![]() |
![]() |
|
Sadržaj novog broja SK Pružamo vam priliku da nekoliko dana pred izlazak novog broja pogledate i prokomentarišete njegovu naslovnu stranu i sadržaj |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#61 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Tek danas
![]() Šta mi se sviđa: - naslovna ![]() - uvodni tekst D. Stojičevića [objasnio čovek bukvalistima & neduhovitima (ma šta objasnio - nacrtao) o čemu je i zašto onako pisao u prethodnom broju] - prilog o "Sajam u Niš" ["zbog radi iz razloga" (što bi rekao MK) lokalpatriotizma - "Priče iza imena" (trivijalnosti i ostalih zanimljivosti nikad dosta) - "Quo vadis, svete?" ("ekološka svest" valja vazda da se jača, a i zanimljiv je članak) - "Ne mož' to bez kabla" (em hardver ![]() - članci o "Facebooku" i "MySpaceu" (pomenuti servisi me zanimaju ko Jordanca svinjske kolenice, ali valja neprijatelja upoznati) - uporedni test "vatača slika" (moj fah) - članak o DirectXu (o stvarima u vezi sa operativnim sistemom baš volim da čitam) - "Jadni servis" (razumeo sam posle dužeg vremena i o čemu se radi i šta je pisac hteo da kaže, makar da se sa njim ne slažem) - pregledi avantura "Gray Matter" i "Kaptain Brawe" (slatkiši dolaze na kraju, pozdrav za Jovanu EksErčić i Aleksandra D.) Šta mi se ne svidja: - reklama na strani 68, ona čiji autori nisu čuli da u srpskoj latinici ima slovo "Đ" i da se više ni u Pirotu ne piše "DJ" ![]() Nije da ovde nespomenuti prilozi nisu dobri, jednostavno me manje zanimaju, a i ako pohvalim celi broj (đuture) to je kao da ništa nisam ni pohvalio, zar ne? ![]() Pozdrav (džumle) ekipi "Sveta kompjutera"! |
![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
V.I.P. Test Play
Član od: 5.4.2006.
Zahvalnice: 5.746
Zahvaljeno 4.129 puta na 2.698 poruka
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Da, ali:
1. Upotreba srpske latinice (sa sve kukama i kvakama) nije zakonom zabranjena, pa nisu morali da koriste "englesku" latinicu. 2. Kao što (ispravno) nisu umesto "Ž" napisali "ZJ"/"ZH", nego samo "Z" (znajući da će se naš mozak već snatji ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
V.I.P. Test Play
|
![]()
Pa i nebi. Jos od 80tih, dj se koristi umesto đ, u situacijama kada nema nasih svova, dok za zj/zh i slicno prvi put cujem.
Sve u svemu, glupost od reklame. Nije to neformalna prepiska na forumu, pa da joj fale nasa slova. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Član
Član od: 19.1.2009.
Zahvalnice: 13
Zahvaljeno 17 puta na 13 poruka
|
![]()
Koliko sam skapirao, redakcija ne snosi bilo kakvu odgovornost što se reklame tiče (osim ukoliko sam sadržaj nije zakonom zabranjen). To je raščišćeno još prošlog puta povodom one slovenačke reklame.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
V.I.P. Test Play
|
![]()
Da to je jasno.
Sto naravno ne znaci da necemo da komentarisemo glupe ili glupo ispisane reklame. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#67 | |
Banana
Član od: 9.1.2006.
Zahvalnice: 697
Zahvaljeno 2.635 puta na 1.358 poruka
|
![]() Citat:
![]() Da ne bude zabune, to nije uvreda - SK me je "izveo na put", ali ne mogu zauvek da ostanem na istom nivou znanja, svako od nas jednom mora da prevaziđe učitelja ili batali to što radi... Sad ga kupujem iz navike i kolekcionarstva, te podrške redakciji. ![]() Čini mi se da je i s tobom isto, pa sad očekuješ da oni podignu nivo tekstova da ti ne bi izgubio siguran oslonac - al' ne ide to tako, SK je časopis za široku javnost... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Starosedelac
Član od: 18.12.2008.
Lokacija: Srbija/Šumadija Avatar: -~~=<¤÷×÷¤÷×÷¤÷×÷¤÷×÷> (anakonda ili piton)
Zahvalnice: 340
Zahvaljeno 241 puta na 189 poruka
|
![]()
kad smo već kod tih strana meni se ne sviđa ni ta priča oo kalendarima u opšte... kome to treba , i ko će to da pravi... u ovo elektronsko doba... textovi su dobri ali džabe autor trošio vreme na te textove
|
![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Na prvi pogled broj je super. Pročitao sam na brzinu neke tekstove, detaljnije ću proučiti ovaj broj sutra popodne kada se vrnem
![]() Baš su zanimljivi ovi digitalni projektori. |
![]() |
![]() |
![]() |
#70 | |
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
![]() ![]() Mi sami sebe pokopavamo istinama i lazima(u ovom slucaju) uopsteno govoreci,sto je strasno porazavajuce . |
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku NIDZA bOj na korisnoj poruci: | ||
pixel (2.12.2010) |
![]() |
#71 |
V.I.P. Recenzent
Član od: 8.11.2008.
Zahvalnice: 779
Zahvaljeno 1.042 puta na 580 poruka
|
![]()
"Пре свега" да кажем да је Дукес написао одличан текст, мада ми увод мирише на вађење за прошли број. А хтео бих да питам и које то стадионе помиње на крају. Оно у Италији је више него очигледно шта се десило. А нешто не знам за још неке стадионе. Затим, који то "ми". Свако од нас има име и презиме. Тетовирани баја има име и презиме и никада у мом случају неће бити "ми", можда у твом случају "ви".
|
![]() |
![]() |
![]() |
#72 | ||
Član
Član od: 19.1.2009.
Zahvalnice: 13
Zahvaljeno 17 puta na 13 poruka
|
![]() Citat:
![]() Citat:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#73 | |
Veteran
|
![]() Citat:
Novinar poštuje etički kodeks svoje profesije. Nema vređanja, govora mržnje... Tragično je da MK često pretera u svojim oralno-lingvističkim papazjanijama. Od tri stupca njegovih opisa igara, jedan i po je uvod/zaključak koji nemaju veze sa životom. Gomila metafora, aluzija, besmislenih komparacija i jedan apsolutno nenovinarski, takoreći "govorni" stil koji nije primeren kompjuterskom časopisu već neformalnom razgovoru - u kafani. "U Treyarchu se sigurno osećaju kao ekspedicija koja se popela na krov sveta: višegodišnji status druge violine i 'levog' studija kvalitativno podređenog Infinity Wardu zamenili su purpurnim plaštom tima zaslužnog za najveći zabavni launch u istoriji" "Poput vepra koji je nanjušio tartufe, zaustaviti Džordža Lukasa kad namiriše lovu moguće je izvesti samo dvocevkom, za koju se, nažalost, niko u njegovoj blizini nije mašio." "Zamena crvenog medveda šakom bradatih jadnika sa Bliskog istoka u ulozi planetarnog strašila ne samo da nije ubedljiva već jednostavno smrdi..." "Strategomazohisti koji na nerealno teške izazove reaguju zasukavanjem rukava, podešavanjem oboda šešira i fitiljenjem brka u drugoj ekspanziji za Majesty 2 naći će izazov koji zaguljenost Kingmakera (prethodni add-on) svodi na lagano zezanje" "Pomalo mi je žao Pitera Molinoa i njegovog jadnog Lionheada. Trude se, zapinju, bosonogi guraju ralo iza sipljivog vola, ali plodovi njihovog znoja, umesto vatrometnih akolada, zaslužuju samo nervozni poluosmeh i tapšanje po ramenu kao što bi se tapšalo retardirano dete koje je uspelo da speluje 'kataftrofa'" "A i vi koji ćete ovo konzumirati, ulažući svoje oči, dragoceno vreme i rizikujući integritet mesnate pozadine u dodiru sa mekoćom fotelje" A ovo su samo uvodi tekstova koji su dostupni online na sajtu! "Kolumnu" neću ni da spominjem. Prošli broj (i govor mržnje u istom) je bio vrhunac. Ovo je samo logičan nastavak. Mislim da je vreme da se ta kolumna ukine. I da se MK lupa po prstima svaki put kada prekrši etički kodeks profesije koju (trenutno) predstavlja. To je najmanje što glodur može da uradi ako želi da zaštiti integritet i renome koji je SK gradio godinama. SK nije MK. SK-a je bilo i pre MK, a biće ga, nadam se, i nakon penzionisanja ovog Pulicerovog laureata. E, da... "Da je Ubisoft Politika, Assassin’s Creed bio bi njegov „Svet kompjutera”: jedini profitabilni cvetić u moru finansijskih crnih rupa koje bi i samog sotonu bacile u očaj" - samo zbog ovog vređanja matične kuće bi mogao da dobije šut u ****... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#74 | |
Veteran
Član od: 8.5.2009.
Zahvalnice: 392
Zahvaljeno 528 puta na 225 poruka
|
![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Deo inventara foruma
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#76 | |
Veteran
Član od: 14.3.2006.
Zahvalnice: 37
Zahvaljeno 402 puta na 204 poruka
|
![]() Citat:
Meni je kolumna nekada bolja, nekada lošija, ali mi se načelno dopada, čisto da ne zaboravimo gde i kako živimo (a iz ugla kompjuteraša)*, ko nas laže, ko nas krade, ko nas .... i da se vidi da SK ne izdaje Pink. *kada se čita prikaz kartice od 500€ mogao bi neko da pomisli da to svi mogu da priušte |
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku namcor na korisnoj poruci: | ||
voodoo_ (4.12.2010) |
![]() |
#77 | |
Intel Inside
Član od: 1.11.2005.
Zahvalnice: 1.655
Zahvaljeno 11.185 puta na 7.154 poruka
|
![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
Deo inventara foruma
Član od: 4.11.2005.
Zahvalnice: 387
Zahvaljeno 736 puta na 487 poruka
|
![]()
Ni meni se ne svidjaju Kuzmini tekstovi u poslednje vreme
Bilo interesantno u pocetku ali sada smara - ne smeta mi prozivanje i pljuckanje to je ok ![]() Ko sto bi rekao RJW deluje "Fake And Gay" ![]() No dobro, posto dobar deo omladine (klinaca) cini jedan lep procenat citalacke publike, njima je to cool i ok je i to - meni vise nije, deluje mi nekako kao pokvarena ploca koja non stop vrti isto ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Intel Inside
Član od: 1.11.2005.
Zahvalnice: 1.655
Zahvaljeno 11.185 puta na 7.154 poruka
|
![]()
Pa sad... da li je baš upućeno klincima... Koliko klinaca je čulo za Pitera Molinoa i njegov razvojni put od Populousa do Fablea? OK, ni meni se ne sviđa preterano to frljanje sinonimima, recimo reč "akolada" mi baš bode oči u tekstovima u ovom broju. Kontam da mu je thesaurus uvek pri ruci
![]() Ali kao što reče voodoo, ni ja ne želim da čitam opise igara koji izgledaju kao izveštaj sa sednice predsedništva DSS-a. Recenzija treba da reprezentuje lični stav autora i njegove impresije izazvane odigranom igrom, upravo zato je i Yahtzee postao popularan. |
![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
Veteran
Član od: 29.12.2008.
Zahvalnice: 261
Zahvaljeno 380 puta na 218 poruka
|
![]()
Dobri bi bili Kuzmanovicevi tekstovi samo da ne koristi toliko engleskih reci, a pritom ne mislim na anglicizme koji su se ustalili u srpskom jeziku, jos malo ce tekst izgledati umesto ovako: "You don't pokusavas da zaustavis Qzmu kad se zarko zagreje za novu igracku (HTC Desire, SLURP) ili putovanje na lokaciju egzoticniju od Obedske bare ili podnozja fruske gore.", izgledati ovako: "Ti ne trying to stop Qzma when he really warms up for a new toy (VTK Ceznja, srk) or to the location more exotic than Obedska pond or Fruska forest base." I ne slazem se sa njegovim misljenjem da je SK jedini profitabilan casopis Politike, sta je PZ-om, on je jednako citan, ako ne i vise.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Ajd da izglasamo najbolju 6600GT karticu | Erdeljan Boris | Grafika | 60 | 18.6.2011 15:32 |
Svet kompjutera 01/2009 | oluja | Sadržaj novog broja SK | 200 | 24.1.2009 21:36 |
Svet kompjutera 7/2008 | oluja | Sadržaj novog broja SK | 149 | 23.7.2008 17:24 |
Svet kompjutera 2/2007 | oluja | Sadržaj novog broja SK | 215 | 20.2.2007 22:41 |
Svet kompjutera 10/2006 | oluja | Sadržaj novog broja SK | 224 | 12.10.2006 19:49 |