![]() |
![]() |
![]() |
#11861 |
Deo inventara foruma
Član od: 30.6.2008.
Zahvalnice: 1.008
Zahvaljeno 4.069 puta na 2.439 poruka
|
![]()
War for the Planet of the Apes (2017)
![]() Što se mene tiče ovo je stvarno dobar SF film. U suštini jedna lepa avantura sa vrlo malo akcije i to po mom mišljenju funkcioniše kao sat. Film traje skoro dva ipo sata ali teče lepo jer je zanimljiv, ima tenzije, drame, lepih pejzaža, vrlo dobrih kadrova, finu muzičku podlogu. Film ima celokupno dobru atmosferu, malo realniju i mračniju od proseka i to mi se opet mnogo sviđa. Za moj ukus ima i savršene specijalne efekte koje nisam ni primetio ceo film. Ako treba nešto da zamerim, rekao bih da zadnja trećina filma nije jednako zanimljiva i kvalitetna kao prve dve, nekako su mi se tu malo spetljali. Sve u svemu nije nikakvo novo remek delo, nema filozofskih dubina, ne znam kakvih umetničkih vrednosti itd. Ali je začuđujuće mnogo stvari odrađeno primetno kvalitetnije od današnjeg proseka, zato od mene ide topla preporuka. 8.5/10 ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11862 |
Starosedelac
Član od: 1.9.2012.
Zahvalnice: 797
Zahvaljeno 681 puta na 431 poruka
|
![]()
Pitanje za ljude koji su gledali Blade Runner 2049, da li se isplati gledati ga u 3D? Tj, da li je to solidno odrađeno ili da ipak idem na 2D varijantu?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11863 | |
Deo inventara foruma
Član od: 24.2.2006.
Zahvalnice: 723
Zahvaljeno 946 puta na 594 poruka
|
![]()
Nisam gledao 3D, ali sam direktor fotografije je izjavio da mu je draza 2D verzija...
Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku caine na korisnoj poruci: | ||
Vladimirus86 (25.10.2017) |
![]() |
#11864 |
Deo inventara foruma
|
![]() |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku pentraksil na korisnoj poruci: | ||
Vladimirus86 (25.10.2017) |
![]() |
#11865 |
Starosedelac
|
![]()
Ipak idem na 3D varijantu, 2D uvek mogu da pogledam kad izađe bluray. Jeste da je malo mračnije ali ako ga dobro urade, vredi.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11866 |
Deo inventara foruma
Član od: 5.2.2012.
Zahvalnice: 3.941
Zahvaljeno 2.135 puta na 1.186 poruka
|
![]()
Ljubiteljima horora preporucujem The Midnight Meat Train. Tek sam ga sad gledao, odlican film. Klajv Barkerova adaptacija.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11868 |
Starosedelac
|
![]()
Odgledah i ja Blade Runner 2049. Ipak u 2D.
![]() Svakako dobar film, vizuelno spektakularan, gde su specijalni efekti u službi priče a ne obrnuto. Danas dobijamo malo takvih filmova. Ipak, prvi deo mi je i dalje bolji jer je imao jednostavniju priču i snažniji kraj. Gluma je dobra, Gosling je malo krut ali to je opravdano ulogom, Ana de Armas je sjajna kao i Dave Bautista ( sa ono malo vremena koje mu je dato u filmu). Ipak, ni jednom nisam bio previše emocionalno uključen u sudbinu likova, za razliku od prvog dela gde mi je značilo šta će se dogoditi Sebastijanu, Rejčel, Roju i Dekartu. Muzika mi je na momente dobra, stvara odgovarajuću, distopijsku atmosferu, a nekad prerasta u odvratnu buku koja bi trebalo da napravi tenziju ali meni to jednostavno škripi i ciči u ušima. Kad već pomenuh tenziju imam utisak da radnja pati od nedostatka iste. Jednostavno nema tog nekog velikog iščekivanja da će se nešto specijano desiti. Kraj je... ok. Shvatam ironiju ali jednostavno mi nije na nivou prvog dela. U svakom slučaju jaka osmica od mene. |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Vladimirus86 na korisnoj poruci: | ||
shrafko (29.10.2017) |
![]() |
#11869 | |
Starosedelac
Član od: 15.7.2016.
Zahvalnice: 107
Zahvaljeno 498 puta na 292 poruka
|
![]() Citat:
The Girl Who Leapt Through Time (2006) http://www.imdb.com/title/tt0808506/?ref_=nv_sr_3 ![]() Simpatičan anime film o devojci koja otkriva da može da se vrati kroz vreme čim napravi odskok. Makoto je sasvim obična tinejdžerka koja ide u srednju školu i trenutno nije sigurna šta želi da postane u budućnosti, kada konačno otkrije da ima sposobnost da može da putuje kroz vreme! to joj daje mogućnost da ispravi sve greške u vidu raznih neprijatnih situacija i blamova u školi do ocena i ostalo, medjutim to ima i sa sobom i negativne posledice. Iako ovo nije najbolji film sa tematikom putavanja kroz vreme (mnogima neće biti interesatno okruženje srednje škole i tinejdž problemi) ali simpatična priča i pojedini likovi će vam držati pažnju do kraja, najviše pohvala ide na račun lepe ručno crtane animacije. Ocena 7/10 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11870 |
Starosedelac
|
![]()
Tradicialno za noć veštica ide i gledanje horor filma
![]() ![]() Halloween III (1982) http://www.imdb.com/title/tt0085636/?ref_=nv_sr_1 ![]() Takodje poznat i kao deo u kome nema Majkl Majersa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ocena 5/10 |
![]() |
![]() |
![]() |
#11871 |
Deo inventara foruma
Član od: 1.12.2006.
Zahvalnice: 1.929
Zahvaljeno 1.916 puta na 819 poruka
|
![]()
Halloween filmovi su po meni bas lose ostarili. Verovatno je u to vreme bilo razloga zasto se ljudima svidjalo, ali mi danas ne ostavlja utisak. Da dodam da ja ionako generalno ne volim horore, uvek sam ih smatrao trashy zanrom, retko koji me nije smorio.
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku zdravkelja na korisnoj poruci: | ||
shrafko (1.11.2017) |
![]() |
#11872 |
Starosedelac
Član od: 17.12.2012.
Zahvalnice: 824
Zahvaljeno 519 puta na 338 poruka
|
![]()
Brawl in Cell Block 99 (2017).
![]() ''A former boxer-turned-drug runner lands in a prison battleground after a deal gets deadly.'' Pridružujem se preporukama za film, kao i zaključku da je ovo Vaughnova najbolja uloga. Ljubiteljima mračnijeg, ali ne mnogo bolesnog filma, govorim navalite. Tempo na početku djeluje sporo, ali kako se radnja odmotava, shvatite da je idealan. 9/10 |
![]() |
![]() |
![]() |
#11873 |
Deo inventara foruma
Član od: 9.11.2005.
Zahvalnice: 1.878
Zahvaljeno 998 puta na 619 poruka
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11874 |
Starosedelac
Član od: 2.11.2005.
Zahvalnice: 30
Zahvaljeno 944 puta na 700 poruka
|
![]()
Sigurno, sigurno.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11875 |
Deo inventara foruma
Član od: 22.10.2007.
Zahvalnice: 239
Zahvaljeno 425 puta na 351 poruka
|
![]()
Secret of the Incas (1954)
http://www.imdb.com/title/tt0047464/ ![]() Koji je glas imala Ima Sumak. A i ostalo je vredno gledanja. |
![]() |
![]() |
![]() |
#11876 |
Veteran
Član od: 5.11.2005.
Zahvalnice: 180
Zahvaljeno 212 puta na 167 poruka
|
![]()
Atomic Blonde
![]() Nesto su serije koje pratim pauzirale, pa reko da pogledam neki film. Ovaj mi je bio interesantan zbog vremena i mesta gde je radnja smestena - Berlin neposredno pre i tokom rusenja Berlinskog zida. Onda sam na trejleru cuo New Orderov Blue Monday pa sam ocekivao da su iskoristili kvalitetnu muziku iz tog perioda. I naravno, uz prvu scenu ide Blue Monday, par minuta kasnije krece Cat People, i delje se redjaju hitovi iz tog perioda. Scenografija je super (za nas koji se secamo tih vremena). Sto se tice radnje, u pitanju je fajt medju spijunima istocnih i zapadnih zemalja, ukratko verzija Bornovog identiteta sa zenskim likom u glavnoj ulozi. Nisam ljubitelj novijih akcionih filmova, pre svega zbog onih scena borbi gde lete ruke i noge na sve strane, nemas pojma sta se desava dok ne stane i vidis ko je ostao da stoji. Takodje i ubacivanja nepotrebnih likova za koje nema vremena da budu razvijeni, a sve sa ciljem da se malo patetise i sapunja. Ovde ni jednog ni drugog nema previse, cak u drugom delu filma postoji jedna malo duza scena borbe koja mi se bas dopala - nije prebrza, likovi se umaraju, bas je ostavila utisak da su se tukli dok ne popadaju. Film je korektan, nije dosadan za gledanje, Sarliz je na nivou, ima malo pipkanja sa nekom mrak zenskom (to je verovatno razlog sto je taj lik i ubacen u film, al ajde). Ako ste iz Bornovog identiteta naucili kako da isprebijate nekog hemijkom olovkom, sad ide nastavak kursa - kljucevi od stana i salonske cipele ![]() |
![]() |
![]() |
Sledećih 3 korisnika se zahvaljuje korisniku Remedy na korisnoj poruci: | ||
![]() |
#11877 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Wind River
![]() Kakva filmcina. Po meni odlican, od rezije, glume pa do same price....Nista preterano originalno ali odlicno odradjeno. Ogromna preporuka Agora ![]() Odlicna istorijska drama koja mi vec jako dugo stoji na hardu i nikako da je odgledam. Isuvise sam dugo odlagao, film je odlican. Dosta simbolike, uzima umetnicke slobode kada su istorijski zapisi u pitanju, ali su sustina i poruka jasni i potpuno nepristrasni. Covek je coveku vuk. Odlican. |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku pentraksil na korisnoj poruci: | ||
mp3lopov (5.11.2017) |
![]() |
#11878 | |
Veteran
Član od: 22.6.2011.
Zahvalnice: 156
Zahvaljeno 166 puta na 110 poruka
|
![]() Citat:
Elem, jako su nam slični utisci i pokrenuo si me da napišem ipak da i ja preporučujem ovaj film. ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11879 |
Deo inventara foruma
Član od: 22.10.2007.
Zahvalnice: 239
Zahvaljeno 425 puta na 351 poruka
|
![]()
Lawman (1971)
http://www.imdb.com/title/tt0067333/ ![]() Solidan vestern sa dobrom glumačkom ekipom, dobro psihološki profilisanim likovima i nemilosrdnim Bertom Lankasterom na putu pravde... Spoiler za dok:
Poslednja ispravka: Suad Novic (5.11.2017 u 15:23) |
![]() |
![]() |
![]() |
#11880 |
Starosedelac
|
![]()
I Come in Peace (1990) film je takodje i poznat pod nazivom Dark Angel
http://www.imdb.com/title/tt0099817/?ref_=nv_sr_1 ![]() Pravi biser od filma koji je vredan kultnog statusa, u suštini bi mogao da ga opišem kao mešavina Terminatora i Lethal Weapona a u filmu Dolf Lungren i njegov partner treba da zaustave nekog lika koji je došao iz druge dimenzije(planete) i ima neki svoj cilj da ne otkrivam previše. U većini filmova sa temom dvoje pandura iritiraju dijalozi tipa ja sam bolji od tebe ili ne ipak sam ja i tako u nedogled ![]() ![]() Ocena 6/10 Zero Days (2016) http://www.imdb.com/title/tt5446858/?ref_=nv_sr_1 ![]() Ukratko reč je o dokumentarnom filmu o kompjuterskom virusu Stuxnet o kome je bilo priča i u samom časopisu SK. Nažalost sad su došla vremena kada i računar se može upotrebiti kao oružje koje bukvalno može da izazove konflikt a sama pomisao o mogućem Trećem Svestskom Ratu kao da je sve bliža (ne daj bože), poprilično kontrovezan dokumentarac. Ocena 7/10 |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Tagovi |
filmovi, preporuka, review |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Da li neko zna koji je ovo film? | DJ_MY_SOUL | Kompjuteri i film | 2593 | 4.12.2024 0:05 |
Najbolji horror film ikad napravljen? | FRIghTMaN | Kompjuteri i film | 734 | 6.11.2013 1:57 |
Problem tokom gledanja filmova, tacnije steka mi slika a zvuk ide normalno | Dijenek | Kvarovi | 27 | 15.5.2010 13:19 |
Slabiji zvuk govora od ostatka zvukova (prilikom gledanja filmova)... | polarnimeda | Operativni sistemi | 2 | 14.10.2008 13:12 |
Taj film... | aerochivija | Brbljaonica | 15 | 20.7.2008 21:46 |