![]() |
![]() |
![]() |
#1601 | |
Banned
Član od: 23.10.2005.
Zahvalnice: 1.059
Zahvaljeno 821 puta na 447 poruka
|
![]() Citat:
![]() Ljigavo americhko pro***avanje. Ali naravno to je samo moje mishljenje, nemoj toliko da se uzbudjujes ![]() A sto se tiche modova, funny you should mention, mislim da ce se Iris sa kojim se uvek svadjam i koljem ovoga puta sloziti samnom. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1602 |
Veteran
Član od: 19.11.2005.
Zahvalnice: 584
Zahvaljeno 298 puta na 149 poruka
|
![]()
Тhe Awakenings
![]() Занимљив и тежак филм, мада су мени тешки сви који се баве болницама и болестима. Заражени енцефалитисом који их претвара у психички "мртве" људе, међу којима је лик кога глуми Роберт де Ниро, се буде после дозе новог лека и то је главна тема филма, а споредна је доктор кога глими Роберт Вилијамс и његова неспособност да се повеже са припадницама лепшег пола и тај део ми је некако вештачки уметнут. На крају испада да је све били у служби управо те теме и тог "буђења", а не пацијената. Да ли треба напоменути да је глума одлична. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1603 | |
Banned
Član od: 12.9.2007.
Zahvalnice: 744
Zahvaljeno 471 puta na 264 poruka
|
![]() Citat:
![]() Gledao sam film vise puta, ali poslednji put pre prilicno vremena. Imam poteskoca da se setim tih romansi koje doktor Vilijams dozivljava kroz film, ali sa druge strane u secanje su mi urezane scene sa De Nirom i bolesnicima koji su mu pravili drustvo. Mislim nece biti da film kod gledalaca ostavlja utisak promasene poente. A zanimljivo je da je sama radnja bazirana na istinitoj prici i da je De Niro proveo mesece u bolnici koja se stara o katatonicnim pacijentima. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1604 | |
Član
Član od: 13.2.2010.
Zahvalnice: 63
Zahvaljeno 14 puta na 14 poruka
|
![]() Citat:
On to uci tokom 6 meseci, a i kapetan je, pa valjda zna osnove borilackih vestina. ![]() Ne nagovaram te da promenis misljenje. Naprotiv, postujem ga! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1605 | |
détente
Član od: 3.11.2005.
Zahvalnice: 1.530
Zahvaljeno 2.470 puta na 1.488 poruka
|
![]() Citat:
![]() Po meni bi film bio fantastičan da lika koga glumi Tom Kruz uopšte nema - nepotreban je! Turbulentan Meiji period koji je predstavljen u filmu, modernizacija Japana i sukob sa tradicionalnim vrednostima te države kao i interesi Zapada su teme koje je film dodatno mogao da dočara, a dovoljno su zanimljive da budu interesantne zapadnom gledaocu i bez ubacivanja te jedne jedine ličnosti koja je poslužila kao tampon-zona priče. Ken Watanabe je sjajan glumac i svoj deo posla je perfektno odradio, kao i brojni sporedni glumci (posebno me se dojmio Masato Harada u ulozi spletkaroša Omure), i da se cela priča vrtela oko njih i ideje poslednjeg samuraja u najboljoj tradiciji Mishime, to bi bilo bogovski. Ovako - dobili smo standardno američko "ja sam Kevin Costner/Tom Berenger/Richard Chamberlain i ja ću vas spasiti" viđenje drugih kultura i civilizacija. Plus, Tom Kruz nije glumčina kalibra James Stewarda ili Gary Coopera pa da taj kleš kultura i ličnosti izgleda iole živopisno (kao Hell in the Pacific, npr.) - ovako smo dobili limunadicu gde naš dragi Tom, po običaju, dobija devojku i odlazi u smiraj Sunca bogatiji za jedno veliko iskustvo, u kome je velikim japanskim oligarsima na čelu sa samim japanskim carem rekao da od***u. Tjah. Poslednja ispravka: Iris (6.4.2011 u 12:32) |
|
![]() |
![]() |
Sledećih 2 korisnika se zahvaljuje korisniku Iris na korisnoj poruci: | ||
jozvan_Kg (24.4.2011), Nash Knight (6.4.2011) |
![]() |
#1606 |
Starosedelac
Član od: 6.12.2005.
Zahvalnice: 269
Zahvaljeno 812 puta na 454 poruka
|
![]()
Nije li malo bezveze ocenjivati film (ili knjigu npr.) kakav bi bio da je bio drugaciji?
Poslednji Samuraj je ok film, nekih 6/10 recimo, sasvim dobar da se ubije dva sata. Varijante tipa film je glup zato sto nismo videli japansku ceremoniju ispijanja caja ili zato sto ne glumi Djoka/Pera/Laza su stvarno nepotrebne. Ovaj film nikad nije pretendovao da bude kandidat za zlatnu palmu pa ga ne treba tako ni posmatrati. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1607 |
détente
|
![]()
Mislim da sam vec rekla ali ponavljam - niko ne kaze da je film glup ako navodi licno misljenje i vidjenje filma, njegove eventualne propuste i kvalitete. Ti mislis jedno, ja drugo, neko nadje sredinu i to je to. A nekim glumcima vise ili manje odgovaraju pojedine uloge i to je po meni ok da se prokomentarise... Zamisli Indijana Dzonsa sa Tomom Selekom i shvatices sta zelim da kazem.
Ono sto mi nije jasno su sve cesci komentari tipa "da se ubije dva sata"... Da li filmove gledate radi njihove potencijalne vrednosti i licnog interesovanja ili samo hocete da ubijete vreme? To dosta pokazuje kako neko pristupa filmskoj umetnosti i kakve kriterijume uopste imamo, i o cemu zapravo pricamo u ovoj temi... Food for thoughts. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1608 | |
Banned
|
![]() Citat:
Animal House ![]() Ovaj film danas mozda be prosao narucito dobro, rekao bi neko tipicna americhka komedija, mozda malo bolja od prosechnih. Ali fora je u tome da je film snimljen 1978 i da je jedan od prvih ove vrste. Sve kasnije komedije od Revenge of the nerds do American pie su krale fore iz ovog filma. Film bio prilichno ekstreman za svoje vreme i prikazivao je drogu, alkohol, golotinju i razvrat studentskih dana kada je to josh bilo po malo tabu. Da ne pominjem sjajnu glumachku ekipu, John Belushi, Kevin Bacon, Donald Sutterland... Preporucujem film, vredi ga pogledati makar zbog istorijske vrednosti. Poslednja ispravka: Nash Knight (6.4.2011 u 15:43) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1609 |
détente
|
![]()
To je bio samo primer... Zaprepastila sam se kad sam svojevremeno saznala da je on uzet za ulogu dr. Dzonsa mladjeg, koju je morao da odbije zbog uloge u seriji Magnum P.I.
...I svet vise nikad ne bi bio isti ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1610 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Ne dirajte mi Seleka.
![]() Odgledajte dobar serijal TV filmova Jesse Stone. Selek glumi policajca koji dolazi iz LA u mirni gradić Paradise (Paradajz ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1611 |
Starosedelac
|
![]()
jos malo s&s-a:
The Sword and the Sorcerer (1982) Iako "smrdi" na B-film vise od ostalih, ne treba ga zaobici u "kolekciji" s&s 80ih, ako nista a onda zbog suludog macha sa tri ostrice ![]() Conan the Destroyer (1984) Fenomenalna muzika "once again", ali generalno tanji od originala koji je zracio nekom "sirovom" i upecatljivom atmosferom. Drugi deo je kako to cesto biva sa nastavcima uspesnih originala napravio zaokret u malo vise komercijalnijem stilu, a Konan ima vise saputnika od prosecnog RPG-a. Ipak, film mi nije bio toliko los koliko kritike nagovestavaju. Willow (1988) ![]() Genijalan, ma koliko god "cheesy" ili predvidiv bio. Jeste da mi je onaj sa "skeletor" maskom delovao strasnije pre, ali film nije nista izgubio od zara klinackog gledanja. |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku dijego_ na korisnoj poruci: | ||
Nash Knight (7.4.2011) |
![]() |
#1612 |
Banned
|
![]()
Bilo koji od ovih filmova je makar tri puta bolji od Gospodara Prstenova. Dzaba produkcija i efekti ako film nema dushu!
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Nash Knight na korisnoj poruci: | ||
Iris (7.4.2011) |
![]() |
#1613 | |||
Član
Član od: 25.10.2009.
Zahvalnice: 35
Zahvaljeno 102 puta na 75 poruka
|
![]()
Po priči Kventina Tarantina, u režiji Olivera Stona, Džulijet Luis i Vudi Harelson (Malori i Miki ) u kultnom filmu 90ih "Natural Born Killers". Film je priča o paru sociopata, i njihovim bizarnim, psihodeličnim, i morbidnim avanturama na putu 666.
![]() Iako sam ovaj film gledao više puta, ovih dana sam čuo pesmu iz filma, i sledi repriza.
|
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#1614 | |
Veteran
Član od: 8.5.2009.
Zahvalnice: 392
Zahvaljeno 528 puta na 225 poruka
|
![]() Citat:
![]() ![]() ![]() ![]() Sta sve covek nece videti na forumu ![]() |
|
![]() |
![]() |
Sledećih 4 korisnika se zahvaljuje korisniku wolf88 na korisnoj poruci: | ||
Maverick (8.4.2011), mentolbrebombona (3.8.2011), SFRJ-Forever [CG] (21.4.2011), Skenderevo (15.3.2014) |
![]() |
#1615 | ||
détente
|
![]() Citat:
![]() Slazem se sa Nash Knightom (vec drugi put uzastopce, world is comming to an end ![]() ![]() ![]() Ili, da citiram jednu osobu na DeviantArt-u: Citat:
![]() |
||
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Iris na korisnoj poruci: | ||
Nash Knight (7.4.2011) |
![]() |
#1616 |
Veteran
Član od: 8.5.2009.
Zahvalnice: 392
Zahvaljeno 528 puta na 225 poruka
|
![]()
Naveo sam isti broj argumenata kao i Nash
![]() ![]() ![]() Uvek ce biti podeljenih misljenja kada se film snimi po nekoj knjizi, jer svako ima neko svoje vidjenje likova i sveta uopste. To da je najbolji film u zanru je samo moje skromno misljenje, i ne mogu sad da kazem - "najbolji je, jer ima to, to i to". Najbolji je, jer mogu uvek da ga gledam, a da me svaki put nesto novo odusevi ![]() P.S. Mozda to ne bi bilo tako da sam prvo procitao knjigu, ali sta da se radi... |
![]() |
![]() |
Sledećih 4 korisnika se zahvaljuje korisniku wolf88 na korisnoj poruci: | ||
![]() |
#1617 |
Banned
|
![]()
http://www.imdb.com/title/tt0947798/
Imao sam jako predubedjenje da ce me smoriti, ali nije. Seksi je film, drzi paznju, Natali Portman je lavli, kao i Mila Kunis kojoj je lepo legla uloga kuckice. ![]() http://www.imdb.com/title/tt0995036/ Lep film. Mozda i najcuvenija opservacija u istoriji nauke je zabelezena 1919. godine kada je potvrdjena Ajnstajnova opsta teorija posmatranjem pomracenja Sunca na juznoj hemisferi. Ovde se prica vrti oko glavnih likova Ajnstajna i Edingtona posmatraca. U centru price je nauka smestena u ratna vremena i zelja ljudi da i tad tragaju za istinom. Znao sam za ovaj tandem i za to kako je tekla njihova saradnja, pa mi je film lepo legao. Ulepsavanje i izvrtanje istorije ce uvek biti dok je biografskih filmova, a ovde je ono na pristojnom minimumu (bar iz onoga sto znam) ![]() I glumci su em lepi em odlicni. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1618 |
V.I.P. Test Drive
Član od: 18.2.2007.
Zahvalnice: 1.159
Zahvaljeno 2.446 puta na 1.922 poruka
|
![]()
Meni je Black Swan bio samo solidan film. Nekako sam imao osecaj deja vu kroz ceo film, a kraj mi je bio totalno smeshan, predvideo sam ga sa pola filma, sem onu cheezy rechenicu na kraju
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1619 |
Banned
|
![]()
Mislim da film nije ni pucao da bude vrhunska misterija, vec jedna oda umetnosti i teznji ka perfekcionizmu.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1620 |
Deo inventara foruma
Član od: 30.6.2008.
Zahvalnice: 1.008
Zahvaljeno 4.069 puta na 2.439 poruka
|
![]()
Dazed and Confused (1993)
![]() Radnja filma se dešava 70ih godina i vrti se oko high school studenata (ekvivalent naših gimnazija npr.). Film je veseo i naivan na pozitivan način a ceo se odvija u jednom danu - poslednjem danu školske godine. Ima puno manje ili više poznatih glumaca i ne favorizuje jednog ili par glavnih likova, već nekoliko različitih društvenih grupica. Film me je odlično izveo iz savremene kolotečine a ostavio dobar osećaj i osmeh na licu. Toplo ga preporučujem svima, a posebno peace-rock-hipi-pijanka... ljubiteljima. ![]() P.S. Iako nemaju mnogo dodirnih tačaka sa ovim filmom, pošto sam shvatio da su istog režisera, toplo preporučujem fenomenalni Before Sunrise (1995) i njegov jednako fenomenalni nastavak Before Sunset (2004). Već sam ih jednom preporučio, mislim u staroj temi, ali su svakako vredni da se opet pomenu. |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Aibo na korisnoj poruci: | ||
bela lampa (7.4.2011) |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Tagovi |
filmovi, preporuka, review |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Da li neko zna koji je ovo film? | DJ_MY_SOUL | Kompjuteri i film | 2593 | 4.12.2024 0:05 |
Najbolji horror film ikad napravljen? | FRIghTMaN | Kompjuteri i film | 734 | 6.11.2013 1:57 |
Problem tokom gledanja filmova, tacnije steka mi slika a zvuk ide normalno | Dijenek | Kvarovi | 27 | 15.5.2010 13:19 |
Slabiji zvuk govora od ostatka zvukova (prilikom gledanja filmova)... | polarnimeda | Operativni sistemi | 2 | 14.10.2008 13:12 |
Taj film... | aerochivija | Brbljaonica | 15 | 20.7.2008 21:46 |