![]() |
![]() |
|
Opšta kultura Knjige, školovanje, muzika, film, TV... |
Pregled rezultata glasanja: Koju muziku najviše slušate / preferirate? | |||
Metal |
![]() ![]() ![]() ![]() |
337 | 18,53% |
Rock |
562 | 30,90% |
Punk |
63 | 3,46% |
Rap/Hip-Hop |
211 | 11,60% |
Narodna |
79 | 4,34% |
Techno/Electro |
315 | 17,32% |
Ostalo |
167 | 9,18% |
Ono što puštaju na radiju |
85 | 4,67% |
Glasova: 1819. U ovom glasanju ne možete da učestvujete |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#10601 | |
Banned
|
![]() Citat:
Uzmi da udaras glavom o zid, da vis kako je to tesko, a i zvuk je veoma senzibilan ![]() Ono tebi raspali solo, au jbt dete, na kojim si ti losim drogama ![]() Ono tandrkanje po bass gitari, mozda jeste tesko, ali sta ima jos u onome osim tandrkanja po bass gitari ? Ti kao imas specijalan senzibilitet da uzivas u bass gitari, pa ako ti u ta gore dva zvuka vise uzivas u bass gitari, onda iskreno saosecam sa tobom, mora da si imao gadno detinjstvo. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10602 | ||||||
Banned
Član od: 8.7.2006.
Zahvalnice: 584
Zahvaljeno 912 puta na 524 poruka
|
![]()
Inace glavna uloga bass gitare (clean, bez efekata ) je da uz bubnjeve ublazi ostar zvuk elektricne gitare i doda warm zvuk pesmi
![]() ![]() ![]() ![]() BTW sto se tice osecajnijih melodija na bass-u...prihvaticu tu tvrdnju kao tacnu kada vidim da neko na bass-u iskomponuje ovako nesto
on topic ![]()
Poslednja ispravka: Dreamfall (16.3.2011 u 0:52) Razlog: padez :D |
||||||
![]() |
![]() |
![]() |
#10603 | ||
Deo inventara foruma
Član od: 21.5.2008.
Zahvalnice: 1.072
Zahvaljeno 1.096 puta na 715 poruka
|
![]() Citat:
![]() Citat:
Ne kažem da su mi pjesme radi spavanja, nego bih da istaknem vrijednost muzike za relaksaciju. I meni je muzika bitna stvar. Jednostavno uživam kad "nota" pecne nerve. ![]() Sorry ako je moja konotacija rečenice bila uvredljiva. ![]() PS u kornovim pjesmama bass je mahom radi reda. ![]() A što se tiče Rajana Martinija, grijeh je reći da je prosječan bass-gitarista. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#10604 |
Banned
|
![]()
Ti si krenuo prvi da vredjas, vredjas Metalikin One, to je za zatvor
![]() I uvek kad nesto tako napises, ima da dobijes preko brnjice. Ti si smejurija teska, slusas hard rock, al ne slusas jelte sataniste ![]() ![]() Pamtim one tvoje postove odavno, hriscanski rok i ta sra.nja ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10605 | |||
Deo inventara foruma
Član od: 29.9.2009.
Zahvalnice: 1.590
Zahvaljeno 1.080 puta na 773 poruka
|
![]()
hahha stone sour
![]() slusam ih ponekad iako su.. takvi kakvi jesu ![]() WR, ne zanosi se, vidis da za neke legendarne stvari pricas da su bezvredne a udavi nas sa srednjoskolskim skilom basiste mudvayne-a. Ja znam ljude koji nemaju band pa mogu da skidaju sve te ''okidace basa''. Kako ne kapiras da genijalnost i umece ne leze samo u ludackom okidanju ili ludackom lupanju bubnjeva ? ne moze joey jordison iz slipknota da bude bolji, kvalitetniji bubnjar od Neil-a Peart-a iz Rush-a. Ili neki psihopata iz ded metal banda koji roka duplu 270+ bpm.
Dobro je da nisi jos poceo da pises kako je basista Crazy Town-a izmislio sviranje bassa ![]() Nisi svestan da likova koji sviraju bass kao ovaj iz mudvayne-a ima na svakom koraku, iza svakog you tube cover profila ![]() Imam ortaka koji je neverovatan talenat za bar 5 instrumenata ali nema band. A ovaj lik da je bolji ne bi okidao zice u bandu koji je bleda kopija bledih bendova kao sto su limp, korn i slipknot i ekipa ![]() Ja te bandove slusam jer ipak nisu bledi kao raspali Mudvayne ![]() |
|||
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku HSVstoned na korisnoj poruci: | ||
Sun Tzu (16.3.2011) |
![]() |
#10606 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Realno White, Pjana me podsetio, tj potvrdio moje secanje kakve si glupe postove pisao
![]() Od klinca koji se cima sta da slusa, dal su satanisti, si dosao za mesec dana do faze da nam prosipas pamet o kvalitetnoj muzici. E znas sta, cuo sam da je ovaj iz mudvayne-a satanista, neces ici u raj- slusas satansku muziku ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10607 | |||||||
Starosedelac
Član od: 10.8.2007.
Zahvalnice: 417
Zahvaljeno 1.007 puta na 569 poruka
|
![]()
Vijetnam!
Citat:
![]() +1 |
|||||||
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Sun Tzu na korisnoj poruci: | ||
HSVstoned (16.3.2011) |
![]() |
#10608 | |||
Deo inventara foruma
|
![]()
Vrhunska obrada legendarne pesme
![]() ![]() ![]() ![]()
|
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#10609 | |||
Veteran
|
![]()
Metalika je za 28 godina postojanja uspela da izda dva sjajna i tri ok albuma (taj poslednji ok pre tacno dve decenije). Nece vas ubiti da slusate i druge bendove, ima ih brdo kvalitetnijih
![]() Nego, preslusao Surtur Rising, novo cedo Amon Amarth-a, vecina pesama mi se dopada, ali nijedna ne iskace preterano. Aerials prerada SOAD-a je potpuno nepotrebna. Mozda mi se vise svidi kasnije, ako ga uopste budem pustio.
|
|||
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Srlandand na korisnoj poruci: | ||
WhenDarknessFalls (16.3.2011) |
![]() |
#10610 | |||
Banned
Član od: 8.7.2006.
Zahvalnice: 584
Zahvaljeno 912 puta na 524 poruka
|
![]()
Uh, ni to lupanje duple 270+ bpm nije jednostavno, mene je jedared uhvatio strasan grc...i za to treba imati talenat...ili bar nabildovane listove na nogama
![]() Sad naidjoh na ovu pesmu dok sam browse-ovao YT
odavno nisam slusao Ganse ![]() |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#10611 | |
Banned
|
![]() Citat:
![]() Albumi i pesme se slusaju, to sto je Metalika izbacila losije albume u poslednjih 10 godina, pa sta, jel treba da prestanemo da slusame fantacisne One, Fade To Black, i ostale. Mada dugo ih vec nisam slusao, pre par godina sam po prvi put poceo da slusam Maiden-e, jes malo sam okasnio ![]() ![]() I sad Maidene najvise slusam. Btw, eno na Avali film Kosa ![]() Obavezno stivo. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10612 | ||
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
![]() Citat:
Nije isto kad si svirač ili samo slušalac. Kod tebe u mozgu postoji one solo kao nešto apstraktno dok ja znam kako se svira, tj da je prelak za sviranje. ![]() I ja stvarno stavljam tačku na diskusiju. Odvešće đe ne treba. Long live bass. PS hsv Tvoj post je apsurdan kad si reko da je rajan prosječan bassista. E to je glupo i to je za robije. I ne cijenim brzinu, više cijenim sviračku preciznost. To slabo ko uspijeva da postigne. Eto Rajan iz madvejna svira fretless bass (za glupe bass bez pragova) tappingom. Sad vidi koji je to talenat, preciznost, tehnika... |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#10613 | |||
Starosedelac
Član od: 7.12.2005.
Zahvalnice: 142
Zahvaljeno 703 puta na 359 poruka
|
![]()
Youtube je odlican za spustanje ljudi na zemlju.
I Steve Vai se slaze s tim :P
|
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#10614 | ||||||
Deo inventara foruma
|
![]()
Nisam rekao da je jednostavno nego bas i nije potrebno
![]() Zar nije lepse uzivati u poliritmovima nego primati se na brzinu ![]() ovako nekako : Jedan od retkih iz prog, '90+ bandova koji dostojno moze da se poredi sa Neil Peart-om ![]()
ovde se bolje vidi, cale je jedan od boljih YT cover drummera ![]()
|
||||||
![]() |
![]() |
![]() |
#10615 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Nisi verodostojan white
![]() prosecan nego sta, ne za nas obicne smrtnike nego za standarde svetski poznatog band-a, to sto on divlja po basu ne mora da znaci da ima onu najbitniji kariku/osobinu koja nekoga cini iznad prosecnim basistom- ideju, kreativnost, osecaj za melodiju i sposobnost da stvarno postigne nesto sa tim basom osim da sto kaze pjana drnda. Ma daj bre, ti mislis da osim vas klinaca neko stvarno vrednuje tog lika ? ![]() prosek proseka. Jos cu cuti ovde da je gitarista Linkin Parka otkrovenje ove decenije ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10616 | ||||||
Starosedelac
Član od: 7.12.2005.
Zahvalnice: 142
Zahvaljeno 703 puta na 359 poruka
|
![]()
Nije lako uspeti preneti emociju u muzici. Razlika u dubini između ova dva nastupa je očigledna. Prvi više podseća na papirnati ukras drugi je iskreno odsviran i to se stvarno vidi.
![]() Petrucci sram te bilo (u ovom slučaju). ![]()
|
||||||
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku lijenština na korisnoj poruci: | ||
HSVstoned (16.3.2011) |
![]() |
#10617 | |||
Veteran
Član od: 12.1.2010.
Zahvalnice: 925
Zahvaljeno 890 puta na 357 poruka
|
![]()
Jedina koja mi od njih prija...
|
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#10618 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Ili, nedaj boze, da uporedis high hopes koji je obradio Nigtwish sa Pink Floyd verzijom
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10620 | |
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
. 100% sam siguran u svoj stav,ali uzalud je da te ubjeđujem, nema svrhe, dovoljno je da ja znam kako stvari stoje. ![]() Samo da dopunim moj post odozdo, vezan za satanizan i slično. Nisam ja nikakav vjerski fanatik niti sam iz svešteničke familije. Hevi metal jeste sav pun hejta i jeste jedan veliki bunt. Al zar nama treba da bude uzor neko ko podržava satanizam? Zar mi treba parama za koncert da podržavamo njihove organizacije? Najbolje bi bilo da se se to sluša ali da se zanemari izvođač. To je bilo moje mišljenje dugo vremena. Danas rezonujem ovako Hevi metal je totalno otkačen žanr muzike. Cilj "satanisanja" jeste šokirati javnost (u istoriji su to radi Artur Rembo, Šarl Bodler). Kad neko sebi da kontraverzno ime svak će reć "aj da vidim šta je to". I na kraju zavoli i vidi da ništa od satanizma nema. Neki bendovi su zaista satanistički i prostog razloga što su previše pesimistični, što su bili odbačeni od društva pa žele da se "svete" normalnom svijet itd tako što će "ideal" Boga okaljati. Ima tu još dublje analize. Siguran sam pjanoviću da si ti i prolazio kroz neke faze razmišljanja. Moji postovi, prijatelji sa foruma, nisu glupi, nego se vi ne trudite da me razumijete. Naravno, nisam došao na forum da me razumijete, nego čisto da razmjenimo mišljenja.POzzz. Nikakav quote mog posta me ne interesuje. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Tagovi |
metalsucks, muzika, satana, \m/ |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
OGame! Pridružite nam se! | suzie | Mrežne igre | 603 | 18.3.2017 20:16 |
Dobijanje broja koji je stepen od 2 | Stevvan | Programiranje | 14 | 6.3.2008 9:25 |
Kazna od 222.000$ zbog skidanja muzike | Bryan Fury | Opšta kultura | 23 | 13.11.2007 19:56 |