Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Ostale teme > Kompjuteri i film
Uputstvo Članstvo Kalendar Današnje poruke Pretraži

Kompjuteri i film Uticaj kompjutera na film i primena kompjutera na filmu

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 7.12.2010, 2:06   #741
bela lampa
Veteran

Član od: 12.1.2010.
Zahvalnice: 925
Zahvaljeno 890 puta na 357 poruka
Određen forumom Re: Dnevnik gledanja filmova II

Citat:
Beagle kaže: Pregled poruke

Neki od vas su sigurno čuli legendu o Robertu Džonsonu, crnom dragulju Misisipija, koji je definisao ono što mi danas zovemo Delta Bluzom. Za ime ovog čoveka se vezuje legenda po kojoj je Džonson prodao dušu đavolu na raskršću, kako bi svetu podario najbolje bluz note. Ko sa đavolom tikve sadi, o glavu mu se lupaju, te je i Džonson svoj život izgubio sa samo 27 godina, pod nerazjašnjenim okolnostima.

Priča ovog filma se vrti oko te legende, iz perspektive Vilija ''Blind Dog'' Brauna, koji je u potrazi za svojom dušom koju je davno izgubio, i mladog belca sa Long Ajlenda, kome je gitara sve što od života ima.

Film obiluje odličnom bluz muzikom. Ljubitelji bluza svakako treba da odgledaju ovaj film, a ni oni drugi ne bi trebali da ga preskoče. Vredi utrošenog vremena
Gledao sam ge pre nekih 5-6 godina i mnogo mi se svideo, muzika u filmu, prica....sve a i vezu me lepe uspomene za njega Evo i zaboravio sam na njega, fala ti sto si me podsetio, mozda ga pogledam u skorije vreme.
Inace, nisam znao da je radjen po toj legendi, mislio sam da je izmisljena prica.
bela lampa je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 7.12.2010, 3:33   #742
Iris
détente

Član od: 3.11.2005.
Zahvalnice: 1.530
Zahvaljeno 2.470 puta na 1.488 poruka

^Sve, sve, ali Steve Vai i finalni duet...
Crossroads finale
Iris je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledećih 2 korisnika se zahvaljuje korisniku Iris na korisnoj poruci:
Great_Sun_Jester (9.12.2010), Highlander (7.12.2010)
Stara 7.12.2010, 23:22   #743
Highlander
information junkie

Zahvalnice: 616
Zahvaljeno 686 puta na 401 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Highlander Slanje poruke preko Skypea korisniku Highlander

Danika

Ovo je opet za one koji vole da se pitaju šta se kog đavola upravo desilo.
Film prati Daniku, majku troje dece, koja je preterano zaštitnički nastrojena prema porodici. Počinje da dobija vizije smrti ili možda budućnosti, tako intenzivne da ponekad ne može razlučiti šta je istina a šta priviđenje. Dobar film, ocena na imdb-u je skroz pogrešna, kao po običaju. Ja bih filmu dao 8/10. Preporuka.
Highlander je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Highlander na korisnoj poruci:
Beagle (8.12.2010)
Stara 8.12.2010, 18:42   #744
noisy
Starosedelac

Član od: 6.9.2007.
Zahvalnice: 284
Zahvaljeno 155 puta na 120 poruka

Danika je vr' od filma. Ja sam posle njega par minuta gledao u monitor sa wtf izrazom lica.
-
Pogledah The Departed.
Dobar triler, akcija sa ne baš očekivanim krajem.
Di Caprio je undercover policajac, Matt Damon undercover kriminalac.
Sve u svemu, veoma zabavan film i pored 2 i po sata trajanja.
Da nije ovakav kraj bio bi prosječan film.
noisy je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 8.12.2010, 19:03   #745
kuureee
Starosedelac

Član od: 23.12.2008.
Zahvalnice: 557
Zahvaljeno 156 puta na 125 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku kuureee

sinoc gledao na HBO comedi http://www.imdb.com/title/tt0960144/.

film je cudo ,kidao sam se od smeha.nisam gledao dugo takvu komediu.

ne znam zasto ima tako malu ocenu?
kuureee je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 8.12.2010, 20:00   #746
Iris
détente

Zahvalnice: 1.530
Zahvaljeno 2.470 puta na 1.488 poruka

Mozda zato sto je jedan od najglupljih filmova ikada napravljenih?
Iris je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledećih 9 korisnika se zahvaljuje korisniku Iris na korisnoj poruci:
Aibo (8.12.2010), doctor (20.12.2010), Doomche (8.12.2010), Marti Misterija (8.12.2010), Ocelot (8.12.2010), pentraksil (9.12.2010), Skenderevo (15.3.2014), wolf88 (14.12.2010), zidan grobar (8.12.2010)
Stara 8.12.2010, 21:10   #747
Marti Misterija
Deo inventara foruma

Član od: 24.10.2006.
Zahvalnice: 579
Zahvaljeno 1.747 puta na 1.039 poruka

Film je vaistinu glup do bola!!!

Rekao bih da se radi o pokusaju da to bude neka parodija na pitaj-boga-sta vezano za tajne agente ali na zalost veoma neuspeo pokusaj.

Stavise, usudjujem se reci da je to najprotracenijih 50 minuta mada se pitam kako sam i toliko uspeo da izdrzim) gledanja nekog filma u poslednjih par godina, bar sto se tice filmova koje sam skinuo.

A film, obzirom na svoj "kvalitet" ne da ima malu ocenu vec naprotiv - ima ekstremno visoku ocenu.

Ne zelim cak ni da probam da poverujem da je to bio pokusaj da se napravi neka "prava" komedija, a ne parodija na nesto jer bi to samo jos vise ukopalo ionako dovoljno ukopan film.
Marti Misterija je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 8.12.2010, 21:46   #748
dacajak
Deo inventara foruma

Član od: 22.4.2008.
Zahvalnice: 505
Zahvaljeno 704 puta na 573 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku dacajak

Film je zae***cija, lud je i zabavan. Molim vas navedite mi koje komdije vi volite da vidim sta sam svih ovih godina propustio. Samo nemojte neke tamo vase dubokoumne iz 50ih godina (pre nove ere) .
Jos ce te reci da vam je i onaj stari film Pink panter (ne mislim na ovaj iz 2*** god.) bio glup (ne poredim ih, naveo sam primer).
Barem je vecinu ljudi uspeo da zabavi i pola ljudi iz Vrbasa koje znam. Vama je mozda gubljenje vremena ,nekima nije.

Neocekujem zahvalnice, ni na jedan noviji film nisam video dobre preporuke, samo neke bljuzgave kritike. Treba li bi da organizujete peticiju da na TVu postaju filmove iz 50ih i ostale mjuzikle i da zivimo u proslosti. Plasim se da pitam kolko vam godina.
dacajak je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledećih 2 korisnika se zahvaljuje korisniku dacajak na korisnoj poruci:
Marko (18.12.2010), Maverick (10.12.2010)
Stara 8.12.2010, 22:26   #749
Marti Misterija
Deo inventara foruma

Član od: 24.10.2006.
Zahvalnice: 579
Zahvaljeno 1.747 puta na 1.039 poruka

1. Sta da ti kazem - film jeste ekstremno glup i nije nimalo zabavan i to sto si ti sada ispricao nece da izmeniu tu cinjenicu. To sto ti mislis da je zabavan samo govori da imamo drugaciji kriterijum i poimanje zabavnog i nista vise.
2. Gledao sam prilicno dobrih filmova novije proizvodnje koji su mi se prilicno dopali (Jedan od poslednjih je recimo Law Abiding Citizen) i ne treba da gledam filmove iz 50-ih godina da bih mogao da ocenim navedeni film. Mada kad vec pitas, pojedini nemi filmovi sa pocetka veka jesu bolji i kvalitetniji od navedenog filma. Btw. ko je uopste velicao i uopste pominjao filmove iz 50-ih godina pa ih ti pominjes kada se radilo samo o komentaru na navedeni film.
3. Gledao sam prilicno dobre parodije na sve i svasta i stvarno ne znam kako bi ovaj film mogao da se stavi u tu kategoriju. Svako pominjanje istog sa uspesnim parodijama je skrnavljenje navedenih filmova.
4. Ne znam sta si zeleo da kazes pominjanjem originalnog Pink Pantera sa pokojnim Piterom Selersom, narocito posto taj film jeste bolji od rimejka. Opet i rimejk je bio prilicno zabavan sto za navedeni film sa Sendlerom, nikako ne mogu da kazem.
5. To sto je film uspeo da zabavi pola Vrbasa bi kao trebalo da znaci da se radi o kvalitetnoj komediji? I Ekrem Jevric je uspeo da zabavi masu ljudi svojim "hitom" Kuca-Pos'o, pa ja i dalje mislim da je covek neopevani idiot, tako da to sto je navedeni film nekog zabavio ne treba da znaci apsolutno nista po pitanju kvaliteta istog.
6. To koliko nam je godina nema nikakve veze sa kvalitetom filmova, narocito ne sa navedenim filmom. Jednostavno, po mom misljenju film je sran*e i it's a fact. Ne znam samo kako si ti dosao do zakljucka da to ima neke veze sa nasim godinama, ali to sto si povezao kvalitet filmova sa nasim godinama odnosno sa godinama kada su isti snimljeni samo govori o tome kako ti ocenjujes koji je film dobar a koji ne. Ipak ako hoces da znas, naravno da cu pre pogledati neki dobar film (vestern, istorijski spektakl etc.) iz 50-ih godina nego da gubim vreme na nesto onakvo.
8. Uz sve napred navedeno, ako igde procitas da sam rekao da su generalno gledano novi filmovi losi a stari dobri (a neces jer to ngde nisam rekao) onda to i citiraj inace nemoj da navodis na nesto sto nema veze sa stvarnoscu i da nam stavljas neke reci koje nismo izrekli.
9. Slobodno mozes da pitas koliko imamo godina posto mi da li je film dobar ili ne cenimo po nekim drugim kriterijumima a ne dali je film in ili ne. To znaci da od mene nikad neces da cujes da je neki film iz Twilight serijala ili recimo Airbender dobar, kvalitetan i zabavan jer se recimo radi o filmovima koji su po mom misljenju daleko i od kv a kamoli od kvalitetnih, i mada su isti mozda trenutno in za one koji nemaju godina koliko Iris ili ja i koji imaju drugacije poimanje kvaliteta, a ti slobodno iz toga izvodi zakljucak koji god hoces.
10. Mislis li da su tvoje izjave dubokoumnije zato sto su kao modernije? Yeah right.

Poslednja ispravka: Marti Misterija (8.12.2010 u 22:46)
Marti Misterija je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Marti Misterija na korisnoj poruci:
zidan grobar (8.12.2010)
Stara 8.12.2010, 22:28   #750
Ocelot
Deo inventara foruma

Član od: 3.4.2006.
Zahvalnice: 375
Zahvaljeno 993 puta na 535 poruka
Slanje poruke preko ICQ-a korisniku Ocelot Slanje poruke preko Skypea korisniku Ocelot

Citat:
noisy kaže: Pregled poruke
Pogledah The Departed.
Dobar triler, akcija sa ne baš očekivanim krajem.
Di Caprio je undercover policajac, Matt Damon undercover kriminalac.
Sve u svemu, veoma zabavan film i pored 2 i po sata trajanja.
Da nije ovakav kraj bio bi prosječan film.
To je inače američka verzija filma iz Hong Konga Infernal Affairs

Citat:
dacajak kaže: Pregled poruke
Film je zae***cija, lud je i zabavan. Molim vas navedite mi koje komdije vi volite da vidim sta sam svih ovih godina propustio. Samo nemojte neke tamo vase dubokoumne iz 50ih godina (pre nove ere) .
Jos ce te reci da vam je i onaj stari film Pink panter (ne mislim na ovaj iz 2*** god.) bio glup (ne poredim ih, naveo sam primer).
Barem je vecinu ljudi uspeo da zabavi i pola ljudi iz Vrbasa koje znam. Vama je mozda gubljenje vremena ,nekima nije.

Neocekujem zahvalnice, ni na jedan noviji film nisam video dobre preporuke, samo neke bljuzgave kritike. Treba li bi da organizujete peticiju da na TVu postaju filmove iz 50ih i ostale mjuzikle i da zivimo u proslosti. Plasim se da pitam kolko vam godina.
Prva komedija koja mi je pala na pamet je Bad Santa (Badder Santa, necenzurisana verzija, još bolja). Adam Sendler i kompanija nemaju veze sa životom, po meni.
Ocelot je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 8.12.2010, 23:18   #751
Aibo
Deo inventara foruma

Član od: 30.6.2008.
Zahvalnice: 1.008
Zahvaljeno 4.069 puta na 2.439 poruka

Into the Wild

Evo jedne drame po istinitom događaju (što ja nisam znao dok sam gledao film). Radnja se vrti oko momka koji je rešio da odbaci materijalna zadovoljstva i konforan način života. On kroz film putuje amerikom, upada u razne situacije i sreće razne ljude... Film ima nešto hipi duha, meni je bio potpuno odmarajuć i prilično mi se svideo.
Aibo je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledećih 4 korisnika se zahvaljuje korisniku Aibo na korisnoj poruci:
bela lampa (9.12.2010), dacajak (9.12.2010), pentraksil (9.12.2010), RUSuper (9.12.2010)
Stara 8.12.2010, 23:55   #752
accipiter
Novi član

Član od: 15.6.2008.
Zahvalnice: 2
Zahvaljeno 4 puta na 3 poruka

4 Lions

Po mom skromnom misljenje jedan od najboljih filmova ove godine, a ubedljivo najbolja komedija za istu
accipiter je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 9.12.2010, 9:35   #753
Maladikt
Starosedelac

Član od: 21.8.2006.
Zahvalnice: 841
Zahvaljeno 973 puta na 624 poruka

The Wicker Man (remake iz 2006. godine)

Potpuno nedorečen film za koji se vidi da ima dobru podlogu i potencijal, ali je nagrđen naivnim pripovedanjem i gomilom rupa u priči. Matrijarhat na ostrvu udaljenom od civilizacije, čudni običaji i rituali, (po)žrtvovanje, misterija - dosta zanimljivih stvari koje su morale biti bolje iskorišćene. Početak podseća na Shutter Island (dolazak na ostrvo radi rešavanja zločina), ali sve odiše skarabudženošću. Tražeći link na imdb sam video da je ovo zapravo rimejk i da je originalna verzija iz 1973. mnogo bolje ocenjena, tako da bi nju možda i vredelo pogledati.
Maladikt je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 9.12.2010, 18:24   #754
acaf
Veteran

Član od: 2.9.2007.
Zahvalnice: 176
Zahvaljeno 241 puta na 134 poruka

The Prestige

Odgledao sam ga pre 2-3 godine, pa rekoh hajde da se podsetim. Opet je ostavio utisak O glumcima ne treba ni govoriti, zaplet je fenomenalan i ko nije pogledao ovo definitivno mora. I opet Kristofer Nolan...
acaf je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku acaf na korisnoj poruci:
bela lampa (9.12.2010)
Stara 9.12.2010, 18:44   #755
dzonihsv
Deo inventara foruma

Član od: 26.9.2006.
Zahvalnice: 1.682
Zahvaljeno 5.818 puta na 3.141 poruka
Slanje poruke preko Yahooa korisniku dzonihsv

Skyline

Zanimljiv film. Ali ne u smislu da je zanimljiv zbog same priče, već zbog toga što me je naveo da razmišljam o tome koliko smo mi nemoćni na pretnje iz svemira. Ko zna šta sve tamo postoji i sigurno će se naći neki ''loš vanzemaljac'' željan nečega što Zemlja ima. Da ne vučem tekst na stranu na koju ne bi trebao ići, vraćam se na film. Najsvetlija tačna je CGI koji je verovatno i vrh onoga što se može postići sa kompjuterima ovih dana. Iako je film pre izlaska izhajpovan na sva moguća i nemoguća vrata, priča i brdo klišea su kod mnogih gledalaca odvukli film u provaliju bez povratka. Međutim, uprkos tome je zarađeno 2.5 puta više para nego što je uloženo u film, a već se i najavljuje i 2. deo koji po mom mišljenju i onoga što sam video na kraju može čak i ispasti ok. Svakako će biti više akcije nego u prvom delu.
Kad se sumira, JA nisam razočaran. Mada, nisam ni očekivao film na nivou District 9, već malo Crysis vanzemaljaca, malo američke paljevine i to sve spakovano u sat i po ''puštanja mozga na ispašu''.
dzonihsv je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledećih 2 korisnika se zahvaljuje korisniku dzonihsv na korisnoj poruci:
player1 (9.12.2010), uros@3D (9.12.2010)
Stara 9.12.2010, 19:46   #756
uros@3D
Deo inventara foruma

Član od: 10.6.2006.
Zahvalnice: 1.193
Zahvaljeno 1.918 puta na 966 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku uros@3D

Citat:
dzonihsv kaže: Pregled poruke
malo Crysis vanzemaljaca, malo američke paljevine i to sve spakovano u sat i po ''puštanja mozga na ispašu''.
Univerzalna formula za Hollywood alien shootere.

Anyway, tnx za review, pogledacu film.
uros@3D je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 9.12.2010, 21:31   #757
RUSuper
Deo inventara foruma

Član od: 10.11.2007.
Zahvalnice: 2.120
Zahvaljeno 786 puta na 496 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku RUSuper Slanje poruke preko Skypea korisniku RUSuper

Citat:
Aibo kaže: Pregled poruke
Into the Wild

Evo jedne drame po istinitom događaju (što ja nisam znao dok sam gledao film). Radnja se vrti oko momka koji je rešio da odbaci materijalna zadovoljstva i konforan način života. On kroz film putuje amerikom, upada u razne situacije i sreće razne ljude... Film ima nešto hipi duha, meni je bio potpuno odmarajuć i prilično mi se svideo.
Odgledah film po preporuci i mogu samo da ga preporucim,posto je odlican.Pravo opustanje.Ovo mi je trebalo.
RUSuper je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 9.12.2010, 21:56   #758
pentraksil
Deo inventara foruma

Član od: 14.4.2007.
Zahvalnice: 4.590
Zahvaljeno 3.921 puta na 2.441 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku pentraksil

Citat:
RUSuper kaže: Pregled poruke
Odgledah film po preporuci i mogu samo da ga preporucim,posto je odlican.Pravo opustanje.Ovo mi je trebalo.

Odlican film, Son Pen i malo drugacija strana muzike Edi Vedera...Odlicno
pentraksil je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 10.12.2010, 9:37   #759
MacGruber
Starosedelac

Član od: 16.9.2010.
Zahvalnice: 139
Zahvaljeno 415 puta na 327 poruka

Citat:
dzonihsv kaže: Pregled poruke
Skyline

Zanimljiv film. Ali ne u smislu da je zanimljiv zbog same priče, već zbog toga što me je naveo da razmišljam o tome koliko smo mi nemoćni na pretnje iz svemira.
Da vidiš nama u Srbiji to je najveći problem, ... ja isto svaki dan strepim od vanzemaljske supersile koja samo vreba tu negde...

MacGruber je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku MacGruber na korisnoj poruci:
Belfegor (11.12.2010)
Stara 10.12.2010, 12:53   #760
Aibo
Deo inventara foruma

Član od: 30.6.2008.
Zahvalnice: 1.008
Zahvaljeno 4.069 puta na 2.439 poruka

@dzonihsv
Ako te zanima da razmišljaš o tome koliko je zemlja bespomoćna pred silom kosmosa, možeš pogledati epizodu The End of the Earth iz serijala The Universe. Posle toga ti definitivno neće biti prijatno
Aibo je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Aibo na korisnoj poruci:
dzonihsv (10.12.2010)
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Tagovi
filmovi, preporuka, review

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
Da li neko zna koji je ovo film? DJ_MY_SOUL Kompjuteri i film 2593 4.12.2024 0:05
Najbolji horror film ikad napravljen? FRIghTMaN Kompjuteri i film 734 6.11.2013 1:57
Problem tokom gledanja filmova, tacnije steka mi slika a zvuk ide normalno Dijenek Kvarovi 27 15.5.2010 13:19
Slabiji zvuk govora od ostatka zvukova (prilikom gledanja filmova)... polarnimeda Operativni sistemi 2 14.10.2008 13:12
Taj film... aerochivija Brbljaonica 15 20.7.2008 21:46

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 9:07.