Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Run > Operativni sistemi
Uputstvo Članstvo Kalendar Današnje poruke Pretraži

Operativni sistemi Windows, Mac OS, DOS...

Tema zaključana

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 1.6.2012, 0:04   #961
Sasa012
Član

Član od: 14.4.2011.
Zahvalnice: 3
Zahvaljeno 58 puta na 35 poruka
Određen forumom Re: Windows 8

Citat:
Aleksandar1987 kaže: Pregled poruke
Bolje da su izbacili SP za 98 nego ovo cudo.
Oprostio bih im i metro al ukidanje start buttona nikako.
Sutra moram da ga sredjujem,posto ima mnogo programa koje se povezuju direktno sa Microsoftom,tj nema privatnosti medju aplikacijama.Slucajno sam potvrdio neku opciju da Microsoft veruje ovom racunaru(tako nesto) sad ne mogu da je nadjem...
P.S Windows 7 drajveri i programi rade bolje nego li na njemu samom...
Sasa012 je offline  
Stara 1.6.2012, 0:05   #962
flamingos
Deo inventara foruma

Član od: 5.2.2007.
Zahvalnice: 1.354
Zahvaljeno 2.410 puta na 2.255 poruka

Pa kako to ukinut start buton,kad ga imas skrivenog majku mu,i kad ga pritisnes dolazis do metro ui sa aplikacijama. Ja sam jos od cp,na win 8 i sve sam se jako brzo navikao i najnormalnije radim,cak i igre picim(za sad samoo fm 2012).

Što se tice srpske tasture normalno da prepoznaje input,i meni je od starta na laptopu prepoznao.

OSim toga Aleksandre ak ohoces klasican start imas onu aplikaciju pa ga ti ureid kako hoces.

Trusted opcija se pojavi na pocetku koliko se secam,to je neka vrsta legalizacije koliko sma ja shvatio. Nije nista opasno a garantovano moze pomoci u troubleshootingu aplikacija,kako bi se utvrdilo da li neka aplikacija ima sukob sa nekim drajverom od hardvera i slicno.
flamingos je offline  
Stara 1.6.2012, 0:15   #963
Aleksandar1987
Deo inventara foruma

Član od: 17.1.2007.
Zahvalnice: 388
Zahvaljeno 462 puta na 304 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Aleksandar1987 Slanje poruke preko Skypea korisniku Aleksandar1987

Pa sakrivanje ili ti ukidanje isto ti dodje. Ukidanje zato sto ja ne mogu da namestim kako se meni svidja. U alfa verziji je bilo to ok, ne znam cemu onda ovo. Moram da idem skroz do coska da bi otvorio start meni, a neki put nece bas iz prve da otvori tj. hoce nego moram bas u piksel da ga gadjam. Malo me to iritira. Iskreno razmisljam se da li da dam jos jednu sansu win-u. Mnogo mi se svidja sto je neverovatno brz, to sam se uverio u prosloj verziji, i takodje task manager kako je odradjen. Da li ta aplikacija gasi metro ili samo stavlja start dugme? To je bio tako reci zastitni znak kroz sve ove verzije win-a i sad ga nasli sakrivati. Ako mi das dobar razlog zasto je sakriven start button onda ja nikad u zivotu vise necu koristiti win, idem na linux odma. No nije ni bitno. Samo mi reci jel se ukida metro sa tom aplikacijom?

Interesujeme i da li rade programi za zastitu. U prosloj verziji Comodo nije hteo. I da li brze otvara programe tipa Photoshop, Dreamweaver, tj. sve dodatne programe koji se instaliraju?

Poslednja ispravka: Aleksandar1987 (1.6.2012 u 0:24)
Aleksandar1987 je offline  
Stara 1.6.2012, 0:17   #964
Sasa012
Član

Citat:
flamingos kaže: Pregled poruke
Pa kako to ukinut start buton,kad ga imas skrivenog majku mu,i kad ga pritisnes dolazis do metro ui sa aplikacijama. Ja sam jos od cp,na win 8 i sve sam se jako brzo navikao i najnormalnije radim,cak i igre picim(za sad samoo fm 2012).

Što se tice srpske tasture normalno da prepoznaje input,i meni je od starta na laptopu prepoznao.

OSim toga Aleksandre ak ohoces klasican start imas onu aplikaciju pa ga ti ureid kako hoces.

Trusted opcija se pojavi na pocetku koliko se secam,to je neka vrsta legalizacije koliko sma ja shvatio. Nije nista opasno a garantovano moze pomoci u troubleshootingu aplikacija,kako bi se utvrdilo da li neka aplikacija ima sukob sa nekim drajverom od hardvera i slicno.
Ma jok, nije u pitanju ona opcija sto ti se pojavljuje prilikom instalacije windowsa(mislim da delis podatke i tome slicno),vec je to neka nova opcija poput one na fejsu,ako se ulogujes na necijem racunaru.Sad sam obrsiao 8-micu,a sutra cu da je instaliram i da je istrazujem.
Sasa012 je offline  
Stara 1.6.2012, 0:20   #965
Sasa012
Član

Citat:
Pa sakrivanje ili ti ukidanje isto ti dodje. Moram da idem skroz do coska da bi otvorio start meni, a neki put nece bas iz prve da otvori tj. hoce nego moram bas u piksel da ga gadjam. Malo me to iritira. Iskreno razmisljam se da li da dam jos jednu sansu win-u. Mnogo mi se svidja sto je neverovatno brz, to sam se uverio u prosloj verziji, i takodje task manager kako je odradjen. Da li ta aplikacija gasi metro ili samo stavlja start dugme? To je bio tako reci zastitni znak kroz sve ove verzije win-a i sad ga nesto nasli da sakrivaju. Ako mi das dobar razlog zasto je sakriven start button onda ja nikad u zivotu vise necu koristiti win, idem na linux odma. No nije ni bitno. Samo mi reci jel se ukida metro sa tom aplikacijom?
Ne ukida metro,vec dodaje klasicni start u win.

Moze i da se menja skin tako da izgleda bas kao onaj u win7.
E da u ovoj verziji nema tih problema sa kasnjenjem charma i start,takodje i metro aplikacije se mrze podizu.
Sem tih vizuelnih izmena i dodatnoh ubrzanja,i dodatnim metro aplikacijama nisam primetio neke druge izmene.
Ostaje mi sutra da vidim.
Sasa012 je offline  
Stara 1.6.2012, 0:39   #966
Sasa012
Član

"Ako mi das dobar razlog zasto je sakriven start button onda ja nikad u zivotu vise necu koristiti win, idem na linux odma."
Mislim da je ukidanje start menija samo velika promena.Fokusiranje ljudi i proizvodjaca uredjaja na uredjaje na dodir.Naravno, da nema ovog ubrzanja u windowsu i promene motora ispod haube,ovaj windows ne bi imao sta da trazi na desktopu.Metro start ekran pokazuje sta je zapravo cilj,tj tablicni racunari,pametni telefoni,ultra tanki racunari i racunari na dodir.

Kad pogledate malo u Xp-u kad je izbacen u prodaji, dosao je i nov start meni,tema,logo i pregrst opcija koje su bile razlicite od prethodnih windowsa,a na koje ljudi nisu bili navikli,ali sa jednom jako bitnom razlikom,a to je da se izgled i start moze podesiti kao na predhodnim windowsima.
U ovoj inovaciji od windowsa toga nema!
Sasa012 je offline  
Stara 1.6.2012, 0:41   #967
Aleksandar1987
Deo inventara foruma

Slanje poruke preko MSN-a korisniku Aleksandar1987 Slanje poruke preko Skypea korisniku Aleksandar1987

Nije bas klasican al ajde. Klasican je onaj siroki. Ono sto me jos recimo iritira jeste gasenje metro aplikacija, moram da idem skroz u levi gornji ugao. Sacekacu jos neke vase utiske o win-u. Interesuje me otvaranje programa i AV programi. Pa nisu bas morali toliko da odu ka tome. Makar da su za nas napravili jednu opciju, da mozemo prilagoditi nama win kako odgovara. Vidi se da uopste nisu razmisljali o desktop i laptop korisnicima. No dobro, vodi ih ovo u propast, ja kad ti kazem. Jel rade gadgeti na osmici?

Poslednja ispravka: Aleksandar1987 (1.6.2012 u 1:10)
Stara 1.6.2012, 1:43   #968
nicpid
Član

Član od: 29.4.2009.
Zahvalnice: 36
Zahvaljeno 148 puta na 97 poruka

naravno da ih vodi u propast kad ignorisu jedinu platformu na kojoj su dominantni, a ja sam licno siguran da nece moci ni da se primaknu ostalim proizvodjacima u tom touch segmentu, jer kasne par godina. Sad kad krene google sa svojim telefonima i padovima, platformama i cudima, uz apple fanatike i samsung, pa niko nece ni mariti za neki tamo microsoft ko sto niko manje vise danas ne mari za nokiju.
nicpid je offline  
Stara 1.6.2012, 2:41   #969
flamingos
Deo inventara foruma

Član od: 5.2.2007.
Zahvalnice: 1.354
Zahvaljeno 2.410 puta na 2.255 poruka

Citat:
Pa sakrivanje ili ti ukidanje isto ti dodje. Ukidanje zato sto ja ne mogu da namestim kako se meni svidja. U alfa verziji je bilo to ok, ne znam cemu onda ovo. Moram da idem skroz do coska da bi otvorio start meni, a neki put nece bas iz prve da otvori tj. hoce nego moram bas u piksel da ga gadjam. Malo me to iritira. Iskreno razmisljam se da li da dam jos jednu sansu win-u. Mnogo mi se svidja sto je neverovatno brz, to sam se uverio u prosloj verziji, i takodje task manager kako je odradjen. Da li ta aplikacija gasi metro ili samo stavlja start dugme? To je bio tako reci zastitni znak kroz sve ove verzije win-a i sad ga nasli sakrivati. Ako mi das dobar razlog zasto je sakriven start button onda ja nikad u zivotu vise necu koristiti win, idem na linux odma. No nije ni bitno. Samo mi reci jel se ukida metro sa tom aplikacijom?

Interesujeme i da li rade programi za zastitu. U prosloj verziji Comodo nije hteo. I da li brze otvara programe tipa Photoshop, Dreamweaver, tj. sve dodatne programe koji se instaliraju?

meni word,photoshop,sasvim brzo otvara koliko je to moguce za jedna hdd,verujem da na ssdu sa trim podesavanjima i ostalom,to ide dok trepnes. Programi za zastitu za sad rade delimicno,mada mislim da vec par njih poput avasta rade uveliko na optimizaciji koda.

gadgeti rade,bez problema,bar ovi koje ja koristim majkrosoftovi.

A sta je tebi tesko da se prilagodjavas? Niko te ne tera da ga koristis,slobodn oostani na 7mici sa soon sp2. Ako ja a i moja majka ekonomista,koji radi jos uvek na win 98 sistemu u firmi,vrlo brzo navikla na ovaj 8,i ko od sale ga koristi,ne vidim sta je problem? Mozda bi mu trebao dati sansu na konto brzine i agilnosti,manje potrosnje,i eventualno kao second os za brzi pristup netu recimo i slicno.

Evo cak i sada dok vam kuckam ja sam na win8.
flamingos je offline  
Stara 1.6.2012, 7:01   #970
srleks
Član

Član od: 9.1.2010.
Zahvalnice: 58
Zahvaljeno 5 puta na 5 poruka

da li i dalje trazi mail i pass pri zavrsetki instalacije?
srleks je offline  
Stara 1.6.2012, 9:59   #971
Sasa012
Član

Citat:
srleks kaže: Pregled poruke
da li i dalje trazi mail i pass pri zavrsetki instalacije?
Mozes da se prebacis prilikom instalacije ili u novoj metro kontrolnoj tabli na lokalni nalog.
Sasa012 je offline  
Stara 1.6.2012, 10:05   #972
Sasa012
Član

Citat:
nicpid kaže: Pregled poruke
naravno da ih vodi u propast kad ignorisu jedinu platformu na kojoj su dominantni, a ja sam licno siguran da nece moci ni da se primaknu ostalim proizvodjacima u tom touch segmentu, jer kasne par godina. Sad kad krene google sa svojim telefonima i padovima, platformama i cudima, uz apple fanatike i samsung, pa niko nece ni mariti za neki tamo microsoft ko sto niko manje vise danas ne mari za nokiju.
Pa sad neznam da li ovo nije sve lepo osmisljeno,kako bi vise unovcili windows 7! Jednostavno kao za vistu.Komp dodje uz prinstalirani windows 8,kupac znajuci koliko je s***e trazi da mu se instalira na njemu 7-mica.On opet mora da plati i za nju.(ovo pre svega mislim na prenosne i firmirane presonalne racunare,kod tableta ce ovaj win da prodje)
Sasa012 je offline  
Stara 1.6.2012, 10:43   #973
gorgilije
Starosedelac

Član od: 13.2.2008.
Zahvalnice: 968
Zahvaljeno 1.027 puta na 583 poruka

Kako da stavim My Computer na desktop?????
gorgilije je offline  
Stara 1.6.2012, 10:48   #974
Sasa012
Član

Desni klik misem na personalize,pa imas gore u levom uglu da dodas precice.
Sasa012 je offline  
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Sasa012 na korisnoj poruci:
gorgilije (1.6.2012)
Stara 1.6.2012, 12:19   #975
Aleksandar1987
Deo inventara foruma

Mislim da cu ipak sacekati finalnu verziju dok se to jos ne utegne i dok proizvodjaci AV programa ne srede svoje softvere.
Stara 1.6.2012, 13:30   #976
gorgilije
Starosedelac

Član od: 13.2.2008.
Zahvalnice: 968
Zahvaljeno 1.027 puta na 583 poruka

Ja sam sve programe koji su mi bili i na sedmici instalirao i ovde i svi rade!Ne radi samo jedan mali gadzet,onaj netvork meter-ne znam zasto.Ovo je po meni sedmica koja je malo promenjena(za ono ispod haube ne znam) i kojoj je dodat metro,koji je po meni totalno ne potreban.Verujem da kad izadje finalna verzija,neko pametan ce se vec naci da napravi tako da jednostavno iskljucis metro i da to bude cist OS.
gorgilije je offline  
Stara 1.6.2012, 14:11   #977
Aleksic01
Veteran

Član od: 6.8.2010.
Zahvalnice: 8
Zahvaljeno 118 puta na 100 poruka

Jesu menjali boot screan ?
Aleksic01 je offline  
Stara 1.6.2012, 14:16   #978
Aleksic01
Veteran

Citat:
Sasa012 kaže: Pregled poruke
pa ovaj aero je gori od predhodne verzije ako ga uopste ima !
Aleksic01 je offline  
Stara 1.6.2012, 14:28   #979
Sasa012
Član

Citat:
Aleksic01 kaže: Pregled poruke
Jesu menjali boot screan ?
Jesu,tj izbacili su onu ruznu ribicu.
Sasa012 je offline  
Stara 1.6.2012, 14:38   #980
Aleksic01
Veteran

Citat:
Sasa012 kaže: Pregled poruke
Jesu,tj izbacili su onu ruznu ribicu.
a DirectX koji ima i Net.Framework ?
Aleksic01 je offline  
Tema zaključana

Bookmarks sajtovi

Tagovi
fail, nefunkcionalno, ruzno, surface, tablet, windows

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
Windows Live Messenger? mick Aplikativni softver 532 19.11.2012 20:36
Windows 7 (64) problem!!! Hitno!!! Nastaaki98 Operativni sistemi 4 9.7.2012 14:05
Windows 7 BETA Mr.Eco Operativni sistemi 2277 20.2.2010 8:58
Windows 8 saleSK Operativni sistemi 37 19.8.2009 11:40
Windows services se ne pokreću 4th Dimension Operativni sistemi 4 15.3.2008 14:07

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 9:14.