Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Ostale teme > Kompjuteri i film
Uputstvo Članstvo Kalendar Današnje poruke Pretraži

Kompjuteri i film Uticaj kompjutera na film i primena kompjutera na filmu

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 23.5.2025, 19:04   #16581
Romantic
Veteran

Član od: 9.4.2010.
Zahvalnice: 68
Zahvaljeno 238 puta na 159 poruka
Određen forumom Re: Dnevnik gledanja filmova II

The Wild Robot - 9/10
Jedan od najlepših i najemotivnijih filmova koje sam gledao u zadnje vreme, posebno s obzirom na situaciju u svetu i kod nas. Ova prelepa priča o ljudskosti je neverovatno inspirativna, a metafore su tako jasno vidljive da je to viši nivo kvaliteta. Ne znam da li mi je bila draža Roz, Žarko ili Fink, ali i ostali su deo prelepe priče. Dugo me jedan film nije ovoliko emotivno iscimao, ali i popravio raspoloženje i zamislio. Estetski deo je isto spektakularan, baš kao i vrhunska muzika koja se savršeno poklapala sa svim scenama, a što se više bližimo kraju, priča postaje kompleksnija, sadržajnija i senzitivnija. Šta reći...odgledajte, vredi svaki sekund, a i nastavak je najavljen. Treba nam više ovakvih priča koje dodiruju srce, a manje negativnih i nasilnih.

Boiling Point - 8/10
Odlična drama gde se na svakom koraku prikazuju neugodne situacije, zahtevnost posla u kuhinji restorana i enormna izloženost stresu. Prikazuju se ljudski odnosi različitih temperamenata (kako u kuhinji, tako i među gostima), dok stalne narudžbine stvaraju tenziju koja ne prestaje, što često dovodi do tačke ključanja, nesuglasica i teških reči. Ima dosta burnih i zanimljivih, a vrlo kvalitetnih momenata, pa ako vam se sviđa ovaj stil fima, preporučio bih i Chef, jako lepu porodičnu dramu.

Kill - 8/10
Neočekivano iznenađenje od akcionog trilera, u odličnoj indijskoj produkciji. Radnja se odvija u pokretnom vozu, pretežno u uskim prostorima, i uglavnom je makljaža u pitanju, ali sa vrhunskim borbama i poprilično leševa i krvi na sve strane (brutalnostima nema kraja). Vrlo je mračan ambijent, jer nema ništa pozitivno i dok se računi ne poravnaju, do kraja ostaje skoro pa ratno stanje. Možda će mnogima zasmetati prevelika količina nasilja (posebno posle prvih pola sata), ali ovo je prosto takav film.

Flow - 8/10
Jedinstven animirani film koji bez ijedne izgovorene reči pruža više nego većina standardnih filmova. Ova originalna avantura sa prelepim animacijama, dirljivim porukama humanosti preko životinja i metaforičko izražavanje suštine života, vrlo živopisno je oživljena u nekakvom potopu koji je zadesio planetu, kroz zvukove i ponašanje životinja i njihovo međusobno razumevanje (bez obzira na spoljašnje različitosti), kroz šumove prirode, prelepu muzičku podlogu itd, ali i uz sve ostale elemente koji stvaraju prelep doživljaj sa kvalitetno ispunjenih 80 minuta.

My Old Ass - 7,5/10
Film koji je odjednom uspeo da mi probudi emocije i nenadano me rastuži, podsećajući me na neke od najlepših, ali i najtužnijih životnih trenutaka. Priča uspeva da spoji nostalgična sećanja i vreme koje prebrzo prolazi sa značajem porodice u jednu celinu i sve to kroz dopadljivu interakciju par zanimljivih karaktera, prijatan humor i mladalački duh mlade Elilot čija je priča o odrastanju prelepo predstavljena. Sredina i kraj su mi bili najlepši, a nepotrebnih par scena i rečenica ne utiču previše na kvalitet.

Sight - 7,5/10
Od studija koji nam je ranije doneo Zvuk slobode, sada opet dobijamo inspirativan film o vraćanju nade u život i to kroz povratak vida, ali je mnogo više od toga. Kroz istinitu priču se upoznajemo sa radom čuvenog očnog specijaliste dr Vonga čija je dobrodušna priroda učinila čuda za ogroman broj ljudi, posebno dece, a nedužna devojčica Džamal ga je najviše podstakla (ona je 1 od razloga zbog kog čovek lako zaplače). Dosta je emocija u samoj radnji koju obogaćuju brojne flešbek scene o životnim preprekama dr Vonga i njegovom mukotrpnom putu ka uspehu.
Romantic je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 24.5.2025, 9:09   #16582
Malik Tintilinic
Starosedelac

Član od: 14.12.2010.
Zahvalnice: 329
Zahvaljeno 393 puta na 279 poruka
Određen forumom Re: Dnevnik gledanja filmova II

Citat:
Pipboy kaže: Pregled poruke
BULLET TRAIN EXPLOSION

https://www.imdb.com/title/tt33452974/

Japanska verzija Speeda.
Ili japanskog The bullet train iz 1975.
https://m.imdb.com/title/tt0080479/
Malik Tintilinic je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Tagovi
filmovi, preporuka, review

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
Da li neko zna koji je ovo film? DJ_MY_SOUL Kompjuteri i film 2593 4.12.2024 0:05
Najbolji horror film ikad napravljen? FRIghTMaN Kompjuteri i film 734 6.11.2013 1:57
Problem tokom gledanja filmova, tacnije steka mi slika a zvuk ide normalno Dijenek Kvarovi 27 15.5.2010 13:19
Slabiji zvuk govora od ostatka zvukova (prilikom gledanja filmova)... polarnimeda Operativni sistemi 2 14.10.2008 13:12
Taj film... aerochivija Brbljaonica 15 20.7.2008 21:46

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 16:07.