![]() |
![]() |
![]() |
#1261 |
Starosedelac
Član od: 23.1.2012.
Zahvalnice: 640
Zahvaljeno 292 puta na 235 poruka
|
![]()
Pa šta kupiti? Čitajući postove znam još manje nego što sam znao
![]() Kakvi su oni steelseries, nekada dok sam pratio su važili za dobre? |
![]() |
![]() |
![]() |
#1262 |
Starosedelac
Član od: 7.12.2012.
Zahvalnice: 77
Zahvaljeno 218 puta na 185 poruka
|
![]()
Kupiš šta ti se najviše svidi i nadaš se da će otići dok je u garanciji,pa ga reklamiraš.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1263 |
Starosedelac
Član od: 8.12.2007.
Zahvalnice: 643
Zahvaljeno 695 puta na 528 poruka
|
![]()
Ja odavno gledam šta mi odgovara za ruku pa tek sve ostalo.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1264 |
Deo inventara foruma
Član od: 29.1.2008.
Zahvalnice: 439
Zahvaljeno 4.092 puta na 3.804 poruka
|
![]()
to ti je potrošna roba koliko mogu da zaključim iz svog i iskustva kolega komentatora, možda ti potraje malo duže ako ne igraš igrice. Ja sam iskreno zadovoljan sa ovim od 400 din ništa manje nego sa skupljim samo nema frustracije ako crkne. Odgovara mi za ruku, ne treba podloga, precizan je dovoljno da mogu da nišanim u igrici, svetli.. Bar za rezevu uvek treba imati jednog takvog
![]() Da se zezam sa popravkom, čišćenjem i menjanjem mikroprekidača, ne hvala, na kraju svi završe u kanti, i jeftini i skupi |
![]() |
![]() |
![]() |
#1265 |
Banned
|
![]()
Na poklon sam dobila Deathadder v2 Mini. Moje neko misljenje je da bi mi i obican odgovarao jer koristim palm grip. Ovo kazem jer su mi jos uvek po ukusu i meri legendarni G5 Gaming i G9x koje imam jos uvek i povremeno ih ukljucim.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1266 |
Starosedelac
Član od: 30.6.2012.
Zahvalnice: 327
Zahvaljeno 199 puta na 158 poruka
|
![]()
Какви су ти утисци, да ли је добар миш, какав је при игрању, волео бих нешто конкретно за њега да чујем, мсм није баш исти, али је вероватно сличан, и таман се ту појавиш екстра. Хвала унапред на одговору
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1267 |
Banned
|
![]()
Mis je ultra lagan, precizan je. Smeta mi samo sto mi se cesto desi da mahinalno pritisnem desni klik kad ne treba, mozda je do samog oblika i moje navike. Po meni je mana i to sto ima samo jedan taster za dpi, pa ako hocu manji dpi od selektovanog, moram da prosaltam sve opcije da bih dosla do zeljenog, bolje bi bilo da ima + i -. Uz njega dobijes hrapave padove/glajdere koje po potrebi zalepis ako ti klizi iz ruke, imas za desni i levi klik i sa obe strane gde ti je palac i mali prst. Vise ga i ne koristim tako cesto jer sam provalila da je warzone osetno laksi za igranje na kontroleru, diablo isto.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1268 |
Član
Član od: 23.5.2013.
Zahvalnice: 1
Zahvaljeno 61 puta na 37 poruka
|
![]()
@waterwizard
Koji od tih ultrajeftinih su za preporuku? Hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#1269 | |
Starosedelac
Član od: 28.9.2011.
Zahvalnice: 435
Zahvaljeno 661 puta na 446 poruka
|
![]() Citat:
Od jeftinih (dobro, jeftinijih) bezicnih nemas boljih od Razera i to Hyperspeed modeli (Basilisk, DAdder). Logitech ima budjave switcheve na svemu sem G502 X (koji kod nas kosta 20k+), a Viper nema jeftiniju verziju sa baterijom (ni ovaj moj Ultimate koji sljaka vec 3 god bez greske, ni noviji V2, ali na mom ubija u pojam sto je microUSB punjenje, srecom retko). Viper V2 i bezicni Promisevi imaju do 8000hz polling rate, ali to mora igra da podrzava, da imas 240 do 360+ frejmova (znaci CS GO, Overwatch i Siege, mozda Apex), i moras doplatiti jos 30e za dongle jer gani iz Razera ga prodaju posebno iako reklamiraju misa sa 4k polling rate u wireless modu. Mana 4k je sto baterija traje max 12h i to bez RGB-a. TLDR: uzimaj taj Hyperspeed DA V2 ili Hyperspeed Basilisk, koji god da ti odgovara po tezini i obliku. Izuzetak je ako trazis neki ambidex misa, onda juri Logitech u tom cenovnom rangu (i reklamiraj kad krene da dvoklikce). Ja licno bez problema koristim i ambi i desnoruke ali mi ambi malo vise leze zbog claw gripa. Sent from my iPhone using Tapatalk Poslednja ispravka: buraz (17.6.2023 u 0:01) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1270 |
Starosedelac
|
![]()
Inače,kome se da da se zeza,svičevi su jeftini pa može da ih zameni.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1271 |
Starosedelac
Član od: 20.4.2013.
Zahvalnice: 142
Zahvaljeno 173 puta na 157 poruka
|
![]()
И ја сам се плашио за свичеве кад сам узимао g502, али ми не би била фрка да заменим кад цркну, поготово кад сам видео да су јефтини
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1272 |
Član
Član od: 23.5.2013.
Zahvalnice: 1
Zahvaljeno 61 puta na 37 poruka
|
![]()
Kupljen Xstrike Me GM-209W.
Kvalitet plastike veoma dobar, za tu cijenu, izuzetan. Ko voli intelli miseve, oblik je perfektan. Klikovi udobni, nemaju onaj povratni udar, ako znate na sta mislim, relativno tihi. Kabal tanak i kratak, valjda nece biti problema. Tasteri sa strane nisu bog zna kakvi. Skrol tocak, rak rana svih novijih miseva je osrednji, vidjecemo nakon mjesec dva upotrebe. Jedina mana je osvjetljenje koje ne moze da se iskljuci, dok se mis koristi ne vidi se od dlana. Sve u svemu za ~7 evra, pun pogodak. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1273 |
Starosedelac
Član od: 30.6.2012.
Zahvalnice: 327
Zahvaljeno 199 puta na 158 poruka
|
![]()
Ја сам начурио Razer, нисм до среде кући, па чим стигнем преузимам га и јављам утиске.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1274 |
Starosedelac
|
![]()
Šta da kupim, razer basilisk ili mx master 3s? Namjena je 50% gaming, 50% autocad, znači sve i svašta
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1275 |
Starosedelac
Član od: 13.3.2006.
Zahvalnice: 1.691
Zahvaljeno 704 puta na 490 poruka
|
![]()
Koristim MX Master 3 na poslu za 3d itd. AKo si palm korisnik, sve preporuke. E sad, za igranje ne znam. Mislim da je tezak za to, bar meni...
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku galebns na korisnoj poruci: | ||
malo blesav (19.6.2023) |
![]() |
#1276 |
Intel Inside
Član od: 1.11.2005.
Zahvalnice: 1.660
Zahvaljeno 11.221 puta na 7.175 poruka
|
![]()
Ako ne igraš kompetitivne multiplayer pucačine biće ti OK i MX Master. Meni je Basilisk jednostavno prelagan za rad i uopšte mi se ne dopada dvoklik kod njega.
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku DeCoy na korisnoj poruci: | ||
malo blesav (19.6.2023) |
![]() |
#1277 |
Starosedelac
|
![]()
Hvala. Kupujem onda mx.
Uzgred, koju tastaturu, za istu namjenu? Možda ovu mx keys? Ili neku mehaničku? |
![]() |
![]() |
![]() |
#1278 |
Član
Član od: 11.2.2007.
Zahvalnice: 64
Zahvaljeno 101 puta na 95 poruka
|
![]()
Ako bi već dao tolike pare za tastaturu, pogledaj Keychron seriju. Da li je potreban numpad deo ili ne (ima raznih vrsta), da li voliš linearne svičeve ili taktilne (crveni ili braon), da li je potrebno da bude wireless...?
Keychron ima različite serije C, K, K pro, V i Q. Ako te zainteresuje tastatura, slobodno pitaj. Što se mišonje tiče, pre sadašnjeg dugo sam vozio CoolerMaster Sentinel ZERO-G (sigurno 10 godina). Odličan miš. Nema duplih klikova, skrol radi kao prvog dana, ima tegiće, pa je mogla težina da se šteluje... Zamenio sam ga samo iz razloga što je omatorio (metalna mrežica na vrhu miša je počela da rđa od znoja i gumirani gripovi su se malo uglačali). Kada sam kupio tastaturu, pomislih da ne bi bilo loše da menjam i mišonju. Nije bilo lepo na oko novo i staro ![]() Zamenio sam ga sa CoolerMaster MM720. Nisam mislio da će da nadmaši prethodnika. Ali, jeste. Sve pozitivno što je nabrojano kod prethodnika, plus zaista lagan (mislio sam da će to da mi smeta, ali naprotiv), kabl je kao paracord, lagan, ne umotava se, ne zapinje ni za šta, kao da ni nije deo miša. Imao sam rezervu jer izgleda kao da je claw grip, jer sam navikao na full size. Iskreno, najudobniji i najbolji miš koji sam koristio do sada (isprobao Logitech MX seriju, Razer Deathadder V2), a praktično je dž sada ~ 3.500 din. Spoiler za slike:
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1279 |
Starosedelac
|
![]()
Na kraju kupih basilisk. Prvo, na sniženju je u gigatronu (7h),a drugo, bolje mi je "legao" nego logitech. Potežak je logitech, nisam navikao. Doduše, zaista u ruci djeluje kvalitetnije.
Probah i nekoliko tastatura, i ono kliktanje mehaničkih tastatura mi definitivno ne prija. Razer ornata mi se svidjela, pa nju kupih. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1280 |
Starosedelac
|
![]()
Nema tu nekog kliktanja nego su svi navikli da stisnu tipku do kraja. Prosečna mehanička tastatura "hvata" na 2mm. Kad se navikneš da kucaš tako ona je praktično nečujna.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Tagovi |
dpi, mis, misevi, miš, mouse |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Da li neko zna koji je ovo film? | DJ_MY_SOUL | Kompjuteri i film | 2593 | 4.12.2024 0:05 |
Saznajte šta je koji proces | JovanK | Operativni sistemi | 8 | 20.1.2008 16:29 |
Koji headset kupiti? | donmarkon | Tekstovi u SK | 7 | 25.11.2007 23:24 |
AMD ili Intel za Video obradu ? | Robert | Osnovne komponente | 19 | 6.1.2006 22:00 |