![]() |
![]() |
![]() |
#781 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Ma to je sasvim ok. Al sto onda komplikuju sad i sa godisnjim dobima. Kao da ima zao onoga sto su pravili za Shogun 2 pa sad po svaku cenu da uguraju i ovde gde nema mesta za tako nesto.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#782 |
V.I.P. Test Play
Član od: 5.4.2006.
Zahvalnice: 5.762
Zahvaljeno 4.133 puta na 2.700 poruka
|
![]()
Postoji razlog zasto se insistira na 1turn/godina.
Tempo igre je previse brz i za 1 turn/godina, a kamoli dva turna po godini. U starom RomeTW regularno se desavalo da rimljani pobede igru u veoma ranoj godini (u odnosu na istorijski razvoj), i da skoro uopste ne vide "imperijalne" jedinice, zato jer su iste bile zakljucane na odredjen datum. Normalna partija nema sanse da traje tih 250-300 poteza, koliko je poteza u igri sa 1turn/godina kampanjom, a kamoli oko 500 poteza sto neki prizeljkuju. P.S. Licno, ne bi me cudilo da samo pokazuju leto ili zimu za svaku parnu ili neparnu godnu. Nije "realisticno", ali bi sasvim lepo radilo posao kao gameplay mehanika. |
![]() |
![]() |
![]() |
#783 | |
Deo inventara foruma
Član od: 2.2.2010.
Zahvalnice: 783
Zahvaljeno 1.223 puta na 731 poruka
|
![]()
Maksimalno 20 jedinica u armiji.Pomorske jedinice isto zahtjevaju admirala
Citat:
|
|
![]() |
![]() |
Sledećih 5 korisnika se zahvaljuje korisniku JAZO na korisnoj poruci: | ||
Isko (29.5.2013), jaomile (29.5.2013), pentraksil (29.5.2013), perablenta (29.5.2013), player1 (29.5.2013) |
![]() |
#784 |
Veteran
Član od: 1.10.2009.
Zahvalnice: 144
Zahvaljeno 273 puta na 158 poruka
|
![]()
Sve je ok narocito organizacija armija ali mi se ne svidja onaj deo oko opsada. Prakticno forsiraju borbe na otvorenom nije da je to lose ali mi se ne svidja na koji nacin se to radi. Manja naselja se zauzimaju bez opsade, bezveze samo glavni grad provincija ima odbranu i zauzima se opsadom. Kazu izbacili su resurse van gradova i ima vise nego ikad provincija. Malo lazu jer manja naselja prakticno su isto sto i resursi iz empire, napoleon, shogun. A mnogo regija su varka jer samo glavni grad provincije funkcionise kao pravi grad u igri.
Ja bi to ovako regije imaju gradove ali manje sa slabijom odbranom, drveni zidovi, jarak itd. Glavni gradovi provincija imaju jacu odbranu velike kamene zidove, kule itd. I sve se stavlja pod opsadu kako treba. Raiding bi trebao da ima jaci efekat i da natera protivnika da izadje iz grada i bori se na otvorenom. Takodje se nadam da se katapulti sada sklapaju samo za opsade i da ne mogu da se koriste u otvorenoj borbi kao artiljerija. |
![]() |
![]() |
![]() |
#785 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Meni je ovaj sistem skroz ok. Udjes na protivnikovu provinciju sa svojom armijom. Upalis raiding i seljakas se po njegovim regijama. Mozda ti se usprotivi jedna grupica iz jedne regije, unistih ih i svi ostali pobegnu u zamak u glavnom gradu provincije. Onda ti posaljes glavni deo vojske da radi siege a par jedinica da nastave raiding dok izgladnjujes glavni grad. Onda ih vratis i napadnes glavni grad, odradis siege i osvojio si provinciju.
Ili, napadnes provinciju, oni sakupe svu vojsku iz te provincije za kopnenu bitku. Pobedis, izgubis 30-40% armije. Uzmes 90% sto ti je ostalo da zavrsis siege protiv smesnog garnizona a sa ostalih 10% osvojis ostale regione te provincije i opet ih vratis za siege bitku. Meni se to cini bolje nego da moras da odgiras 1 land bitku, pa 3 male siege bitke pa jos jednu veliku siege bitku. |
![]() |
![]() |
![]() |
#786 |
Veteran
Član od: 25.7.2006.
Zahvalnice: 68
Zahvaljeno 258 puta na 113 poruka
|
![]()
Samo da poprave vestacku inteligenciju. Koja ne postoji. U medieval 2 sam tamanio citave armije sa par jedinica konjice (strelci).
Ako kompjuter ne zna da igra igru, onda igra bas nesto i nije zabavna. |
![]() |
![]() |
![]() |
#787 | ||
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
Malo o mapama u singeplayer Citat:
Poslednja ispravka: JAZO (29.5.2013 u 20:51) |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#788 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Sa Steam pre-order pagea:
Heroes of Sparta – [Unique to Sparta] Embodying the spirit of Thermopylae, the Heroes Of Sparta bear their spears and shields with fierce pride and unrivalled mastery. Znaci bice hero jedinica i bice specificni za svaku naciju. |
![]() |
![]() |
![]() |
#789 |
Deo inventara foruma
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#790 |
Veteran
Član od: 20.11.2011.
Zahvalnice: 195
Zahvaljeno 184 puta na 116 poruka
|
![]()
Ali ne mora da znaci da je ovo isti sistem kao u Shogun 2 gdje je hero jedinica imala 3 puta manje vojnika od standardne. Mislim da ce biti da svaka nacija ima elitnu jedinicu kao sto je Sacred Band za Kartaginu, Praetorain Cohort za Rim ili Bersekers za Germane.
Sent from my GT-I9000 using Tapatalk 2 |
![]() |
![]() |
![]() |
#791 |
Deo inventara foruma
Član od: 15.11.2006.
Zahvalnice: 795
Zahvaljeno 888 puta na 555 poruka
|
![]()
Cele nedelje nista novo, nije valjda da se do onog razzed gejmpleja nista druge nece pojaviti.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#792 |
Deo inventara foruma
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#793 |
Član
Član od: 3.3.2013.
Zahvalnice: 5
Zahvaljeno 8 puta na 7 poruka
|
![]()
evo ga rally poin 13 !!!!!
http://www.youtube.com/watch?v=kcBZfYatj_Y |
![]() |
![]() |
![]() |
#794 | |
Deo inventara foruma
Član od: 15.11.2006.
Zahvalnice: 795
Zahvaljeno 888 puta na 555 poruka
|
![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#795 | |
Veteran
|
![]() Citat:
Lenji su. Decenija je prosla i oni jos nisu uspeli da isprogramiraju kompetentan AI a uvek izbacuju istu igru, kojoj samo malo ispeglaju grafiku. Kada bi pola truda koji uloze na vizuelnu komponentu ulozili na sam gejmplej igre bi bile tri puta bolje. Ako Blizzard, Firaxis i Relic mogu da naprave igre koje kompjuter ume da igra ne znam zasto oni ne bi mogli. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#796 | |
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
U total war-u ti je lak AI zato sto u bici nema resursa da sa njima vara. A ako mislis da moze military AI da se napravi da potuce nekog coveka, grdno se varas. Ni da odes na West Point ne bi tako nesto nasao. Komp moze da vodi u brzini reagovanja, brzini analize i pregleda bitke, ali o kreativnosti nema govora. Sta je AI nego skup vec unapred zadatih what if komandi. Cim uradis nesto sto nije pokriveno, AI postaje pametan ko noga od stolice. |
|
![]() |
![]() |
Sledećih 6 korisnika se zahvaljuje korisniku perablenta na korisnoj poruci: | ||
<S2N><Mefisto> (13.6.2013), DeCoy (1.6.2013), divljak (2.6.2013), Isko (1.6.2013), JAZO (1.6.2013), pentraksil (2.6.2013) |
![]() |
#797 | |
Veteran
|
![]() Citat:
U Alfa Kentauriju AI ne vara na nivoima Librarian i nizim. I solidno je kompetentan - a AC je daleko slozenija igra od TW. Ume cak i da odreaguje na promenu stanja u igri, tipa da bira poboljsanja jedinica prema tome sa cim ga napadas. Dakle moguce je isprogramirati potezni deo da daje solidan izazov. Sa realnim vremenom je teze, ali i posle 10 godina bi napravili neki koji nije potpuni retard da su se uopste bavili time. Jedinice u Warcraftu III su umele da rade osnovni kiting, imale prioritete u napadu i slicno. I sve to na normal nivou tezine. Total war nema apsolutno nista od toga, samo setaju levo desno kao pijani. Opsade jos i boze pomozi ali bitke na polju su uvek bile tragedija. Svaki AI je moguce relativno brzo provaliti, nekada brze a nekada krace, ali TW bitke u sustini nemaju nikakav AI. Svaku bitku moze i pocetnik da pretvori u klanicu. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#798 |
Deo inventara foruma
|
![]()
^
Zbog toga u strategijama postoji multiplayer kao i u svakoj drugoj igri.Ne znam zasto ljudi bjeze od toga ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#799 | ||
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
Citat:
Toliko o tom AI. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#800 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Nove informacije ove nedelje i na E3 sledece nedelje nadam se necemu znacajnom
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Tagovi |
campaign, rome, screenshot, senat, total war, war |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Medieval II Total War | DukeofSerbia | Strateške igre | 1963 | 19.4.2023 14:53 |
Rimska država u video igrama | Red Wing | O igrama uopšte | 29 | 29.5.2021 15:24 |
Rome Total War Alexander | _Maximus_ | Strateške igre | 33 | 22.6.2007 19:46 |
Upomoc imam problem (Rome total war) | groefdracula | O igrama uopšte | 14 | 7.7.2006 0:49 |
Rome Total War problem | NjegovaWisost | Strateške igre | 5 | 28.3.2006 22:35 |