Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Play > Strateške igre
Uputstvo Članstvo Kalendar Današnje poruke Pretraži

Strateške igre Potezne i real-time strategije...

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 13.6.2013, 1:40   #861
jaomile
Veteran

Član od: 20.11.2011.
Zahvalnice: 195
Zahvaljeno 184 puta na 116 poruka
Određen forumom Re: Rome Total War 2

Koliko je trajao preview? Ja sam u 1:26 pokrenuo i za minut je bilo gotovo. Vidio sam samo kraj bitke na Nilu.
jaomile je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 13.6.2013, 1:54   #862
danijelki
Član

Član od: 10.3.2010.
Zahvalnice: 61
Zahvaljeno 158 puta na 51 poruka

Citat:
jaomile kaže: Pregled poruke
Koliko je trajao preview? Ja sam u 1:26 pokrenuo i za minut je bilo gotovo. Vidio sam samo kraj bitke na Nilu.
i ja takodje..mislim da je 20 min.Ako neko ima video, pa da postavi
danijelki je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 13.6.2013, 2:26   #863
JAZO
Deo inventara foruma

Član od: 2.2.2010.
Zahvalnice: 783
Zahvaljeno 1.223 puta na 731 poruka
Određen forumom Rome Total War 2

Bijah odsutan ,ali po vasim komentarima reklo bi se ovaj hands on je prenio tacno iste utiske igre
Ocekuje se da ign sjutra isto obavi kao gamespot
@perablenta artiljerija (balista)je ubila samo oko 10% ostali su se digli,ona snizava moral vise nego sto ubija.
Mada sve se to da ispeglat,ima jos 3 mjeseca

Poslednja ispravka: JAZO (13.6.2013 u 3:04)
JAZO je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledećih 4 korisnika se zahvaljuje korisniku JAZO na korisnoj poruci:
Bascelik (13.6.2013), dulezmaj (13.6.2013), Isko (13.6.2013), pentraksil (13.6.2013)
Stara 13.6.2013, 7:13   #864
dulezmaj
Veteran

Član od: 17.7.2010.
Zahvalnice: 801
Zahvaljeno 503 puta na 255 poruka

e3 gameplay

Poslednja ispravka: dulezmaj (13.6.2013 u 7:23)
dulezmaj je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku dulezmaj na korisnoj poruci:
Bascelik (13.6.2013)
Stara 13.6.2013, 7:56   #865
perablenta
Deo inventara foruma

Član od: 30.1.2009.
Zahvalnice: 1.095
Zahvaljeno 1.679 puta na 1.065 poruka
Slanje poruke preko Skypea korisniku perablenta

Citat:
JAZO kaže: Pregled poruke
@perablenta artiljerija (balista)je ubila samo oko 10% ostali su se digli,ona snizava moral vise nego sto ubija.
Mada sve se to da ispeglat,ima jos 3 mjeseca
Nisam ni rekao da ih je sve ubila. Napisao sam otkinula. Efekat je pogodio skoro celu jedinicu a od 160 je ustalo 130 jedinica. Ali, preterali su ga sa eksplozivnim efektom, em baci na zemlju skoro sve vojnike, em pobije 30(a to bome nije samo 10%), em ti razbije formaciju koja se nije sakupila sledecih 200m.
Nadam se da ce jos na tome da porade a pogotovo se nadam da necemo videti neke gluposti tipa artiljerija tokom land MP battles.
perablenta je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 13.6.2013, 7:59   #866
dulezmaj
Veteran

Član od: 17.7.2010.
Zahvalnice: 801
Zahvaljeno 503 puta na 255 poruka

dulezmaj je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 13.6.2013, 9:43   #867
Endless
Veteran

Član od: 9.10.2010.
Zahvalnice: 67
Zahvaljeno 108 puta na 78 poruka

A ova dva stručnjaka iz e3 gameplay preview...Kao ovaj preview radi na i7, 8gb ram i upper mid range card(na osnovu onoga što se može videti zakucava u nekim delovima).
I onda kad je ovaj rekao da ima i5, kao oh yes game will probably look great. Na foru kao koji si slepac kad nemaš i7...
wtf...znači ako imam i3 i 32 gb rama i titan grafičku igra će mi raditi loše jer nemam i7.
Endless je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 13.6.2013, 9:52   #868
jaomile
Veteran

Prvo ovo nije jos ni beta verzija, sami su rekli da su sad fokusirani na ispravljanje bugova i optimizaciju. Drugo, TW igre su uvjek trazile jake procesore (vise nego grafice) tj normalno je da ce na i7 bolje raditi nego na i5 ali sa nizim podesavanjima ce i na slabijim procesorima dobro raditi. A sto se tice voditelja, onaj nikad TW nije igrao niti ce. "I want to see angry elaphants" ko dijete od 10 godina.

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk 2
Stara 13.6.2013, 10:09   #869
perablenta
Deo inventara foruma

Član od: 30.1.2009.
Zahvalnice: 1.095
Zahvaljeno 1.679 puta na 1.065 poruka
Slanje poruke preko Skypea korisniku perablenta

Sobzirom da je PC, znaci monostvo podesavanja od low to ultra, pa onda unit size od 40 vojnika do 200. Radice na mnogo razlicitih konfiguracija.

Da, a onaj lik je genije stvarno, i5, kao da je to konzola pa kazes x360 i to je opis konfiguracije... boze mili na sta smo spali.
perablenta je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 13.6.2013, 10:14   #870
Endless
Veteran

Član od: 9.10.2010.
Zahvalnice: 67
Zahvaljeno 108 puta na 78 poruka

Citat:
jaomile kaže: Pregled poruke
Drugo, TW igre su uvjek trazile jake procesore (vise nego grafice) tj normalno je da ce na i7 bolje raditi nego na i5 ali sa nizim podesavanjima ce i na slabijim procesorima dobro raditi.

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk 2
Ako se vodimo šogunom 2, razlika između i5 3570k i i7 3770k je jedan fps.
Endless je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledećih 2 korisnika se zahvaljuje korisniku Endless na korisnoj poruci:
<S2N><Mefisto> (13.6.2013), JAZO (13.6.2013)
Stara 13.6.2013, 11:43   #871
JAZO
Deo inventara foruma

Ma grafa utice vise nego procesor kod total war igara mada je i on vazan,sa i5 ima bench gdje 670 daje oko 50fps na 1080p ultra i onda svaka jaca daje preko 8+fps.Meni je vazno da sad uzmem nadam se 670 ili 770 i onda ultra unit size i ostalo high/ultra

Sent from my iPad using Tapatalk HD
Stara 13.6.2013, 12:07   #872
M1L0SH
Veteran

Član od: 1.10.2009.
Zahvalnice: 144
Zahvaljeno 273 puta na 158 poruka

Borba brodovi kopno je preforsirana zbog reklame i nije karakteristicna za to vreme.
Ajde da ne bude da preterujem ovo na videu je i ok.

Onda artiljerija na bojnom polju je nepostojeca do bar 17, 18 veka. Katapulte i ostale sprave za bacanje kamena nije imalo sanse da tegljis i sklopis pred bitku a kamoli da njima pogodis metu manju od gradskih zidova. Balista ne eksplodira i ne moze da ubije 30 ljudi i 100 baci na zemlju. Balista je vise kao anticki snajper. Izbaci veliko koplje koje proburazi coveka. I ono u igri nije ni balista ni neznam sta treba da bude. Toliko o istoriskoj autenticnosti.
Ovo ubija realizam ako ce on da me bombarduje katapultima kao da je bitka za Berlin onda ******. A nadao sam se da ce katapulti da se sklapaju samo za opsade, kao kule i ovnovi pre.
Najveci kretenizam u medivialu je kad postavi po 5 trebusate i pobije mi vojsku pre nego sto pridjem.

Veca nego ikad mapa s ovoga sto vidim je prevara. Ako su ovo provincije Italija, Magna graecia, Cisalpina itd. Onda ih ima manje nego ikad. A regioni i me i dalje podsecaju na gradice, resurse iz napoleona, shoguna.

I niska hardverska zahtevnost ode kroz prozor. Govori se o i7 ko te ebe ako imas i5. Sta je samnom koji imam core2quad ?! I jos na toj famoznoj konfiguraciji i7 8gb ram secka.
Da igram na unit size 40 od mogucih 200 i jos da secka i koci pa necu ni da igram ... Nijedan total war nisam igrao drugacije nego na max unit size pa makar morao i graficke detalje da iskljucim.
I jos jedno razocarenje negde ranije sam video da je igra toliko mocna da nam krv i ne treba.

Sta je ono sa kocijama ? Pre ih je bilo stotine sad ih ima 10. Uz to trupe koje lete na kontakt sa kocijom izgledaju nerealno.

Gradovi izgledaju ondlicno i ono sirenje kao Civ je odlicno. E sad ikonice jedinica mi i nisu toliko konfuzne ali i zgrade su u slicnom stilu sto jeste konfuzno.
M1L0SH je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 13.6.2013, 12:15   #873
JAZO
Deo inventara foruma

Po tebi ispade da je igra veliko *****e
Stara 13.6.2013, 12:46   #874
Bascelik
Starosedelac

Član od: 19.5.2009.
Zahvalnice: 897
Zahvaljeno 1.188 puta na 638 poruka

Bas su preterali sa letenjem jedinica, deluje stvarno komicno
Bascelik je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 13.6.2013, 13:04   #875
<S2N><Mefisto>
Veteran

Član od: 24.5.2010.
Zahvalnice: 240
Zahvaljeno 193 puta na 104 poruka

Citat:
M1L0SH kaže: Pregled poruke
Zato sto muliplayer smrdi. Moja iskustva onako uopste nevezano samo za TW. Ili me neko oduva neznam gde je levo. Ili neko cmizdri kuca gluposti sabotira igru, izadje pre kraja jer gubi itd. A da ne pricamo kad nasumice izvuceni igraci treba da organizuju timsku igru. Sad naravno nadji uigranu ekipu, svoje ljude. Gde kad niko ne kupuje igre a pravo receno ni ja ih ne kupujem. Eto ti glavni razlog zasto ljudi beze od toga ne kupujemo igre.
I uvek sam vise bio za solo zato sto je multiplayer monoton i repetativan. Ja sam vise za to da prelazim igru zbog price ili u slucaju total war da bi prepravljao istoriju. Pre svega mi je bitnija istorijska autenticnost i realizam za ovu igru. Multiplayer sve i da je kupim ne bi igrao.

A sto se tice TW AI. Katastrofa je, bilo bi smesno da nije zalosno. Rome je daleko pa mi izaso iz secanja, ali znam da je trebalo juriti jedinice koje su se sakrile po sumama. Bitka nije gotova dok ih ne oteras sve, a njega nije briga ni da se povuce ni da se bije. Opsade u svim pre baruta total war igrama su napravi jednu rupu ili razbije kapiju i gurne sve u prolaz. S druge strane stavis pet puta manje trupa i on izgubi, a fps opadne do seckanja zato sto tri hiljade vojnika pokusava da prodje kroz jednu rupu u zidu u isto vreme. Kapije iz medievala koje prosipaju ulje po njima koliko su samo borbi dobile. Ili stane ispred kule i ceka dok kula ne zatre celu jedinicu. Konjanici frontalno u hoplite itd. klasika.
Sa barutom je jos gluplji nece da mrdne dok mu ne ucutkas topove a cesto ih i ne brani odem konjicom iza i zavrsim poso onda cekam da se unisti dok napada. Prakticno razvuces liniju i cekas i ne moras nista da uradis sem da napravis karo kad pridje konjica.

Ako povecas tezinu igre onda samo bezobrazno vara sto ne samo da ubije autenticnost nego bre i nije zabavno, svaki potez unistavaj full stack svezih trupa. Sve novce koje dobije varanjem pretvori u line infantry i po nesto konjice, cak se i ne trudi da pravi artiljeriju. Jos napoleon total war bezveze iz cista mira Rusija mi objavljuje rat (ja sam Austrija). Backstab i to sve dok su njegove trupe po mojoj teritoriji. Nikad nije te trupe pomerio da napadne Francuze ili da pomogne. I koja svrha onda od savezinka i diplomatije. Bam sad je igra kao izazovnija i gluplja ako mene pitas. Mogli su onda da napravi cisto arkadno vodis bitke jednu za drugom bez velike mape uopste.
Battle AI je jos gori zato sto kad povecas tezinu dobije bonus na moral i nisam siguran ali mozda i efikasnost trupa. I sad na normal pripucas on pobegne samo da bi se opet vratio. I teram ga tako po tri puta, smaranje. Na very hard ni milita nece da bezi dok ih ne zatres do 10 coveka. Sto nema logike. A moje trupe kao da nista ne pogadjaju, na kraju lost 110 killed 48. Kad ovakvu ne efikasnost ukombinujes za kampanjskim AI-em vec sledeci potez te napadaju sveze trupe. Izlgeda mi kao survival, time attack proveri kolko ces da trajes pre nego sto te pregaze.
Za Razliku od tebe mene bukvalno ne zanima SP ...npr u shogunu si mogao da ratujes protiv drugog lika medjutim igraci su koristili toliko exploita (monkovsko dizanje buna u pozadini,nindja ubica ninjda koji te na kraju ostavi bez ijednog Generala ili ninje,npr video sam cesto da zabranjuju da se koristi Ikko Ikki frakcija))da mi nikada nije palo na pamet da igram sa nekim od jacioh igraca..pricam o CooP 1 vs 1 iliti Head to Head .....dok je klasican Multiplayer fantastican...ti si mozda frustriran zato sto ne znas da igras ili tacnije nisi naucio da ucis...igraci koji su te pobedili poseduju vise znanja i iskustva od tebe oni su u svojim klanovima testirali svaku jedinicu kako se ponasa njihovi bildovi su matematicki proracunai kako da se izvuce najvise snage iz 12 000 denaria njihov micro je uvezbaniji i kad budes malo stariji videces da ces polako prestati da Igras Single kampanje buce ti zanimljiviji ljudi ...manje ces gledati holivudskih filmova..itd...TW Zajednica je jedna od najinteligentnijih zajednica...i MP aspekt igre nudi pregrst zadovoljstva...no moras da naucis da igras....
Random timovi su kocka naravno ali ces uvek naleteti i na igrace koji znaju svoj posao...

A Sto se tice ovog gameplay meni je sve ok u principu...kartice su ipak ostavili ovako ruzne i slicne ali to ce decaci Moderi da srede a posto ima mnogo jedinica i bice mnogo posla oko tih Kartica cim igra izadje prijavljujem se u Moderski tim da im pomognem oko Kartica designe i izrade...Balista i ostale gluposti me ne interesujeu mnogo Posto u MP to koriste samo nubare,toga nema ni na jednom turniru.......Balans je jedina stvar koja me brine...

Igra zaista izgleda fantasticno...

Kao veliki Nautic freak moram da demantujem Milosa i da kazem da je naravno bilo kombinovanih bitaka kopno - more i to dosta...(bitka kod Akcija ili bitka Kod MIkale kad su persijanci nasukali svoje brodove na obalu a Atinjani malo kruzili i onda iznenada jurnu na nasukane brodove i pocepaju Persijance na obali) ) bilo je blokada desanata,opsada,ma svega ...jedva cekam Naval bitke....sve je autenticno,samo da jedinice ne budu retardirane kao u FOTS,uzivacu primenjujuci taktike drevnih Admirala...jedva cekam naval....
po pitanju optimacije igre nisam Zabrinut,gay decaci iz CA znaju svoj posao...cini mi se da su njihove igre jedne od najstabilnijih i dobro spakovane i optimizovane grafike...

Poslednja ispravka: <S2N><Mefisto> (13.6.2013 u 14:08)
<S2N><Mefisto> je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 13.6.2013, 13:05   #876
Leonida
Deo inventara foruma

Član od: 31.7.2007.
Zahvalnice: 2.956
Zahvaljeno 2.021 puta na 1.042 poruka

Citat:
dulezmaj kaže: Pregled poruke
Ala je glupa pitanja postavljao lik... pola intervjua je proslo u pitanju gde su ludi slonovi .
Leonida je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 13.6.2013, 13:07   #877
JAZO
Deo inventara foruma

Tolki hate na covjeka posle interview da se mora oglasiti na forum....

Stara 13.6.2013, 13:11   #878
jaomile
Veteran

Citat:
M1L0SH kaže: Pregled poruke
Veca nego ikad mapa s ovoga sto vidim je prevara. Ako su ovo provincije Italija, Magna graecia, Cisalpina itd. Onda ih ima manje nego ikad. A regioni i me i dalje podsecaju na gradice, resurse iz napoleona, shoguna.
Pa to su provincije kojih ima 57 koje su podjeljene na regije (do sad su bile samo regije) kojih ima 183. A posto nisam studirao Rimsku istoriju necu komentarisati onu artiljeriju koja iako je postojala (ovakva kakvu su prikazali u demo-u) tad pitanje je koliko je precizna bila i sta se sve moglo iz nje paliti. Ako vec bude mogucnost da se vuku sa sobom preko mape neka budu najskuplje jedinice u igri jer inace 4 te jedinice i gotov si.

Citat:
Sta je ono sa kocijama ? Pre ih je bilo stotine sad ih ima 10. Uz to trupe koje lete na kontakt sa kocijom izgledaju nerealno.
Nisam nikad vidio udar kocija i ljudi uzivo ali ono izgleda malo nerealno (mozda zato sto su jedinice zbijene). A ono je jedna jedinica tako da je 10 taman.
Stara 13.6.2013, 13:16   #879
Bascelik
Starosedelac

Član od: 19.5.2009.
Zahvalnice: 897
Zahvaljeno 1.188 puta na 638 poruka

Sta god da ispaljuje, ne bi trebalo da lansira ljude na Mesec
Nekakvo,cini mi se bure , ima jacu eksploziju (?!) nego railway artillery u CoH2
Bascelik je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 13.6.2013, 13:18   #880
JAZO
Deo inventara foruma

Ovo je alpha ima jos 3 mjeseca peglanja,mozda je ovo build od prije mjesec dana
Ona artiljerija je i u rome 1 postojala,i istorijski je tacna kazu

Odgovor

Bookmarks sajtovi

Tagovi
campaign, rome, screenshot, senat, total war, war

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
Medieval II Total War DukeofSerbia Strateške igre 1963 19.4.2023 14:53
Rimska država u video igrama Red Wing O igrama uopšte 29 29.5.2021 15:24
Rome Total War Alexander _Maximus_ Strateške igre 33 22.6.2007 19:46
Upomoc imam problem (Rome total war) groefdracula O igrama uopšte 14 7.7.2006 0:49
Rome Total War problem NjegovaWisost Strateške igre 5 28.3.2006 22:35

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 9:01.