Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Play > Role-Play
Uputstvo Članstvo Kalendar Današnje poruke Pretraži

Role-Play FRP, RPG...

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 27.11.2015, 13:49   #1301
LoneWolf
Deo inventara foruma

Član od: 9.1.2006.
Zahvalnice: 1.612
Zahvaljeno 2.006 puta na 1.418 poruka
Slanje poruke preko Skypea korisniku LoneWolf
Određen forumom Re: Fallout 4

Witcher 3 i Fallout 4 po mom mišljenju ne mogu da se porede pričom, grafikom ni vremenom provedenim u igri. Zašto?

The Witcher 3: prelijepa priroda, magični krajolici, prijatan gameplay, potpun grafički šmek i setting onog doba u kom se igra odvija, sporedni questovi, obrti i dramatični momenti, glavna priča koja ima osnov, početak, kraj i sredinu. Zaokružena cjelina. Vrijeme provedeno u igri može da seže od nekoliko sati koliko je potrebno da se završi main quest, do nekoliko dana koliko je potrebno da se pozavršavaju svi questovi. Naravno, govorim o normalnom i umjerenom tempu igranja, a ne onom hardcore tempu tipa "mokriću pod stolom a spavaću dogodine".

Fallout 4: grafički retrogrunge-polufuturistički bućkuriš; nema šta kvalitetno ni lijepo da se iscrta izuzev tornjeva, baza, vaultova, radioaktivnih karakondžula i puške koja vizuelno podsjeća na Prletov "šmajser" a pritom ispaljuje retromutogene neuro-gama-wtf zrake. Gameplay sveden na cutscene i loading screenove između dva otvaranja vrata, 3-4 frakcije po modelu iz New Vegasa. Neuporedivo sa Witcherom jer nije isti setting, radnja, gameplay, grafika, priča, sistem levelovanja, ništa.

Poređenje dvije igre je i poređenje dva doba, s jedne strane bajkovitog polu-mitološkog polu-fantasy Witchera, i s druge strane nedošminkanog polu-retro polu-hibridnog Fallouta koji nudi alternativnu retro budućnost i FedEx friendly questove od prve do zadnje klapne.

Ne želeći da bilo koga uvrijedim, poštujem igrače obe igre ali Fallout je debelo podbacio u namjeri da se ponovo nametne kao standard. Ako se ikako može porediti, The Witcher je ipak u 70% stvari ostao dosljedan, gledano kroz prizmu prethodna dva nastavka.
LoneWolf je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledećih 4 korisnika se zahvaljuje korisniku LoneWolf na korisnoj poruci:
filpan (27.11.2015), Krilce (27.11.2015), Leonida (27.11.2015), pentraksil (27.11.2015)
Stara 27.11.2015, 14:19   #1302
Apostrof
Veteran

Član od: 27.11.2007.
Zahvalnice: 352
Zahvaljeno 391 puta na 198 poruka
Slanje poruke preko Skypea korisniku Apostrof

Razumem ja razlicita misljenja ali iskreno ne vidim zasto (ako se vodimo istim standardom naravno) Fallout 4 vise nije RPG nego je twich pucacina, a Witcher 3 je cistokrvni RPG i uopste nije akciona avantura iz treceg lica?
Apostrof je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 27.11.2015, 14:20   #1303
Krilce
Starosedelac

Član od: 4.11.2007.
Zahvalnice: 1.754
Zahvaljeno 629 puta na 363 poruka

Citat:
Apostrof kaže: Pregled poruke
Razumem ja razlicita misljenja ali iskreno ne vidim zasto (ako se vodimo istim standardom naravno) Fallout 4 vise nije RPG nego je twich pucacina, a Witcher 3 je cistokrvni RPG i uopste nije akciona avantura iz treceg lica?
Witcher 3 definitivno nije cistokrvni RPG, mislim da se tu svi slazemo.
Krilce je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Krilce na korisnoj poruci:
pentraksil (27.11.2015)
Stara 27.11.2015, 14:29   #1304
pentraksil
Deo inventara foruma

Član od: 14.4.2007.
Zahvalnice: 4.593
Zahvaljeno 3.925 puta na 2.444 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku pentraksil

Citat:
Ja mislim da niko nije naveo Witcher 3 kao cistokrvni RPG, makar ne u ovom forumu. Daleko je W3 od toga i to nije licno misljenje vec cinjenica. Sto naravno isto vazi i za F4.
Za F4 se vise polemise o tome zasto su se odlucili na potpuno izbacivanje i onih ranijih RPG elemenata koji su sasvim fino funkcionisali.
pentraksil je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 27.11.2015, 14:46   #1305
Sava Stankovic
Član

Član od: 1.10.2013.
Zahvalnice: 51
Zahvaljeno 44 puta na 25 poruka

Konacno sam zavrsio TW3 i sad planiram da krenem da igram FO4.

Potreban mi je savet u vezi nivoa tezine sa kojim da pocnem.
Volim da igram svaku igru na najtezem nivou, razlog je taj sto mislim da se tako igra bolje iskusi. Moras koristiti svaki element koji ti igra nudi da bi preziveo. Zanima me da li neko igra FO4 na najtezem nivou i kakav je utisak, sta predlazete?

Jos jedno pitanje, da li je moguce potpuno zanemariti minecraft deo igre i ono izgradjivanje naselja?

Nakon svega sto sam video do sada, ne ocekujem ama bas nista od igre, i igracu je samo zato sto se zove kako se zove. Ubacio sam neke modove ali i pored toga osecam da necu mnogo sati provesti u igri. Nadam se da gresim i da ce igra imati nesto da mi ponudi.
Sava Stankovic je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 27.11.2015, 14:46   #1306
Apostrof
Veteran

Ne znam bas koliko se svi slazemo, nigde na netu nisam procitao Witcher 3 - good game shit rpg, niti je neko na forumu kukao kako je utepan rpg elemenat od igru bre!

Takodje zasto su fetch kvestovi u F4 dosadni a u W3 zanimljivi? Zasto je W3 implementacija govnjavog voice wheel-a bolja od ove u F4? Nisam nesto primetio razgranate i dinamicne razgovore sa npcjevima u W3. Zasto je perk sistem u F4 na nivou FarCry i CoD a ovaj u W3 je super?

Mislim to su stvari koje ljudi nabroje kao najvece mane F4 i onda proglase W3 igrom godine? WTF?
Stara 27.11.2015, 15:01   #1307
Apostrof
Veteran

Citat:
Sava Stankovic kaže: Pregled poruke

Volim da igram svaku igru na najtezem nivou, razlog je taj sto mislim da se tako igra bolje iskusi. Moras koristiti svaki element koji ti igra nudi da bi preziveo. Zanima me da li neko igra FO4 na najtezem nivou i kakav je utisak, sta predlazete?

Jos jedno pitanje, da li je moguce potpuno zanemariti minecraft deo igre i ono izgradjivanje naselja?

Nakon svega sto sam video do sada, ne ocekujem ama bas nista od igre, i igracu je samo zato sto se zove kako se zove. Ubacio sam neke modove ali i pored toga osecam da necu mnogo sati provesti u igri. Nadam se da gresim i da ce igra imati nesto da mi ponudi.
Igraj na najvecem nivou nije mnogo teska. Naselja su skroz opciona, mada ti preporucujem da razvijes dva-tri kao pasivan izvor novca (ne trebaju ti perkovi, samo proizvodi tonu vode i hrane pa prodaj visak).
Stara 27.11.2015, 15:42   #1308
pentraksil
Deo inventara foruma

Citat:
Ne znam bas koliko se svi slazemo, nigde na netu nisam procitao Witcher 3 - good game shit rpg, niti je neko na forumu kukao kako je utepan rpg elemenat od igru bre!

Takodje zasto su fetch kvestovi u F4 dosadni a u W3 zanimljivi? Zasto je W3 implementacija govnjavog voice wheel-a bolja od ove u F4? Nisam nesto primetio razgranate i dinamicne razgovore sa npcjevima u W3. Zasto je perk sistem u F4 na nivou FarCry i CoD a ovaj u W3 je super?

Mislim to su stvari koje ljudi nabroje kao najvece mane F4 i onda proglase W3 igrom godine? WTF?
Zato sto se na kraju uglavnom gleda konacan dozivljaj. Imas gomilu recenzija na STEAM-u koji pominju i te mane oko RPG elemenata.

W3 ima fetch kvestove ali su odlicno razradjeni, za svaki postoji neka dobra pozadinska prica i to je ono sto ga odvaja. Dijalog u W3 je u odnosu na How? Yes No svemirski brod, da ne pricam o nekim starijim RPG-ovima. Ne znam koliko si igrao W3 ali dinamickih odgovora itekako ima, da ne pricam o sitnicama i razlike u razgovoru kada slucajno naletite na zadatak ili kada nabasate na Quest Item itd. Neki kvestovi ne vode za ruku pa postoji vise ishoda u zavisnosti od istrazivanja "mesta zlocina".
Za perk sistem se ne slazem, mislim da Perk sistem u W3 nije bolji i da je to moglo mnogo bolje.
Stara 27.11.2015, 15:49   #1309
Dzigi
Veteran

Član od: 19.9.2006.
Zahvalnice: 52
Zahvaljeno 226 puta na 122 poruka

Citat:

Survival uopste nije tezak ako igras stealth/sneak. Iz licnog iskustva. Vecinu vremena nosim obican 10mm pistolj (naravno nabudzen do kraja uz obavezni silencer) i sneak damage (trenutno x5.3) radi svoje. Kolega igra melee + power armor i takodje nema problema.

Minecraft sam zanemario skroz osim kada mi jave da je neka farma napadnuta pa skocim i odbranim je ali prestacu i to da radim jer smara. Ako se setim u prolazu montiram po koji turret i to je to.
Dzigi je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 27.11.2015, 16:12   #1310
dacajak
Deo inventara foruma

Član od: 22.4.2008.
Zahvalnice: 505
Zahvaljeno 704 puta na 573 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku dacajak

Ja igram na gun nut i science do kraja, pored ostalih perkova. Tako da ja idem rambo stil, vise glumim nekog minuteman heroja. Nasvirao sam sve puske na max, ma kakav head, u telo od jednog metka padaju, ni neprijatelji sa mrtvackom glavom, nekoliko levela iznad mene se ne pitaju
Ja power armor jako retko koristim, samo ako mi se nadje na putu, udjem u njega, stvarno nije teska igra. Mozda predjem na perkove za power armor, al to pred kraj negde za end game, da imam ludacku odbranu.

Spoiler za Naoruzanje:
Puske koristim, Overseer's Guardian kao primarna, puska kida kako je dobra, druga puska mi laserskki snajper, dok ne nadjem neki sa plazmom i automatik Shotgun, kojem sam nasvirao dmg preko 110. Pistolje retko koristim, al imam dobrih u inventaru, jedan je sporiji .44 kalibrom ,a drugi je automatik sa prigusivacem, takodje nasviran do kraja.
dacajak je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 27.11.2015, 16:29   #1311
pentraksil
Deo inventara foruma

Da li su izlazili neki pecevi od kada je igra izasla? Cini mi se jedan?
Stara 27.11.2015, 16:36   #1312
dacajak
Deo inventara foruma

Član od: 22.4.2008.
Zahvalnice: 505
Zahvaljeno 704 puta na 573 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku dacajak

Citat:
pentraksil kaže: Pregled poruke
Ja ne znam, takodje mislim da je samo jedan, koji n nisam ni instalirao, bilo mi mrsko. Mozda bacim pogled na release notes, da vidim o cemu se radi, prilicno mi je stabilna igra, pa se ne cimam nesto.
dacajak je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 27.11.2015, 16:44   #1313
Dzigi
Veteran

Član od: 19.9.2006.
Zahvalnice: 52
Zahvaljeno 226 puta na 122 poruka

Citat:
pentraksil kaže: Pregled poruke
Jedan mali koji popravlja neki problem sa zvukom i jedan beta patch koji se moze skinuti preko steam-a. Tek treba da se pojavi full verzija tog beta patch-a.

I odlican review sa Steam-a. Tacnije most recommended one. Bez fanboisanja i bez hateovanja.

1,903 of 2,348 people (81%) found this review helpful

http://steamcommunity.com/profiles/7...mended/377160/

Poslednja ispravka: Dzigi (27.11.2015 u 17:17)
Dzigi je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 28.11.2015, 1:37   #1314
Ekiman
Starosedelac

Član od: 17.11.2006.
Zahvalnice: 676
Zahvaljeno 273 puta na 156 poruka

Best review
Citat:
Spends 40 minutes on character
Plays game in first person and wears a helmet
10/10
Ekiman je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 28.11.2015, 16:00   #1315
perablenta
Deo inventara foruma

Član od: 30.1.2009.
Zahvalnice: 1.097
Zahvaljeno 1.679 puta na 1.065 poruka
Slanje poruke preko Skypea korisniku perablenta

Citat:
Dzigi kaže: Pregled poruke
I odlican review sa Steam-a. Tacnije most recommended one. Bez fanboisanja i bez hateovanja.

1,903 of 2,348 people (81%) found this review helpful

http://steamcommunity.com/profiles/7...mended/377160/
Taj review bi bio na mestu da igra nije reklamirana kao Fallout i kao Fallout RPG.

Da je reklama o akcionoj igri sa RPG elementima, pričom i likom to bi bilo ok. Ovako, review jeste elokventno napisan, ali brani nešto što nije Fallout i nije RPG.
perablenta je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku perablenta na korisnoj poruci:
Psycho13 (28.11.2015)
Stara 28.11.2015, 20:52   #1316
Sava Stankovic
Član

Krenuo sam da igram i odmah primetio da mi treba brdo modova koji ce popraviti betesdine brljotine. Ubacih jedno 20 tak modova i sad su stvari malo bolje.

Igra prelepo izgleda kad ste na otvorenom, ali kad su u pitanju zatvoreni prostor i npc modeli... veliki fail! Nekoliko puta sam izlazio iz igre da proverim da li su mi texture na ultra podesene, zbunim se, pomislim da sam ih slucajno spustio na extreme low, medjutim, stoji da je na ultra. Da u 2015. pri najjacem podesavanju, texture izgledaju kao da igras half-life iz 1999. godine, sta reci. Recimo na onom drvenom mostu na pocetku, bukvalno su napravili da daska bude jedne boje, jedna nijansa, nema cak ni grejdijent, nista.
Hud je takodje katastrofa, ali sam to sredio jednim modom.
Levelovanje i perkovi...pih.
Prica mi je za sad ok, nista posebno ali zanimljiva.
Dijalozi su uzasni, sa velikim pauzama koje nemaju nikakvog smisla, sa ne tako brilijantnom glumom i kad se doda jos i ped**ski glas protagoniste... lose.
Minecraft nisam probao, niti imam zelju.
Vats su upropastili ubacijanjem slow motiona, verovatno u pokusaju da igru odguraju sto vise ka akciji.

Ono sto mi se svidja i gde igra briljira je borba, odlicna oruzja, napucavanja, sakacenja i td. Istrazivanje je takodje odlicno i bas mi se svidja kako su dizajnirali okruzenje.

Sve u svemu, ovo je jos jedan naslov, koji nam se unosi u lice i govori da svi treba da kupimo konzole. Igru ne dozivljavam kao rpg, igram kao akcionu igru i nisam vise ni ocekivao od korporacijskog sljama kao sto je betesda. Verovatno bi se malo manje razocarao da nisam nedavno zavrsio Witchera, koji je u odnosu na ovo bar 10 godina ispred i koji je postavio domaci zadatak svim kompanijama kako se tretiraju kupci.

Da se ne radi o Fallout svetu, ovo bi vec otislo sa harda.

Voleo bih da upoznam UI dizajnera koji radi u betesdi

Poslednja ispravka: Sava Stankovic (29.11.2015 u 3:53)
Sledećih 2 korisnika se zahvaljuje korisniku Sava Stankovic na korisnoj poruci:
filpan (28.11.2015), marko-marko (30.11.2015)
Stara 28.11.2015, 21:00   #1317
Sava Stankovic
Član

Citat:
Stvarno mi nije jasno zasto ljudi dizu W3 u nebesa. Ok je igra i nista vise od toga, kao uostalom i F4. Vecinu kritika za F4 mozes ladno da prekopiras u Witcher temu.
Zato sto je i tehnicki i vizuelno postavila standarde za open world rpg koje FO4 ne da nije ispunio, nego je godinama daleko od toga. Moze nekom da se svidja ili ne ali niko ne moze da spori cinjenicu da nikada kompletnija i naprednija open world igra nije napravljena. Garantujem da bi FO4 imao mnogo manje kritika da se pojavio pre TW3.

Poslednja ispravka: Sava Stankovic (28.11.2015 u 21:17)
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Sava Stankovic na korisnoj poruci:
marko-marko (30.11.2015)
Stara 29.11.2015, 12:14   #1318
M1L0SH
Veteran

Član od: 1.10.2009.
Zahvalnice: 144
Zahvaljeno 273 puta na 158 poruka

Citat:
Da u 2015. pri najjacem podesavanju, texture izgledaju kao da igras half-life iz 1999. godine, sta reci.
Da ga ne pretera malo.

Citat:
Vats su upropastili ubacijanjem slow motiona, verovatno u pokusaju da igru odguraju sto vise ka akciji.
A kako to ? Mislim šta je upropašćeno ?
Kako sam video stvar je čisto estetska.
M1L0SH je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledećih 2 korisnika se zahvaljuje korisniku M1L0SH na korisnoj poruci:
Apostrof (30.11.2015), Game fever (30.11.2015)
Stara 29.11.2015, 12:59   #1319
Ulqi86
Član

Član od: 14.9.2012.
Zahvalnice: 7
Zahvaljeno 11 puta na 7 poruka

Ima da se skine mod Classic V.A.T.S. Tako da dobijes freeze-frame kao sto je i u F3, a sa ovim novim kada naciljam muvu jurim po celom ekranu sta da pogodim, i naravno omasim klik na sta sam hteo.
Ulqi86 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Ulqi86 na korisnoj poruci:
Sava Stankovic (29.11.2015)
Stara 29.11.2015, 15:08   #1320
perablenta
Deo inventara foruma

Član od: 30.1.2009.
Zahvalnice: 1.097
Zahvaljeno 1.679 puta na 1.065 poruka
Slanje poruke preko Skypea korisniku perablenta

Malo jeste preterao ali nije ni daleko...

Half life 2 vs Fallout 4
perablenta je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Tagovi
fallout

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
Fallout: New Vegas zdravkelja Role-Play 1826 6.10.2020 13:15
Fallout Trubac Role-Play 23 10.8.2012 12:48
Fallout Online nije interplay negu rusi :D IYIARKO MMORPG igre 25 22.11.2010 1:32
Windows 7 64bit i Fallout 3 se nesto ne vare ivanza Operativni sistemi 11 1.9.2009 22:05
FALLOUT CASE na Bethesda blogu Zver SK Case Chase 3 23.3.2008 15:26

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 5:24.