Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Internet > Internet usluge
Uputstvo Članstvo Kalendar Današnje poruke Pretraži

Internet usluge Provajderi, načini povezivanja...

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 5.3.2012, 2:08   #861
Miloske90
Novi član

Član od: 28.9.2011.
Zahvalnice: 1
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
Određen forumom Re: ADSL pitanja

Cimer i ja imamo VeratNet adsl sa wifi ruterom. On koristi povezan na ruter,a ja se kacim wirelessom. Problem je u tome sto mi je uzasan upload. Ping je 32 ms,download oko 3,5 mb,a upload 0,01 mb. Sliku na face cekam po pola sata da postavim. Paket je 4096/512. Signal hvatam zasticen sifrom,tako da ne verujem da se neko ubacuje jos tu. Sta moze da bude problem?
Miloske90 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 5.3.2012, 2:33   #862
Iris
détente

Član od: 3.11.2005.
Zahvalnice: 1.530
Zahvaljeno 2.470 puta na 1.488 poruka

Da li ste se obratili provajderu?
Iris je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 5.3.2012, 2:40   #863
Miloske90
Novi član

Član od: 28.9.2011.

Ne nisam,jer sam pre neki dan uzeo internet,pa sam mislio da cu ovde naci resenje,ali cu im ipak poslati mail.
Miloske90 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 6.4.2012, 11:40   #864
NikolaDzoni
Član

Član od: 23.1.2012.
Zahvalnice: 59
Zahvaljeno 58 puta na 43 poruka
Određen forumom

Hteo bih da se prebacim na ADSL ( do sad sam koristio ovaj Telenorov internet-nije los ali daje malo za moje potrebe) pa vas pitam kog provajdera mi vi preporucujete posto sam cuo da neki vole malo da ,,sezaju,, korisnike pa stalno vrdaju sa cenom.I cemu tacno sluzi ona pogodnost PTT ADSL paketa ,,Mirovanje ADLS uluge,, Hvala

Imam jos jedno pitanje. Kada uzmem ADSL od provajdera i ugovornu obavezu od (npr) 2 godine da li ja recimo mogu da prekinem uslugu na recimo mesec, dva pa da posle opet nastavim sa koriscenjem ( da recimo tokom godisnjeg odmora kad nisam kuci da mi zatvore protok i da neplacam pretplatu pa da mi posle produze ugovor za to stopirano vreme) valjda me razumete sta hocu da vas pitam

Poslednja ispravka: Iris (7.4.2012 u 19:53)
NikolaDzoni je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 6.4.2012, 23:16   #865
JohnnyBravos
Član

Član od: 21.8.2007.
Zahvalnice: 3
Zahvaljeno 7 puta na 7 poruka

Istice mi ugovor za ADSL i treba da nadjem nesto novo, ali kako trenutno nema zanimljivih akcija (net je skuplji nego prosle godine i do 50%), razmisljam da ne potpisujem 12-24m ugovor, vec mesecno da produzavam, u nadi da ce se nesto promeniti u skorijoj buducnosti.
JohnnyBravos je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 7.4.2012, 0:17   #866
JohnnyNT
Deo inventara foruma

Član od: 15.4.2006.
Zahvalnice: 1.301
Zahvaljeno 1.404 puta na 950 poruka

@NikolaDzoni mislim da ne možeš, bilo je o tome reči u ovoj temi, pogledaj prethodne strane za svaki slučaj.
JohnnyNT je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 9.4.2012, 0:04   #867
RaKuN_s_NeOnKoM
Član

Član od: 27.9.2006.
Zahvalnice: 92
Zahvaljeno 51 puta na 31 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku RaKuN_s_NeOnKoM Slanje poruke preko Skypea korisniku RaKuN_s_NeOnKoM

@NikolaDzoni ako se dobro secam, 'mirovanje' znaci da ti iskljuce adsl na period [mesec dana?] i tada placas 1/3 ili 1/2 cene..tako nesto :P

moja preporuka ti je da odes u telekomovu poslovnicu, kazi [slazi ] da si student i da ti daju adsl bez obaveze na xx meseci. u tom slucaju mozes kad god hoces da 'raskines' ugovor, te ga ponovo sklopis na istu foru kad ti ponovo zatreba net
'sklapanje' ugovora traje 2-3 sata [odes do poslovnice, podneses zahtev, i za 2-3 sata dobijes poziv da dodjes nazad u poslovnicu po ruter, odneses kuci i imas net ]
RaKuN_s_NeOnKoM je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 9.4.2012, 1:00   #868
Iris
détente

Član od: 3.11.2005.
Zahvalnice: 1.530
Zahvaljeno 2.470 puta na 1.488 poruka

Citat:
RaKuN_s_NeOnKoM kaže: Pregled poruke
@NikolaDzoni ako se dobro secam, 'mirovanje' znaci da ti iskljuce adsl na period [mesec dana?] i tada placas 1/3 ili 1/2 cene..tako nesto :P
'Mirovanje' obično obuhvata period dok si na odmoru... traje neograničeno, odnosno dok ponovo ne počneš da koristiš adsl nalog, sam se update-uje.

Citat:
RaKuN_s_NeOnKoM kaže: Pregled poruke
moja preporuka ti je da odes u telekomovu poslovnicu, kazi [slazi ] da si student i da ti daju adsl bez obaveze na xx meseci. u tom slucaju mozes kad god hoces da 'raskines' ugovor, te ga ponovo sklopis na istu foru kad ti ponovo zatreba net
'sklapanje' ugovora traje 2-3 sata [odes do poslovnice, podneses zahtev, i za 2-3 sata dobijes poziv da dodjes nazad u poslovnicu po ruter, odneses kuci i imas net ]
Ne mora da znači. Ponekad se desi i da se na adsl čeka i po par meseci, posebno ako nema slobodnih portova, zato je najbolje da dečko sam ode i raspita se kod provajdera koje su mu opcije na raspolaganju...
Iris je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 11.4.2012, 10:20   #869
lepidzony
Novi član

Član od: 17.1.2012.
Zahvalnice: 5
Zahvaljeno jedanput na jednoj poruci

Ja sam presao na paket 11/1Mbps ali nikako da dobijem ni priblizno tih 11, ne prelazi 8 tj tu je zakucao.

zvao tehnicku podrsku oni kao proverili da je sa linijom sve ok, menjao i ruter i kablove sve,testirao,vratio ruter po defaultu i opet isto,ne znam sta je u pitanju,imam utisak da ovi iz telekoma nesto mute, u pitanju je TP-LINK TD-W8901G...

evo i screena iz rutera

lepidzony je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 19.4.2012, 20:36   #870
neddd
Veteran

Član od: 18.8.2007.
Zahvalnice: 57
Zahvaljeno 33 puta na 27 poruka

Jel zeza nekog internet ovih dana,prosto je svaka igra online neigriva, secka uzasno ?

Poslednja ispravka: Iris (19.4.2012 u 22:28)
neddd je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 22.4.2012, 16:57   #871
johny88
Veteran

Član od: 24.7.2008.
Zahvaljeno 38 puta na 30 poruka

e pa drugari

sutra menjam adsl provajdera

prelazima sa telekonjine na verat(najverovtnije)

istekao mi je ugovor odavno, pa skoro ima 6 meseci tako da nisam uslovno obavezan da ostanem, smučilo mi se više

jadne brzine a digli cene... ako hoćeš 4mb/s moraš na dve godine da potpišeš

pa mislim dal su oni normalni? kod koga to pali?

tako da prelazim

sutra ujutru u 8 ima da se nacrtam kod telekonjine da tražim migracioni kod... samo bih zamolio nekog da me uputi kako to ide, nekog ko je to odradio...kod telekonjine...

dal će da smaraju, te tipa, ostani kod nas, da prodaju fazone, "biće akcija" i slično pa nisam im ja baba neka, ili totalna pc neznalica

koja je tačno procedura:

pošto se fiksni telefon vodi na moga oca, a adsl na mene, jel ja mogu samo svoju ličnu da ponesem pošto je ugovor na meni? ne moram ćaleta da cimam? mislim njemu treba njegova, ide na posao i to...

da li trebam da im nosim prethodni uplaćeni račun...? i kako će mi tarifirati april zator što nije stigao račun? da li ću morati da iskeširam na licu mesta, tih soma dindži ili?

da li će mi magarčine ostaviti net na tih dan dva dok me verat ne uključi? mislim da bi to bilo fer i korektno sa njihove strane, bar neko moje lično mišljenje...

da li moram da im vraćam stari roze beli modem huaweii mt882 dobijen 2007. godine prilikom potpisivanja dvogodišnjeg ugovora? posle sam bio na jednogodišnjoj studenskoj akciji i to je to... ali gospoda dižu cenu duplo posle isteka tako da to ne "pije" vodu...

u verat odem oko 9, oni su kod sajma, jel? odnesem samo moju ličnu kartu i migracioni kod, jel? ne trebam opet ćaleta da cimam?

kakav je njihov net, da li trenutno filtriraju portove, u smislu da korisnici dele agregaciju, da li puca net, koji se modem dobija, da li se lako menja ip adresa/dinamička pretpostavljam samo resetom modema... nadam se...

da li se mesečni računi prepisuju iz emaila na uplatnicu kako je nekad eunet radio ili će stizati na moju adresu kao i od telekonjine?

ps...

zvao sam verat, i dobio sam neke infoe, ali da dopunim ovde (potpisujem na 16Mb/s)

naravno prodaja telekonjine ne radi danas, kao radi tehnička podrška ali oni blage veze nemaju ništa u vezi toga, verujem da su jedva naučili da se jave na telefon...

eto ako sam vas smorio oprostite, ali ko može i hoće neka odgovori...

hvala
johny88 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 22.4.2012, 19:38   #872
mikicaa
Član

Član od: 5.6.2010.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 13 puta na 9 poruka

od 16 mb nema nista bolje odma potpisi na manji i realniji protok
mikicaa je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 22.4.2012, 20:41   #873
johny88
Veteran

MOLIM?!?

Stara 23.4.2012, 20:16   #874
thunder x
Član

Član od: 24.1.2010.
Zahvalnice: 16
Zahvaljeno 21 puta na 5 poruka

Zasto uzimas ADSL internet preko Verat-a. Pa za taj isti paket od 16Mbps kod Telekoma mozes da prodjes neverovatno povoljno ,samo 4513 dinara. I to ako nisi primetio u cenu je uracunat PDV. I onda ljudi kazu kako je Telekom preskup.
thunder x je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 2.5.2012, 6:14   #875
johny88
Veteran

ljudi jel ste vi obavešteni?

bila je AKCIJA u veratu -16Mb/s po ceni 2190din., potpisao sam jednogodišnji ugovor, radi savršeno...
Stara 17.5.2012, 2:55   #876
b-man
Novi član

Član od: 18.10.2007.
Određen forumom Pitanje u vezi problema sa ADSL-om. Molim za pomoć.

Nakon višegodišnjeg korištenja kablovksog interneta prešao sam na ADSL. Paket koji sam do tada imao na kablovskoj mi je bio od 5Mbit. Nauštrb 1Mbit sam sam se prebacio na ADSL paket od 4Mbit po istoj cijeni zbog toga jer je kablovski internet postao veoma nestabilan u poslednje vrijeme. Kab. operater nije mogao riješiti taj problem koji je bio do raznih varijacija napona tj. napajanja njihovih uređaja od strane elektrodistribucije. Ali kad ga je bilo, bilo ga je...
Brzina download-a na kablovskoj mi je bila minimum 530 KB/s dok je u većini slučajeva bila skoro konstantna na 617 KB/s, što je bilo stvarno solidno za paket od 5Mbit. Na ADSL paketu mi download sa istog izvora (http) ide od 337 do maksimalno 430 KB/s da bi mi evo dok ovo pišem padao i do 66 KB/s.
Okačiću vam ovde screenshot "Line status" prozora te još 2 prozora sa parametrima, vjerovatno mi neko može dati neki savjet ili ukazati na neku nepravilnost jer se bojim da nisu neke smetnje u pitanju ili da nešto nije podešeno do kraja. Ako vam treba još koja informacija iz konfiguracije tog gateway-a molio bih da upitate i ja ću vam okačiti screenshot. Pored toga, modem je gateway Huawei HG552d. Splitter je direktno ugrađen na utičnicu i vodi direktno do uređaja.
Priložene slike
Kliknite na sliku za veću verziju

Ime:	1.jpg
Viđeno:	50 puta
Veličina:	63,3 KB
ID:	43214   Kliknite na sliku za veću verziju

Ime:	2.jpg
Viđeno:	54 puta
Veličina:	91,5 KB
ID:	43215   Kliknite na sliku za veću verziju

Ime:	3.jpg
Viđeno:	41 puta
Veličina:	69,0 KB
ID:	43216  

Poslednja ispravka: b-man (17.5.2012 u 5:20)
b-man je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 17.5.2012, 8:40   #877
mentolbrebombona
Veteran

Član od: 22.6.2011.
Zahvalnice: 156
Zahvaljeno 166 puta na 110 poruka
Određen forumom Re: Pitanje u vezi problema sa ADSL-om. Molim za pomoć.

Zašto ne probaš da pozoveš tehničku podršku i oni će ti rešiti problem, to je njihov posao i obaveza prema tebi kao nekome ko plaća usluge. Budi uporan i dosadan i neće biti problema, a ako ih i posle toga bude mislim da je onda pravo vreme da se obratiš ovde ili negde već za pomoć.
Lično mislim da nije problem do tebe, mnogima se dešavala slična stvar koji su kod Lelekoma, ali to će već utvrditi njihovo održavanje i rešiti probleme.
mentolbrebombona je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 17.5.2012, 10:20   #878
SlobaL
V.I.P. Test Drive

Član od: 16.2.2011.
Zahvalnice: 41
Zahvaljeno 813 puta na 699 poruka

Kod ADSL-a kod paketa od 4mbit/s maksimalan download što možeš izvući je oko 430 kb/s, pisano je o tome već bezbroj puta. Parametri konekcije ne izgledaju loše. Što imaš padove u brzini teško da ti neko ovde može sa sigurnošću reći.
SlobaL je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 18.5.2012, 1:04   #879
b-man
Novi član

Član od: 18.10.2007.

Citat:
mentolbrebombona kaže: Pregled poruke
Zašto ne probaš da pozoveš tehničku podršku i oni će ti rešiti problem, to je njihov posao i obaveza prema tebi kao nekome ko plaća usluge. Budi uporan i dosadan i neće biti problema, a ako ih i posle toga bude mislim da je onda pravo vreme da se obratiš ovde ili negde već za pomoć.
Lično mislim da nije problem do tebe, mnogima se dešavala slična stvar koji su kod Lelekoma, ali to će već utvrditi njihovo održavanje i rešiti probleme.
Za sad je relativno ok, evo dolje sam napisao kakav je download. Nadati se da neće biti nekih velikih padova. Žalosno je to da sada ovi sa kablovske za taj novac daju 7Mbit ali konekcija puca radi problema sa el. energijom. Hvala u svakom slučaju!

Citat:
SlobaL kaže: Pregled poruke
Kod ADSL-a kod paketa od 4mbit/s maksimalan download što možeš izvući je oko 430 kb/s, pisano je o tome već bezbroj puta. Parametri konekcije ne izgledaju loše. Što imaš padove u brzini teško da ti neko ovde može sa sigurnošću reći.
Hvala Slobo, pretežno mi varira između 397-400-417, ponekad zagrabi niže ali dobro šta je tu je. Hvala na odgovoru!
b-man je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 22.5.2012, 20:03   #880
Jim Bravura
Banned

Član od: 30.10.2005.
Zahvalnice: 212
Zahvaljeno 87 puta na 63 poruka

Поздрав свима,

Почетком јуна ми истиче 50% попуста на Телеком АДСЛ, а пошто је конкуренција у међувремену изашла са "понудом која се не одбија", имам могућност да бирам Вератов АДСЛ од 16Mbps или СББ-ов кабловски нет за отприлике исту супер повољну цену. Шта изабрати?

Најважније ми је да нема пуцања конекције или да је тако нешто сведено на минимум. Иначе, код Телекома је за ових 5 година веза била беспрекорна и баш зато их нерадо мењам , али за дупло нижу цену богами хоћу.

Ево шта се нуди:
http://www.verat.net/sr/novosti/2012...inara-mesecno/

http://www.sbb.rs/Paketi/327/FlatHome.shtml
Jim Bravura je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Tagovi
adsl, internet

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
sezam pro adsl sokratbg Internet usluge 44 26.3.2008 12:57
aDSL stize ?! Mare-kg Internet tehnologije 0 14.9.2006 15:46
Fedora 5 + USB Adsl Eni Slobodni softver 0 5.9.2006 16:36
Adsl Dingo Internet usluge 13 22.12.2005 2:03

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 22:36.