Neutrino je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Neutrino na korisnoj poruci:
Paladin (7.12.2014)
Stara 7.12.2014, 1:57   #7264
Paladin
Starosedelac

Ima cijela njegova playlista za modovanje ovoga i onoga u Skyrimu, više sati gledanja i informisanja
Stara 7.12.2014, 2:20   #7265
Neutrino
Deo inventara foruma

Da, Gopher je inače jedan od autora famoznog SkyUI moda.
Stara 7.12.2014, 9:44   #7266
voodoo_
V.I.P. GNU/Linux

Član od: 1.11.2005.
Zahvalnice: 2.175
Zahvaljeno 5.003 puta na 2.916 poruka

Ne preteruj s modovima u prvom prelazu, odigraj sa minimalnim dodacima, igra (sa ekspanzijama) je ionako predugačka (ja sam skupio 60 sati a drugu ekspanziju sam samo protrčao )

Moja preporuka bi bila samo:
- nezvanični pečevi
- SkyUI
- neki mod za vodu (topla preporuka za Pure Waters pošto izgleda najprirodnije, mada imaš na jutjubu poređenja raznih modova; uglavnom sve je bolje od Bethesdine plastične svetlucave vode koja nema veze s realnošću)

edit: Ne zaboravi da si zvanični high-resolution texture pack dobio uz igru, samo treba da ga redeemuješ na store page-u. Ne fali mu ništa, zapravo celoj igri grafički ne fali ništa, osim pomenute vode.

Poslednja ispravka: voodoo_ (7.12.2014 u 11:44)
voodoo_ je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledećih 2 korisnika se zahvaljuje korisniku voodoo_ na korisnoj poruci:
Paladin (7.12.2014), zvjer (7.12.2014)
Stara 7.12.2014, 12:47   #7267
Paladin
Starosedelac

Znam, pominjao si mi taj high-resolution texture pack, vidio sam ga na Steamu uz igru, a i ovaj Gopher ga je preporučio u svom videu.

Nego sinoć sam naletio na zanimljiv sajt gamelengths.com o proječnom, minimalniom i maksimalnom vremenu za igre dobijenog od većeg broja igrača, uglavnom su vremena nekako očekivana ali za Skyrim average length = 345.5 hours (!)
Stara 7.12.2014, 13:20   #7268
water wizard
Deo inventara foruma

Član od: 29.1.2008.
Zahvalnice: 439
Zahvaljeno 4.092 puta na 3.804 poruka

ja sam igrao celu zimu jednu još ako voliš da zaviriš u svaki detalj i da čitaš knjige lako ćeš i 1000h da naguraš
water wizard je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 7.12.2014, 15:35   #7269
madsrdjan
Član

Član od: 2.3.2006.
Zahvalnice: 61
Zahvaljeno 25 puta na 17 poruka

Meni je trebalo tačno godinu dana da odigram igru, tj da završim sve kvestove sa dlcovima - ili barem sve na koje sam mogao da nađem
Doduše nikada nisam koristio fast travel. Koristio sam skyre i bio sam negde oko 160 og levela. Užasno mi krivo što nisam sačuvao taj sejv.
Jbt čak i sa tolikim levelom sam imao velike probleme sa jačim protivnicima jer sam koristio kombinaciju skyre+deadly dragons+enhanched enemy ai. Otkidaju čak i na hard nivou, a na legendary je samoubistvo.
Ta kombinacija čini da protivnici mnogo češće i bolje koriste blok, power attack i magije dok igrač ako ne blokira njihove udarce brzo pogine.
madsrdjan je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 7.12.2014, 18:12   #7270
zvjer
Banned

Član od: 12.9.2007.
Zahvalnice: 744
Zahvaljeno 471 puta na 264 poruka

Citat:
voodoo_ kaže: Pregled poruke
zapravo celoj igri grafički ne fali ništa
+1

Najveca mana, licno neoprostiva, je odsustvo tezine na kasnijim levelima. Ja sam dva puta odustajao od igre iz tog razloga i plasim se da krenem treci.
zvjer je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 7.12.2014, 18:16   #7271
perablenta
Deo inventara foruma

Član od: 30.1.2009.
Zahvalnice: 1.096
Zahvaljeno 1.679 puta na 1.065 poruka
Slanje poruke preko Skypea korisniku perablenta

Citat:
zvjer kaže: Pregled poruke
Najveca mana, licno neoprostiva, je odsustvo tezine na kasnijim levelima. Ja sam dva puta odustajao od igre iz tog razloga i plasim se da krenem treci.
Vec smo par puta raspravljali na tu temu.

Kome smeta da postane demi god na kraju moze vestacki da dize tezinu u igri ili da instalira modove, ima ih rebalans modova koliko hoces.
perablenta je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 7.12.2014, 18:22   #7272
zvjer
Banned

Član od: 12.9.2007.
Zahvalnice: 744
Zahvaljeno 471 puta na 264 poruka

Citat:
perablenta kaže: Pregled poruke
Kome smeta da postane demi god na kraju moze vestacki da dize tezinu u igri ili da instalira modove, ima ih rebalans modova koliko hoces.
Naravno da je receno mnogo o tome jer se ne radi o nekom licnom dojmu..

Igrao s tim modovima, opet postalo prelako nakon izvesnog vremena. Naravno, igrao sam tako da budzim lika bez ustezanja, drugacije ne bih ni mogao da igram.
zvjer je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 7.12.2014, 18:38   #7273
Neutrino
Deo inventara foruma

Citat:
voodoo_ kaže: Pregled poruke
zapravo celoj igri grafički ne fali ništa, osim pomenute vode.
Ja se trudim da čak i kad instaliram modove oni ne utiču previše na "umetnički dojam" originalne igre ali kod Skyrim-a sam po prvi put napravio izuzetak i nafilovao ga modovima. Čak i grafički mislim da je vanilla dosta loša. Užasan lighting, isprane teksture, jednolične kolorne šeme koje se nikako ne uklapaju u setting itd. Jedini uslov koji sam sebi postavio pri modovanju je da ne koristim ENB modove jer oni previše menjaju izgled igre i uz to užasno obaraju performanse.
Stara 7.12.2014, 19:28   #7274
perablenta
Deo inventara foruma

Meni sad doslo da se ponovo uhvatim Skyrim pa bas razgledam modove u poslednjih godinu dana.

Ima tu dosta modova koji menjaju izgled Skyrim da gotovo postaje Cyrodiil. Sto se meni ne svidja uopste. Skyrim i treba da bude siv, taman, ispran, depresivan.

Gledam sad da ga izmoduje najvise da mi gameplay bude sto drugaciji u odnosu na vanila verziju. Promenjen combat, prezivljavanje, perkovi, skillovi, profesije.

Sto se vizuelnog dela tice, bolje texture tj. kvalitetnije, da se zadrzi onaj look and feel sneznog, planinskog lokaliteta uz guscu travu, realno osvetljenje, lepsi sneg, izrazenija klima i nevreme, mecave itd.

Verovatno ce mi trebati par dana dok ga fine tunujem pa cu bas okaciti neki album screenosta a ako budem imao vremena i neki sto manje kompresovan video.
Stara 7.12.2014, 20:01   #7275
Paladin
Starosedelac

Citat:
Verovatno ce mi trebati par dana dok ga fine tunujem pa cu bas okaciti neki album screenosta a ako budem imao vremena i neki sto manje kompresovan video.
Okači, zanima me kako će izgledati
Stara 7.12.2014, 20:03   #7276
Leonida
Deo inventara foruma

Citat:
Meni sad doslo da se ponovo uhvatim Skyrim pa bas razgledam modove u poslednjih godinu dana.

Ima tu dosta modova koji menjaju izgled Skyrim da gotovo postaje Cyrodiil. Sto se meni ne svidja uopste. Skyrim i treba da bude siv, taman, ispran, depresivan.

Gledam sad da ga izmoduje najvise da mi gameplay bude sto drugaciji u odnosu na vanila verziju. Promenjen combat, prezivljavanje, perkovi, skillovi, profesije.

Sto se vizuelnog dela tice, bolje texture tj. kvalitetnije, da se zadrzi onaj look and feel sneznog, planinskog lokaliteta uz guscu travu, realno osvetljenje, lepsi sneg, izrazenija klima i nevreme, mecave itd.

Topla preporuka za Phinix Natural ENB sto se tice grafickih modova.
Stara 7.12.2014, 20:12   #7277
Obtainer
Veteran

Član od: 1.6.2008.
Zahvalnice: 219
Zahvaljeno 282 puta na 157 poruka

Meni je trebalo makar mesec dana posla da posložim sve modove. Čak se i nakon sve te muke i preciznog ispitivanja kompatibilnosti i rudarenja po .ini fajlovima, instaliranja i podešavanja i sa različitim programčićima igra rušila. Ne neprestano ali često. Onda sam je ostavio tako jer nisam hteo više ništa da isključujem i podešavam, pa bi je stalno nanovo pokretao nakon rušenja. Igra je nakon nekog vremena sama od sebe postala stabilna. Ne znam kako da to objasnim. Kao da joj se sve što sam stavio u nju napokon sleglo i proradilo stabilno.
Obtainer je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 7.12.2014, 23:41   #7278
perablenta
Deo inventara foruma

Moguce da je do prepunog Vrama na GPU i do pucanja Windows RAMa.

Ima par podesavanja(Ini. Papyrus), modova i cak i podesavanja tih modova(SKSE) koja uticu na koriscenje resursa PC-a od strane igre i modova.

@Leonida

Lepo izgleda taj ENB i jos je kompatabilan sa Climates of Tamriel tako da cu ga bas isprobati.

Za veceras sto sam postigao je :
Bookmarked 50 modova, stavio na download najvece.
Podesio NMM, zezao me od stare instalacije mi pravio problem dok ga nisam iz registerija ocistio.
Instalirao Skyrim vanilu bez njihovog HD texture paka jer cu to sve da zamenim sa modovima.
Dokupio do Legendary editiona da imam sve DLC's. Iako bih im jos uvek lupio samar za Hearthfire.
Podesio Ini. i Pref ini. sa jedno 500 dodatnih linija coda i promenio jos jedno 200.
uGrids necu da teram preko 5. 7 je cool, i daje bolju distancu, ali kad se igra natovari modovima krene da jede previse Vrama i onda krece crash.
Stara 8.12.2014, 0:06   #7279
nameless1
Deo inventara foruma

Član od: 19.8.2009.
Zahvalnice: 3.089
Zahvaljeno 4.935 puta na 2.298 poruka

Ima li i dalje stuttering-a u gradovima?
nameless1 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 8.12.2014, 0:46   #7280
Leonida
Deo inventara foruma

Meni je taj problem resio jos drugi ili treci patch. Nemas vise nikakav stuttering u gradovima...
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Leonida na korisnoj poruci:
nameless1 (8.12.2014)
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Tagovi
bethesda, elder scrolls, skyrim

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
The Elder Scrolls Online Angelo Serafin MMORPG igre 1190 18.1.2024 23:55
The Elder Scrolls 5 dzangrizalo Role-Play 4 17.1.2010 0:51
Elder Scrolls MMORPG donator99 Mrežne igre 10 14.11.2007 10:42
Elder Scrolls vs Gothic? karlito brigante otpaTci 6 21.11.2006 23:58

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 23:25.