Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Ostale teme > Kompjuteri i film
Uputstvo Članstvo Kalendar Današnje poruke Pretraži

Kompjuteri i film Uticaj kompjutera na film i primena kompjutera na filmu

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 21.3.2011, 13:10   #1501
N3n0
Član

Član od: 26.9.2009.
Zahvalnice: 223
Zahvaljeno 64 puta na 41 poruka
Određen forumom Re: Dnevnik gledanja filmova II

Citat:
Packy kaže: Pregled poruke
Jel neko odgledao nas domaci film Ma Nije On Takav?
Planiram za nekih desetak dana da ga odgledam, pa da cujem vase utiske.
Vidim na imdb ima 8,4.
Odgledao sam film pre neki dan.
U centru radnje je prevarant-žigolo Boško Pavlović (Dragan Bjelogrlić) koga juri inspektor Gavrić (Gordan Kičić). Njih dvojica su dobro odradili uloge. U priču kasnije ulaze i kriminalci Pasulj i Kaladont (jedna od najjačih fora u filmu je razlog zašto Kaladont često pere zube ). Tandem Pasulj-Kaladont malo podseća na mafijaše Džulsa Vinfielda i Vinsenta Vegu iz Petparačkih priča.
Sve u svemu film je više prosečan nego dobar, al ajde pošto je naš daću mu 7 .

Poslednja ispravka: N3n0 (23.3.2011 u 12:51) Razlog: nije Žil nego Džuls
N3n0 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku N3n0 na korisnoj poruci:
Packy (21.3.2011)
Stara 22.3.2011, 18:19   #1502
Nestor
Deo inventara foruma

Član od: 15.11.2006.
Zahvalnice: 795
Zahvaljeno 888 puta na 555 poruka

Battle in Seattle Sto ni rekli a Must See, bavi se protestima protiv WTO (World Trade Organization) i sagleda demonstracije iz ugla policajaca, aktivista, gradonacelnika itd inace po sistinitom dogadjaju. 8/10 bi bila moja ocena s obzirom da je ovo rediteljski debi glumca Stuart Townsend-a poznatiji kao muz Charlize Theron.
Priložene slike
Kliknite na sliku za veću verziju

Ime:	battle_in_seattle.jpg
Viđeno:	15 puta
Veličina:	78,2 KB
ID:	39163  
Nestor je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Nestor na korisnoj poruci:
Wiki (2.4.2011)
Stara 22.3.2011, 22:30   #1503
Srlandand
Veteran

Član od: 14.6.2006.
Zahvalnice: 1.149
Zahvaljeno 520 puta na 234 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Srlandand Slanje poruke preko Yahooa korisniku Srlandand

Odgledao par filmova u poslednjih par dana, i moram da izdvojim nekoliko odlicnih, odgledajte ih i necete pogresiti!

Into The Wild
Cidade De Deus
The King's Speech
Srlandand je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 23.3.2011, 23:05   #1504
mp3lopov
Starosedelac

Član od: 29.6.2009.
Zahvalnice: 429
Zahvaljeno 378 puta na 288 poruka

Odgledao

The Weather Man

Solidan film, moze se pogledati mada nista specijalno. Ima par uvrnutih momenata. Ocena 5.5

Children Of Men

Dobar film o ne bas tako dalekoj buducnosti, koja nije bas sjajna. Jedna od boljih ideja za film. Bas sam se zapitao sta bi se desilo zbog neplodnosti. (nije spoiler, to se sazna na samom pocetku filma. ) Jedino mi Clive Owen nije za glavnu ulogu. Recimo da je ocena 8 zasluzena.
mp3lopov je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 24.3.2011, 0:03   #1505
Dimo
Starośeđelac

Član od: 28.10.2005.
Zahvalnice: 417
Zahvaljeno 931 puta na 700 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Dimo Slanje poruke preko Skypea korisniku Dimo

Citat:
mp3lopov kaže: Pregled poruke
Children Of Men

Dobar film o ne bas tako dalekoj buducnosti, koja nije bas sjajna. Jedna od boljih ideja za film. Bas sam se zapitao sta bi se desilo zbog neplodnosti. (nije spoiler, to se sazna na samom pocetku filma. ) Jedino mi Clive Owen nije za glavnu ulogu. Recimo da je ocena 8 zasluzena.
Jedan stariji i viđeniji član ovog foruma je prije nekoliko godina isti ovaj film prokomentarisao na taj način što je samo rekao da mu je drago da se takav haos, anarhija i kompletni raspad sistema dešavaju u Velikoj Britaniji, toliko je mrzio tu zemlju. Po tome sam ga i upamtio, između ostalog

Meni se svidio film, uvjerljiv je i orginalan. Kao što si rekao, takve stvari su čak i iz sadašnje perspektive vrlo realne (prirodne katastrofe, zarazne bolesti, bijela kuga etc.) i iako generalno ne volim naduvana i bombastična ostvarenja koja tobož nose univerzalne poruke o spasenju ljudske vrste (a la Roland Emmerich), Children of Men bih bez dileme svrstao na pozitivnu stranu. A i obožavam V. Britaniju
Dimo je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Dimo na korisnoj poruci:
>>ScReAmEr>> (27.3.2011)
Stara 24.3.2011, 1:28   #1506
Nash Knight
Banned

Član od: 23.10.2005.
Zahvalnice: 1.059
Zahvaljeno 821 puta na 447 poruka

Meni se film nije svideo. Pocetak mi je bio dobar, i Majkl Kejn je odglumio boljeg djanera od Tomi Chonga, ali ostatak filma je gomila besmislene holivudske akcije, pucnjave i jurnjave, kao iz neke komercijalne novije video igre.
Nash Knight je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 24.3.2011, 14:15   #1507
dijego_
Starosedelac

Član od: 2.3.2008.
Zahvalnice: 196
Zahvaljeno 761 puta na 415 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku dijego_

Uhvatio me je teski Sword & Sorcery-itis:

Conan the Barbarian (1982)

Od klinackog gledanja, ako sam ga uopste i gledao u celosti nisam zapamtio nista tako da mi je odlicno legao poput novog filma. O filmu se sve zna, a iznenadio me je malom kolicinom "cheesy" momenata i odmerenim narativom i pored jednostavne radnje. Ono zbog cega je ovaj film verovatno postao merilo ovog tipa filma je, uz naravno proboj Svarcenegera, fantasticna scenografija i neka atmosfera koja izbija vec od odlicno uradjenog introa.

Dragonslayer (1981)

Neverovatno koliko se uticaj ovog filma moze videti u Dzeksonovoj trilogiji ili Hari Poteru. Sam film je pomalo spor i mozda na momente dosadan, sa nekim predivnim scenama i efektima koji uopste ne deluju mnogo zastarelo.

The Beastmaster (1982)

Jos jedan "favorit publike" iz 80-ih, ovo je film koji je duboko urezan u moju memoriju tako da sam prilicno uzivao u ponovnom gledanju, iako naravno neke mane filma sada mnogo vise dolaze do izrazaja ali ne u tolikoj meri da poremete ugodjaj.
dijego_ je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 24.3.2011, 16:29   #1508
N3n0
Član

Član od: 26.9.2009.
Zahvalnice: 223
Zahvaljeno 64 puta na 41 poruka

127 Hours (2010)

Težak film koji se obavezno mora pogledati.
U centru pažnje je mladi inžinjer kome je hobi planinarenje i istraživanje kanjona. Nemoguća situacija u kojoj se našao i njegov trijumf na kraju prikazani su na pravi način.
Kamera i kadrovi kanjona u Juti su izvanredni. Sve je ovde na svom mestu: od odlične glume Džejmsa Franka preko muzike do režije Danija Bojla.
Ocena 8,5.
N3n0 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 24.3.2011, 20:23   #1509
Nash Knight
Banned

dijego ako su ti se ti filmovi dopali probaj jos i Willow, Hawk the Slayer i The Sword and the Sorcerer. Malo su vise trash i cheesy ali su bas zato i dobri!
Stara 24.3.2011, 23:41   #1510
dijego_
Starosedelac

Član od: 2.3.2008.
Zahvalnice: 196
Zahvaljeno 761 puta na 415 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku dijego_

hehe The Sword and the Sorcerer bas gledam, a i ova dva znam, planiram da ih gledam... Hawk sam imao na VHS-u pravi pravcati RPG od filma
dijego_ je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 25.3.2011, 3:32   #1511
Auror
Starosedelac

Član od: 11.12.2005.
Zahvalnice: 487
Zahvaljeno 329 puta na 171 poruka
Cool Re: Dnevnik gledanja filmova II

Odgledah juce film na Pink televiziji, pri tom da je film super

A.I

Film je u pocetku malo spor, na granici dosadnog i vec vidjenog i predvidivog, ali od sredine filma postaje zanimljiv i prica je takva da ce vas drzati do kraja filma.
E film je u poslednjih 5 minuta bas super jer vam postaje sve jasno zasto su pocetak i sredina takvi. Poruka na kraju je po meni najveci nosilac filma jer je forma u kojoj je iskazana malo drugacija. Ne vrijedi bilo sta da vam pricam jer bih vam pokvario dozivljaj. Film se dotice dosta filozofskih tema ali je upravo zbog poruke na kraju filma i vise nego namijenjen djeci. Svaka preporuka od mene.
Auror je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Auror na korisnoj poruci:
Aibo (25.3.2011)
Stara 25.3.2011, 11:36   #1512
Aibo
Deo inventara foruma

Član od: 30.6.2008.
Zahvalnice: 1.008
Zahvaljeno 4.069 puta na 2.439 poruka

It's Kind of a Funny Story (2010)

Miks drame i lagane komedije o dečku koji se zbog depresije za pomoć javlja u psihijatrijsku ustanovu. Sa jedne strane film lepo može da pokaže teret naizgled banalnih stvari na leđima adolescenta koji nema ideju kako da se izbori sa njima, dok sa druge ima dovoljno komičnih situacija da bude lagan i zabavan. Mislim da film odlično balansira ove dve strane i uspeva da bude nenapadan u obe. Sam tempo filma je spor i nije za one koji traže puno dešavanja na ekranu, ali je po mom mišljenju to jedan od kvaliteta koji doprinosi osećaju. Zbog svega navedenog film mi je bio prijatan i zanimljiv, pa od mene ima preporuku.

P.S. A.I. mi se mnogo svideo. Gledao sam ga davno, još u bioskopu, i pamtim ga kao odličan i emotivan film.
Aibo je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 25.3.2011, 13:47   #1513
Nash Knight
Banned

Vidis ja sam za A.I. stekao potpuno suprotni utisak. Mislim i meni je film bio super, ali mi je prva polovina bila bas odlicna tj. ova koju je radio Cubrick dok mi je kraj potpuno nebulozan i bez veze, morao je Spilberg da ga za***e sa
Spoiler za SPOILER:
njegovim vanzemaljcima
pa to ti je.
Stara 26.3.2011, 19:01   #1514
Mario Pavićević
Deo inventara foruma

Avatar korisnika Mario Pavićević

Član od: 4.3.2006.
Zahvalnice: 509
Zahvaljeno 1.137 puta na 821 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Mario Pavićević

Danas sam odgledao Season of The Witch
Spoiler za veeeelika slika:

Prosto ne znam sta reci. Posle traljavo odradjenog posla u Sorcerer's Apprentice-u, Nikolas Kejdz u jos gorem izdanju. Uloga krstasa mu lezi koliko i Svarciki indeksovo pozoriste. Na to treba dodati krajnje neuvervljivu radnju, pokusaje kreiranja psiho trilera, ubacivanje scena borbe i jurnjave cisto eto da ih ima, kraj koji deluje kao da se zavrsio neki epski podvig a ne sat i po nicega.
To sto je film kratak je zapravo i plus, dovoljno je kratak pa ga treba pogledati da bi se videlo kako jedan Fantasy film ne praviti. Svetla tacka su lepe lokacije, manastir u nekim brdima, zamak lepog izgleda i uopste scenografija koja bi svakako mogla da bude bolje iskoriscena.
Od mene ocena 6/10.

Poslednja ispravka: Ocelot (26.3.2011 u 19:27) Razlog: ccccc, kolega :p
Mario Pavićević je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Mario Pavićević na korisnoj poruci:
Belfegor (26.3.2011)
Stara 26.3.2011, 19:52   #1515
RUSuper
Deo inventara foruma

Član od: 10.11.2007.
Zahvalnice: 2.120
Zahvaljeno 786 puta na 496 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku RUSuper Slanje poruke preko Skypea korisniku RUSuper

On glumi sad gde stigne,stvarno steta......
RUSuper je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 26.3.2011, 20:18   #1516
Belfegor
Starosedelac

Član od: 3.12.2006.
Zahvalnice: 370
Zahvaljeno 240 puta na 131 poruka

upravo...stvarno sam voleo njegove filmove, ali od onog Ghost Ridera sve ide nizbrdo a Sorcerer's Apprentice je jos i dobar....

Kad se setim Leaving Las Vegas, Lord of War, Windtalkers, Face Off....
Belfegor je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 26.3.2011, 20:21   #1517
Aibo
Deo inventara foruma

Član od: 30.6.2008.
Zahvalnice: 1.008
Zahvaljeno 4.069 puta na 2.439 poruka

Citat:
Mario Pavićević kaže: Pregled poruke
Danas sam odgledao Season of The Witch

Prosto ne znam sta reci. Posle traljavo odradjenog posla u Sorcerer's Apprentice-u, Nikolas Kejdz u jos gorem izdanju. Uloga krstasa mu lezi koliko i Svarciki indeksovo pozoriste. Na to treba dodati krajnje neuvervljivu radnju, pokusaje kreiranja psiho trilera, ubacivanje scena borbe i jurnjave cisto eto da ih ima, kraj koji deluje kao da se zavrsio neki epski podvig a ne sat i po nicega.
To sto je film kratak je zapravo i plus, dovoljno je kratak pa ga treba pogledati da bi se videlo kako jedan Fantasy film ne praviti. Svetla tacka su lepe lokacije, manastir u nekim brdima, zamak lepog izgleda i uopste scenografija koja bi svakako mogla da bude bolje iskoriscena.
Od mene ocena 6/10.
Upravo ga pogledah i uglavnom se slažem. Jeste traljavo snimljen ali mi se ideja i setting sviđaju. Plus mi se baš gledao neki medieval fantasy film pa mi je na kraju dobro "legao". Hoću da kažem da nije toliko loš da odvrati ljubitelje ovog tipa priče da potroše sat ipo.
Aibo je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 26.3.2011, 20:29   #1518
uros@3D
Deo inventara foruma

Član od: 10.6.2006.
Zahvalnice: 1.193
Zahvaljeno 1.918 puta na 966 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku uros@3D

Citat:
Belfegor kaže: Pregled poruke
upravo...stvarno sam voleo njegove filmove, ali od onog Ghost Ridera sve ide nizbrdo a Sorcerer's Apprentice je jos i dobar....

Kad se setim Leaving Las Vegas, Lord of War, Windtalkers, Face Off....
"Gone In 60 Seconds" Meni se svidela njegova uloga u Ghost Rider-u, kao i uloga u Kick Ass-u ali u Apprentice-u nije. Vidim da ima i nekoliko filmova u najavi sa njim ali ni jedan mi ne izgleda nesto posebno. Sto RUSuper kaze, glumi gde stigne.
uros@3D je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 26.3.2011, 20:33   #1519
RUSuper
Deo inventara foruma

Član od: 10.11.2007.
Zahvalnice: 2.120
Zahvaljeno 786 puta na 496 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku RUSuper Slanje poruke preko Skypea korisniku RUSuper

Koliko sam cuo ima nekih problema sa lovom pa zato i glumi gde stigne.Ne razumem kako je uopste moguce upasti u tolike probleme sa lovom kad toliko zaradjujes.
RUSuper je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 26.3.2011, 20:36   #1520
uros@3D
Deo inventara foruma

Član od: 10.6.2006.
Zahvalnice: 1.193
Zahvaljeno 1.918 puta na 966 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku uros@3D

Mozda se drogira.
uros@3D je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Tagovi
filmovi, preporuka, review

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
Da li neko zna koji je ovo film? DJ_MY_SOUL Kompjuteri i film 2593 4.12.2024 0:05
Najbolji horror film ikad napravljen? FRIghTMaN Kompjuteri i film 734 6.11.2013 1:57
Problem tokom gledanja filmova, tacnije steka mi slika a zvuk ide normalno Dijenek Kvarovi 27 15.5.2010 13:19
Slabiji zvuk govora od ostatka zvukova (prilikom gledanja filmova)... polarnimeda Operativni sistemi 2 14.10.2008 13:12
Taj film... aerochivija Brbljaonica 15 20.7.2008 21:46

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 18:40.