Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Play > Akcione igre
Uputstvo Članstvo Kalendar Današnje poruke Pretraži

Akcione igre First-person-shooteri i slično...

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 17.7.2009, 0:41   #881
Mean_Machine
Veteran

Član od: 21.1.2006.
Zahvalnice: 38
Zahvaljeno 49 puta na 45 poruka
Određen forumom Re: S.T.A.L.K.E.R.: Clear Sky

Jedno pitanje.

Dobio sam FT200 kao nagradu za osvajanje mosta. Upgrade-ovao sam pusku i ugradio 4xscope ali ja uopste ne vidim razliku u odnosu na snajper koji mi je na sig5k pusci (to je onaj klasican NATO scope koji ide i na L300 tj. M16) taj NATO scope je valjda 1.6x
Mean_Machine je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 17.7.2009, 13:27   #882
lijenština
Starosedelac

Član od: 7.12.2005.
Zahvalnice: 142
Zahvaljeno 703 puta na 359 poruka

Davno sam igrao, ali koliko se sećam mislim da je bag u pitanju. Čim sam loadovao sledeći nivo puška se vratila na standardni snajper.
lijenština je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 17.7.2009, 13:40   #883
voodoo_
V.I.P. GNU/Linux

Član od: 1.11.2005.
Zahvalnice: 2.174
Zahvaljeno 5.002 puta na 2.915 poruka

Možda je ispravljeno u patchu 1.5.10, sa koji se pojavio fix nedavno.
voodoo_ je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 17.7.2009, 16:07   #884
Mean_Machine
Veteran

Član od: 21.1.2006.
Zahvalnice: 38
Zahvaljeno 49 puta na 45 poruka

Nebitno. Presao sam. Mozda i bolje sto nisam imao 4xscope jer je FT200 ubitacan sa 1.6x scope-om (pogotovo u kombinaciji sa AP municijom i 3-brust paljbom).

Da ga je prepravio u 4xscope tj. sniper onda ne bi mogao da ga koristim za bliske borbe.

Nadam se da ce se vise potruditi oko SoP jer CS mi se nije svideo. Mislim stvarno su genijalci kada po nagradu treba da prepesacis skoro celu igru i onda na zadnjem nivou ponovo dobijes istu pusku. Zar nisu mogli odmah po osvajanju mosta da ti daju pusku i pare!? Isto vazi i sa onim nagradama. Pa baza stalkera u Agroprom-u je veca od one u kojoj isplacuju pare. Sto u ne mogu pare da se uzmu? Trebalo bi na malte ne da mozes na svakom punktu frakcije da uzmes nagradu jer se pare uplacuju na PDA. Ajde da barem postoji vise guide-ova i da ne deru toliko (2000+ rubalja da ako me vodi na lokaciju van te mape).

A emisije su uzas. Ajde prvi put da vidis kako to izgleda (tada je bila i najlesa) ali posle smorise sa glupim cekanjem.

Odlicna je fora sto mozes da unapredjujes oruzije i oklope i sto trgovce i oruzare sreces cesce. Svidja mi se i fora sa detektorima ali i bilo bi lepo da detektor detektuje anomalije. Jer kada se pesacis preko cele mape dosta nervira kad uletis u anomaliji jer ti je pala koncentracija.

Nego jel vam se desilo da posle osvajanja mosta, doktor u Jantaru nije vise u onoj maloj kancelariji? Tj. nalazi se u sporednoj sobi i kada dodjete (ja dosao da prodam artifacte) nece da izadje?

Poslednja ispravka: Mean_Machine (17.7.2009 u 16:19)
Mean_Machine je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 18.7.2009, 2:28   #885
Kosovo Sunrise
Član

Član od: 20.5.2008.
Zahvalnice: 91
Zahvaljeno 92 puta na 20 poruka

Прешао сам је после SoC. интересантна игра, има доста лепих ствари (жао ми је само што Бар није доступан, ту сам у првом делу нон стоп обитавао, спавао, продавако и куповао). Целу игру сам прешао са Ак-74 (модификован за прецизну брзу паљбу) и Винторезом у ClearSky оделу(без гас маске, ноћног визира...)
Онај мост на реци, пре уласка у Лиманск. Ту сам истрошио гомилу муниције за Винторез али је пушка лудо дејствовала (друго нисам ни користио). После тога сам свратио до Јантара али Сахаров ми се заглавио на вратима, нисам могао да разговарам са њим (баг и то гадни).
CS је узнапредовао у односу на први део. Графика ми делује боље и учитавање је брже (први део ме је упропастио са учитавањем мисија). Али ми је ипак некако...дал' што сам навикао на SoC и тај стил...не знам. Има свој шмек али није то то. (мада Faction Wars је добро урађен)
Kosovo Sunrise je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 29.7.2009, 11:39   #886
player1
V.I.P. Test Play

Član od: 5.4.2006.
Zahvalnice: 5.757
Zahvaljeno 4.132 puta na 2.699 poruka

Narode, trazim jedan savet.
Imam oko 100,000 rubalja i planiram da kupim i unapredim exoskeleton okpop.
Ako prodam SEVU za oko 30,000 daje mi dovoljno para da kupim skoro sve upgrejdove.

Jos jedan razlog zasto zelim ovo, je sto na SEVU ne mogu da dodam poslednji nivo kelvar zastite (inace je sa upgradeovima orjentisanim na borbu, 30 meci, 37 sve anomalije). Citao sam negde na netu da samo bandit mehanicar sposoban za to (ako se nabavi flash koji vec imam), a ja sam neprijatelj bandita.

Evo upgradeova za referencu:
Kod:
Exoskeleton
|---|-----------------------|------|----------------------------------|--------|
|   |Upgrade                | Cost | Notes                            |Requires|
|---|-----------------------|------|----------------------------------|--------|
|1  |Spectra Body Armour    | 5500 |Armour Spectra Body Armour        |        |
|2  |Relief Vest            | 5500 |Maximum Weight +5 KG              |        |
|3  |Polymer Thickener      | 5500 |Integrity +20%                    |        |
|4  |Polymer Bodysuit       | 5500 |Thermo Electrical Protection +35% |        |
|5  |Reinforced Frame       | 5500 |Durability +50%                   |        |
|6  |Special Coating        | 5500 |Thermo Electrical Protection +35% |        |
|7  |First Generation       | 2500 |First Generation Night Vision     |        |
|   |Night Vision           |      |                                  |        |
|8  |Gas Mask               | 5500 |Radiochemical Protection +35%     |        |
|9  |Artifact Container     | 5500 |Carry +1 Artifacts                |        |
|10 |Hard Elements          | 8250 |Integrity +20%                    |  1+3   |
|11 |Relief Backpack        | 8250 |Maximum Weight +15 KG             |  2+4   |
|12 |Amplifying Servomotors | 8250 |Strength Restoration              |  5     |
|13 |Airproof Insulation    | 8250 |Radiochemical Protection +40%     |  6     |
|   |Coating                |      |                                  |        |
|14 |Second Generation      | 8250 |Second Generation Night Vision    |  7     |
|   |Night Vision           |      |                                  |        |
|15 |Active Filters         | 8250 |Radiochemical Protection +35%     |  8     |
|16 |Artifact Container     | 5500 |Carry +1 Artifacts                |  9     |
|17 |Composite Plates       |11000 |Health Restoration                | 1+3+10 |
|18 |Suit Screening         |11000 |Psy Protection                    | 2+4+11 |
|19 |Life Support System    |11000 |Health Restoration                | 5+12   |
|20 |Closed Cycle           |11000 |Radiochemical Protection +40%     | 6+8+13 |
|   |Respiratory Module     |      |                                  | +15    |

Prelaskom na exoskeleton gubim na nivou nekih zastita od anomalija (sve na 23, ali meci na 65!!!). Nocni vizir mi je neophodan, sto automatki ubija upgrade za radiaciju i hemiju.

Sa druge strane upgrade za oklop mi izgleda beznacano. Spectra Body Armour dodaje +5 sto je skoro nista (65+5=70), dva nivoa integriteta poboljsavaju rupture (sa 40 na 50) sto mi je isto nepotrebno, a poslenji Composite Plates upgrade daje bonus na regerneraciju (dobra stvar ali vidi par paragrafa dole).

Sa druge strane ako to zamenim sa upgrade-ima za nosivost, dobijam jos +20kg (sto zahteva i jedan themlal upgrade, cime dobijam burn/impact zastitu nesto malo slabiju od SEVU: 31 vs 37), a takodje na vrhu tog upgrade je psi-protekcija cime dobijam bolju zastitu od doticne nego na starom SEVU.

Od preostalih polja tu ostaje pitanje izmedju druga dva thermal dodatka ili pak durabiliy + bonus na snagu (jos +10kg) i health regeneracija (isto kao Composite Plates). Ovde mi druga opcija izgleda bolje.

Znaci ovako:
-Suit Screening (+20kg, +35thermal, Psy Protection)
-Life Support System (regeneracija, +10kg, +50durability)
-Night Vision x2
-Artifact Container x2

Sta mislite?

P.S.
Samo tri artefakta mi nedeluje kao ogroman gubitak. Oklop ima regeneraciju i ogromnu nosivost, sto smanjuje neophodnost nekih artefakata. Takodje uz atrefakt za -6 na regeneraciju, ni nemoze vise od 2 artefakata, a da se ne izgubi lekovito dejstvo istog.

Poslednja ispravka: player1 (29.7.2009 u 11:57)
player1 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 29.7.2009, 12:39   #887
matrix_ninja
Veteran

Član od: 13.1.2007.
Zahvalnice: 505
Zahvaljeno 162 puta na 126 poruka

Nemogu baš da se snadjem na ovoj tvojoj listi jer sam davno igrao, ali se sećam da sam uzeo neku regeneraciju i snagu ili tako nešto. Čini mi se da je bilo negde u sredini liste, i niko mi nije mogao pera odbit, jer se stvarno brzo regeneriše energija. To bi ti bio moj savet, al možda ti je bolje da za svaki slučaj isprobaš, tako sam ja odlučio, odeš u duty bazu, memorišeš i nadogradiš odelo i onda probaš da očistiš bazu, onda load, probaš drugu kombinaciju i o5 očistiš bazu i vidiš šta ti najbolje odgovara.
matrix_ninja je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 29.7.2009, 13:24   #888
player1
V.I.P. Test Play

Regeneracija ima u dve grane. Na onoj na vrhu, i onoj u sredini. Mislio sam da uzmem tu u sredini, a na vrhu da preskocim (kelvar i integrity bonusu su beznacajni: +5bullet, +10 rupture) i uzmem nosivost, thermal i psi granu. Inace, uz sve te bonuse na tezinu, mogu lepo da stavim jos dva regenerqativna artifakta na odelo (umesto nekog koji dodaje nosivost, na primer).
Stara 29.7.2009, 13:54   #889
Pjanovic
Banned

Član od: 22.1.2007.
Zahvalnice: 2.940
Zahvaljeno 2.739 puta na 1.903 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Pjanovic

Au jbt al se ti cimas, planiras...
Ja mislim da nisam uradio niti jedan upgrade u igri, a opet sam je presao bez mnogo muke (ne racunajuci bagove). Jednostavno, oruzja koja se pokupe sa zemlje su vise nego dovoljna .
Pjanovic je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Pjanovic na korisnoj poruci:
... i bidi fin (29.7.2009)
Stara 29.7.2009, 14:41   #890
player1
V.I.P. Test Play

Pa igram da igram, a ne da predjem.

I milina je cuvati jedan oklop/oruzije, raditi upgradeove, i kontretno osetiti razliku. Totalno drugi osecan nego npr. osnovni Stalker gde ne mozes ni da se navikes na oklop, a vec bude potrosen (neki patch je to balansirao, mozda sam bas igrao kad je stanje bilo najgore).

A naravno da cu da planiram. Nije mala stvar konvertovati sve pare koje sam u igri skupio u jedan oklop. Kad se nesto kupuje, onda treba da valja.

Poslednja ispravka: player1 (29.7.2009 u 14:52)
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku player1 na korisnoj poruci:
matrix_ninja (29.7.2009)
Stara 29.7.2009, 15:09   #891
Pjanovic
Banned

Kod mene je bas obrnuto bilo. Ja sam original izigrao, znaci sve sto se moglo izigrati . CS mi nekako nije lepo legao, samo sam hteo da vidim kraj...
Stara 29.7.2009, 15:09   #892
matrix_ninja
Veteran

Citat:
player1 kaže: Pregled poruke
Regeneracija ima u dve grane. Na onoj na vrhu, i onoj u sredini. Mislio sam da uzmem tu u sredini, a na vrhu da preskocim (kelvar i integrity bonusu su beznacajni: +5bullet, +10 rupture) i uzmem nosivost, thermal i psi granu. Inace, uz sve te bonuse na tezinu, mogu lepo da stavim jos dva regenerqativna artifakta na odelo (umesto nekog koji dodaje nosivost, na primer).
E jeste u pravu si, znam da je bilo još nešto, ja sam u limansku našo još par mitraljeza a 1 sam prije prodo da kupim exoskelet, i na kraju sam nosio mitraljez, rpg, vintar, dragunov, deagle, ak-47-preciznost, thunder-rate of fire i neku pušku sa onom nato municijom isto na preciznost nadogradjenu, čisto da imam za svaki slučaj ako počnu neprijatelji ostavljati tu drugu 5.56 čini mi se municiju.

A Pjanovicu brate, neznam kako ti je bilo dovoljno ono oružje sa zemlje kad sa tim ti uglavnom treba 20 metaka da pogodiš nekog u glavu sa 50+ metara, nije stvar težine nego je ružno kad ne ide sve glatko- bar meni.
EDIT: jbg preteče me
Stara 29.7.2009, 15:23   #893
player1
V.I.P. Test Play

^ Tacno. Razlika izmadju unapredjene i neunapredjene puske je vise nego primetna. Npr. ja uopste ne mogu normalnio da koristim osnovni kalas, al onaj unapredjen na preciznost i damage (plus manji recoil, uz gubitak na rofu), sve sa nisanom, je milina koristiti. Experimentisao sam i sa drugom varijantom (buzdenje rofa), ali nikako nisam mogao da se naviknem (odvratno visok recoil).
Stara 29.7.2009, 15:30   #894
Pjanovic
Banned

Oni su bogami padali ko kruske, da je postojala potreba da budzim oruzja, budzio bih, ali nije bilo potrebe...

Citat:
matrix_ninja kaže: Pregled poruke
i na kraju sam nosio mitraljez, rpg, vintar, dragunov, deagle, ak-47-preciznost, thunder-rate of fire i neku pušku sa onom nato municijom isto na preciznost nadogradjenu
, jel si to poneo za Svarcenegera i negovu ekipu, a znaci ti si bio nosac oruzja, kao oni na golfu sto imaju nosace stapova.
Chees sinko, pa jedna puska za blizinu, jedna puska sa snipe-om za da daljinu, uvek proveren recept u svim pucacinama, pa i u ovoj.
Znaci i Vintar i Dragunov si nosio, jbteee.
Stara 29.7.2009, 16:01   #895
matrix_ninja
Veteran

Pa gledaj, imam exoskeleton s kojim nemogu da trčim a može da nosi 120 kg+ i što da ne? Mada to svejedno nije moj stil igre, inače nosim ak-47 preciznost i onu laganu (neznam kako se zove) preciznost isto samo 5.56 municija, i vintar, to sam nakupio ostalih stvari tamo u limansku iz razloga jer sam čuo neki su pričali da se igra maltene pretvara u cod što se tiče protivnika i da će biti nekih za*ebanih "bosseva" kao što je onaj helić sa energijom, medjutim taj helić pade za manje od 15 sekundi...

Istu sam kombinaciju koristio i u SoC-u samo što se to oružje moralo naći bio je taj precizni ak-47 u onom podzemlju, a ta druga puška precizna dobiješ je na questu da uzmeš od onih plaćenika i doneseš duty-u, kao snajperska verzija, nemože da puca rafalno i ima prigušivač samo što je ta puška toliko dobra da ne promašuje glavu na manje od 100 metara, tako da sam je ostavio sebi
Stara 30.7.2009, 0:53   #896
player1
V.I.P. Test Play

I eto, posto sam nabavio i igrao sa exoskeletom, stigao ja do Yantara i prvi put vidih "bulrat" oklop. Malo sam eksperimentisao, i to odelo izgleda prilicno interesantno ako se unapredi sa dodacima protiv anomalija, umesto metaka (srecom ima integrisan nocni vizor prve generacije). Rupture i bullet zastita bi tada ostala 35/60 (malo slabije od exokeleta), a sa druge strane bi dobio 57 (!!!) zastitu protiv svih anomalija, plus +20kg nosivosti. Ali zato glavna mana je samo 2 artifakt slota posle unapredjenja.

Sve u svemu, interesantna alternativa kao end-game oklop umesto exoskeleta, ako je bitno trcanje (i ako moze da se zivi sa manje artefakta, i ralno manjom nosivoscu). Ja cu ipak ostati na exoskeletu (kad sam vec pukao pare). A i za sad mi nigde nije trebala bas ekstremna zastita od anomalija (koju ne bi izdrzao sa par med kitova, ili uz regeneracijiu zdravlja).

Poslednja ispravka: player1 (30.7.2009 u 1:01)
Stara 30.7.2009, 2:20   #897
matrix_ninja
Veteran

Što se tiče anomalija, sve jedna se može zaobići, čak i kad skupljaš artifakte, osim onih zelenih otrovnih koje ti polako skidaju energiju, ali toliko slabo da možeš bukvalno i bos bez odela protrčat na master, a da te ne ubije, tako da ti i nije potrebno to po mom mišljenju, a neznam šta možeš uraditi sa 1 artifaktom na bulatu, kad je sve jedan radioaktivan i mora uz njega da ide artifakt koji skida rad. jedino da samo staviš taj što skida, al to i nije nešto posebno... a vidjećeš u limansku koliko će ti dobro doći tih 60 bulletproof na exoskeletu
Stara 30.7.2009, 13:11   #898
pentraksil
Deo inventara foruma

Član od: 14.4.2007.
Zahvalnice: 4.589
Zahvaljeno 3.921 puta na 2.441 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku pentraksil

E ljudi a koji patch da instaliram? Cuh da poslednji neshto ne valja.
pentraksil je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 30.7.2009, 13:36   #899
Marko Radonjic
Deo inventara foruma

Član od: 9.5.2008.
Zahvalnice: 966
Zahvaljeno 767 puta na 462 poruka

http://stalker.filefront.com/file/Cl...y_Patch;95426x

1.5.0.7
Marko Radonjic je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledećih 2 korisnika se zahvaljuje korisniku Marko Radonjic na korisnoj poruci:
pentraksil (30.7.2009), Pjanovic (30.7.2009)
Stara 30.7.2009, 14:51   #900
player1
V.I.P. Test Play

1.5.0.10 (najnoviji) moze bez problema.
Sledećih 2 korisnika se zahvaljuje korisniku player1 na korisnoj poruci:
pentraksil (31.7.2009), Pjanovic (30.7.2009)
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Tagovi
clear sky, stalker

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
S.T.A.L.K.E.R. Shadow of Chernobyl BigBadVuk Akcione igre 1890 14.5.2025 19:41
Greške/zamerke Nash Knight Tekstovi u SK 285 23.9.2016 5:55
S.T.A.L.K.E.R. i mod FLOAT 32 - 0.36 a suspirija Akcione igre 5 2.5.2007 17:56
S.T.A.L.K.E.R. Aftermath Trailer illidan Akcione igre 11 26.12.2006 17:48

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 17:54.