![]() |
![]() |
![]() |
#921 |
Član
Član od: 2.2.2010.
Zahvalnice: 43
Zahvaljeno 66 puta na 38 poruka
|
![]()
Gledam u win win-u, sve neke krdze imaju...
Znaci da li je ovo http://winwin.rs/napajanja-napajanje...roductId=37384 Dovoljno za i5 2,5k i 6870, i jos me zanima da li bi u buducnosti izdrzalo SLI 6870x2? Koja je realna snaga ovog termala? |
![]() |
![]() |
![]() |
#922 |
Veteran
|
![]()
nemoj to lite power, bolje nadji na drugom mestu seassonic ss-500et
|
![]() |
![]() |
![]() |
#923 |
Veteran
|
![]()
Pogledaćeš na uputstvu kolko 12V railova postoji i kolko je moguće da se isporuči struje na svakom od njih. Kvalitet napajanja se mjeri multimetrom ili osciloskopom, tj.,iznosom i stabilnosti izlaznih napona, i da, što je moguće više struje moguće da se isporuči uz stabilan napon, napajanje je kvalitetnije. Ako misliš da nije tako, objasni mi zašto jedan Fortron vulgaris 400W PNF drži konfiguraciju na kojoj je jedan vaš LC Power od 550W kihno nakon 2 tjedna ?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#924 | |
Starosedelac
Član od: 9.1.2009.
Zahvalnice: 204
Zahvaljeno 334 puta na 311 poruka
|
![]() Citat:
![]() Nas LC Power? Po cemu nas? Taj LC od 550W daj boze da ima 300(u vrh glave) a taj Fortron verovatno daje vise. Eto zato ti je riknuo taj LC za tako kratko vreme. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#925 | |
Član
Član od: 22.10.2011.
Zahvalnice: 16
Zahvaljeno 202 puta na 111 poruka
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#926 | |
Veteran
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#927 |
V.I.P. Test Drive
Član od: 18.2.2007.
Zahvalnice: 1.159
Zahvaljeno 2.446 puta na 1.922 poruka
|
![]()
Ne treba da budesh student elektrotehnike da bi to razumeo, ali ti treba oprema koju 99% ljudi kuci ne poseduje. Ni multimetar (unimer), a kamoli osciloskop ili aktivni loader.
Pametovanje je suvishno, ima ovde sasvim dovoljan broj ljudi koji ce znati kako da odrede da li je napajanje kvalitetno ili ne. |
![]() |
![]() |
![]() |
#928 | |
Starosedelac
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#929 |
V.I.P. Test Drive
|
![]()
^LC Power verovatno nije umro ni zbog jednog ni zbog drugog (ni manjak snage, a ni losha isporuchena struja), vec je neshto preoptereceno, pregrejano, ili je nedostajala neka zashtita i gotovo uvek se radi o izolovanoj komponenti.
Kako god, jedan primerak koji je umro uglavnom ne znachi da se radi o loshem napajanju. Pitanje je i koje je LC Power napajanje od 550W korishceno. Pa meni je crkao Antec Earthwatts 500W, a nisam video da je bilo kome bilo kad to napajanje crklo. Ni dan danas ne znam da li je to krivica napajanja ili ploche, koja je nekim chudom prezhivela posle zamene par dioda. Da li to znachi da je gorenavedeni Antec losh? Daleko od toga, radi se o fenomenalnom napajanju po svim kriterijumima. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#930 |
Starosedelac
|
![]()
Taj LC Power tesko da ima bilo kakvu zastitu. Pa ako je preoptereceno verovatno da mu fali snage.
Naravno da ne moze na osnovu jednog primerka da se tvrdi da je napajanje lose, ali stoji da i nije bas najsrecniji izbor. Shit happens. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#931 |
V.I.P. Test Drive
|
![]()
Koji LC Power, kad niko nije ni naveo o chemu se radi? Ovde ochigledno isto zvuche i Office i Super Silent i Silent Giant serije, shto je nebuloza. Recimo LC Power 6550GP2 V2.2 je sasvim solidno napajanje, s obzirom na to koliko koshta, a ima i dovoljan broj zashtita za obichnog smrtnika.
Postoji 1001 razlog zbog chega iole krshteno napajanje mozhe da crkne, a da se preoptereti zbog prevelike snage povuchene iz njega, a usput ne aktivira nijednu zashtitu i ne dodje do zakivanja ili gashenja sistema je medju zadnjim mogucim scenarijima. |
![]() |
![]() |
![]() |
#932 |
Drug Član
Član od: 12.7.2006.
Zahvalnice: 772
Zahvaljeno 2.267 puta na 1.686 poruka
|
![]()
A gde su Legion i Arkangel? Prepakovana CWT i Andyson napajanja, mnogo bolja (ali i skuplja) od GP konfekcije.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#933 |
Deo inventara foruma
Član od: 17.11.2010.
Zahvalnice: 321
Zahvaljeno 941 puta na 899 poruka
|
![]()
Ne stedi na napajanju, taj Seasonic nije skup s obzirom na to sto nudi, a siguran sam da ce ti posluziti i za naredni upgrade graficke/procesora.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#935 |
Drug Član
Član od: 12.7.2006.
Zahvalnice: 772
Zahvaljeno 2.267 puta na 1.686 poruka
|
![]()
Ne, ali mi konstantno bode oci to sto ljudi koji ni ne znaju sta je PFC (ali zato znaju da je "mnogo dobro i bitno"), pljuju po tom veselom LCPower-u (a grdno bi se iznenadili da znaju da su neka napajanja sa jacim imenom losije napravljena od njih) i pozivaju se na onaj francuski test gde se LCP lose proveo (ali ipak su to bile starije verzije napajanja, koje danas ne mogu da se kupe).
2.3 revizija GP3 je jako dobro sklepana. H serija je svakako bolja od gotovo svih kung fu napajanja na nasem trzistu, ali ne treba ocekivati cuda od njih... Ipak je to konfekcija. Arkangel i Legion su visoka klasa i jako kvalitetna napajanja. Sve u svemu, LCP nije nista bolji ni gori od konkurencije. I napajanja crkavaju, pa cak i ona sa cenom od nekoliko stotina evra. PS Idi zavrci sijalice ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#936 | |
Starosedelac
|
![]() Citat:
Slazem se, ali ne mozemo nikako znati sta je dovelo do toga. U svakom slucaju LC nije za preporuku pored SS-a. Nadam se da se tu slazemo. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#937 |
Novi član
Član od: 3.2.2012.
Zahvalnice: 1
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
pozz ljudi...citao sam vas i svi vi pitate za neke jace graficke,al aj i ja da postavim pitanje.
![]() Intel P4 3.4 s478 Asus P4P800 Deluxe 2gb ram DDR 400 4 HDD-a 1 DVD-RW Sound Blaster Creative 450W Aerocool graficka koju sam uzeo je sapphire radeon hd 3850 agp,dal je ovo dovoljno napajanje ili ce trebati nesto jace?citao sam svuda i svasta i merio onim kalkulatorom za PSU na cooler masterovom sajtu i kao dovoljno je.Sta vi mislite? |
![]() |
![]() |
![]() |
#938 |
V.I.P. PSU Guru
Član od: 14.7.2007.
Zahvalnice: 13
Zahvaljeno 609 puta na 451 poruka
|
![]()
Hm... Nisam viđao Aerocool u slobodnoj prodaji kod nas, niti u nekoj neposrednoj blizini. Siguran si da je to baš ta marka? Koji je tačno model u pitanju?
U principu, Aerocool napajanja od 450W su interno sva Andyson, samo različitih serija/platformi. U najgorem slučaju, tvoje napajanje daje ~240W na 12V max, a nekih 200W unutar propisane specifikacije, što je knap. U najboljem slučaju, očekuješ 312W na 12V naponskoj grani, unutar ATX specifikacije, i to je i više no dovoljno. Zapravo, radiće to svakako, pod uslovom da napajanje nije na izmaku (tipa, nabubreli filter kondenzatori, ali isporučena struja još uvek ne dovoljno van propisanih okvira da računar postane nestabilan). Fazon je što će raditi bolje i duže na napajanju koje je adekvatne snage, nego na onom koje je taman do u 20-30W. Treba imati na umu i to da nije sirova snaga sve. Kao i kod automobila, recimo. Kako bi izgledalo kada bi se izbor auta sveo samo na to koja mu je radna zapremina motora, i koja je deklarisana maksimalna brzina? ![]() Ipak tu ima i drugih faktora za razmatranje... |
![]() |
![]() |
![]() |
#939 | |
Novi član
Član od: 3.2.2012.
Zahvalnice: 1
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]() Citat:
Napajanje sam nabavio preko oglasa,inace naravno nema ga kod nas.Evo ti url koji je tacno model: http://www.aerocool.us/psu/AeroPower...20-feature.htm AeroPower 450W- EN30236 i na 12v je 26A ima jednu granu samo.E sad znam takodje da ova graficka trazi jace pa ako treba dobavicu Enermax 465W ono ima na 12v 33A |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#940 |
V.I.P. PSU Guru
Član od: 14.7.2007.
Zahvalnice: 13
Zahvaljeno 609 puta na 451 poruka
|
![]()
Pa, zavisno od starosti napajanja, zapravo i ne moraš uzimati drugo. Unutra je Andyson AD-F420A2-36, malo "dorađen". Solidna spravica.
Ako nije starije od tipa 4 godine, i ako nije baš veći deo svog radnog veka radilo na +40°, nema potrebe za menjanjem. |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Tagovi |
napajanje |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Hitno! Koje napajanje mi je potrebno? Napajanje izgleda gori | mozdani | ŠDK - Osnovne komponente | 7 | 25.6.2008 12:10 |
Za koliko da prodam grafičku i koje napajanje da kupim? | M1los | Šta da kupim? | 23 | 7.8.2007 1:03 |
Dodatno napajanje za PCIE grafičku karticu | eniac | Grafika | 5 | 29.5.2007 18:23 |
UPS i Napajanje - koja kombinacija moze? | xcom | ŠDK - Ostale komponente | 9 | 3.3.2007 20:11 |
Napajanje | vozdovac | Kvarovi | 3 | 20.3.2006 22:27 |