Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Play > Role-Play
Uputstvo Članstvo Kalendar Današnje poruke Pretraži

Role-Play FRP, RPG...

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 20.8.2012, 20:36   #721
Equilibrium
Veteran

Član od: 2.11.2008.
Zahvalnice: 499
Zahvaljeno 1.348 puta na 495 poruka
Određen forumom Re: Mount & Blade

Pominjete svi Europe 1200, koji jos nije ni zavrsen a niko ne informise ljude o trenutno verovatno najboljem Warband modu, Brytenwalda modu http://www.moddb.com/mods/brytenwald...ytenwalda-1396.

Smesten u doba Heptarhije u Britaniji, cela Britanija i Irska, sa potpuno istorijski autenticnim fakcijama, naseljima i plemstvom, donosi skoro sve bitnije inovacije iz Florisa i jos gomilu novih.

Zaista brutalno dobar mod sa prostranom ali ne prevelikom ili ispraznom mapom i gomilom kraljevstava, poboljsanom diplomatijom i usloznjenim skoro svakim drugim faktorom. Zaista svaka preporuka.
Equilibrium je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Equilibrium na korisnoj poruci:
PopMilo (21.8.2012)
Stara 21.8.2012, 12:54   #722
orome
Veteran

Član od: 2.6.2010.
Zahvalnice: 4
Zahvaljeno 76 puta na 57 poruka

Bretenwalda je odlican potpuno zavrsen mod koji mi se nazalost ne svidja. u igrama koje nisu bogate graficki ne volim kad sljaste stvari. inace ideja kao ideja je odlicna i mogu reci jer sam probao mod i nema nekih glupih bagova kao u drugim.

meni licno je bio minus i to sto su imena mesta, lordova i kraljeva pisana na arhaicnom engleskom i nisam mogao da popamtim naselja i lordove. Duga imena lordova i kraljeva a sva su jako slicna...
orome je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 21.8.2012, 20:05   #723
maxx
Član

Član od: 6.1.2006.
Zahvalnice: 22
Zahvaljeno 56 puta na 48 poruka

ja nisam probao ni jedan drugi mod sem 1200,i ne zelim ni jedan drugi da probam,koliko je ovaj dobar....

i sada sam prestao da igram aktuelnu verziju(posto bih ionako morao da igram iz pocetka),jer cekam ovu novu kao zedna zemlja kisu....

Poslednja ispravka: maxx (21.8.2012 u 20:16)
maxx je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 22.8.2012, 14:02   #724
orome
Veteran

ja najvise igram Diplomacy mod jer se on naslanja na Native. iste su frakcije ali ima gomilu novih opcija. mislim da sam probao bukvalno sve kvalitetnije modove.
Stara 29.8.2012, 14:52   #725
orome
Veteran

DRUGARI.... NOVA VERZIJA EUROPE 1200 IZASLA, EVO LINKA http://www.gamefront.com/files/files...0_-_Beta_7.rar

posto su moderi odmah pronasli bag (kako to obicno biva i u A izdanjima) evo hotfix-a, samo iskopirajte preko postojeceg map.txt fajla. http://rapidgator.net/file/37323540/map.txt.html

ona je stand-alone, i nije save game compatible sa prethodnim verzijama.

evo da castim i sa Info thread-om http://forums.taleworlds.com/index.p...,244398.0.html ovde mozete naci sve o modu, troop tree, sve sve sve...
Sledećih 2 korisnika se zahvaljuje korisniku orome na korisnoj poruci:
PopMilo (31.8.2012), _Grotesque_ (31.8.2012)
Stara 29.8.2012, 20:18   #726
maxx
Član

hihi...mislim da sam video 11 minuta nakon zvanicnog postavljanja na sajt....

ali tek sada ga skidam....sto ce da se igraaa...
Stara 30.8.2012, 7:34   #727
maxx
Član

posle par sati igranja najnovijeg moda,cini mi se da je dobar kao i prethodni,odnosno za nijansu i bolji...graficki je mapa evrope donekle napredovala,ima novih oklopa,slemova,konja.....i naravno plus je sto je pridodata Bugarska,Albanija(Epir) i jos par nacija....

na teritoriji danasnje Srbije neki gradovi(zamkovi) su preimenovani,pa tako sada imamo Beograd i Nis.......doduse,nisam siguran da je 1200 godine Beograd bio bugarski,tj pod vlascu bugarskog cara....bas cu da proverim

jedinu zamerku imam na novu brzinu konja....cini mi se da su sada prebrzi,pa pod punim galopom vam se cini kao da po tim poljanama vozite neki super brzi motor na trkackoj pisti...
Stara 30.8.2012, 8:50   #728
orome
Veteran

Beograd je bio bugarski, oni su se granicili sa Ugarskom na dunavu, mi smo bili juznije.
Stara 30.8.2012, 9:18   #729
maxx
Član

e da,primetio sam tokom borbi da se manjaju vremenske prilike....npr imate maglu ili pada kisa.....ranije to nisam video.......doduse,ne znam da li to utice na npr strele i ostalo oruzije na daljinu (sto je slucaj u realnosti)

a Beograd 1200 godine sigurno nije bio bugarski.....doduse slabi su istorijski podaci iz tog perioda,ali najverovatnije je bio ili ugarski(madjarski) ili vizantijski.......postoje istorijski podaci da je Beograd bio bugarski samo od 1230 do 1232 kada ponovo postaje ugarski....
Stara 30.8.2012, 11:14   #730
orome
Veteran

u pravu si, zacudilo me sto nije tacan vlasnik beograda, momci se trude da budu istorijski tacni.
Stara 31.8.2012, 7:32   #731
maxx
Član

hmm...primetio sam jednu stvar kod najnovije verzije koja mi se ne dopada....mislim,nije neki bag ili tako nesto,ali opet bar meni smeta prilikom igranja

na pocetku igre namesteno je da je Srbija u ratu sa Ugarskom(sto takodje nije istorijski tacno).....a relativno brzo na pocetku igre Srbiji objavi rat i Bugarska......i tako pritesnjena izmedju dva,relativno jaka,protivnika Srbija pocne da gubi rat,gubi gradove i sela(vrlo brzo dodje do opsade Rasa i Kotora)....tj,vrlo brzo nakon pocetka Srbija ce biti eliminisana kao drzava...

e sad,vi ako hocete da igrate za Srbiju,eto kako cete se provesti....a na pocetku ne mozete skupiti dovoljno jaku vojsku da pomognete Stefanu Prvovencanom...a dok je skupite,i dok se vi razvijete kao lik i ako ne postanete srpski vazal,Srbija ce biti unistena......

i cudno,od svih tih desetina frakcija,na pocetku je malo ko sa kim u ratu,a svi navale na Srbiju...
Stara 31.8.2012, 9:07   #732
PopMilo
Član

Član od: 1.12.2005.
Zahvalnice: 317
Zahvaljeno 188 puta na 90 poruka

Citat:
maxx kaže: Pregled poruke
...
i cudno,od svih tih desetina frakcija,na pocetku je malo ko sa kim u ratu,a svi navale na Srbiju...
Ma neka ih, nije to ništa novo
PopMilo je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 31.8.2012, 9:31   #733
maxx
Član

pa u prethodnoj verziji nije bilo tako.....

doduse,bugarska nije ni postojala,pa sa te strane nije imao ko ni da napada..
Stara 31.8.2012, 9:41   #734
orome
Veteran

to je zato sto su ratove geografski ogranicili, da ne bi bilo da Srbija objavi rat Order of Santjago, ili Irskoj. rat koji nikud ne vodi jer smo daleko a i vec smo u ratu sa blizim zemljama pa nikad nece biti napada... putovanje preko cele mape traje jako puno dana u igri.

mislim da otprilike ne mozemo biti u ratu sa zemljom sa kojom se ne granicimo. a bugari i madjari su vrlo jaki tada bili. kada se uvede Vizantija bugari ce imati rat na 2 fronta pa ce biti drugacije... a i turci ce postojati u maloj aziji.

i jos nesto, oni su preporucili da se mod dok se ne upozna dobro ne igra sa manjim zemljama jer su sve stavljene na muke zbog jakih susjeda. Srbija je srednja frakcija i nije joj lako. treba tacno znati sta radis bez gubljenja vremena...

meni se npr ne svidja sistem regrutovanja kad vec imam zamak. kao mod mi sam generise vojsku, tj dodaje u zamak. mnogo je bolje u Diplomacy modu, gde se covek time bavi, trenira tvoje trupe u zamku i regrutuje one vojnike koje mu ti kazes a ne kao kod mene, regrutuje bosance jer imam bivsi bosanski zamak, a ja hocu ciste srbe u vosjci i samo njih...
Stara 31.8.2012, 9:57   #735
maxx
Član

au,pa to je etnicka diskriminacija...
Stara 31.8.2012, 11:23   #736
_Grotesque_
Veteran

Član od: 16.2.2006.
Zahvalnice: 263
Zahvaljeno 102 puta na 73 poruka

Vec sam na nekim ranijim stranama pisao o ovom modu, ali nije zgoreg da utvrdimo gradivo.

Po mom misljenju, daleko najkompletniji i najrazradjeniji mod:

Prophesy of Pendor
http://forums.taleworlds.com/index.php/board,119.0.html

Prophesy of Pendor Feature Overview

Well thought out cultures, armies, and conflicts
Unique Backstory - The World of Pendor
New battle AI System
Enhanced Goals -
Detailed Economy -
Deep Immersion -
Knighthood Orders -
Minor Factions -
More Events - and quests
Dymanic Conversation System
All new and unique items
Expanded victory conditions.
Special Items
Speciality Enemy Heroes
Designed to be a Challenge to Play - ONLY recommended for experienced players.

Zaista je nadrkano jako, toliko su prosirili osnovnu igru da to nije normalno.
Odlicna prica; puno, puno novih stvari (itema, koncepcijskih izmena gameplay-a, odlicna mapa..).
Da ne razglabam previse, probajte ovo da vidite sta je mod.
_Grotesque_ je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 31.8.2012, 11:46   #737
maxx
Član

a sta zapravo znaci ona opcija(mod 1200),kada se ode u "camp",pa game setings,moze da se izabere izmedju nekoliko AI calculation(jedan je preporucen od strane moda)?

sta to AI proracunavanje znaci?.....mozda to utice na to koliko ce neka drzava napadati neku drugu?
Stara 31.8.2012, 13:00   #738
_Grotesque_
Veteran

Član od: 16.2.2006.
Zahvalnice: 263
Zahvaljeno 102 puta na 73 poruka

Majku mu, ovaj 1200 mi konstantno puca..
:/
Jako je zanimljivo, daleko bolje od ranijih verzija kojih se secam.
Ali non stop imam runtime error crash.

Namestio sam Virtual Memory i to, slaba vajda.
Na 10-ak minuta, dok sejvujem mi crash opali igra.
Neko resenje?
_Grotesque_ je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 31.8.2012, 13:07   #739
orome
Veteran

@_Grotesque_ smejace se oni koji prate temu ali meni se ne svidja Pendor. sljasti mnogo i ne volim da ucim troop tree.

ali ako mozes daj nam spisak mogucnosti u modu koje ti se svidjaju pa cu mozda da dam jos 1 sansu.
Stara 31.8.2012, 15:02   #740
orome
Veteran

Citat:
maxx kaže: Pregled poruke
a sta zapravo znaci ona opcija(mod 1200),kada se ode u "camp",pa game setings,moze da se izabere izmedju nekoliko AI calculation(jedan je preporucen od strane moda)?

sta to AI proracunavanje znaci?.....mozda to utice na to koliko ce neka drzava napadati neku drugu?
to su poruke koje ispisuje igra u donjem levom uglu ekrana dok se ti kreces po mapi, very light znaci da ce AI retko ispisati sta se dogadja u ostatku evrope. poput Paris has been besidged by King Imer of Hungary. i te stvari, jer su moderi uvideli da znatno usporava kretanje po mapi pa da bi slabiji racunari mogli pokrenuti igru. evo objasnjenja modera :

- AI Calculation
Since Europe 1200 is one of the most demanding mods ever for Warband, we had to come up with some system that would make weak PC able to run the mod as well. We introduced a limited way to custom your own AI (which is the most perfomance-costing thing), and now, you can basically choose between 4 levels in the camp menu (game settings sub-menu): Very light, light, balanced, and heavy. How much the AI calculates depends on your choice, but you shouldn't actually notice a big diffrence between even heavy and very light in terms of gameplay, although there can be a big diffrence in terms of perfomance.

I NARAVNO UKLJUCITE OPCIJU MANPOWER ON KADA IGRATE SA SRBIJOM. to je opcija da ako zauzmete poslednji posjed neprijateljskom lordu on predje u frakciju koja mu je osvojila posjed i zadrzi ga. em je realno em dozvoljava promenu u odnosu snaga izmedju kraljevina.
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Tagovi
blade, mount, mount & blade, mount and blade

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
mount hdda na suseu 10 Borowatz Slobodni softver 8 1.10.2006 2:59

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 4:56.