Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Play > Mrežne igre > MMORPG igre
Uputstvo Članstvo Kalendar Današnje poruke Pretraži

MMORPG igre Massively multiplayer online role-playing games - WoW, Guild Wars, Eve Online, Age of Conan, Lineage, kao i mnoge druge...

Pregled rezultata glasanja: Koja je vasa main GW2 profesija?
Mesmer 12 6,06%
Engineer 19 9,60%
Thief 21 10,61%
Guardian 29 14,65%
Necromancer 25 12,63%
Ranger 27 13,64%
Warrior 41 20,71%
Elementalist 24 12,12%
Glasova: 198. U ovom glasanju ne možete da učestvujete

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 24.2.2014, 15:59   #7401
Neutrino
Deo inventara foruma

Član od: 17.6.2011.
Zahvalnice: 99
Zahvaljeno 3.396 puta na 2.042 poruka
Određen forumom Re: Guild Wars 2

Da budem iskren za mene je ovaj patch pomalo drugačiji i to u pozitivnom smislu. Posle jako puno bezličnog i sterilnog sadržaja konačno se dešava nešto bitno i to ni manje ni više nego drugi sumrak Lion's Arch-a. Šetnja razrušenim gradom sa toliko finih detalja koji podesaćaju na prethodnih godinu i kusur dana je poprilično upečatljiv. Verovatno pomaže malo i sećanje na moju prvu bitku za Lion's Arch pre 250 godina.

Takođe mehanika eventa unutar Lion's Arch-a po prvi put ostavlja igračima da sami izaberu kako će da pomognu a da to ne bude isključivo zerg-fest. Jednostavno ko ne želi da zerguje može itekako da pomogne šetanjem po mapi i spašavanjem preživelih (nagrade sakrivene iza tier progresije su dobra ideja). U stvari, lično imam osećaj da se populacija mnogo više trudi oko ovog eventa nego bilo kog drugog od ranije. Map chat je dosta organizovaniji čak i kad je "najpugičastiji" deo dana, ljudi pitaju gde treba pomoć, koordiniraju napade. Lepo je videti masivan event čiji uspeh ne zavisi isključivo od toga da se skupi minimum 50 ljudi po bossu (*cough* wurm *cough*).

Koliko god to zvučalo čudno nadam se da Lion's Arch neće obnavljati i da će poslužiti kao živ dokaz da "living story" u GW2 zaista nešto znači. U stvari da se ja pitam ja bih LA pretvorio u isto ono što je Ascalon postao nakon Searing-a, gorko podsećanje na veliku tragediju. Ostavio bih otvorene prilaze gradu tako da ljudi mogu da šetaju po ruševinama i možda merchanta ili dva tek da neko može da isprazni invetar.
Neutrino je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 24.2.2014, 16:35   #7402
ed_hunter
Starosedelac

Član od: 8.4.2006.
Zahvalnice: 87
Zahvaljeno 199 puta na 141 poruka

slažem se sa svime navedenim. i meni se baš sviđa event sad, ovo dvaput što sam igrao

edit: jel zna neko koliko košta da se napravi ovaj back item što je sada aktuelan?? koliko vidim on se pravi tako što se unapređuje? dakle dovoljno je da skupiš ona 4 dela sad dok traje event, i dovoljno onih čuda drugih što trebaju, pa može da se sačeka da pojeftine materijali i da se kraftuje kad prođe ovaj patch? iron ore otišao na 3 silvera komad.

jel se isplati onaj sigil koji transferuje konditione na kritu? jel dovoljno 40% krit da bi to radilo valjano? full knight exotic armor i 15 poena u precision traitove?

Poslednja ispravka: ed_hunter (24.2.2014 u 18:28)
ed_hunter je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 24.2.2014, 20:41   #7403
Srki#12
Veteran

Član od: 23.9.2007.
Zahvalnice: 37
Zahvaljeno 83 puta na 66 poruka

Citat:
ed_hunter kaže: Pregled poruke

jel se isplati onaj sigil koji transferuje konditione na kritu? jel dovoljno 40% krit da bi to radilo valjano? full knight exotic armor i 15 poena u precision traitove?
Licno misljenje je da te sigile treba izbegavati zbog ciste matematike, plus sto je bolje (opet licno misljenje) imati nesto sto je pouzdanije nego nesto sto je u sustini sreca.

Odnosno, ako imas 40% crit chance, statisticki gledano udaras 2 crita u 5 udaraca. Sigil ti daje 60% sanse po crit udarcu da prebacis condition (pise u jednini (a condition) pa pretpostavljam da je 1) sto znaci da je (statisticki gledano,) sansa da prebacis 1 condition na protivnika 0.4x0.6=0.24, odnosno 24%. Dakle, udaris 4 puta da bi 1 condition presao na protivnika (a ne znas koji). Sa druge strane, mozes da stavis +5% damage i da znas sigurno da ces sa svakim skillom da radis 200-300 veci dmg, ili cak stavis neki on-swap sigil i opet znas sigurno da ces taj i taj bonus imati nakon zamene oruzija.

http://wiki.guildwars2.com/wiki/Supe..._of_Generosity
Srki#12 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 24.2.2014, 21:03   #7404
ed_hunter
Starosedelac

pa lomim se izmedju tog +5% dmg i ovog generosity. generosity mi deluje ok jer em pravi neki dmg, em meni skida conditione, kad iskoristim signet za heal onda vise nemam condition removal, osim kad shoutujem, pa sam zato mislio da uzmem ovaj sigil, da imam bar neki removal kad iskoristim signet.

hvala za matematiku iza delovanja sigila. kad malo bolje razmislim, to bi bilo 1 condition skinut na svakih 10 do 15s, sto nije uopste lose. voleo bih da mi se javi neko ko je vec probao ovo da mi kaze iskustvo.
Stara 24.2.2014, 21:35   #7405
Maladikt
Starosedelac

Član od: 21.8.2006.
Zahvalnice: 841
Zahvaljeno 973 puta na 624 poruka

Citat:
kad iskoristim signet za heal onda vise nemam condition removal
I warrior i guardian (ne znam koga igraš, ali po ovome bih rekao da je jedna od te 2 profesije) imaju pregršt opcija za cond removal, tako da ne znam što bi se oslanjao na procentualnu šansu da će neki random cond biti uklonjen. Za to koristi skillove i traitove, a za sigile i rune uzmi nešto pametnije.
Maladikt je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 24.2.2014, 22:29   #7406
ed_hunter
Starosedelac

guard je u pitanju, warri koliko znam nema condition removal na heal signetu, nego regen. pa taj cond removal mi deluje ok, jer bar nesto radi dok ga ne iskoristim ne sluzi samo za heal, a i leci poprilicno. nemam ideju sta da stavim umesti toga.

svakako nemam para za generosity sigil, pa cu staviti neki jeftiniji. kupio sam 6 traveler runa devojci, sad moram i sebi, pa se mislim da kupim neki jeftin sigil.
Stara 24.2.2014, 22:35   #7407
Neutrino
Deo inventara foruma

Član od: 17.6.2011.
Zahvalnice: 99
Zahvaljeno 3.396 puta na 2.042 poruka

Vidiš šta ti je ljubav, prvo se devojci kupuju sigili pa onda sebi šta ostane ostane
Neutrino je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 24.2.2014, 23:00   #7408
Morca
Starosedelac

Član od: 30.3.2007.
Zahvalnice: 112
Zahvaljeno 618 puta na 438 poruka

Kao Guardian imaš Purging Flames (Consecration), skida 3 conditiona, plus dobar AoE damage...odličan je. Imaš Smite Condition, condi removal+AoE damage...imaš još neki skill, zaboravih naziv, koji takođe čisti condition...imaš combo fieldove kroz weapon skillove koji čiste conditione...Guardian ima dosta cleansinga.

Za sigil, ne možeš da pogrešiš s onim za 5% dmg...
Morca je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 25.2.2014, 0:15   #7409
ed_hunter
Starosedelac

Određen forumom Re: Re: Guild Wars 2

Citat:
Neutrino kaže: Pregled poruke
Vidiš šta ti je ljubav, prvo se devojci kupuju sigili pa onda sebi šta ostane ostane
hihi

elem, taj purging flames mi je interesantan, ali drzim shoutove. stand your ground kad bacim skine mi condition i da mi stability. svaki shout mi skida conditione, plus virtue mi skida tri kad je aktiviram. ali condition removal nikad dosta, jer se izrazito plasim posto guardian iz nekog razloga ima ravno duplo manji health pool od warri-ja.
Stara 25.2.2014, 0:38   #7410
Maladikt
Starosedelac

Zato što je guardian duplo bolji od warriora, pa da bude fer.

Warrior fanboys incoming.
Stara 25.2.2014, 1:56   #7411
zorx
Veteran

Član od: 5.12.2005.
Zahvalnice: 200
Zahvaljeno 160 puta na 124 poruka

Citat:
ljubo-exyu kaže: Pregled poruke
Ima nas dosta. Igramo sve. Jedino, kazem, problem sam ja i moje praistorijsko poimanje sveta. Zorx, javi se.
Jedini je problem u prevelikom broju efekata, nasumicnom jurcanju i sto nakon 2 odradjena eventa jako boli glava.
Sve je tačno, a ti ćuti i zerguj i drmni nešto za glavu ako te boli. Ja se vraćam u akciju čim mi se ponovo bude prizergovalo.
zorx je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 25.2.2014, 2:10   #7412
ed_hunter
Starosedelac

ja poceo da igram warriora, dogurao ga na lvl 70, pa odustao... imam i rangera lvl 67, i od njega sam odustao kad sam video da pojedini monsteri krecu direkt na mene, ignorisu peta. uzasno lose uradjeno. imam guard norna na lvl 80, full exotic, ali sam shvatio da norn zauzima pola ekrana i da posto kamera ne moze vise da se odzumira to predstavlja problem, isto tako ta kamera je problematicna u skucenom prostoru, pa sam odustao od norna i reroll-ovao asuru guarda koji je sad na 60 i nekom...
Stara 25.2.2014, 2:12   #7413
Morca
Starosedelac

Član od: 30.3.2007.
Zahvalnice: 112
Zahvaljeno 618 puta na 438 poruka

Citat:
hihi

elem, taj purging flames mi je interesantan, ali drzim shoutove. stand your ground kad bacim skine mi condition i da mi stability. svaki shout mi skida conditione, plus virtue mi skida tri kad je aktiviram. ali condition removal nikad dosta, jer se izrazito plasim posto guardian iz nekog razloga ima ravno duplo manji health pool od warri-ja.
Nisu u pitanju samo aktivni skillovi, i traitovi nude gomilu condition removala...ne znam ima li bilo koja klasa toliko toga kao što ima Guardian. Svejedno, ne treba preterivati ni sa tim...gledaj da izbalansuješ stvari. Takođe, consecration skillovi su jako dobri...nije sve u shoutovima.
Morca je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 25.2.2014, 2:56   #7414
ed_hunter
Starosedelac

pa meni shouti prevode conditione u boonove, koji opet malo duze traju jer imam 25 u virtues gde imam trait da mi ona heal virtue skida 3 conditiona, i imam taj condition removal na sigilu. e sad cu da probam da stavim shelter umesto sigila, da conditione skidam samo pomocu shoutova i te virtue. ovamo sam rokno 15 poena u precision tree da mi se virtue of justice obnavlja kad neko crkne, pa je palim na svakom mobu po jeenom, pali ko ludo, plus dobijem might i retailiation gratis koji opet traju podosta, i jos blind. nekako mi se sve fino uklopilo. e sad sam stavio shelter, pa da probam, 2s blok je kul, a jos vise je kul sto kad stisnes shit button znas da od momenta kad si ga stisnuo ne mozes da umres, pa makar imao i 5 hp-a, a nije kao sto mi se desavalo cekam poslednji trenutak da aktiviram sigil, i dok ga aktiviram crknem

zbog tog traita sam izabrao shoutove umesto consecration, jer em dobijem to sto shoutovi daju, em dobijem jos po neki boon u zavisnosti od toga koji condition sam imao, em mi skinu condition. upari to sa dva guardiana koji idu zajedno sa po 3 shoutova, to je ukupno 6 condition removala. hm... pa kad bolje razmislim, meni stvarno ne treba vise od toga...

imam traume od toga kad sam otisao sa zelenom/plavom opremom za lvl 60 i nesto u orr, pa gledam sto je moguce vise da se obezbedim
Stara 25.2.2014, 8:19   #7415
Srki#12
Veteran

Član od: 23.9.2007.
Zahvalnice: 37
Zahvaljeno 83 puta na 66 poruka

Mozda sam glup, ali nisam siguran da li ti to treba za pve ili wvw?

U svakom slucaju imas hranu koja smanjuje cond. duration za 40% i melandru rune koje dodaju jos 25% pa u kombinaciji skidaju duration svim conditionima, tako da skidanje i nije neophodno jer ce ionako da prodju za1-2 sekunde.
Srki#12 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 25.2.2014, 10:54   #7416
Maladikt
Starosedelac

Ne treba ti toliko cond removala, nemoj da se opterećuješ. Posebno ako uvek ideš sa još jednim gardijanom u grupi. Više obraćaj pažnju na to da izbegneš primenjivaje tih conda nego na njihovo skidanje i 2 shouta će ti uvek biti i više nego dovoljna.
Stara 25.2.2014, 11:43   #7417
ed_hunter
Starosedelac

za pve pričam, wvw nisam nikad igrao i sumnjam da ću ikad.

ne bih žrtvovao 25% run koji daju traveler rune jer mi baš znači. isto tako bolje mi je da nosim mace + focus na swap jer imam block na 5, roy blind na 4 i block na 3 kad je gusto, umesto staffa samo zbog trčanja, plus moram da stojim neko vreme u onom krugu da dobijem swiftness. ništa, dva shouta zasad, plus virtue, a healing signet menjam za shelter, pa da probam tako.

inače izbegavam napade, dodgeujem ko lud, vigor mi je skoro 100% uptime, a i pravim više dmg kad endurance nije pun, plus se lečim kad dodgeujem.

sad još lomim da li da stavim save yourselves umesto onog signeta koji smanjuje dmg.
Stara 25.2.2014, 12:33   #7418
Maladikt
Starosedelac

Swiftness/movement speed je minorna stvar u pve, osim ako radiš speed farm dungeona, a rekao bih da ne radiš. U svakom slučaju ćeš stići tamo gde si krenuo, a da li ćeš za 10 sekundi ili za 7.5 nije toliko bitno.

Sa "Save Yourselves!" (SY) moraš biti oprezan jer svlači sve condove sa ljudi u okolini i prebacuje ih na tebe, ali je u svakom slučaju korisniji od tog signeta za generalni pve (signet je korisniji u spvp i wvw). Ja na shout gardijanu uglavnom nosim SY i "Stand Your Ground!" jer daju dobre boonove i oba imaju stun break. Treći skill se menja po potrebi, kao i SY.

Shelter nemoj da uzimaš, on je vrlo dobar za DPS gardijana kojeg ti ne igraš. Za lečenje u generalnom pve najbolji je signet.
Stara 25.2.2014, 12:55   #7419
ed_hunter
Starosedelac

pa ja igram guarda koji donekle može da ubije, a donekle i da poživi, ne mogu da igram full dps, mučno mi da me ubiju iz dva udarca.

pa ne znam, oduvek sam koristio signet za heal, ali probaću malo shelter. što se tiče onog signeta što daje 10% manje dmg, to mi deluje kao dosta, ali probaću save yourselves umesto signeta, pa ću videti.

movement speed mi je nešto što najviše volim u svim igrama i ne bih ga se odrekao nikako...

jel stakuje onaj warriorov trait sa 25% movement speed sa traveler runama da daje 50%? to bi bilo sick.
Stara 25.2.2014, 13:37   #7420
Maladikt
Starosedelac

Ma i ja mnogo detaljišem. U principu ti nije to ništa toliko bitno za generalni pve, tako da vozi šta ti se sviđa jer nigde nećeš ni imati problema da uradiš nešto. Minmaksovanje je za spvp, wvw i speed farm.
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Tagovi
guild wars 2, mmorpg

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
Guild Wars Sale013 MMORPG igre 4095 7.6.2023 18:02
Guild Wars pitanja primeyuri Mrežne igre 288 27.11.2009 17:47
Guild Wars ! !Hand-of-blood! ! Tekstovi u SK 2 19.11.2007 14:09
Guild Wars - Internet konekcija?! eXtreme Role-Play 12 25.9.2006 8:24
neka pitanja o Guild Wars... barjaktar Mrežne igre 6 11.4.2006 18:06

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 20:39.