Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Play > Akcione igre
Uputstvo Članstvo Kalendar Današnje poruke Pretraži

Akcione igre First-person-shooteri i slično...

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 30.9.2012, 7:07   #10941
Garavi
Član

Član od: 30.11.2007.
Zahvalnice: 38
Zahvaljeno 30 puta na 26 poruka
Određen forumom Re: Battlefield 3

Nema pravila, bitno je vezbanje. Kada me sve smorilo, bacio sam se malo ozbiljnije na avione, al izadje ak pa me opet mrzi. Trazio sam cime je najbolje da se vozi i koji raspored kontrola. Postoji liga i najbolji vozaci se pucaju medjusobno. Neki lik je dugo bio najbolji, vozi avion u stvarnosti i koristi dzojstik verovatno jer je navikao u rl.
Drugi koristi mis za pitch up i non stop drlja misem po podlozi. Za mene mozda i najtezi nacin.
Treci lik koristi samo tastaturu za dogfight, a prebacuje se brzo na mis kad gadja nesto na zemlji.
Cetvrti je skroz izmenio kontrole na tastaturi, a koristi i mis. Mogu da ti dam link, ali meni te kontrole nisu legle.
E sad najbolje je da namestis pitch up na space, a ostalo ostavis default.

Najbitnije je da naucis da odrzavas brzinu na 310 (305-317, ni manje ni vise, a najbolje 310), manevre i odrzavanje brzine pri svom tom manevrisanju.
Moze dogfight da bude zanimljiv ako su oba igraca slicnog skila, ali avion je vozilo koje ima najveci skill gap sto je po meni idiotizam.
Likovi su provodili hiljade sati u avionu racunajuci ostale bf naslove, a mnogi su pre toga igrali ostale simulacije letenja. Sve u svemu ne odvajaju se od aviona u bf3 tako da im mi, koji povremeno uletimo u avion, ne mozemo nista.
Garavi je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Garavi na korisnoj poruci:
jonathan (30.9.2012)
Stara 30.9.2012, 9:38   #10942
perablenta
Deo inventara foruma

Član od: 30.1.2009.
Zahvalnice: 1.096
Zahvaljeno 1.679 puta na 1.065 poruka
Slanje poruke preko Skypea korisniku perablenta

Citat:
Leonida kaže: Pregled poruke
Kao kada si postavio temu na battlelogu sa ''jet hackerom'', koja je imala preko 200 postova i gde su ti svi ( ali bukvalno svi ) rekli da nisi upravu ( blaze receno )?

http://battlelog.battlefield.com/bf3...4348172998797/

Samo me zanima sta je tek ovde hakovanje...
I lepo ti pise "Jet hack or not". Lepo sam pitao ljude da li je haker. Sve sam lepo dokumentovao i pitao kako je to moguce da ti neko unisti avion za 1.17sekundi. Od tih 200 postova 190 je cist flame: koristis heatseackers, L2P(od likova koji nisu usli u avion), likovi koji ni ne znaju da postoje hakovi za jet itd. Ostalih 10 postova se 2 coveka potrudila da uopste daju misljenje zasto je moguce da avion ode sa 100% na 0% za 1.17 sekundi.

Moze neko da bude skilled u avionu koliko god zeli, ali ne moze da skilom natera gun aviona da pravi vise dmg nego sto je to moguce.

@jonathan: To sto rece za kasnjenje pogodaka. Bas kao sto si rekao, i kad te neko pogodi pa tek registrujes iza kamena sekundu kasnije da si pogodjen znaci da igra ima jednu vremensku liniju i ne mozes je ubrzati. Znaci ne mozes da pogines pre nego sto tvoja igra na tvom ekranu pokaze tebi sav dmg koji si primio. Da nije tako, onda bi smo padali pre nego sto stignemo do coska ili se sakrijemo iza kamena a na posle.

Poslednja ispravka: perablenta (30.9.2012 u 9:48)
perablenta je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 30.9.2012, 10:42   #10943
jonathan
Deo inventara foruma

Član od: 26.11.2006.
Zahvalnice: 947
Zahvaljeno 1.398 puta na 678 poruka

Ja ti kazem da ne dobijes detekciju za svaki metak kada neko opali rafal na tebe. Tako vjerujem imas isti priblem kada neko opali gunom po tebi u avionu.

Poslednja ispravka: jonathan (30.9.2012 u 10:58)
jonathan je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 30.9.2012, 12:01   #10944
perablenta
Deo inventara foruma

Citat:
jonathan kaže: Pregled poruke
Ja ti kazem da ne dobijes detekciju za svaki metak kada neko opali rafal na tebe. Tako vjerujem imas isti priblem kada neko opali gunom po tebi u avionu.
A ja te pitam onda zasto dobijas detekciju kad se sakrijes iza kamena, ako vec ne dobijas detekciju zasto bi ginuo tek kad se sakrijes iza kamena a ne cim te pogodio jos 2 metra pre kamena?
Stara 30.9.2012, 19:20   #10945
jonathan
Deo inventara foruma

Pricamo o dvije razlicite stvari ali ovako:

Ako neko plasira na tebe npr 7 metaka, kazem da ti dobiejs detekciju da su te pogodila 3. A to kada dobijes detekciju iza zida kazem da kasni informacija. Vezem jednu i drugo jer mislim da u istome lezi problem.. laga server da ti prikaze detekciju koju si dobio pa ujedno server i "proguta" par hitova ako su se deisala rapidno u ikratko vrijeme.
Stara 30.9.2012, 20:04   #10946
perablenta
Deo inventara foruma

Ok, hoces da kazes da postoje dva problema koji uticu na istu stvar u totalno suportom maniru.

Igra "proguta" nekoliko hit detekcije, i pokaze ti samo kraj, smrt.

Takodje, hoces da kazes da igra detektuje sve, ali joj treba duze da prikaze sve sto se dogodilo pa pogines na svom ekranu tek 1,2 sekunde posto si vec poginuo po serveru?

Jesam li dobro ukapirao?
Stara 30.9.2012, 20:18   #10947
jonathan
Deo inventara foruma

Da, bas tako. Server detektuje sve, svaki recimo postotak oduzete energije ali ono sto ti dobijes "tap", to je samo ona crvena animacija i to je samo informacija bilo tom animacijom bilo zvukom.

Ako recimo puska poput f2000 ili aek971 posalju veliki broj metaka u kratkom vremenu, te informacije i animaciom i zvukom ne uspiju da se reprodukuju tako brzo.. proguta one izmedju.

A informacije ujedno kasne ali se to moze gledati sa drugog ugla jer informacija moze biti trenutna, cim tebe pogodi u roku od odmah dobiejs taj tap, ali ima razlike u pnigiu.. animacija tvoga vojnika kasni onoj osobi koja te gadja.

Pa posto BF3 radi na principu da je detekcija hita kod korsnika a ne kod servera, korisnik i dalje tebe vidi prije tog zida i on je regularno tebe pogodio i ako si ti bio jedan metar ispred, odnosno sto mi kazemo, bio sam iza zida.

Uzmi da je taj lag, jednu minuti, tvoja animacija ce lagati nekoj osobi koja ima ping 1min cijelih 60 sekundi. Pa ti recimo budes na C, nakon minutu odes na D a korisnik koji laga i dalje tebe vidi na C, on ako tebe tada pogodi, server ce detektovati hit i tebe ce pogoditi a ti ces biti recimo u tenku.

Znaci ja pritisnem E, udjem u tenk i u tenku umrem jer je moja animacija lagala toj osobi i on je mene na svome računaru pogodio prije nego sto sam usao. I ako je meni taj lag manji od sekunde, neko kaze da njemu bude i po sekundu, desilo se nekoliko puta da zbog ovoga umrem bas u tenku prilikom recimo popravljanja istog.

Ovo su dva razlicita problema ali mislim da jedan sistem oko hit detekcije pravi ta dva problema.

Medjutim mislim da je to mnogo gore izrazeno u BC2. Ja u BC2 umirem nakon dva hit rega ili cak jednog, rijetko da ih bude vise tako da je tesko reci kada me je pogodio zaista u glavu ako se ne obraca pozornost na zvuk jer tada cujemo "zvek" kao u šljem da te pogodi.

Poslednja ispravka: jonathan (1.10.2012 u 3:26)
Stara 30.9.2012, 20:19   #10948
... i bidi fin
Banned

Član od: 1.3.2007.
Zahvalnice: 937
Zahvaljeno 331 puta na 173 poruka

.... bilo kako bilo,hit detekcija je toliko losa,da varira od partije do partije,sto me katastrofalno ubija u pojam ... nadodaj hakere i isfrustrirane admine pa vidi sta dobijas!!!!
... i bidi fin je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku ... i bidi fin na korisnoj poruci:
zuloom (30.9.2012)
Stara 30.9.2012, 20:55   #10949
zuloom
Veteran

Član od: 22.2.2010.
Zahvalnice: 87
Zahvaljeno 259 puta na 141 poruka

Splacine?
zuloom je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 30.9.2012, 21:35   #10950
uros@3D
Deo inventara foruma

Član od: 10.6.2006.
Zahvalnice: 1.193
Zahvaljeno 1.918 puta na 966 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku uros@3D

Hit detekcija nije problem. Dvostruka provera klijent-server jeste i lag. I dokle god ne budemo imali ultra brze servere i fiber-optic konekcije sa nanosekundnim kasnjenjima ostace problem.

Nije u pitanju laser pucanje kao u 99% online FPS-ova gde uperis nisan u nekoga i metak (koji je misaona imenica u takvim igrama i ne postoji stvarno) ga spici instant. Treba razumeti to.
uros@3D je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 30.9.2012, 22:34   #10951
gorgilije
Starosedelac

Član od: 13.2.2008.
Zahvalnice: 968
Zahvaljeno 1.027 puta na 583 poruka

Da,stvarno.Hit detekcija je u odnosu na BC2-odlicna.Sad,ako te u svakoj dvadesetoj partiji stigne metak iza coska,to je zanemarljivo.Ne znam zasto se uopste vodi rasprava na tu temu.
gorgilije je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 30.9.2012, 22:35   #10952
perablenta
Deo inventara foruma

Tesko mi je da prihvatim to objasnjenje da moze lag da ubrzava hit detekciju i da je usporava u isto vreme i da je isti uzrok oba problema, koji idu u suprotne krajnosi.

Ja mogu bez problema da razumem da ja stojim na tacki A bivam pogodjen i u medju vremenu se pomerim na tacku B, za vreme mog pomeranja dobijam informaciju da sam pogodjen jos na tacki A i bivam ostecen/ubijen. To mi je ok.

Ali, da budem pogodjen 5 puta, dobijem informaciju o prvom pogotku i onda umrem to ne kapiram. Kako mogu da dobijem informaciju da sam umro, pre informacije da sam pogodjen jos 4 puta. To da server ''guta'' to... ne kapiram.

Zasto onda ne bi gutao uvek, I ne dozvoljavo mi da se pomerim od tacke A do B, nego odmah da padnem mrtav?
Takodje, ako server "guta", zar onda ne bi trebalo da se nekada dogodi da uopste ne dobijem nikakav zvuk ili sliku da sam pogodjen, i da samo padnem mrtav?

Poslednja ispravka: perablenta (1.10.2012 u 0:52)
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku perablenta na korisnoj poruci:
... i bidi fin (30.9.2012)
Stara 1.10.2012, 3:06   #10953
jonathan
Deo inventara foruma

Pa sad' ..guta server, mozda ti guta komp. Nigdje nisam rekao da lag ubrzava hit detekciju. Radi se cisto o "vizualnim i zvucnim" efektima koji zakazu gdje cujes "tap tap tap" ili vidis crvene markere na ivici ekrana. Brzina metaka iz aviona je toliko brza da ti ne uspije sve pogotke prezentovati "svaki put" ..da li je bug, do racunara ili jednostavno servera, ko ce ga znati. Činjenica je da se desava bilo avionom, bilo nekom puskom,.. kao sto rekoh, jos od BC2.

"Zasto onda ne bi gutao uvek, I ne dozvoljavo mi da se pomerim od tacke A do B, nego odmah da padnem mrtav?"

Pa kako misli da ti server ne dozvoli da se pomjeriš sa tacke A na tacku B ili da padnes mrtav, kada si za tog lika koji laga bio na tacki Ž kada si bio na A, ili nisi ni bio u igri. Ti toj osobi kasniš 60 sekundi. Tvoja aniamicja je njemu u prošlosto jednu sekundu iza.

"zar onda ne bi trebalo da se nekada dogodi da uopste ne dobijem nikakav zvuk ili sliku da sam pogodjen, i da samo padnem mrtav?"

Bravo! Ne dobiješ, znas kada.. kada neko iz vipera/havoc-a gadja tebe na zemlji iz gana. Tada se zna desiti da dobijes maaaaalo blura ne kao pod supression vec cisto sekundu i energija ti pada.

Nema nista, nema zvuka nema hit crvenih markera.. apsolutno nista. Smao mrvicu blura i padanje energije. Samo cujes oko sebe ekspolozije ali doslovno ne primjetis da te pogadja dok ne pogledas energiju. Niej da on tebe doslovno pogadja naravno, vec ti oduzima energiju "spleš" od eksplozija. Nije cesto ali se desi.

Da ..sad' se sjetih. Pa sniper cesto zna da ne pravi nikaakv marker. Prmjetim suppression i bacim pogled na energiju a tamo 30%. Svaki put kada me sniper gadja gledam na energiju da vidim da li me je zaista pogodio,

Bilo kako bilo, BF3 je kompleksna igra i mehanika je ogromna tako da postoji vise prostora da stvari zakazu na vise mjesta nego kod jednostavniijih igara. Kome smeta.. sta da se radi.

Poslednja ispravka: jonathan (1.10.2012 u 3:34)
Stara 1.10.2012, 7:14   #10954
Ivan1981
Veteran

Član od: 25.10.2005.
Zahvalnice: 57
Zahvaljeno 283 puta na 191 poruka

Citat:
gorgilije kaže: Pregled poruke
Da,stvarno.Hit detekcija je u odnosu na BC2-odlicna.Sad,ako te u svakoj dvadesetoj partiji stigne metak iza coska,to je zanemarljivo.Ne znam zasto se uopste vodi rasprava na tu temu.
Jbg vidis kod mene je obrnuta situacija, i u bukvalno svakoj partiji me po par puta stize metak iza kamena iako imam ping od 40-50ms.

Samo se nadam da ce sada DICE, posto je izasao zvanicno onaj BF tweaker, sa kojim se prostom promenom fajla na klijentu povecava dmg pusaka sto server ne proverava(ortodoksna glupost da server ne provarava dmg koji mu klijent salje), nesto resiti da isprave jer ce u suprotnom biti hakovanja na sve strane, jer PB trenutno ne hvata ljude koji koriste ovaj tweaker u te svrhe.Cak je moguce podesiti da se ispaljuje RPG projektil iz puske i serveru nista nece biti sumnjivo! Da nije strasno bilo bi tuzno.

@perablenta: Mozda tako stede resurse servera, jer server vidi da si vec mrtav i ne vidi potrebu da salje tvom klijentu sve informacije o pogotku, vec posalje da si pogodjen jednom i da si mrtav.Zato se recimo nekada desi da zadjes iza kamena, dobijes dva indikatora i ostao si ziv, ali recimo posle 1s dobijes jos jedan-dva i padnes mrtav.Znaci u ovom slucaju je dva puta server slao informacije klijentu i slao je sav info, jer nisi pao iz prvog rafala tj. nije te lik dovoljno brzo ubio.A kada te neko ubije iza kamena iz jednog rafala tj. vrlo brzo onda server ne salje 2 puta info vec jednom i radi ustede resursa salje samo jedan indikator i info da si zaginuo.Apsolutno me ne bi cudilo da je to istina, jer to bi idealno objasnilo dosta instant smrti.

@jonathan: Nije FB2 toliko kompleksan.Uostalom FB engine postoji godinama(daleko pre izlaska BC1) i trebali su da ga do sada napraviti da lici na nesto, a ne da ima gomilu bagova koji se ne ispravljaju(ispravljaju se dmg pusaka isl umesto da se engine ispravlja). BTW FB1.5 je imao vise destrukcije od FB2, tako da ispade FB2 "optimizovana" varijanta, ali kada vidis kako je nastala ta optimizovanija varijanta aka prebaci sve na klijent kao i manje destrukcije(u BC2 si mogao cele objekte da sravnis sa zemljom, dok u BF3 to ne mozes) onda vidis da ljudi iz DICE-a nisu odradili nikakav posao, barem sto se tice prave optimizacije. Jer da su to odradili ne bi postojale instant smrti, server kod bi bio daleko optimizovaniji i ne bi se desavalo povece kasnjenje i ginjenja iza kamenja isl. Tako da te price kod je previse kompleksan ne mogu da ih opravdaju, jer FB engine postoji vise od 5 godina, i koristili su ga u minimum 4 igre do sada.

Poslednja ispravka: Ivan1981 (1.10.2012 u 7:46)
Ivan1981 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 1.10.2012, 8:31   #10955
perablenta
Deo inventara foruma

Citat:
jonathan kaže: Pregled poruke
"zar onda ne bi trebalo da se nekada dogodi da uopste ne dobijem nikakav zvuk ili sliku da sam pogodjen, i da samo padnem mrtav?"

Bravo! Ne dobiješ, znas kada.. kada neko iz vipera/havoc-a gadja tebe na zemlji iz gana. Tada se zna desiti da dobijes maaaaalo blura ne kao pod supression vec cisto sekundu i energija ti pada.

Nema nista, nema zvuka nema hit crvenih markera.. apsolutno nista. Smao mrvicu blura i padanje energije. Samo cujes oko sebe ekspolozije ali doslovno ne primjetis da te pogadja dok ne pogledas energiju. Niej da on tebe doslovno pogadja naravno, vec ti oduzima energiju "spleš" od eksplozija. Nije cesto ali se desi.

Da ..sad' se sjetih. Pa sniper cesto zna da ne pravi nikaakv marker. Prmjetim suppression i bacim pogled na energiju a tamo 30%. Svaki put kada me sniper gadja gledam na energiju da vidim da li me je zaista pogodio,
Nema markera od eksplozivne municije. Nema ni od frag rounds, nema ni od C4, nema ni od RPG. To nema veze sa onim sto ja pricam za puske. Zato se i ne dogadja za puske da samo panes mrtav jer to sto ti pricas da server, ili neciji komp "pojede" sekunde igre nije moguce.

Snajper ne mora uvek da prikaze crveni marker zato sto snajper metak ne samo da pogadja nego i probija. Zato je i moguce da ubijes 2,3 lika istim metkom.
Stara 1.10.2012, 8:55   #10956
zuloom
Veteran

Citat:
gorgilije kaže: Pregled poruke
U svakoj 20-oj? mislim WTF? Možda u svakoj trećoj smrti. E sad ako ti ne koristiš zaklon i samim tim i ne provališ lag, to je druga stvar...
Stara 1.10.2012, 8:57   #10957
gorgilije
Starosedelac

Član od: 13.2.2008.
Zahvalnice: 968
Zahvaljeno 1.027 puta na 583 poruka

Citat:
zuloom kaže: Pregled poruke
U svakoj 20-oj? mislim WTF? Možda u svakoj trećoj smrti. E sad ako ti ne koristiš zaklon i samim tim i ne provališ lag, to je druga stvar...
A jel radis ti nesto drugo osim sto trolujes temu?
gorgilije je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 1.10.2012, 9:10   #10958
zuloom
Veteran

Po čemu ja trolujem temu? Možda ti troluješ temu time što ignorišeš postojanje enormnog laga?

Poslednja ispravka: zuloom (1.10.2012 u 9:23)
Stara 1.10.2012, 12:19   #10959
jonathan
Deo inventara foruma

Ivan1981 Griješiš druze, pa FB2 je koliko znam pisan od nule. Nema on veze sa ostalim enginema koji su se koristili do BC2. Destrukcija postoji u FB2 i moze biti na visokom nivou ali, pitam te ja, ko ce da gura tu destrukciju, sa kojim racunarom ? Karkand ja jedna od najzahtjevnijih mapa bas iz tog razloga, destrukcije. Ne mogu ocito utrpati onakvu grafiku i vecu destrukciju a da bude na nasem racunaru igrivo. Polako, mozda je vidimo u boljem svjetulu u BF4.

Citat:
perablenta kaže: Pregled poruke
Nema markera od eksplozivne municije. Nema ni od frag rounds, nema ni od C4, nema ni od RPG..
Kako nema ???

Crveni indikator od frags-usas: http://pokit.org/get/img/2f2c62a5a2c...eed0c40f4c.jpg

Crveni indikator od bombe: http://pokit.org/get/img/798bf180da8...389308124f.jpg

Crveni indikator od RPG-a: http://pokit.org/get/img/e69bf45f287...fea4ad1b1a.jpg

Crveni indikator za C4: http://pokit.org/get/img/c87e0dd4607...a0303af7ff.jpg

I LAV:
http://www.youtube.com/watch?list=UU...tailpage#t=43s

Niko ne kaze da PC pojede sekundu igre ( naznam na sta mislis sa ovim, ko je reka oda pojede sekundu igre ? ) vec se govori o ne prikazivanjima markera od puske i slicni oružja. Ti problemi su tu i fino je Ivan objasnio moguci razlog zasto od 10 markera server prijavi 5. Ja ne vjerujem da se stedi na serveru vec da se desi jednostavno bug da se indikatori progutaju.

Poslednja ispravka: jonathan (1.10.2012 u 12:27)
Stara 1.10.2012, 12:25   #10960
perablenta
Deo inventara foruma

Da pretpostavim, sam si sebi pravio dmg? Kako mislis da testiras lag servera i hit detekciju tako sto sam sebi pravis dmg?
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Tagovi
battlfield 3, bf3

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
Battlefield: Bad Company 2 masteri Akcione igre 8994 8.2.2020 12:10
Battlefield 2 zona spalejela Mrežne igre 310 11.11.2013 1:27
Najbolja igra iz Battlefield serijala zidan grobar Akcione igre 24 29.6.2010 17:10
Prvi Srpski Klan Za Battlefield 2142 GRUJA272 Online susreti 2 25.1.2009 3:35
Operation Peace Keeper - Battlefield 2 Mod Ghost Akcione igre 3 19.9.2007 10:08

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 20:22.