![]() |
![]() |
|
Programiranje Programski jezici, tehnike, alatke... |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#101 |
Član
Član od: 16.4.2010.
Zahvalnice: 41
Zahvaljeno 68 puta na 63 poruka
|
![]()
Da ne bi otvarao novu temu, jel može neko da mi kaže kako da splitujem ovaj => ' karakter. Nešto tipa:
string[] timeA = Console.ReadLine().Split(''');// da li je to uopšte moguće sa stringom Pošto se radi o minutima i input bi bio ovako nešto: 12^33'45" |
![]() |
![]() |
![]() |
#102 |
V.I.P. Programiranje
Član od: 9.1.2009.
Zahvalnice: 83
Zahvaljeno 448 puta na 303 poruka
|
![]()
string[] timeA = Console.ReadLine().Split(("'")[0]);
i to ce da radi. medjutim, nadam se da si svestan da bi trebao da odradis provere da li je uneti string u pravilnom formatu pre nego sto probas da ga parsujes. |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku irreal na korisnoj poruci: | ||
Todors (6.6.2010) |
![]() |
#103 |
Član
|
![]()
Da to bi bilo to. Hvala puno
BTW ne moram da radim proveru jer bot unosi ovaj input i uvek je u ovom formatu. Poslednja ispravka: Todors (6.6.2010 u 12:56) |
![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
V.I.P. Programiranje
|
![]()
znaci radis one zadatke online ?
tu ti se ne vrednuje samo da li radi, nego i koliko brzo radi. tako da gledaj da to optimizujes, kreiraj const char na pocetku sa vrednoscu tog karaktera pa na osnovu njega splituj, ako vec moras da radis taj split. |
![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
Član
|
![]()
Da baš se sa tim zanimam. U pravu si, vrednuje se i brzina kompajliranja, ali pošto radim zadatke u c# tako da nemam nikakve šanse kolko god se trudio da se program brže kompajlira. Tako da mi je motiv da uradim što više zadataka tačno jer se i to dosta boduje. Što se brzine tiče možda ću kasnije pisati i u čistom C-u, pa da budem kolko tolko konkurentniji. Ovako izgleda kao da se trkam sa ponijem
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#106 |
V.I.P. Programiranje
|
![]()
hehe, pa niko ni ne ocekuje da ces ti u c#-u da napravis brzi program od nekoga u c-u.
poenta je da se poredis sa drugim c# programerima... |
![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
Član
|
![]()
U pravu si, samo što je malo fustrirajuće da se najbolji c# program nalazi tek na 5k ili 10k mestu. To ti je kao da gledaš formulu 1 zajedno sa nacionalnom klasom.
Nema veze, zato sam skoro siguran da ni jedan programer nije uradio sve zadatke. Tako da što ih budem više uradio, to ću se bolje naoštriti ![]() Već sam rešio 2 zadatka i moje samopouzdanje raste iz dana u dan ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
Banned
Član od: 20.12.2005.
Zahvalnice: 278
Zahvaljeno 363 puta na 216 poruka
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Veteran
|
![]()
Ovako,imam downloader koji skida druge programe e sad ja hocu da brojim broj downloada.To znam kako da uradim ali ono sto ne znam je kako da te podatke posaljem na server.I uz pomoc php-a da prikazem te podatke sa servera(i to za php je reseno).
E sad aplikacija mora da ostane portable(da nema dodatnih dll-ova). Ja sam mislio da to sve saljem u MySql bazu(na server) ali za to mi treba MySql.Data.dll. Ima li neko ideju kako to da uradim? Poslednja ispravka: Ivan-94 (18.6.2010 u 15:39) |
![]() |
![]() |
![]() |
#110 |
Član
|
![]()
Prosto resenje je msSql server. Osim ako nemas linux sever.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#111 |
V.I.P. Programiranje
|
![]()
kako kako da saljes ?
pa napravi jednu php stranicu koju ces pozivati iz c#-a i prosledjivati parametar koji php cita i posle sa njim radi sta hoces. e sad, da ne bi mogao bilo ko da pozove tu stranicu, ukljucis da je neophodna identifikacija. tu ti ide od basic (samo ime + sifra u ne kriptovanom obliku) sve do sertifikata, pa ti biraj sta volis. druga alternativa su web servisi, posto je malo neozbiljno da direktno bazu otvaras za pristup sa interneta. |
![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
Veteran
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#113 |
Član
|
![]()
Jel si razmisljao mozda o xml-u. To bi ti resilo slučaj.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#114 |
V.I.P. Programiranje
|
![]()
xml je format u kome moze da bude komunikacija izmedju aplikacije i servera, ali ta komunikacija opet mora preko NECEGA da se odvija.
ili preko stranice, kako sam predlozio, ili preko nekog web servisa, ili direktno preko tcp-a ? kako god, nekako moras taj xml da posaljes na server ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
Veteran
|
![]()
Ja sam to zamislio ovako:
Kad se download zavrsi doda se jedan(int) u bazu(ili nesto drugo) i uz pomoc php-a ja prikazem statistiku. |
![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
Član
|
![]()
Pa da mislio sam da direktno šalje xml preko tcp-a na server, i da tu skladišti podatke, a ne u mySql. Mada posle ovoga je lako da posle salje i u mySql. Mislim da mu je ovo bolje rešenje nego da dize poseban web servis, jer je ovo direktniji metod.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#117 | |
V.I.P. Programiranje
|
![]() Citat:
a ako napravi stranicu ili web servis ne mora nista dodatno da podesava na serveru (vec je podesen) a i klijent ce mnogo lakse obaviti komunikaciju jer se http port (80) jako retko blokira. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#118 |
Veteran
Član od: 2.6.2010.
Zahvalnice: 4
Zahvaljeno 76 puta na 57 poruka
|
![]()
jedno mozda glupo pitanje, instalirao sam Studio 2008 i C# pokusavam da kreiram aplikaciju u kojoj cu jasno videti rezultat koda, pokusao sam sa Console apl ali izbacuje rezultat u Command promptu i to samo flesne na ekranu. hocu neku console aplication koja ce izbaciti jasan rezultat, u javi sam radio console apl i izbacuje rez.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#119 |
V.I.P. Programiranje
|
![]()
tvoj problem je sto ti se program zavrsi pre nego sto stignes da vidis rezultat, sto je sasvim logicno jer ti ispises rezultat i onda nema dalje nista - kraj Main-a, kraj programa.
Umesto sa F5, pokreni program sa CTRL + F5, i nakon sto se isti zavrsi, konzola ce ostati da mozes da vidis rezultat, dok ne stisnes neki taster. medjutim, losa strana toga je sto kada pokrenes sa CTRL + F5, ne pokreces u Debug modu, pa ako imas Breakpoint-ove i druge debug zezancije, nece raditi. zato mozes samo na kraju programa pre izlaza da dodas Console.ReadLine(); i to je to. pokreces normalno sa F5, videces rezultat i moraces da stisnes enter pre nego sto se zavrsi program... |
![]() |
![]() |
![]() |
#120 |
Član
|
![]()
Pa bolje da ga pokrece sa debugerom. Samo naznaci dokle hoces da ti se kod izvrsava (kada kliknes ispred linije koda pojavi se crvena lampica). Tako da lepo i jasno mozes da vidis kako ti se kod izvrsava i kako se varijable pune, kroz propadanje.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Tagovi |
c sharp, c# tutoriali, how to, visual studio |
|
|