Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Play > Akcione igre
Uputstvo Članstvo Kalendar Današnje poruke Pretraži

Akcione igre First-person-shooteri i slično...

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 7.12.2008, 19:22   #721
MAD MAX
Novi član

Član od: 29.11.2008.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 3 puta na 3 poruka
Određen forumom Re: Call of Duty: World at War

Citat:
purke62 kaže: Pregled poruke
Da, ima ta fora,problem je što se mnogima to nepojav.Isuviše često se to ne pojavi.Isuviše često.Čak mislim da mi kojima se to ne pojavi i nemamo Windows XP nego nam samo tako piše.I jednostavno je u tome fora.Probao sam tri verzije Windowsa,ali izgleda da sam u Zoni sumraka.Ko ima ima unimodem ima, ko nema nema.
Ovaj topic je divan.Pola postova je onih koji nemogu igraju, a druga polovina su oni koji su uspeli da reše problem sa pokretanjem igre i lepo prave zazubice onima koji nemaju taj unimodem ili uopšte nemaju Windows (samo tako piše).Oni koji su uspeli da pokrenu igru iz prve ili ih neinteresuje ili pišu utiske na nekom drugom forumu.
Sve u svemu, Dosad sam smatrao da je Activision radio igre za široku publiku i da nije izbacivao naslove koji bi tražili next generation konfiguracije da bi se pokrenuli.Za takve poduhvate su bili su "zaduženi " neki drugi izdavači.Ni ovog puta to nije slučaj ali lutrija je ovog puta presudna.Ako imaš unimodem onda si u igri ako nemaš, jbg.Tako ti se zalomilo.Džaba ti nVidia GF 9600 ili ATI HD 3870 kad nemaš unimodem koji ćeš da isključaiš.
Ova igra treba dase zove Call of Duty:Unimodem -World at War
Definitivno dižem ruke od nje, treći put sam rušio Windows zbog nje i nepomaše.
Nije mi jasno da niko neće da mi odgovori na pitanje.Pet puta sam pitao , dali neko ima tu verziju kao ja.Dali nako može da pokrene tu vreziju Kingdom Realise
Dali nako može da pokrene tu vreziju Kingdom Realise

Ili sam ja nabasao na titalni Fake
Vec sam u ranijem postu dao ovo resenje u vezi problema sa startovanjem, ali evo i tebi ponovo. Probaj ovo i mislim da te nece vise muciti "unimodem" i slicno njesra..., pozdrav...EVO RESENJA ZA SVE ONE KOJI IMAJU PROBLEMA SA STARTOVANJEM COD-5.
cackao sam i ja sve zivo sto sam procitao na ovim forumima, medjutim i meni se non stop desavalo uvek isto. Prvo poruka za microsoft, pa onda svi oni vec mnogo puta navedeni errori. Provalio sam resenje sa jednog stranog sajta. Problem je kao sto su vec mnogi provalili u zvuku. Nikakve veze nemaju ni graficki drajveri ni direct x, sve je to bezveze. Igra uopste nije zhtevna, naprotiv u odnosu na crysis je malo dete, pa i u odnosu na novi far cry. Dakle kod mene sada kada sam resio problem sa startovanjem radi na 1600x1200 sve podeseno na maximum.
E da, da predjemo sad na resenje problema mnogih kojima se desavallo isto sto i meni.
Onaj ko je imao instaliran i ubacen dial-up modem u racunar pre nego sto je poslednji put reinstalirao XP (bez obzira koji sevis pack), taj ce imati problema sa instalacijom ove igre tj. sa startovanjem i vec poznatim izbacivanjem konzole sa errorima. Naravno ovo sve govorim za korisnike koji imaju ADSL, a slucajno su instalirali sistem sa prikopcanim dial-up modemom. Kao provera za ovo sto sada pricam udji u "run", pa upisi "dxdiag". Nakon otvaranja direct-x console, obratite paznju na opciju "sound-2". Kod nekog ce to biti "sound-1", a kod nekog "sound-2". Bolje receno u tom soundu-2 videcete da pise nesto "modem EMULATED" . E ta emulacija zvuka stvara sve probleme. Dzba sada naknadno vadjenje modema, deinstaliranje drajvera, iskljucivanje u biosu itd., kada ga sistem ima zapamcenog u registrima.
A sada idemo na resenje problema:

Udjete preko opcije "run" u "regedit". Zatim pritiskom na "ctrl + f " otvorite "find" prozor.
U njega upisite "Device Presence". Tada ce vam se sa desne strane tog explorera pojaviti sledece:

(Default)
Emulated
Vxd
WDM

Bitne su vam samo ove tri opcije: Emulated, Vxd i WDM. Kada desnim klikom otvorite redom, recimo prvo "emulated", kliknite na "modifie" i pojavice se prozor u kom ce stajati neka vrednost, ili "1" ili "0". Emulated obavezno stavite da bude "0". Isto to uradite sa VXD i WDM ali njihove vrednosti moraju da budu i ostanu na "1".
Nakon toga, kada odradite ovu izmenu klikni ponovo (ctrl+f) i opet upisi "device presence" i onda opet sve isto, kao i malopre. Ovo zbog toga sto ove emulacije ima na nekoliko mesta i potrebno ih je sve iskljuciti. Dakle ponavjlajte (ctrl+f) (i sve vec opisane radnje sa podesavanjem 0 i 1) i tako sve dok vam ne izadje prozor (posle pritiska na (ctrl+f) da vise nema trazenih "device presence". Meni je to trebalo da podesi otprilike na jedno tri mesta. U svakom slucaju sama operacija je gotova za otprilike pola minuta. Nakon toga svega naravno id restartovanje racunara. Nakon restarta kao proveru mozete otici ponovo u "run" pa "dxdiag", gde cete sad videti da vise nema onog sounda-2 nego je ostao samo "music" i sound -1 na kome je naravno i samo zvucna karta. Posle ovoga igrica mora proraditi bez ikakvih problema.
POZDRAV SVIMA OD MAD MAXA. Uclanio sam se danas samo da bih pomogao i drugima da mogu ovo da rese, jer se i ja strasno nerviram kada znam da imam hardwer koji moze da tera igricu a ona nece da radi.
Nema valjda nista gore od toga... POZDRAV JOS JEDNOM ZA SVE.
MAD MAX je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku MAD MAX na korisnoj poruci:
matejarmus (29.10.2009)
Stara 7.12.2008, 19:38   #722
ognjen96
Novi član

Član od: 7.12.2008.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
Talking Re: Call of Duty: World at War

Znam kako je onima koji nemogu da igraju CoD 5 pa cu im olaksati stvar,jer ni meni nije radilo dok nisam skontao kako da popravim igru.Elem,u run ukucate ''regedit'' i kad vam izbaci prozor registry Editor,kliknite na HKEY_LOCAL MACHINE,SOFTVARE,Activision,Call of Duty WaW i kliknete na codkey,zatim promenite serial koji vam je upisan u neki drugi.Nadam se da ce vam raditi,meni je uspelo!
ognjen96 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 7.12.2008, 19:40   #723
Down Force
Član

Član od: 21.10.2006.
Zahvalnice: 524
Zahvaljeno 59 puta na 27 poruka

sad sam video temu i nisam je chitao....imam problem sa cod5...
uspem da je instaliram i sve radi lepo ali onda kliknem new game i....nishta se ne desi...onaj meni i dalje stoji i koliko god puta da biram new game nishta...necje da pochne...nikakav eror ne iskache....
ima li neko reshenje....?
Down Force je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 7.12.2008, 19:44   #724
dzonihsv
Deo inventara foruma

Član od: 26.9.2006.
Zahvalnice: 1.682
Zahvaljeno 5.818 puta na 3.141 poruka
Slanje poruke preko Yahooa korisniku dzonihsv

Ja sam taj problem resio tako sto nisam izabrao da mi se instalira punkbuster tokom instalacije igre.
Znaci cist install bez punkbuster-a. I kada budes usao u igru pisace ti da nemas punkbuster, ti samo klikni na exit i nastavi sa igrom.
dzonihsv je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 7.12.2008, 20:27   #725
Down Force
Član

Citat:
dzonihsv kaže: Pregled poruke
Ja sam taj problem resio tako sto nisam izabrao da mi se instalira punkbuster tokom instalacije igre.
Znaci cist install bez punkbuster-a. I kada budes usao u igru pisace ti da nemas punkbuster, ti samo klikni na exit i nastavi sa igrom.
evo me sa izveshtajem.... izbrisao sam i igru i punkbuster...i onda ponovio instalacijubez punkbustera i zamisli.....NISHTA SE NIJE DESILO ...opet isto....ima li josh neko reshenje....
sad skidam 1.1 patch...valjda cje pomocj....

samo da naglasim da imam vistu.... pa da to mozhda nije problem...mada ja mislim da je cod 5 kompatibilan sa vistom...

Poslednja ispravka: Down Force (7.12.2008 u 20:44)
Stara 7.12.2008, 21:15   #726
Pjanovic
Banned

Član od: 22.1.2007.
Zahvalnice: 2.940
Zahvaljeno 2.739 puta na 1.903 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Pjanovic

Pisalo je tokom igre, a pise i na wikipedia-u.
Onaj snajperista Zaytsev (lik koga vodite u snajperskim ruskim misijama, a i glavni lik u filmu Enemy At the Gates) je snajperom, za 3-4 meseca, ubio ~250 nemackih vojnika, od cega 20-tak neprijateljskih snajperista .
Pjanovic je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 7.12.2008, 21:17   #727
dzonihsv
Deo inventara foruma

Citat:
Down Force kaže: Pregled poruke
evo me sa izveshtajem.... izbrisao sam i igru i punkbuster...i onda ponovio instalacijubez punkbustera i zamisli.....NISHTA SE NIJE DESILO ...opet isto....ima li josh neko reshenje....
sad skidam 1.1 patch...valjda cje pomocj....

samo da naglasim da imam vistu.... pa da to mozhda nije problem...mada ja mislim da je cod 5 kompatibilan sa vistom...
Pogledaj par strana iza, mislim da je bio jos jedan nacin da se to sredi. Nesto sa pravljenjem profila u igri...
Stara 7.12.2008, 21:40   #728
Down Force
Član

upalio sam igru i chisto onako kliknuo select online profile...i chisto onako mi se pojavio win eror....
a sad sam prelistao strane i ne mogu da nadjem nikoga sa ovim problemom

Poslednja ispravka: DeCoy (9.12.2008 u 2:14)
Stara 7.12.2008, 21:51   #729
dzonihsv
Deo inventara foruma

Kako nisi uspeo da nadjes ^^.

http://www.sk.rs/forum/showpost.php?...&postcount=588
http://www.sk.rs/forum/showpost.php?...&postcount=532
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku dzonihsv na korisnoj poruci:
Down Force (7.12.2008)
Stara 7.12.2008, 21:57   #730
Down Force
Član

ja sam noob....ne umijem na vistu da nadjem mesto dje su profili....

nema shanse da nadjem obih chitav ****** C.... :@
Stara 7.12.2008, 22:37   #731
Down Force
Član

reshio sam problem..... hvala dzonihsv....duzhan sam ti....
Stara 7.12.2008, 22:42   #732
dzonihsv
Deo inventara foruma

Nema frke, nisi duzan nista, samo search i uzivaj .
Stara 8.12.2008, 20:33   #733
Sicilijanac
Član

Član od: 30.9.2008.
Zahvalnice: 11
Zahvaljeno 5 puta na 4 poruka

Citat:
Srky93 kaže: Pregled poruke
Udjes u my computer,desni klik pa na properties,zatim na hardware,device manager,i tamo imas opciju:sound,video and games controllers.kliknes na to i zatim na unimodem full duplex...i njega disejblujes.i to je to

AAAAA to je to!!! Vec dva dana citam kao ludak,nisam hteo da postavljam vec 100 puta postavljana pitanja,znao sam da ce neko to resiti tako jednostavno...!

Igra mi radi,ZA SADA... Nadam se da je vredna cimanja!
Ja obozavam WW2 igre tako da ce mi se svideti verovatno,za sad je ok!
Sicilijanac je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 8.12.2008, 21:17   #734
Marshall George
Veteran

Član od: 21.11.2006.
Zahvalnice: 459
Zahvaljeno 340 puta na 268 poruka
Slanje poruke preko ICQ-a korisniku Marshall George Slanje poruke preko MSN-a korisniku Marshall George
Angry Re: Call of Duty: World at War

Imam CoD WaW, full English verziju , instalirao sam najnoviji DirectX November 2008,nemam modem u kompu niti unimodem full duplex opciju,imam za moju HD2600 Pro AGP instalirane poslednje 8.10 AGP Hotfix drajvere,instalirao sam i SP3 za moj XP,ali ništa..igra odbija da se pokrene,nije htela ni kada sam bio na XP+SP2...Samo se pojavi ona greška da se obavesti MS...

Da li zna neko rešenje za ovo???!!!!

Poslednja ispravka: DeCoy (8.12.2008 u 21:37) Razlog: velika slika...
Marshall George je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 9.12.2008, 1:35   #735
Ephemerys
Posmatrač

Član od: 7.3.2006.

ne radi ovo, džaba
Ephemerys je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 9.12.2008, 17:18   #736
mlazar
Novi član

Član od: 9.12.2008.
Zahvalnice: 1
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka

e,narode ni ja ne mogu da skontam sta mu je...u lokalnoj igraonici sam instalirao CoD i radi kao sretan,,,,u mene na drugom kompu samo izbacuje neki error:
----- Initializing Renderer ----
execing ragdoll.cfg from disk
----- Client Initialization -----
----- Client Initialization Complete -----
Trying SMP acceleration...
...succeeded.
----- R_Init -----
Getting Direct3D 9 interface...
Pixel shader version is 3.0
Vertex shader version is 3.0
Shader model 2.0 code path is available.
Shader model 3.0 code path is available.
Using Shader model 3.0 code path because it is the best available path on this hardware.
Attempting 1024 x 768 fullscreen with 32 bpp at 60 hz
Game window successfully created.
Using 4x anti-aliasing
Creating Direct3D device...
Com_TouchMemory: 0 msec. Using sum: 0
Loading fastfile code_post_gfx
Loading fastfile ui
Loading fastfile common
Initializing render targets...
Requested frame buffer to be 24-bit color with 8-bit alpha
DirectX returned a frame buffer that is 24-bit color with 8-bit alpha
Initializing static model cache...
Initializing dynamic buffers...
Initializing particle cloud buffer...
Creating Direct3D queries...
Loading fastfile 'code_post_gfx'
used 1.13 MB memory in DB alloc
Loading fastfile 'ui'
used 39.48 MB memory in DB alloc
Setting initial state...
DirectX reports 256 MB of video memory and 425 MB of available texture memory.
Using video memory size to cap used texture memory at 240 MB.
Texture detail is set automatically.
Using picmip 0 on most textures, 1 on normal maps, and 1 on specular maps
Error: Could not load material "water_droplet".
Error: Could not load material "water_dynamic_spray".

------- sound system initialization -------

Error during initialization:
Unhandled exception caught

instalirao sam novi patch od 320 Mb i opet nista!
mlazar je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 9.12.2008, 18:15   #737
Srky93
Član

Član od: 21.9.2008.
Zahvalnice: 138
Zahvaljeno 92 puta na 35 poruka

@mlazar

Prelistaj koju stranu unazad.Mad Max je detaljno opisao kako da se resi.Inace to je najcesci problem kod CoDWAW.

Poslednja ispravka: DeCoy (9.12.2008 u 19:24)
Srky93 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Srky93 na korisnoj poruci:
mlazar (9.12.2008)
Stara 9.12.2008, 18:22   #738
Marshall George
Veteran

Član od: 21.11.2006.
Zahvalnice: 459
Zahvaljeno 340 puta na 268 poruka
Slanje poruke preko ICQ-a korisniku Marshall George Slanje poruke preko MSN-a korisniku Marshall George
Smile Re: Call of Duty: World at War

Ovde imate rešenja za XP i za Vistu za 8 grešaka koje se najčešće pojavljuju u CoD World at War:

http://bashandslash.com/boards/viewtopic.php?f=28&t=742
Marshall George je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 9.12.2008, 20:29   #739
daedalus
Član

Član od: 22.12.2005.
Zahvalnice: 23
Zahvaljeno 32 puta na 27 poruka

ja ne mogu da drknem onog snajperistu... i to na 3. stepenu težine. nemoguć je skroz - kada ga pogodim, kaže mi komrad da je samo ranjen, a za taj naredni shot obično popasem metak-i to skoro uvek kroz zid. mrzim botove.
daedalus je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 10.12.2008, 0:08   #740
Ephemerys
Posmatrač

Član od: 7.3.2006.

Neko rče da ekipa koja igra pravi zazubice ekipi koja bezuspešno pokušava da zaigra igru.
Ljudi, da li kapirate kako je jadno sedeti ispred računara nakon petog reinstaliranja sa ili bez punkbustera i čitati kako neki ne može da pređe nešto u igri?
Upravo sam iz ekipe posmatrača prešao u ekipu igrača.
WinXP UPUTSTVO (nadam se finalno)

podrazumeva se da ste već apdejtovali sve potrebne drajvere, posebno za grafiku

1. Instalirajte i famozni Punkbuster (ovo možda i ne mora, ako neko hoće neka proba i bez)
2. Nakon uobičajenih radnji prilikom instalacije, probajte igru (na Visti nekad i krene). Usual respons: ne radi, puca pre nego što krene intro
3. Pročitajte jučerašnje uputstvo MAD MAXA, i uradite kako kaže (meni je trebalo 5-6 minuta, i 7-8 ispravki u registry bazi). Vi koji koristite modem, najverovatnije ćete morati da reinstalirate drajvere za isti kada obrnete igru i skinete je sa kompa, ALI VREDI. Vredi i format HD-a . Sada kreće intro i vidite logo triarha (ili kako se već zovu). Odaberete Solo varintu. Osećate adrenalin (super). Odaberete težinu igre i (najčešće) ništa se ne desi, tj. vrati vas na početni ekran (da ponovo birate Solo ili već nešto).
4. Sada ste već smoreni, ali glavu gore!
Nakon što izađete iz igre, u run ukucate ''regedit'' i kad vam izbaci prozor registry Editor,kliknite na HKEY_LOCAL MACHINE,SOFTVARE,Activision,Call of Duty WaW i kliknete na codkey,zatim promenite serial (desni klik, pa Modify) koji vam je upisan u neki drugi (Ognjene, da te Bog poživi i da puno sreće ). Ja sam upisao niz od 20 cifara (svoj rođoš x2,5 pa uradite isto, 20 cifara obavezno), ali nema potrebe da to pamtite. Onda sam ušao prvo u Multiplayer, pa se prebacio na solo kampanju i razrogačio se kada je igra stvarno krenula. Nisam mogao da verujem, ali uspelo je! NEMOJTE DA ŽURITE. Prvo u graphic options, pa dignite sve na nivo za koji sumnjate da će vaša mašina poterati, ali ima nade da hoće. Hoće, bez problema . E sada pogasite svetla, isključite se za ostatak čovečanstva (telefoni, zvona, kamioni, avioni...) i krenite sa kampanjom

S obzirom da sam tek počeo (i da sam odmah krenuo da kucam ovo, a igra je još aktivna preko alt-taba), ne znam da li će raditi kada je prekinem, pa planiram da je pređem u cugu, i odmah javim da sutra ne idem da šljakam . Eto toliko je dobra!
PS. Čačkao sam i sa dodavanjem profila po uputstvu sa ovog foruma, ali to nije dalo učinak. Ako ne radi po gornjem uputsvu, uradite još i ovo:
http://www.sk.rs/forum/showpost.php?...&postcount=588
http://www.sk.rs/forum/showpost.php?...&postcount=532

Let the force be with you!

Poslednja ispravka: DeCoy (10.12.2008 u 1:04)
Ephemerys je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Ephemerys na korisnoj poruci:
darkom (2.9.2009)
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
CoD 6: Modern Warfare 2 Isko Akcione igre 3416 2.5.2019 13:07
Call of Duty online - problem Kevin_Garnett Mrežne igre 23 30.12.2010 22:07
Najbolji način za igranje Call Of Duty 2 preko Interneta! Guterill Online susreti 64 16.2.2010 4:20
Call of Duty Real-Time Card Game (kartaška igra sa tematikom drugog svetskog rata) Liquid Nitrogen Brbljaonica 9 7.6.2008 12:56
Call of Duty - Nema teksta u meniju ForceWare Kvarovi 15 28.8.2006 19:28

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 6:43.