![]() |
![]() |
|
„Ja, igrač!” Da li se slažete sa Kuzmom? |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#141 | |
Član
Član od: 24.5.2006.
Zahvalnice: 16
Zahvaljeno 23 puta na 13 poruka
|
![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#142 | |
Član
Član od: 30.11.2005.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]() Citat:
![]() ![]() ![]() poZz |
|
![]() |
![]() |
#143 |
Neozbiljni kolega
Član od: 4.11.2005.
Zahvalnice: 245
Zahvaljeno 2.933 puta na 1.238 poruka
|
![]()
Ljudsko društvo je od kada postoji zasnovano na sistemu elita i potlačenih. Isto je i danas, možda samo malo humanije. Ne šibaju više robove kao u Starom veku, ali i danas većina radi u korist manjine. Nikakav politički sistem to ne može da ispravi. U teoriji, mogao je komunizam koji nikada nije zaživeo (ono što ljudi nazivaju komunizmom je totalno iskvarena ideja). Demokratija je vrlo blizu anarhiji. Ne može svako da se pita o svemu. Ljudsko duštvo je i nastalo zahvaljući tome što su se ljudi složili da ograniče svoja prava zarad sigurnosti. Stvar je samo u tome dokle su ljudi spremni da ograniče svoja prava. Uvek je problem bio u tome što svi sve znaju najbolje. Pročtajte malo udžbenike iz političke sociologije vi što toliko pričate o pravima i slobodama. Demokratija je ideal kao i komunizam i kao takva (teorijska disciplina) nikada neće postojati onako kako je zamišljena.
![]() Poslednja ispravka: Rocker (6.9.2006 u 13:21) |
![]() |
![]() |
#144 |
Član
|
![]()
Slazhem se sa tobom delimichno, poshto me je tvoj predjashnji post pomalo podsetio na moju bivshu profesoricu sociologije (a njena je uvek bila poslednja
![]() mali offtopic: Kada bih ti josh i nabrojao shta je sve rezhim druga Tita oduzeo mom dedi ![]() poZ Poslednja ispravka: epicAdrian (6.9.2006 u 14:04) |
![]() |
![]() |
#145 |
Veteran
Član od: 15.6.2006.
Zahvalnice: 2
Zahvaljeno 73 puta na 66 poruka
|
![]()
epicAdrian
govorim o zivotu na brdovitom balkanu a zabole me za rimske imperatore, firera i luja 16-og |
![]() |
![]() |
#146 |
Član
|
![]()
Izvini Rambo, sad vidim da ti nedostaje Tito, ali Qzma je prichao o Srednjem veku, a ti si njega citirao, i rekao da se slazhesh sa njim, so...
|
![]() |
![]() |
#147 | ||
Banned
Član od: 5.9.2006.
Zahvalnice: 6
Zahvaljeno 109 puta na 51 poruka
|
![]() Citat:
Da se vratimo temi i kolumni,iako današnje društvo ima dosta nedostataka,zar treba kukati za srednjim vekom i inkvizicijom,samo zato što su devojke i žene bile "čednije" i nije bilo golotinje u javnosti?Meni je stvarno smešno da jedan novinar SK-a vidi neke gole ženske na internetu i odmah dobije napad nostalgije za srednjim vekom ili Firerom,ja sam prilikom čitanja kolumne dobio veliki napad smeha prosto nisam mogao da verujem. Sadašnji sistem nije savršen ali trenutno nema boljeg,niti je ikada u istoriji bilo boljeg,meni ne smeta što neki koriste ličnu slobodu da pokazuju i ono što se meni ne sviđa,a ovo naricanje za "starim dobrim vremenima" je neiskreno.Ni Kuzmanović ni ostali njegovi istomišljenici ne bi ni 2 dana izdržali u nekom prošlom vremenu. Citat:
|
||
![]() |
![]() |
#148 | ||||
Neozbiljni kolega
|
![]() Citat:
![]() Citat:
Citat:
![]() ![]() Citat:
|
||||
![]() |
![]() |
#149 |
Član
|
![]()
Ovi što ovoliko pljuju mora da kupuju kurir i svet ali ga čitaju samo u toplini doma da bi ispali inteligentni. Ne mogu da verujem jesam li ja lud ili šta..počeo sam još da razmišljam o rečenicama iz kolumne posle ovolikih komentara... pa ljudi sve je to toliko bezazleno u poređenju sa drugim stvarima o kojima ljudi pišu, pogotovo što je objavljeno u časopisu koji se ne bavi ovako ozbiljnim temama.. i šta sada na lomaču zbog citata No.1...ličite mi na komunjare iz cenzure koji su prepravljali crteže u AF na kojima se pojavljivala svastika i slike austriskog kaplara
|
![]() |
![]() |
#150 |
Veteran
Član od: 25.7.2006.
Zahvalnice: 68
Zahvaljeno 258 puta na 113 poruka
|
![]()
@ Rocker
Reci im kolega!!! ![]() Ja sam anarho-sindikalista tako da mi je ovo prepucavanje o politici sjajno. (jer mi niko ne moze nista prigovoriti ![]() |
![]() |
![]() |
#151 |
Veteran
|
![]()
[QUOTE=Rocker]
Zapravo, bilo je! Ranije velike sile nikad nisu uspevale da svoju dominaciju nametnu celom svetu, jer ni tehnička (ne)dostignuća to nisu dozvoljavala dok danas znamo ko celom svetu sedi na grbači! [QUOTE] Tacno, bas u toliko omrznutom feudalizmu prelazi se preko jedne vazne stavke - iako je drustvena lestvica fiksna (tj. kmet ne moze postati vitez), siromastva je bilo mnogo manje nego danas jer su svacije duznosti bile odredjene jasno tj. od rodjenja. Feudalni seljak nije nikada sem u nekim ekstremnim okolnostima (tipa crna kuga kad nastane poremecaj celog drustva) mogao skapati od gladi, sto je za modernog coveka vrlo realna mogucnost. Dakle u npr. feudalizmu nije bilo politickih sloboda ali je bilo ekonomske sigurnosti, dok u modernom drustvu postoji vise pol. slobode ali i ogromna ekonomska nesigurnost. To je samo jedan od mogucih primera. Ali sve je ovo off-topic i nema veze sa onim na sta je Kuzmanovic aludirao, a ocigledno je da on o tome zna - u sustini malo. Bilo je dobrih i losih stvari pre kao sto ih ima i danas a njegovo jadikovanje za drustvom koje ne poznaje je naivno. |
![]() |
![]() |
#152 | |
Veteran
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
#153 | ||||
Banned
|
![]() Citat:
To je stvarno samo mali fragment vremena u odnosu na feudalizam ili robovlasničko društvo koji su trajali po hiljadu godina Citat:
Citat:
Zato što je vojska sa svojim nepismenim vodnicima i polupismenim potporučnicima prevaziđena,neće obrazovan čovek da ide tamo da ga šikaniraju polupismeni (pod)oficiri. Nekada je vojni rok imao edukativnu i kulturnu funkciju,pre samo 40-tak godina ljudi-seljaci I nepismeni građani su iz vojske dolazili sa nešto kulturnijim navikama,vojska je tada zaista bila prag zrelosti I simbolički čin ulaženja čoveka u svet muškaraca I odraslih.Sada je sve drugačije i obrazovan čovek ne može da bilo šta pozitivno stekne u prljavim kasarnama I među polupismenim oficirima. Citat:
Zamisli prljavu,dlakavu,smrdljivu,krezavu I nepismenu devojku,nije valjda da to priželjkuješ? |
||||
![]() |
![]() |
#154 | ||||||
Neozbiljni kolega
|
![]() Citat:
![]() Citat:
![]() Citat:
![]() Citat:
![]() Citat:
![]() Citat:
![]() ![]() |
||||||
![]() |
![]() |
#155 | |
Veteran
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
#156 | |
Banned
|
![]() Citat:
Za sve to je kriv WoW.U pitanju je jedna totalitarna igra gde hiljade igrača sa nižim skillom,svaki dan mukotrpno troše svoje vreme i novac,ponavljajući banalne i repetitivne radnje i time ropski rade za MMO kompanije a još i plaćaju za to.U tom nedemokratskom virtuelnom univerzumu sve je izdeljeno na stroge klase i kaste a na vrhu su oni sa najvišim skillom i klasom-oni koji su najviše potrošili para.Sve u životu ima svoj početak i kraj ali ne i WoW-takve igre nastoje da čoveka apsorbuju u celosti i trajno.Pošto se MK svaki dan poslušno loguje na server WoW-a,ispunjava svoje questove i učestvuje u jednom srednjovekovno-fantazijskom miljeu,gde je sve izdeljeno na klase,"gde se zna red",nije ni čudo da mu padaju na pamet ideje o inkvizitorima,lomačama,diktatorima i Fireru jer su to tripovi karakteristični za takav ambijent. |
|
![]() |
![]() |
#157 | |||
Banned
|
![]() Citat:
Citat:
Citat:
|
|||
![]() |
![]() |
#158 | |
Neozbiljni kolega
|
![]() Citat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
#159 |
Veteran
Član od: 6.12.2005.
Zahvalnice: 12
Zahvaljeno 36 puta na 29 poruka
|
![]()
Tekst mu je u duhu prethodnih, izrazito subjektivan, sa elementima flame-a (verovatno uticaj spomenutih lomaca
![]() |
![]() |
![]() |
#160 | |
Veteran
|
![]() Citat:
A sad ne vlada diktatura? Sve drzave u svetu uspesno prkose SAD, je li? SAD ima isti sistem kao i svojevremeno Rimska imperija zato batali te smesne price o dominaciji zapada kao najmanjem zlu. A o "najmanjem zlu" pricaj Iracanima, Libancima, Avganistancima... celoj Juznoj Americi itd. A sta ce biti za par decenija ne zna ni Nostradamus. Ja to studiram pa nisam toliko smeo da predvidjam. |
|
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|