Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Play > Mrežne igre > MMORPG igre
Uputstvo Članstvo Kalendar Današnje poruke Pretraži

MMORPG igre Massively multiplayer online role-playing games - WoW, Guild Wars, Eve Online, Age of Conan, Lineage, kao i mnoge druge...

Pregled rezultata glasanja: Koja je vasa main GW2 profesija?
Mesmer 12 6,06%
Engineer 19 9,60%
Thief 21 10,61%
Guardian 29 14,65%
Necromancer 25 12,63%
Ranger 27 13,64%
Warrior 41 20,71%
Elementalist 24 12,12%
Glasova: 198. U ovom glasanju ne možete da učestvujete

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 12.2.2014, 21:23   #7361
Morca
Starosedelac

Član od: 30.3.2007.
Zahvalnice: 112
Zahvaljeno 618 puta na 438 poruka
Određen forumom Re: Guild Wars 2

Onda lepo produžiš da5e...tj. pređeš na neku drugu igru. Sumnjam da sve to (PvE sadržaj) možeš da obaviš za toliko kratko vreme da bi ti se učinilo da nisi dobio dovo5no za uloženo...ne znam, meni se čini da ima sasvim dovo5no sadržaja za tih 20 i kusur evra koliko sam platio igru, pogotovo što nema drugih troškova poput mesečne pretplate. Kad uporedim to sa 60e bačenih na Diablo 3...dođe mi da zagrlim disk sa GW2.
Morca je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Morca na korisnoj poruci:
Morava (12.2.2014)
Stara 12.2.2014, 21:48   #7362
warlock_sm
Veteran

Član od: 20.2.2012.
Zahvalnice: 29
Zahvaljeno 109 puta na 85 poruka

Citat:
r0nIn kaže: Pregled poruke
A sta ce da rade oni koji ne zele da grindaju, oni koji su presli svaki dungeon, oni koji su odigrali svaki fraktal po nekoliko puta, oni kojima je glavna prica *****e zivo - zar to moram da pominjem?! Onda, sta ce da rade generalno igraci koji vole PVE a ne zele da grindaju i rade jedno te isto?

TI igraci, su odavno napustili igru, jer nemaju sta da igraju.
Svake 2 nedelje imas novi sadrzaj(novi eventi, boss-ovi i dungeoni) . To nemas ni u jednom drugom mmo-u(ili bilo kojoj igri).
warlock_sm je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 13.2.2014, 0:13   #7363
zuloom
Veteran

Član od: 22.2.2010.
Zahvalnice: 87
Zahvaljeno 259 puta na 141 poruka

Citat:
A sta ce da rade oni koji ne zele da grindaju, oni koji su presli svaki dungeon, oni koji su odigrali svaki fraktal po nekoliko puta, oni kojima je glavna prica *****e zivo - zar to moram da pominjem?! Onda, sta ce da rade generalno igraci koji vole PVE a ne zele da grindaju i rade jedno te isto?

Ne razumem, pa tako je bilo i u GW1, predjes sve u PvE, prestanes da igras, kad izadje ekspanzija vratis se itd... Cari igre bez mesecne pretplate.
zuloom je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 13.2.2014, 3:15   #7364
pentraksil
Deo inventara foruma

Član od: 14.4.2007.
Zahvalnice: 4.593
Zahvaljeno 3.925 puta na 2.444 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku pentraksil

Citat:

Ja ne volim veliki grind a i PVE sam igrac, kako to da i dalje igram igru?
I onda ovo glavno: Ja stvarno ne znam sta se to radi u drugim MMO-ovima kada se predje svaki dun, svaki fraktal, i kojima je prica shit? Pa onda MMO stvarno nije za igrace koji ocekuju ko zna sta od MMO-a. Novi sadrzaj dobijas na svake dve nedelje, mozda jeste privremen, ali opet eto odigras malo. Pa i to ne valja. Igra ima problema, uvek moze bolje, ali ja stvarno ne znam sta tacno ocekujete od igre? Shvatam zamerke u par prethodnih postova (i od ranije), ima konkretnih predloga, negde se slazem, negde ne mogu da sudim jer me taj deo igre ne zanima previse, ali stvarno ne razumem ove kritike..."sta da radim kada predjem svaki dun"...a MMO u pitanju. Mislim stvarno, pretpostavljam da si igrao WoW dugo (dosta nas je ovde igralo WoW), pa eto pitanja, sta si radio kada si odigrao svaki dun? Sta ste radili u prvom GW-u kada ste presli svaki dun?
pentraksil je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 13.2.2014, 3:26   #7365
Dreamfall
Banned

Član od: 8.7.2006.
Zahvalnice: 584
Zahvaljeno 912 puta na 524 poruka

Gde ima ovo da se kupi u Srbiji u retail obliku, a da me cenovno ne oderu? Igrao sam malo sa ortakovog naloga i deluje mi fino igra, pa sam resio da se prikljucim
Dreamfall je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 14.2.2014, 0:45   #7366
Morava
Član

Član od: 3.10.2007.
Zahvalnice: 41
Zahvaljeno 53 puta na 29 poruka

Evo cistog dokaza kako se ovde pricaju neistine i neupuceni navode na pogresan zakljucak da se populacija GW2 osipa
http://global.ncsoft.com/global/ir/earnings.aspx
Citat:
  • GW2 was strong on the back of end of year sales promotions.
  • Guild Wars 2 became the 2nd biggest revenue sources along with well settled in-game item sales model
  • Guild Wars 2 earned 33.6 Billion Won = 31.58 Million USD up from Q3s 22.94 Million USD and exceeding sales expectations for Q4
  • Next step for GW2 China will be announced in the near future
  • No decision has been made for GW2 expansion for now the focus is provide the LW updates and bring GW2 to China they will update when they have more visibility on the issue of an expansion
  • For 2013 GW2 Made in toal revenue 123.3 Billion Won = 115.9 Million USD also exceeding sales expectations
Morava je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 14.2.2014, 1:14   #7367
nicpid
Član

Član od: 29.4.2009.
Zahvalnice: 36
Zahvaljeno 148 puta na 97 poruka

A to poredimo sa cim?

Ocemo sa wow-om, mmorpg-om koji posle 9? godina nabija jos uvek oko 100 milki mesecno?

Swtor? 139 milki u 2013

?
A ove godine stize eso wildstar eq:next. Sve mmo sve AAA naslovi.
nicpid je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 14.2.2014, 1:19   #7368
Morca
Starosedelac

Citat:
Dreamfall kaže: Pregled poruke
Gde ima ovo da se kupi u Srbiji u retail obliku, a da me cenovno ne oderu? Igrao sam malo sa ortakovog naloga i deluje mi fino igra, pa sam resio da se prikljucim
Pod "retail" podrazumevaš na disku? Ne znam da li kod nas možeš naći na disku, uglavnom se prodaju online kodovi...uglavnom, potraži u Game-S ili u Gramnu, mislim da košta oko 4000...

Ako ćeš na stranim sajtovima, našao sam ovde http://www.go2arena.com/guild-wars-2...cd-key-eu.html za 25e, ne znam ima li negde jeftinije...

Ofkorz, možeš da vrebaš oglase i kupiš od nekog account za još manje pare...ja sam uzeo od nekog lika neotvoren disk za 2500.
Dreamfall (14.2.2014)
Stara 14.2.2014, 1:24   #7369
Neutrino
Deo inventara foruma

Član od: 17.6.2011.
Zahvalnice: 99
Zahvaljeno 3.396 puta na 2.042 poruka

Citat:
Morava kaže: Pregled poruke
Evo cistog dokaza kako se ovde pricaju neistine i neupuceni navode na pogresan zakljucak da se populacija GW2 osipa
http://global.ncsoft.com/global/ir/earnings.aspx
Ajd sad lepo priznaj da nisi ni pogledao izveštaj već si samo izvukao iz konteksta udarne headline namenjene investitorima
Neutrino je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 14.2.2014, 1:30   #7370
nicpid
Član

Član od: 29.4.2009.
Zahvalnice: 36
Zahvaljeno 148 puta na 97 poruka

Nije ni to uradio nego je samo copy/paste-ovao reddit post.
nicpid je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 14.2.2014, 1:51   #7371
Morava
Član

Član od: 3.10.2007.
Zahvalnice: 41
Zahvaljeno 53 puta na 29 poruka

Normalno da je izvuceno iz reddit posta, nisam lud da citam finansijske izvestaje
btw poredimo Q3 sa Q4 tu se vidi rast prihoda, da si procitao post video bi( ovde ili na redditu)
Morava je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 14.2.2014, 2:29   #7372
Karzen
Član

Član od: 14.3.2012.
Zahvalnice: 32
Zahvaljeno 38 puta na 20 poruka

Citat:
nicpid kaže: Pregled poruke
A to poredimo sa cim?

Ocemo sa wow-om, mmorpg-om koji posle 9? godina nabija jos uvek oko 100 milki mesecno?

Swtor? 139 milki u 2013

?
A ove godine stize eso wildstar eq:next. Sve mmo sve AAA naslovi.
Poredi sa prethodnim kvartalnim izveštajem, igra poredi svoj sopstveni finansijski uspeh pre 3 meseca i sad!

za igru koja nema p2w focus, i subscripciju po je veoma dobro!
Većina ljudi koji igra WoW (bez značajnih prestanaka),igra jer im je ispran mozak. Drug iz GW2 je ponovo pokrenuo WoW nalog posle 2-3 godine, igrao 2 nedelje zbog drugova, sad ponovo visi u GW.

SWTOR.... naravno da je zaradio milione kad moraš da daš pare da bi dobio Utility bar (ili kako se već zovu) što je u svim drugim igrama podrazumevano za džabe! Ako hoćeš bilo šta drugo opet pare!

ESO izlazi ove godine ali ne kapiram šta ti ljudi misle... Mislim kupiš igru (za kompletan sadržaj i sve opcije moraš da preorderuješ collector edition), plaćaš pretplatu, imaš keš šop.... Kapiram da će posle par meseci preći na F2P inače ne kapiram kako će opstati! Svi igrači (iz GW2) sa kojima sam se čuo a da su bili u ovom Beta vikendu su jako razočarani gameplayom, questovima, voice actingom, opraštali su performance probleme jer je ipak bila prva beta!

Wildstar će možda da zameni WoW za mnoge, izgleda zanimljivo. Čist sub, no cash shop, mnogi vole (ja lično ne jer već posle 2 meseca prestajem da uživam u igri već igram samo da posle ne bih imao osećaj da sam bacio pare). Smatram da je ovo jedini dobar MMO (AAA kako si ih nazvao) za koji je opravdano dati pare!

EQ NEXT je MMO kome se lično radujem, ali čisto sumnjam da će izaći 2014. EQ Landmark (ko ne zna, ovo je Minecraft mode za EverQuest- skupljaš materijale po svetu i gradiš šta hoćeš) je sad počeo Alfa test, za koji mesec kažemo Beta i konačan release druga polovina godine - ako sve prođe kako treba. Ako Developeri ostanu pri svojim rečima da uzimaju strukture koje su igrači napravili u Landmarku i stave ih igru, moje najoptimističnije očekivanje releasa je decembar. Mada poradovao bih se ako u decembru budemo mogli da vidimo Beta vikende!
Karzen je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Karzen na korisnoj poruci:
Vecanski (17.2.2014)
Stara 14.2.2014, 3:25   #7373
Neutrino
Deo inventara foruma

Citat:
Morava kaže: Pregled poruke
Normalno da je izvuceno iz reddit posta, nisam lud da citam finansijske izvestaje
btw poredimo Q3 sa Q4 tu se vidi rast prihoda, da si procitao post video bi( ovde ili na redditu)
E pa vreme ti je da počneš da ih čitaš

Najstariji trik kod finansijskih izveštaja je kako prikazati samo dobre stvari investitorima. Obrati pažnju na opis kvartalnog izveštaja. U zaglavlju piše "sales by games" a ne "sold units". To znači da grafikon prikazuje ukupnu zaradu, bez obzira odakle dolazi, a ne broj prodatih jedinica. Šta je alternativni vid zarade u GW2 za koji je više puta potvrđeno da donosi mnogo veći prihod od broja prodatih primeraka igre? Gem shop naravno.

I onda logično kada kreneš da upoređuješ treći kvartal u toku letnjih meseci, kad je veliki deo "zarade" na godišnjem odmoru, sa udarnom sezonom koja kači božićne praznike i nekoliko udarnih eventova u igri (Halloween, Wintersday...) tokom kojih se gem shop usija, normalno je da će izveštaj da izgleda povoljnije. Dodaj na to nekoliko vikenda tokom kojih je cena igre smanjena za 40% pa čak i trajno sniženje cene od 20% i eto ti ti kako finansijski izveštaj za poslednji kvartal u godini može da izgleda mnogo lepše nego što realno jeste.

Na kraju bilo kakvi finansijski izveštaji su čisto gubljenje vremena. Popularnost igre diktira samo stvaran broj igrača a s obzirom da je ANet pre par meseci prestao da prosleđuje te informacije sajtovima koji se bave statistikom MMO igara jedan od mogućih zaključaka je da ne žele da se sazna trend promene broja igrača u igri. Zašto i zbog čega to verovatno samo ANet/NCSoft znaju.
Sledećih 4 korisnika se zahvaljuje korisniku Neutrino na korisnoj poruci:
Goldfinger (14.2.2014), ljubo-exyu (15.2.2014), Morava (14.2.2014), r0nIn (14.2.2014)
Stara 14.2.2014, 10:49   #7374
Dreamfall
Banned

Član od: 8.7.2006.
Zahvalnice: 584
Zahvaljeno 912 puta na 524 poruka

Citat:
Morca kaže: Pregled poruke
Pod "retail" podrazumevaš na disku? Ne znam da li kod nas možeš naći na disku, uglavnom se prodaju online kodovi...uglavnom, potraži u Game-S ili u Gramnu, mislim da košta oko 4000...

Ako ćeš na stranim sajtovima, našao sam ovde http://www.go2arena.com/guild-wars-2...cd-key-eu.html za 25e, ne znam ima li negde jeftinije...

Ofkorz, možeš da vrebaš oglase i kupiš od nekog account za još manje pare...ja sam uzeo od nekog lika neotvoren disk za 2500.
Da, mislim na disk. Nasao sam neke za 4 soma din. ali mislio sam mozda da neko zna gde ima jeftinije. Probacu to sto si mi preporucio, hvala na odgovoru
Dreamfall je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 14.2.2014, 13:16   #7375
Morca
Starosedelac

Citat:
Dreamfall kaže: Pregled poruke
Da, mislim na disk. Nasao sam neke za 4 soma din. ali mislio sam mozda da neko zna gde ima jeftinije. Probacu to sto si mi preporucio, hvala na odgovoru
Yah, otprilike mu je to cena kod nas...samo, sumnajm da ćeš naći na disku. Ja sam imao sreće s mojim primerkom...

Jeftinije ti je jedino da kupiš nečiji acc (nezgodno, zbog cimanja sa mailovima, sigurnosnih zezancija i sl.), ili sa nekog sajta, poput onog. Ili da čekaš da ANet sam spusti cenu u nekoj akciji...
Dreamfall (14.2.2014)
Stara 14.2.2014, 13:23   #7376
ed_hunter
Starosedelac

Član od: 8.4.2006.
Zahvalnice: 87
Zahvaljeno 199 puta na 141 poruka

ako taj koji prodaje ima dobru volju da promeni mail onda jedina mana kupovine nečijeg akaunta ostaje ime akaunta koje ne može da se promeni. ili možda može?
ed_hunter je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku ed_hunter na korisnoj poruci:
Dreamfall (14.2.2014)
Stara 18.2.2014, 23:10   #7377
ljubo-exyu
Veteran

Član od: 15.8.2006.
Zahvalnice: 289
Zahvaljeno 144 puta na 88 poruka

Update kasni, any info?
OK, 4 sata je kasnio, Scarlet je unistio LA.

Poslednja ispravka: ljubo-exyu (19.2.2014 u 1:49)
ljubo-exyu je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 19.2.2014, 1:58   #7378
Grotar
Član

Član od: 7.4.2010.
Zahvalnice: 26
Zahvaljeno 245 puta na 97 poruka

https://www.guildwars2.com/en/the-ga...ruary-18-2014/
Grotar je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 19.2.2014, 4:42   #7379
Morca
Starosedelac

Citat:
ljubo-exyu kaže: Pregled poruke
Update kasni, any info?
OK, 4 sata je kasnio, Scarlet je unistio LA.
Uništila

Sinoć sam bio u LA, jurcao nešto...ući ću sad da vidim ima li ga ili je ostao samo krater u zem5i, kao od Megatona u Fallout 3, heh.
Stara 19.2.2014, 5:43   #7380
Neutrino
Deo inventara foruma

Citat:
Morca kaže: Pregled poruke
Uništila
Says who? Sylvari su aseksualna bića. Jedino što ostavlja utisak da je Scarlet žeMsko je nedostatak mašte dizajnerskog tima koji ih je izmodelovao kopirajući ljudsku anatomiju.

Tako da bi najispravniji oblik bio "Skarlet je uništilo LA"
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Tagovi
guild wars 2, mmorpg

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
Guild Wars Sale013 MMORPG igre 4095 7.6.2023 18:02
Guild Wars pitanja primeyuri Mrežne igre 288 27.11.2009 17:47
Guild Wars ! !Hand-of-blood! ! Tekstovi u SK 2 19.11.2007 14:09
Guild Wars - Internet konekcija?! eXtreme Role-Play 12 25.9.2006 8:24
neka pitanja o Guild Wars... barjaktar Mrežne igre 6 11.4.2006 18:06

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 3:53.