![]() |
![]() |
![]() |
#721 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Nema ništa na njihovom sajtu o povećanju brzine. Pošalji im email ili ih pozovi.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#722 |
Starosedelac
|
![]()
Orion vec par meseci nudi opciju dupliranja brzine, po istoj ceni ali nazalost ograniceno na 6 meseci, posle toga ili se vracas na staro ili placas punu cenu brzine koju imas.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#723 |
Član
Član od: 13.2.2010.
Zahvalnice: 62
Zahvaljeno 21 puta na 8 poruka
|
![]()
evo da kazem...
bas taj dan kad sam pitao, uvece sam primetio da mi je veza duplirana... em koristim onaj paket,ponudu dupliranja brzine em su i nju duplo ubrzali ![]() tako da sad imam 4mbit.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#724 |
Novi član
Član od: 25.1.2011.
Zahvalnice: 1
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
ja sam kod beotela i na ruteru mi pise od pre neki dan pise 1536/255 ali izmerena brzina mi je 960 a do sad mi je bila 840 kad je ruter bio podesen na 1024kb,mada za ovaj paket od 1500 trebala bi da bude bar 1300,da li je moguce da jos sve nisu sredili i da ce jos malo povecati brzinu od 1 februara?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#725 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Daj speedtest.net rezultat pa da vidimo da li je ispavna brzina.
Od 1. februara treba da imaš brzine 1536/256. |
![]() |
![]() |
![]() |
#726 |
Starosedelac
Član od: 2.12.2005.
Zahvalnice: 302
Zahvaljeno 274 puta na 209 poruka
|
![]()
Imam par pitanja vezana za ADSL,konkretno za Attenuation i Noise Margin.
Ono sto sam nasao po netu je da Attenuation treba da ima manju vrednost i da zavisi od daljine od same centrale, a Noise Margin da ima vecu vrednost ( zavisi od kvaliteta linije) da bi adsl funkcionisao kako treba,tj bez prekida i sl stvari. Hteo sam da testiram 2 splitera koja imam,jedan koji je dosao uz telekomov paket,a drugi je neki Z-330TJA,deluje i izgleda ozbiljnije,ako tako moze da se kaze. Sta je bolja varijanta? ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#727 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Uf uf, malo komplikovano, ali ipak verujem da je od većeg značaja Noise margin, tako da bi bolje bilo da koristiš spliter preko kog imaš veću vrednost za Noise margin, eto kod mene kući naprimer downstream attenuation je preko 40db (jer sam udaljen od centrale vise od 3km) ali zato mi je noise margin oko 28,5 a brzina sufra je skroz OK, a kad mi ponekad padne noise margin ako malo iscimam kabli dosta se pogorša, možda grešim ali neverujem, a možeš da da testiraš kvalitet linije na www.pingtest.net sa oba splitera (odradi 2-3x) pa postuj
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Predrag Stankovic na korisnoj poruci: | ||
Zoran_KS (29.1.2011) |
![]() |
#728 |
Starosedelac
|
![]()
Kao sto sam rekao OVDE, popravili su mi liniju,tako da sad nemam pucanje konekcije (da kucnem u drvo
![]() Jutros kad sam probao ovaj drugi spliter,njegov noise margin je bio identican ovom prvom,tako da razlike na ping testu i ne postoje.Takodje sam pre svakog testa,restartovao ruter,da eto isprobam i razlicite IP adrese,i resuzltat je isti sa oba splitera,zato kacim samo jedan screen. ![]() Takodje me interesuje sta pretstavlja FEC,CRC i HEC errors? Evo ga screen gde se nakon nekih 25 sati FEC povecao na nekih 12000 i to Near End Indicator.Problema sa konekcijom za to vreme nisam imao. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#729 |
Član
Član od: 30.6.2007.
Zahvalnice: 341
Zahvaljeno 103 puta na 52 poruka
|
![]()
Imam jedan problem, vec duzi vremenski period mada mi nikad nije smetao mnogo, al' sad mi je vec dojadio. ADSL nekad hoce, a nekad nece da se upali sa dizanjem sistema...uglavnom nece pa moram da cupam kabal iz modema i ponovo vracam, i tako sve dok se ne upali...to je pocelo jos prosle godine na jesen, kad je komsiji par kuca dalje udario grom u antenu..par telefonskih linija se tad pokvarilo ukljucujuci i moju...ja sam odlucio da kupim mreznu karticu, al reko bolje prvo ovde da pitam, mozda nije problem u mreznoj.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#730 |
Novi član
Član od: 31.1.2011.
Zahvalnice: 0
|
![]()
Da li na brzinu interneta utice korisnicko ime i pass koji se nalazi u modemu i zasto je kod mene zakljucana brzina u njima?
Posedujem dva modema mt882 on je zakljucan na 1mb/s i HG520c na 2mb/s. Linija mi dozvoljava Bandwidth Down/Up(kbps) 6144 / 1023 i sa 2 modema koje sam pozajmio od prijatelja (oni imaju brzinu od 4mb/s) imam priblizno tu brzinu (5.6 mb/s), dok oba moja modema kod njih daju samo brzinu od 1 odnosno 2mb/s. |
![]() |
![]() |
![]() |
#731 |
Starosedelac
|
![]()
Zna li neko gde u JetSpeed ruteru moze da se vidi max brzina linije?
Cini mi se da u njemu ne postoji taj podatak. |
![]() |
![]() |
![]() |
#732 |
Deo inventara foruma
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#733 |
Starosedelac
|
![]()
Sve sam prevrnuo,ali toga kod mene nema.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#734 |
Starosedelac
|
![]()
Imam par pitanja vezana za kucnu instalaciju.
Ono sto me zanima je,da li bih dobio nesto ako bih postojeci kabli (onaj najobicniji plavo-beli sa buvljaka) koji ide od tavana da uticnice,zamenio sa UTP Cat 5e kablom?Nije u pitanju velika duzina,svega-3-4 metara. I da li bih dobio nesto kada bih ruter stavio odmah uz telefonsku uticnicu,pa odatle da razvedem opet UTP kabli do kompjutera umesto sadasnjeg telefonskog kabla duzine oko 20m? Mislim prvenstveno da li bi mi se popravio Noise Margin i Attenuation? Znam da njihove vrednosti mogu da imaju uticaja kad je u pitanju stabilnost veze. Ili bi dobitak mozda bio minimalan,te se ne isplati zamajavati se sa tim? |
![]() |
![]() |
![]() |
#735 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Koristim Veratove ADSL usluge, i imam jedan problem. Uvek kad neko pozove na fixni ili kad ja zovem pukne net, i onda restartovanjem rutera mogu da povratim net. Da li neko ima slican problem?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#736 |
V.I.P. Programiranje
Član od: 29.8.2007.
Zahvalnice: 983
Zahvaljeno 371 puta na 280 poruka
|
![]()
Treba ti ADSL splliter.
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Belphegor na korisnoj poruci: | ||
Aleksandar1987 (19.4.2011) |
![]() |
#737 |
Novi član
Član od: 3.1.2011.
|
![]()
Pre nedelju dana mi se pojavio problem sa internetom,nije hteo da radi,pa sam zbog toga reinstalirao windows,i sve drajvere,ali opet nece da radi,moze li neko da mi pomogne?
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#738 |
Deo inventara foruma
Član od: 15.4.2006.
Zahvalnice: 1.301
Zahvaljeno 1.404 puta na 950 poruka
|
![]()
Koji internet? ADSL, kablovski, wireless, mobilni, dialup...?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#739 |
Novi član
Član od: 3.1.2011.
|
![]()
Internet,ADSL
|
![]() |
![]() |
![]() |
#740 |
Deo inventara foruma
Član od: 15.4.2006.
Zahvalnice: 1.301
Zahvaljeno 1.404 puta na 950 poruka
|
![]()
Svetli li na modemu lampica "Internet"? Ima li neko u tovm komšiluku problema sa ADSL? Da li je LAN kabl (koji ide od ADSL modema do tvog kompa) uključen u LAN1 port na tvom ADSL modemu? Da li je sigurno instaliran drajver od mrežne karte?
Eto ti par mogućih razloga, pa se zanimaj ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Tagovi |
adsl, internet |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |